- Nyomtató topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lekorszke
tag
Szia
Kicsit még hozzátéve tudsz venni megbízható 5év garis gépeket.
Most jelent meg a Gree Summer, azt hiszem 240 a 3.5es.
Syen Charm 3.2 Vagy a C&H Vital ezeket 230-240 környékén szoktam adni.
Nyilván hozzájön még a szerelés, abban én már csak június közepén tudok segiteni. -
lekorszke
tag
válasz
Cyberslider #87704 üzenetére
Comfort pro-muse csak a burkolatot más
A muse olcsóbb.
Mideat nem ajánlom -
Cyberslider
őstag
Helló!
Klíma kéne nekem isígy mielőtt ururu sararát
követnék el magamon, ezért:
Gree Comfort Pro/Syen muse next vs. Midea All Easy Pro között vacillálok, az ok ~200 körül nézegettem de gyakorlatilag belépő szintek voltak, + rádobva szintet lépve ezek már elég jók nem feltétlen fűtésre kell, (kiegészítőnek azért néha igen), de nekem fontos a SEER, és a súly az ugye nem baj, ha anyag is van benne!
Nyilván van a következő lépcsőfok az Amber Royal, Oasis, stb. de mint említettem nem egyedüli fűtésre kell így én itt kb. megállnék.
Emeleti szoba ~18-20 m2, tele ablakkal. (3.5Kw)
Vélemények?
-
petipetya
nagyúr
Daikin Sensira (RXF25E/FTXF25E és ugyanez 35-ben) esetén van valami trükk, hogy ha kézzel irányba szeretném állítani a terelőt, akkor közben ne fújja az arcomba a levegőt? A legyezőnek nyitva kell lennie, amihez aktiválni kell valamelyik funkciót (hűtés, fűtés stb.).
-
kojenci
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítseget kérnék, remélem maradhat. Jelenleg egy klíma van a lakásban, de sajnos elég kevés nyáron, akkor is ha egy ventillátorral próbáljuk a nappaliból a szobák felé terelni a hideget. Mit gondoltok, amit berajzoltam 2. és 3. jó helyen lennének ott? Vagy elég lenne egy plusz klíma valami jobb helyen? Félek hogy nemsokára, amikor a középső kisebb szobát is hasznalnánk, akkor ott is meleg lesz, de 4 klímát már kicsit túlzasnak érzem. Előre is köszönöm a segítséget!
-
tekk
tag
Üdv!
Idősebb rokonok családi házba vennének klímát, semmilyen okos funkcióval, csak megbízható és hatékony legyen. 200 ezerig szerelés nélkül tudtok valami best buy készüléket ajánlani számukra?
-
Máté94
addikt
válasz
feco70 #87697 üzenetére
Valószínűleg "rövid" a csövezés, tehát csak a minimum van meg. Gondolom a beltéri mögött a falon egyből a kültéri van.
Az FTXF is ezt csinálja amikor ON/OFF-ot játszik. Az újraindulás után az elején hallható hűtőközeg áramlás, és/vagy amikor csendes üzemmódba teszi az ember.
Ezért is nem látom értelmét használni, mert nem tudja lefújni magáról a meleget ilyen alacsony fordulattal, és sokkal hamarabb eléri a kikapcsoláshoz tartozó hőmérsékletet.
-
-
bb71
őstag
Megvettem, ma hasznaltam - nem vagyok elegedett.
a jobb szelsot korkefevel is letisztitottam, a balra kettot csak a szert kapta, 10 perc varakozas, majd vizlemosas.
ez az elso viz a vegyszer utan, majd kenytelen voltam korkefevel mindet letisztitani, ezutan dupla.ilyen koszos lett a viz.
Ja, es felul hatul elfelejtettem a hocserelore vegyszert fujni, meg lemosni is...
Egyebkent a szaradas utan a hocserelo sem csillog-villog, inkabb olyan szurkes...***********
Ez meg a fizikai keptelenseg, hogy folyik majd itt ki a kondenzviz:
-
P00By
nagyúr
3 hete költöztünk be a lakásba, ahova 4 db Preferat raktunk fel.
Sajnos nekünk kicsit még ez is hangos, de kezdjük megszokni. Éjszaka a hálóban nem is a hang, a zavaróbb, hanem a működésből adódó hangváltozás.
- zúg a beltéri és van mellette egy másik hang is (gázáramlás?)
- elkezd fújni, akkor ezeket a hangokat elnyomja
- abba hagyja a fújást előjön az első két hang
- leállEzt a kört csinálja pár percenkét. Fenyőfamódban, felső terelőállásban. A két 3,5 (konyha, étkező/nagyszoba) még egy fokkal hangosabbak.
Nappal teljesen okés, jó a hőérzet és tényleg kevés árammal elvan (nem kapcsoljuk ki soha).
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy jópár éves Daikin klíma, amit a lakás előző tulajdonosa telepített, és most azt tapasztaltam, hogy se hűtésre, se fűtésre nem indul el. A hagyományos ventilátor funkció üzemel, nyilván ilyenkor nem használja a kültérit. Ellenőriztem a leírás alapján, és a hibakód szerint is azzal van a gond... Fizikailag korrektnek tűnik, nincs idegen tárgy , ami akadályozná a kültéri működését.
Van esetleg ötlet, hogy miképpen induljak el? Laikuskent nyilván a betapot néznem még, de hátha valakinek volt már hasonló, vagy van tapasztalata, hogy mi lehet a gond...Betapra nem gyanakodnek, mert a másik kettő mellette működik, amit a lakásban is tudunk használni...
A kültéri típus RX25JV1B
Minden segítséget köszi előre is!! -
szabessz
tag
válasz
TeeJay #87679 üzenetére
Köszön a választ.
Ha jól éretem teljesítménybe jobb Syen Muse Next mint a Daikini.
Wifi vezérlésbe meg Daikin jobb.
De összeségébe te Daikin ajánlod.
Mivel jó megbízható gép.
Gondolom nem nagyon van hallaható különbbség 18 és 20Db között?
Ahogy látom Syen Muse Next-et sajnos most felemelték 290eFt.
Így már kb wifi modul 25-30e FT árba különbség 2 között. -
bb71
őstag
Hát, itt ennél a telepítésnél nem fog hő elszökni a rézcsöveken az biztos
13. perc környéke [link]
-
TeeJay
félisten
válasz
nycs71 #87689 üzenetére
Hasonlóak de árban nem igazán
Gree Comfort Pro és a Syen Muse Next azonos gépek
A+++ hűtés A++ fűtés 27kg kültéri 0,6kg hűtőközeg gyárilag 5méterre elég
8,5SEER és 4,8SCOP elvileg 18dB hangerő silent módban (2x kell nyomni a silent gombot) de én úgy tapasztaltam hogy itt a Syen Muse Next tényleg mocsok halk a Comfort Pro meg nem viszi le annyira a fordulatszámot
tálcafűtéses is a gép, röhögve végig fűtött vele több ügyfelem egész telet úgy hogy más fűtési eszköze nincs!
wifis gyárilag kérdés az alkalmazás mennyire oké (volt gond vele néha)Daikin Comfora
A++ hűtés A++ fűtés 26kg kültéri 0,7kg hűtőközeg 10méterre gyárilag töltve
7,2SEER és 4,64SCOP 2,5kW-os 19dB 3,5kW-os 20dB beltériben éjszakai módban
tálcafűtés nincs japán gépben, wifis gyárilag az egyik legjobb wifi alkalmazással!Syen Muse Next 270körül kapható a Daikin Comfora meg bő 200ezerrel drágább
Kérdés megéri-e a Daikin. Én telepítek mindkettőt rengeteget, nekem egyikkel sincs bajom -
nycs71
csendes tag
Szervusztok!
Két klíma berendezést próbálok összehasonlítani:
Gree Comfort Pro és a Daikin Comfora 3,5vkW-os modelljeit (úgy tűnt, nagyjából ez a kettő van a két márkától egy kategóriában). Tapasztalatom egyikkel sincs, viszont papíron a Gree mintha jobb lenne egy kicsivel.
A klíma szerelők/telepítök szerint melyik a jobb hosszabb távon? Mik a tapasztalatok?
-
Caineevo
tag
válasz
Máté94 #87684 üzenetére
Van itt egy AUX Aura, engem ez csendes módban is zavar hogy itt zúg (az is zavar, hogy már most 30+ fok van nélküle idebent), a kültérije lekapcsolgat, ez biztos nem tökéletes üzem neki de ez nem érdekel, csak lekapcsolhatná a benti zúgást is hozzá, komfortosabb lenne a csend.
-
Caineevo
tag
Üdv!
Létezik olyan klíma ami a beltérit nem járatja kb ventillátor módban amikor nincs szükség további hűtésre? -
11hh
tag
Lehet valakit érdekel.
Gree Comfort Pro 3,5kW 250ezer Ft link -
thomasrc
tag
válasz
raylot #87669 üzenetére
Az FTXF a beltéri, az RXF a kültéri egység:
https://www.daikin.eu/en_us/products/product.html/RXF-F.html
https://www.daikin.eu/en_us/products/product.html/RXF-E.htmlEszerint bármelyik kombinációval működőképes a dolog.
Egyébként mi is ilyen ajánlatot kaptunk a 3,5 kW-osra, és nem a Webklíma volt az. Ezek szerint ez nem egyedi eset.
-
TeeJay
félisten
válasz
raylot #87676 üzenetére
Nézd FTXC35E klímát már telepítettem pár hete, ott már gyárilag wifis a gép
Nos mindössze annyival tér el az FTXC35D-től hogy ugye ott van benne a kis wifi modul és már 3 helyett 5 fokozatban állítható a ventilátor fokozat. A kültéri ugyanazSzóval elvileg mehet is a kombináció, biztos előtte megkérdezték a Daikin-t hiszen minek árulnák így ha nem működik egymással
Az összes ügyfél küldené vissza abban meg mi az üzlet? -
TeeJay
félisten
válasz
szabessz #87674 üzenetére
Midea-t én kerülöm ha lehet egyedül az Oasis-t rakom fel fűtős gépnek vagy Fisher Nordic-ot de az ugyanaz ugye.
Syen Muse Next kegyetlen halk ha 2x megnyomod a silent gombot, simán megkockáztatom hogy valós a 18dB-es hang érték
Daikin tud 20-at
Más liga a két gép, Syen A+++ hűtés 8,5 SEER és 4,8SCOP a Daikin meg 6,5SEER és 4,2 SCOP.
Amiért nekem mégis Daikin van meg az egész családnak is vagy 16darab az azért mert a wifi appja a Daikin-nak a legjobb meg nincs rajta semmi kijelző csicsa vagy bármi, egy egyszerű és halk gép és 5 nyarat végig tolt nekem megállás nélkül. -
szabessz
tag
Sziasztok!
Hálószobába szeretnék 3.5KW klimát.
Főleg hűtésre lenne használva fűtés csak kiegészítő.
Halkság is szempont.
Eddig ezt a tiposokat néztem ki:Midea MCB-12-SP Breezeless E
Syen Muse Next vagy Gree Comfort Pro
Daikin FTXF35E
Melyiket választanátok ezek közül?A Midea MCB-12-SP Breezeless E mia véleményetek?
Midea klimárkól nem nagyon olvasok itt tapasztalatottKöszönöm.
-
TeeJay
félisten
válasz
macska-jajj7 #87661 üzenetére
Gree Comfort Pro de kissé drága árat kaptál
-
raylot
csendes tag
Sziasztok!
A hozzáértőktől kérdezném, hogy mennyire problámás a Daikin Sensira-ból két széria összepárosítása? Nevezetesen a beltéri egységből az FTXF35E (tavalyi) és a kültériből a RXF35F (idei). Azért kérdezem, mert a Webklíma most így kínálja.
-
Gyurike
tag
válasz
H-Mano #87662 üzenetére
A hetekben a szoba lesz felújítva, ennek apropóján gondoltam klímabeszerzésre. Hőszigetelés _talán_ ősszel, de még ez sem biztos. Inkább úgy számolok, hogy nem.
Ha fűtés a fő szempont akkor lényegesen komfortosabb a parapet az oldalfalihoz képest?
(Fontos lenne, hogy ne csak papíron jó, de komfortos, élhető fűtési mód legyen.) -
macska-jajj7
friss újonc
Sziasztok!
Melyiket választanátok a három közül (mindegyik ~3.5KW):
• Gree Comfort Pro (általánosságban itt jó vélemény van róla, ~380e beszereléssel)
• Midea MCB-12-SP Breezeless E (erről nem sokat találtam itt, ~345e beszereléssel)
• AUX Delta 3 (itt van UV, illetve Cold Plasma is, ~360e beszereléssel)a fűtés csak kiegészítő jelleggel lenne használva átmeneti időszakban.
Köszönöm
-
Met
nagyúr
Amennyiben jól érzed magadat otthon.
Hagyjuk már azt a hülyeséget hogy a kintihez képest x fokkal kell lejjebb venni bent.
És ha 46 fok lesz kint, 6 fokkal "kell" levenni beljebb, akkor 40 fokban fogsz bent izzadni csak azért mert azt írták az interneten?A szívnek nem jelent megterhelést ha bentről kimész (kardiológus mondta) maximum megfázhatsz ha kintről bemész, de arra is lehet ügyelni.
-
erdey_a
addikt
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Mátészalkán tudtok jó klímást ajánlani?Másrészt gépajánlást szeretnék kérni.
Egy (extra szigetelés nélküli) vályogház 20 nm-es, normál belmagasságú szobájába szeretnék klímát szereltetni.
Fontos, hogy télen folyamatos fűtésre jó hatásfokkal alkalmas legyen. (egy Elekthermax hőtárolós villanykályha kiváltása + hűtési lehetőség a cél).
Ilyenkor a parapetes klíma az ajánlott, vagy maradhat a klasszikus "magasoldalfali"?
Jó minőségű gépet keresnék, árban olyan 500k-ig (plusz szerelés).Mit ajánlanátok?
-
TeeJay
félisten
Több helyen hallom ezt a 46fokot
Mióta mérik idehaza az időjárást valami 41,9fok volt a rekord és általában ha megdől az is pár tized fokkal szokott az is délen Szeged körülAz eddig mért leghidegebb -35 °C volt (1940. február 16., Görömbölytapolca), míg a legmelegebb +41,9 °C volt (2007. július 20., Kiskunhalas).
Biztos idén majd 4fokkal melegebb lesz ettől is
Amúgy meg ugyanúgy 24fokra kell tenni a klímát, majd az megoldja hogy bent tartsa a hőfokot nem kell ezen nagyon aggódni -
angelside77
tag
Alapvetően a kényelmes hőfokra, mely egyénfüggő.
De azzal számolni kell, hogy ahogy megy fel a külső hőmérséklet, melegedik az épületszerkezet is, úgy kell többet dolgoznia a klímának, mely emelkedett fogyasztást jelent.
Elérkezhetünk a "téli állapothoz", hogy minél közelebb a beállított érték a külső hőmérséklethez, annál kedvezőbb lesz a fogyasztás. (Már akit ez a probléma érint)
És egyszer majd elérünk oda is, hogy tényleg jön a vízionált meleg, mely egybeesik a közelmúltbeli európai áramszünettel és tikkadhat az ember. Szvsz akár 1 évtizeden belül is.
-
bb71
őstag
válasz
lekorszke #87639 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
4 darabbal van feltéve mind a három kültéri, ezekből mindegyiknél oldalanként csak 1 fog.Tegnap kicsavartam találomra 3 csavart kíváncsiságból (13cm-re van a faltól a kültéri), egy csavart ki tudtam csavarni... 12cm hosszú volt a 7cm-es nikecell plusz ragasztóban -> sz@rt sem fog!
A másik kettő nem fért ki... -
pjen
félisten
Szevasztok. Ha tényleg bejön az előre jelzés és 42-46 meleg lesz a nyáron ti hány fokra állítjátok a klímát?
-
sherlock82
senior tag
Gree klíma használata során mi a különbség ha tegyük fel fűtésre használom az eszközt és tegyük fel 25 C fokot mutat a kijelző . Ott van a napocska ikon vagy nincs? van különbség a kettő féle mód használatában?
-
lekorszke
tag
válasz
TeeJay #87640 üzenetére
Én is azokat használtam évekig , aztán kipróbáltam a rawlplugot egyszer mert a lyukacsos téglába elforgott a 14x200 as.
Azota csak azt veszek és nem is fogok már mást.
Amugy nem jön ki drágábbra végeredményben.
Nézd azt hogy nem kell hozzá alátétet venni és nem 6 tipli-csavart használsz hanem csak 4db-t.
Majd ha ugy van adj egy esélyt neki és nézd meg ,
meg fogsz lepődni mekkora a különbség -
lekorszke
tag
Én mindenképpen visszaszivatnám levenném és úgy fúrnám ujra.
De nem árt ellenőrizni hány csavarral van rakva, mert ha 6 csavar pl és abbol 1-2 nem fogott ugy, az nem fog problémát okozni.
Ha oldalanként egy -egy csavar már jol fog, akkor is stabil a kültéri amugy de nyilván normális szakember nem fogja ugy otthagyni hogy nem fognak rendesen a csavarok.Ha ujra furod csak is KIZÁRÓLAG rawlplug dübel,peremes állvanycsavarral.
Abból 4db úgy fog mint bármelyik másik tipli-csavarbol 6-8db. -
Máté94
addikt
válasz
Viktor0610 #87636 üzenetére
Egyes modelleknél lehet service menu-ből korlátozni a módokat.
-
Elnézést, ha off, de ma hallottam valamit, amit nem értek.
Az lehet, hogy egy klímánál a felszerelés után állítanak be valamit, ha a vevő nem szeretné fűtésre is használni?Én úgy tudtam, hogy egy klíma vagy alkalmas erre vagy nem.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gaborkik #87632 üzenetére
Az drágább cső és hőszivattyúkhoz van
Splithez tökéletes az 5-6mm szigetelésűÉn is levenném a kültérit csak úgy fúrnám újra a konzolt.
Olcsó húsnak híg a leve sajnos, én utánam biztos hogy nem kell ilyet csinálni, Perferát 6 darab nagy állvány csavarral szoktam feltenni -
Gaborkik
tag
Valamennyit elbír a rézcső, de ez attól is függ hogyan vezették őket.
Én inkább visszafