- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
estikornel
tag
válasz
4264adam #142200 üzenetére
Ismerem magam, csak rontanék a helyzeten vagy betörne a kijelző.
Én se vagyok hibátlan, a monitorom miért legyen alapon nem piszkálom. (Oké hazudtam, nagyon óvatosan párszor megnyomkodtam mikroszálas törcsivel de semmi, úgyhogy jobb a békesség). JScreefix oldalt majd még később megpróbálom, bár sok esélyt annak se adok.
-
4264adam
veterán
válasz
estikornel #142199 üzenetére
LCD esetén finoman újjal vagy tollvéggel meg is nyomhatod a kijelzőt a pixelnél. Nekem szállítás után lett 2db pixel hiba, nyomás hatására megszűnt a gond vele.
-
estikornel
tag
válasz
ridiculous #142193 üzenetére
Szia!
Én a Samsung 27 colos változatát használom 2 napja és egy db zöldes szubpixelhiba kivételével meg vagyok vele elégedve. Ha kicsit visszaolvasol a G3-mas verziót cseréltem le mert a VA panel nem jött be. Ennyi pénzért szerintem rendben van, lehet csak placebo de egy kicsit látok különbséget a 180 és 240 hz között így desktop szinten, játékban nincs annyi fps-em így ott annyira nem. Backlight bleedet akartam ellenőrizni és akkor találtam meg a pixelhibát amit igazából csak sötét háttérnél látok és akkor is kb 30 centire kell hajolnom hozzá, hogy lássam így nem küldöm vissza, mer már elegem van a visszaküldözgetésekből.
Féltem, hogy a 32 col után kicsi lesz, de ez pont jó mert így nem kell 125%-os szövegnagyítást beállítani és így a 1080p még egész elfogadhatóan néz ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
}{3@Đ$}{0ot #142196 üzenetére
Egyértelműen oled.
-
Csandi
őstag
válasz
}{3@Đ$}{0ot #142196 üzenetére
OLED jobb kontraszt, jobb válaszidő, jobb színek, hogy ér-e annyival többet neked azt te tudod.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
Gondolkozok egy új monitoron, de játékra/filmezésre vennék. Kérdés, hogy 4K HDR 144/165Hz-ből mit érdemes? IPS vagy OLED? OLED szebben leadja a színeket/kontrasztot. Találtam egy ilyen beállítású OLED-et de az 400.000-től kezdődik árban.
Maradjak inkább az IPS-nél?
-
ridiculous
aktív tag
A 300 Hz viszont szerintem csak DP-n lesz meg.
Igen, HDMI - n csak 240Hz.
Elég jónak tűnik csak alig találni róla valamit, de eddig ez a befutó. -
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142193 üzenetére
Sok infónk nincs róla, reddit-en 1-2 tulaj jó véleménnyel van róla, az MSi mostanában brutál mód tolja kifelé a monitorokat. Árban elég hasonlóak, 300 Hz jól hangzik, szerintem rendeld meg bátran, aztán ha valami nem oké állj el. A 300 Hz viszont szerintem csak DP-n lesz meg.
-
ridiculous
aktív tag
MSI MAG 255PXF mennyire ajánlott darab?
A Samsung Odyssey G4 S25BG400 mellett ezen gondolkozom. -
tomee152
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két monitor között vacillálok miután sikerült nagyjából belőni a tervezett paramétereket:
- LG UltraGear 27GR83Q-B
- AOC Q27G3XMNVA panelekkel egyáltalán nincs tapasztalatom, így az AOC-hoz képest az LG tűnik számomra a "biztosabb", vagyis megszokottabb választásnak az IPS panellel, de ettől függetlenül szeretném megkérdezni a benyomásotokat az előbbi két monitorról, illetve azt, hogy esetleg a topikban valaki használja-e valamelyiket a fentiek közül, mik a tapasztalatai?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
4264adam
veterán
válasz
ggbuffon1897 #142186 üzenetére
Esti használat során ha nincs hátterfeny sötét szobában kellemesebb tud lenni a szemnek ha a falról valami fény visszaverődik és nem csak a panel fénye ér el
-
4264adam
veterán
válasz
mozesapo #142185 üzenetére
600SUXEN: EU piacra szánt csomag tartalmaz USB b kábelt is
602SUXEN: Szinten EU piac azon belül is magyaroknak ez szánt : nincs benne USB B kábel
610SUXEN: 240Hz elektronika változat és nincs a monitor hátulján Aura LED600 Suxen volt nekem és pixel hiba miatt visszament majd a 602 van jelenleg
-
-
4264adam
veterán
válasz
ggbuffon1897 #142183 üzenetére
Diétás Ambilight. Neten megtalálod hogyan működik.
-
grizlisandor
veterán
Dell Ultrasharp u2717d -> Acer XV272UP upgrade történt. Utóbbit sikerült jó áron elcsípni, szép állapotnak örvend meg, van még rá 3 év garancia, teljesen jól elvagyok a Dell monitorral, de 8 bit->10 bit panel és a 60 hz->144 hz kíváncsivá tett koca gémerként.
Tegnap lusta voltam átcserélni, ma erőt kell venni magamon.MiniLED lett volna jó, de annyit meg nem sajnálok rászánni.
Srác, akitől vettem a monitort meg valami LG OLED-re váltott,
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #142175 üzenetére
Gyere át az OLED monitor topikba. Ott többet tudunk segíteni és magyarázni. Mi miért hogyan van és mi ajánlott
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Frorika1972 #142175 üzenetére
Hdrt elég csak a játékokhoz bekpapcsolni.
-
karacka01
lelkes újonc
Sziasztok!
Szerintetek 21:9 képarányú 3440x1440 felbontású UW-QHD Oled monitor filmnézéshez mennyire ajánlott?
https://oaziscomputer.hu/termek/33493/samsung-odyssey-oled-g8-g85sd---ls34dg850suxdu
Kisebb felbontású (720p, 1080p) filmek mennyire élvezhetőek rajta? Ilyen esetben nem lehet a felbontást kisebbre állítani? (az üzlet szerint nem ajánlott)
UHD filmek lejátszhatóak, élvezhetőek rajta? -
Frorika1972
csendes tag
Tegnap délután meg jött a Samu G6 1440p 360Hz oled monitorom, és ahogyan ígértem megosztom a tapasztalataimat. Egy napos használat után nem tudok betelni vele, mert hihetetlen megjelenítést ad játék közben, egyszerűen fantasztikus. Persze 24,5” 1080p TN panel után ez nem is csoda. Első körben úgy próbáltam ki, ahogyan az javasolva volt, fix 360Hz-en gsync nélkül. Első nagy kedvencemmel kezdtem War Thunder (több mint 19. 000 óra játékidő). Mivel „filmszerű” grafikája van, itt könnyen előjön képtörés, mivel folyamatosan körbe-körbe pásztázom külső kameranézetben a pályát, hogy ki ne lőjék a seggemet. Nvídia vezérlőpultban bekapcsoltam első körben a függőleges szinkronizálást (gyors) módban, ahogyan a régebbi monitoromnál is, mert ennél a játéknál ennek hiányában képtörések-keresztbe csíkok jellenek meg. Érdekes módon a korábbi gtx 1070ti kártyámnál ez nem volt meg, csak amikor váltottam 4070ti-re, de sebaj, a gyors vsync ezt orvosolja. Tényleg gsync nélkül is szép folyamatos képet adott a monitor, és ezt több játékoknál is leteszteltem. Majd kipróbáltam, hogy bekapcsoltam az adaptive-sync – VRR control (be) – gsync kompatibilis mód engedélyezve. Óriási különbséget nem vettem észre, de mégis mint ha gsync-el egy fokkal simábban mennének a játékok, ezért így hagytam. Egyáltalán nem tapasztaltam eddig a vrr villódzást még a CP 2077-ben sem. Kipróbáltam HDR aktiválással is pár játékot és még egy szintre emelte az élményt, mint pl The Last of Us Part II Remastered-nél olyan kép tárult elém, amit le sem tudok írni, még most is nyitva van a szám. Sötét pincében, amikor elemlámpával világítva megyek, olyan mély tiszta feketét ad a monitor, amit elképzelni sem tudtam volna. A War Thunder-ben a tesztpályát kívülről ismerem minden fűszálát, de ennél a monitornál megálltam a vizes ároknál, mert a víz felületét olyan hihetetlen gyönyörűen és összehasonlíthatatlanul jeleníti meg a korábbi monitoromhoz képest, hát igen ez az oled. Aki játékra keres monitort ebben a monitorban nem fog csalódni! Hihetetlenül szép megjelenítése van, folyamatos játékélmény, minden ok, frametime is folyamatos egyenes vonalú. A 4070ti ezen a felbontáson nem tudja kihasználni a 360Hz-et, de majd jövőre ez lesz a következő beruházásom.
