Új hozzászólás Aktív témák

  • jpisti

    senior tag

    Helló mindenkinek!
    Egy elég régi prohardver betyár vagyok és az igazat megvallva nem is jártam itt mostanában... de most lenne egy problémám és abban szeretnék segítséget kérni tőletek.
    Tehát a "probléma": Szeretnék itthonra egy hálózati adattárolót (NAS) telepíteni, a következő felhasználásokra:
    - hálózati meghajtó
    - DLNA kiszolgáló (nem jellemzően Full HD cuccaim vannak, talán csak 1-2, a többi sima AVI)
    - Torrent (csak némi...)
    - Nyomtatószerver

    Eddig a ZyXEL NSA-310 tetszett meg, méghozzá olyan rapszodikus igények mentén, hogy elfogadható az ára (valójában igencsak kedvező), van hozzá egy 500GB-os HDD, elég erősnek tűnik a hardver (1,2GHz és 256MB)
    Viszont nem nagyon találtam infót, hogy nyomtatószerverként működhet-e...?
    Van valakinek erre vonatkozólag infója?

    Azután a probléma másik része: (ez nem igazán ebbe a topikba tartozik, de talán nem nagy bűn itt feltenni ezt a kérdést)
    Szóval, itthon egy WiFi hálózat üzemel és nem nagyon van lehetőség komoly kábelezést megoldani, viszont a nyomtató egy másik helyiségben van mint a router...
    Tehát valahogyan meg kell oldanom a dolgot, az első és legkézenfekvőbb megoldás egy access point alkalmazása, de rátaláltam egy ismét csak kedvező árú N-es WiFi routerre a D-Link DIR-605L személyében, de nem tudom, hogy ez használható-e Access point-ként?
    (Van egy Linksys WRT54GL Routerem, amit nem szeretnék lecserélni és ha mondjuk MAC szűréssel megoldanám, hogy csak az Access point csatlakozhasson hozzá, akkor ez a régi, megbízható router még sokáig tudna szolgálni)

    A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

Új hozzászólás Aktív témák