Viszont lenne egy pár kérdésem: A windowsban a HDR használatát be kell e kapcsolva hagyni? Minden játéknál használom az MSI Afterburnert a hardverek, fps monitorozására, és hdr nélkül normál narancssárga színű, viszont hdr bekapcsolásával nagyon erős narancssárgára változik, ez nem zavar, viszont így tud beégést okozni a panelben? Fényképeket mellékelek róla.
Köszönöm a válaszokat. -
estikornel
tag
válasz
rodman73 #142167 üzenetére
Szia!
Ha a 32 colos Odyssey G30D-re gondolsz, én pont hétfőn küldtem vissza alzának. 59-ért vettem a kupon napokon, szerintem az egész baráti ár volt érte de nekem nagyon nem tetszett a VA panel black smearing effektje sajnos. Játék közben nem volt egyáltalán észrevehető, de böngészni egy rémálom volt. A 1080p 32 colon kb 1 méterről nekem is elég pixeles volt, de olyan egy hét után ahhoz már egészen hozzászoktam de a korábban említett mosódás miatt nem bírtam elviselni sajnos. Átmenetileg a 24-es 1080p monitort visszatéve (míg nem jön meg az új) 4k felbontásnak tűnik, plusz játszani se tudok annyira hozzászoktam a Freesync 100hz körüli játékmenethez.
Ha a gép bírná a 1440p-t én is inkább azt vennék, de egyelőre maradok a 1080-nál, valamint egy IPS paneles S27BG400-at hozok el holnap - arról tudok majd írni a napokban.
-
rodman73
aktív tag
Oksi, köszi a választ.
Akkor lehet maradok a 27 collnál, ott ilyen közelről elég a 1080p vagy inkább 1440p-ben gondolkodjak?
-
rodman73
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek.
Azért gondoltam a 32 collt, mert most átmenetileg egy 49 collos tv-t használok ilyen közelről.
amennyire tudtam lekicsinyítettem a képméretet, így kb 40 coll körül lehet és a múltkor kölcsön kértem egy 27-es monitort, nagyon fura volt utána. De akkor lehet veszek egy 27-est egyelőre és vissza rakom a gépet az asztalra, mert a tv-t miatt azt is el kellett költöztetnem.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
rodman73 #142167 üzenetére
Meretre is brutalis lesz, en 7 eve probaltam egy hasonlo aoc-ot (arra nem emlekszem h 1440p v fhd volt) 50-60cmrol maga a meret volt sokkolo, vissza is kuldtem es visszavaltottam 27re.
Elhetoseget max ugy tudod lemerni h kiprobalsz egyet (MM, oazis) es megnezed mennyire zavar a pixelsuruseg. Ocsemnek 34 uwfhd-ja pl engem egyaltalan nem zavar, pedig ugye mar ott sem ajanlott. Szval relativ.
-
rodman73
aktív tag
32 collon élhető a 1080p? Találtam egy monitort most jó áron, csak félek tőle hogy "pixeles" lesz a kép. Sajnos kb 60-70 centire van előttem, szóval elég közel is van. Samsung G3 a kiszemelt amúgy.
-
válasz
sztivo #142165 üzenetére
Köszi!
A kép nagy része hibátlan. De a képernyő alján egy kb 3cm magas sáv van a monitor teljes szélességében, ami villog. Értsd: 3-4 másodpercig teljesen hibátlan, majd 3-4 másodpercig csíkos és homályos, majd ismét 3-4 másodpercig teljesen hibátlan. Ez így váltogatja egymást szabályos időközönként.
Nem láttam még ilyet korábban, pedig sok minden megfordul nálam, mert számítógép szervizesként dolgozok. De a monitor szerelés nem annyira az én szakterületem.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Lord Dragon #142164 üzenetére
Szia!
Lehet a monitor hiba topikban nagyobb sikerrel járnál. Mik a tünetek egyébként? Táphiba viszonylag olcsón javítható, panelhiba esetén gyakorlatilag cserélhető, de gazdaságilag nem éri meg. -
Hali!
Van itt valaki, aki monitor javítással foglalkozik?
Sajnos az újonnan vásárolt monitorom alig fél évvel a gari letelte után (3,5 éves korában) megadta magát. Aztán csak feltettem a polcra és ott áll évek óta, mert nem volt rá idő, hogy foglalkozzak vele. Dell P2719H Full HD 27" IPS monitorról lenne szó! Elég drága volt annó, gondoltam hátha meg lehetne javítani valahogy...
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! L.D.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
jagofett #142137 üzenetére
Szia!
LG 34GN850P picit túl van a kereteden, de csak ez van IPS-ben.
VA panellel Asus VG34VQL3A, LG 34GP63AP, 34WN75CP. Jó válaszidőkkel van egy friss modell, Dell AW3425DWM, erről nagyon jókat írnak, állítólag a panel ugyanaz, mint az AOC CU34G2XP-ben, de mégis mérföldkövekkel jobb a hangolása.
Nagyjából ezekből választanék. -
Lizard0828
tag
válasz
Frorika1972 #142155 üzenetére
Egy hete hasznàlok én is egy Oled monitort.Alzàról rendeltem,hogy ha nem lenne nyerő akkor egyszerűen vissza tudom küldeni,DE mivel még most is csak passogok,hogy szinte lemàsznak a dolgok gamelés közben a monitorról.Filmek szintúgy kàpràzatosak. Olyan élmény amikor egy alsópolcos fejhallgató utàn amit alaplapi hangkàrytàval hasznàltàl,majd vàltassz egy komolyabb fejes+erősítő kombóra és az eddig hallgatott szàmaid teljesen új élményt adnak majd.
Szóval szerintem nem fogsz csalódni -
Csandi
őstag
válasz
Frorika1972 #142155 üzenetére
Elképesztő lesz, én felső kategóriás IPS-ről váltottam OLED-re és így is sokkal jobb
-
Frorika1972
csendes tag
Hááát az 1 biztos, hogy monitort a legnehezebb venni. A jelenlegi is zsinórban a harmadik volt mire megnyugodtam. Inkább hozzá csaptam 10k, és az alzáról rendeltem meg, mert ha még sem tetszene valamiért, ott nem szórakoznak, és rögtön visszaadják lóvét 14 napon belül. Jövő héten majd jelentkezem a tapasztalataimmal, és nagyon szépen köszönöm a segítségeteket
! Amúgy nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz az új kis baba 24.5" 1080p és TN után
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #142153 üzenetére
Itt már értelmét veszti amiért létrehozták a syncet
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #142151 üzenetére
Igen, de 360Hz fixen kell használni . Ezen a frissitesi frekvencián nincs is értelme VRR-t kapcsolni mert 3.2ms a panel. Itt nem is láthatsz képtörést
-
-
Csandi
őstag
válasz
Frorika1972 #142145 üzenetére
Az első és az utolsó tudtommal ugyanaz a panel csak a Samsung matt borítású az Asus meg glossy.
G-sync kompatibilis mindegyik.
TV funkciót szerintem el kell engedni
Elsőt venném ára miatt ha jó a matt.
-
4264adam
veterán
válasz
A felsorolt listából az elsőt választanám, G6 360Hz.
Oled monitor topikban vagyunk egy páran tulajok. Ennek a 240Hz változata egy kicsit butított verzió.Ugyanez a panel van a többiben is, 27” 240-360Hz mind 3th genes QD OLED
Minden monitor tud G-SYnc vagy Freesync
akár fel van tüntetve akar nincs -
ggbuffon1897
őstag
válasz
sztivo #142147 üzenetére
Ez szupi a kerdes csak az h de minek?
inkabb lenne egy 50essel olcsobb mindenfele okoslof*sz nelkul, ugy meg en is adnam.
En majdnem elcsabultam egy 34es g8ra, hetekig remegtem erte, amikor a jozanabbik felem realizalta, h na de na, ennyiert vettem az 55os bx oledem meg a c2-met (na jo utobbi dragabb volt), es mar ott is huztam a szam.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ggbuffon1897 #142146 üzenetére
Egyszerű, a miénk tud ilyet is
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Csak nekem agyrem ez a tvs funkcio? Ertem en h elsosorban egy monitor elonyei vannak meg na de ezert az arert miert vegyek 27colos monitort amikor kis tulzassal mar 42 oledet veszek ? Nem teljesen ertem mi mehetett ott samsungeknal a fejekben.
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
Csandi #142144 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget!
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezeket a monitorokat nézegettem. A samunál nem egyértelmű az részemről, hogy a G-Sync kompatibilis e, valamit tv funkciója is van? Még ezt a samut néztem [link] remélem ehhez sincs tv tuner, mert kizárólag játékra használnám. Nem tudom, hogy melyik panel, ill monitor jobb vétel a másiktól. Köszi a segítséget -
Csandi
őstag
válasz
Frorika1972 #142143 üzenetére
Ha beállítjátok, hogy hamar sötétítse el a képet mikor nincs használva a gép akkor nem lehet baj szerintem. Pár perc max mondjuk.
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
Csandi #142142 üzenetére
Egyszer ezt néztem ki [link] Viszont olyan kétségeim merültek fel a fiam miatt, mert (ASD) beteg, hogy nagy szokása az, hogy játszik a gépen, majd simán megállítja és átmegy tv-n nézni bármit 1 órára, majd vissza a géphez, és így tovább. Nem tudom, hogy az oled ezt bírná e? Vannak samu és lg monitorok hasonló paraméterekkel esetleg azok jobbak?
-
Csandi
őstag
válasz
Frorika1972 #142141 üzenetére
Miniled elég jó, persze nem OLED szint, viszont mivel VA ezért comp shooterre amúgy sem ajánlott, minden másra jó vétel.
-
Frorika1972
csendes tag
Ódákat regélnek erről a monitorról [link] már rendeltem is volna meg főleg ilyen kedvező áron, de 240Hz után nem adom lejjebb.
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
mit gondoltok errol?
ASUS ROG Strix XG27AQDMGtenyleg nagyon sok a hiba vele? Kulfoldi forumok tele vannak vele
-
jagofett
tag
Sziasztok!
Eddig 2 egyforma monitort használtam munkára és némi játéra, de az egyiknek bedöglöttek a portjai, ezért szeretnék egy újat venni. (Előző: AOC 24G2U volt)
Arra gondoltam, hogy az új UltraWide lenne, ha jól látom ezek 34"-től indulnak, mellette kiegészítőnek maradna a működő AOC.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max 200k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
34, UltraWide 1440p, legalább a mostanit tudja (144Hz)
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
mostani IPS de nincs preferencia
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
1800R íves, de lehet sík is
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Főleg munka, laptoppal (programozás, általános felhasználás), néha játék asztali géppel
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RX 5600 XT 6G, AMD FreeSync jó lenne.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Display port, HDMI, előny ha van usb hub
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
állványon lesz, nem fontosKöszi előre is!
-
Frorika1972
csendes tag
250 000 -300 000Ft között
27" 1920x1080p vagy 2560x1440p, 180-280Hz
OLED, TN
Mind két opció érdekel
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Kizárólag játék
RTX 4070TI, G-Sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort
Még ilyen monitorom nem volt, így nem tudom
Hagyományost
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
A magasság, és a dönthetőség állítása legyenÜdv Mesterek!
Jelenleg egy MSI Oculux NXG252R monitorom van, amivel meg vagyok elégedve, de szeretnék egy picivel nagyobbat, és szebb képminőségű monitort venni. Amikor ezt a monitort vettem, akkor előtte közvetlen egy 27" 1080p ASUS va paneles monitort küldtem vissza pixel hiba miatt, majd utána Dell Alienware AW2720HF, ami az életem legnagyobb csalódása volt a borzalmas fekete színe miatt. Bár a jelenlegi monitorom TN-es, de a feketéje mérföldköveket ver az akkori Dell monitorra. A fekete színe az nálam fontos tényező, a másik, hogy G-Sync hibátlanul működjön. Egész nap megy a monitorom (használva is van), így az OLED panel nem tudom, hogy jó választás lenne a részemre.
Előre is köszönöm a segítséget. -
ziiu
csendes tag
Sziasztok. új gaming konfigomhoz keresek monitor. már napok óta nézegetem a leírásokat ,videókat és vannak befutók, de gondoltam kikérem a véleményeteket
kb 80-85.000
27, 1440p,170-240hz
IPS
mindegy
főleg gaming, kevés képszerkesztés és film-sorozatnézés
AMD 7800 XT
Display
nem feltétlen
mindegy
magassága lehetőleg legyen állíthatóAz alábbi 3 nekem eddig a befutó ár-érték arányban, de bármi mást is meghallgatok.
Előre is köszi a válaszokat.
[Philips 27M2N5500/00]
[AOC Q27G4X]
[LG UltraGear 27GS75Q-B] -
F-ECT$
titán
Úgy tűnik, hogy új gépet vennék, és ehhez keresek valamilyen jó ár/érték arányú monitort.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100k környéke. (Azért motoszkál bennem, hogy rá kellene nézni az oled monitorokra is, de az inkább már 250k, szóval elég nagy ugrás lenne árban, és nem tudom, hogy megér-e ekkora felárat.)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? Olyan 70-80 cm-ről nézem a monitort szemből. 1440p-re gondoltam, bőven elég a 120 Hz, méretben a 27"-et gondolom most jó középútnak.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Ilyen nincs. Azt tudom, hogy oled a csúcs, az én igényeimhez talán a VA lenne a legközelebb, mert fontosabb a képminőség, mint a magas Hz érték.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Főleg irodai programok, valamennyi stream nézés, és minimális játék. (Főleg single címek, nem lesz multis lövölde.)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Új gép lenne valamilyen közép kártyával, 7800 XT - 5070 Ti a kinézett 2 véglet.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Ha van, az jó, de nem deal breaker ha nincs.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Minél jobban álltható, annál jobb. Magasság állítás a minimum, döntés, forgatás kevésbé fontos.Picit már előre olvasgattam, és megakadt a szemem a Q27G3XMN-en, ami nem oled árban van, de mégis minőségileg jónak tűnik. De persze bármilyen ajánlást szívesen veszek ezen kívül is, jó ha van 3-4 jelölt, amiből választani lehet.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142130 üzenetére
Egyébként jó monitor volt a maga idején, nem is láttam, hogy még lehet kapni, éppen aprón láttam 1 db-ot. Nagyon jó válaszidők, kis talp, szóval pozitív. Prosettings.net-en is láttam, hogy még van aki mai napig használja
-
ridiculous
aktív tag
válasz
sztivo #142128 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok.
A legjobb egy BenQ ZOWIE XL2540K lenne, az allegron a legolcsóbb ~133K, de onnan meg nem tudom okos-e monitort rendelni gari szempontjából szóval inkább 145-160K.
A másik lehetőség amit mondtál Samsung Odyssey G4 S25BG400EU, azt már ~70 - ért kapni, csak hát nem TN.
Ha már IPS még ezt a kettőt néztem a minap:
23.8" HP OMEN 24 ~60K
24.5" Lenovo Legion R25i-30 ~70K
..csak ugye ezek 165Hz - esek nem 240Hz mint a Samsung amit említettél.
Vagy egy Benq Zowie XL2411K használtan 30K. (..de ennek meg nem tudom lenne-e értelme)
Erről mit gondolsz? >> HP Omen X25F
Az a baj hogy TN - t szeretnék, de a 130 - 160K minimum áraknál elgondolkodom hogy lehet inkább feleannyiért egy IPS.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142127 üzenetére
Sajnos olcsóbb TN-t már nem igazán kapni, max a használt piac, Zowie-k nagyon jól tartják az árukat, még 3-4 évesen is, szóval egy ilyenen nem sokat buknál.
Az Asus is piacra dob(ott) idén TN paneles monitort, de gondolom nem lesznek az sem sokkal olcsóbb. Utoljára talán 2023 végén - 24 elején láttam TN paneles monitort olcsóbb szegmensben (70-80 és alatta).
Mondjuk tudom a TN superior ilyen téren, de egy 240 Hz-es IPS szerintem még így is gyorsabb tud lenni, mint egy 144 Hz-es TN.
Nagy a dilemma tudom, ugyanabban a hajón utazunk, jelenleg én se tudok dönteni, annyira profinak nem érzem magam, hogy beruházzak 160k+ egy Zowie-ra, viszont a 27"-os 1440p-s monitorom meg túl nagy erre a célra.
[link] ez pl nagyon várós, de a 180 Hz-es IPS paneles változata is valami 113 ezer Ft-on nyitott az oazisban -
ridiculous
aktív tag
válasz
sztivo #142126 üzenetére
Pont TN monitorokat néztem és akkor láttam meg, de semmit nem találtam róla azért kérdeztem rá.
Az a Samsung IPS ha jól látom nem TN.Kitöltöm már a kérdőívet hátha tudtok valamit ajánlani.
Passz, amennyiért korrektet kapni.
~24", 1920x1080, 144Hz minimum
TN
Sík
játék
6800XT, FreeSync
DisplayPort
Nem
Hagyományos
Magasságban állíthatóFőleg kompetetív lövöldékkel játszanék azért néztem TN - t, de annyival drágább mint az IPS meg kevés a kínálat hogy nem is értem.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ridiculous #142124 üzenetére
Nem véletlenül drágábbak. Tudom csábító a 240 Hz-es TN, de nekem maga a gyártó nem sokat mond, akkor egy hangyányit lassabb Samsung S25BG400 már inkább ajánlott, ha olcsóbban szeretnél 240 Hz-et.
-
ridiculous
aktív tag
Erről a monitorról mit gondoltok? >> GigaCrysta GC-251UXB
Többi hasonló specifikációval rendelkező monitorok bőven drágábbak, duplája - háromszorosa ennek az árának. (56K) -
Mgabor
csendes tag
Sziasztok,
kizárólag munkához érdemes játékra ajánlott monitort venni?
LG 27GS75Q-B monitort néztem ki második körben. Ma vittem vissza egy AOC 27B3CF2 monitort, mert nem tetszett a képe.
Sokat dolgozom, jó lenne, ha minél jobban kímélni tudnám a szemem. Fontos az állíthatóság, dönthetőség.Előre is köszi a segítséget.
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #142114 üzenetére
esetleg az itt nemrégiben ajánlott samu monitor jó választás, vagy azért lenne ettől megfelelőbb árban és a fentebb megjelölt felhasználásra?
mod.: ismerősnek kell, nem tudom kell-e/elfér-e a 27 coll. érdemes megvenni ebből a nagyobbat, vagy mindenképp a kisebb, 25-ös az ajánlott(abb)? -
sztivo
Topikgazda
Azért annyit tudj előtte, hogy ha tényleg csak hobbi szinten kell, akkor vállald be a VA-t. 27 colon is már látványos, hogy ha közelről nézed, oldalt már picit fakulnak a színek. Nem vészes, de számolj vele, egyébként meg ha feltétel a jó kontraszt és a HDR, nem is tudnék jobbat mondani ennyiért. Most jönni fog elvileg ide is a Q27G4ZMN és/vagy Q27G40XMN is, bár nem tudom mennyit profitálnál belőle, 3x annyi dimming zóna és 240 Hz, inkább játékban lesz jobb.
-
Köszi szépen, akkor jó lesz ez így.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
jó lenne, ha 60e huf alatt kijönne. nem ismerem a jelenlegi árakat. ha nagyon muszáj, akkor lehet 70e huf is, de inkább 60 alatt.
24 coll, full hd, 60hz
mindegy, szép képe legyen, ne legyen pwm, beégés és panelprobléma. mezei usereknek lesz, semmi extra nem kell.
sík.
általános: netezés, egy kis office.
beépített vga a processzorba (egybe mini hp 400-as gép). nincs szükség sync-re.
DP és hdmi van a gépen.
nem.
hagyományos.
nem árt ha legalább a magasság és a dőlésszög állítható, de nem feltétel.köszi szépen előre is a segítségeteket!
-
Ximo
tag
Sziasztok!
Játékra, főleg fps (Warzone, Apex, Helldivers) keresek monitort
Keret: 250-300E
Preferált méret: 27" vagy nagyobb?!
Preferált panel: Oled 1440p
Videokártya: 9070xt
Ergonómia: nem kell hajlított, talpazat legyen dönthető, esetleg magasságában állítható
Köszönöm ha valaki ad tanácsot -
Csandi
őstag
Árra nem emlékszem mennyit írtál.
De ami megfelel az igényeidnek, és a talpa is korrekt, azok ezek:
ASUS ROG Strix XG27ACS - 120k oázisnálMSI G274QPX - 145k a legolcsóbb helyen
Előbbi 180hz, utóbbi 240.
Válaszidő mindegy, egyik true g2g amúgy sem, csak marketing adatok. Megfelelő monitor ígyis úgyis gyors lesz, persze közel sem annyira min tegy OLED. -
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Fejlemény: Befürödtem az Acer Predator monitorral. A helyi boltban letudom adni és visszakapom a pénzt.
Alapvető preferenciák ezek voltak:
- Játékok: COD,Battlefield,OW2,F1,Diablo4,PO2,Last Epoch és hasonlók
- Panel: IPS
- Hz: Annyi a fontos, hogy fluid legyen a játékmenet.
- Garancia: 3 évet preferálom.
- Lábazat: Ne legyen nagyon széles, mert egyenlőre nem férne el kényelmesen.
- Képátló: Gondolom 27 a WQHD felbontás miatt.Változás:
- nem szeretnék nagyon széles lábat, mert egyenlőre sokat foglal (Predator is sok volt)Kérdések:
1. AMD FreeSync vagy AMD FreeSync Premium?
2. Válaszidő: 1ms vagy 0,5m (mekkora jelentősége?)Új termék: Gigabyte M27QA ICE (Ennél van technikailag vagy árban jobb termék?)
-
mbt
csendes tag
Sziasztok, a legolcsóbb elfogadható minőségű 27", 4k monitort keresem. Árukeresőn volt néhány gyanúsan olcsó kb. 80k-ért, ezek nem tudom, mennyire ajánlottak. Köszi.
Max 150k, de a lehető legkevesebb
27", 4k, 60 Hz elég
IPS
Sík
Főként munka (sok olvasás, programozás), néha játék
RX 5500 XT
HDMI vagy DisplayPort (legalább 2 csati összesen otthoni és munkagéphez)
Nem
Hagyományos
Mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Korábban jelenik meg a Borderlands 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Celeron aranykor
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest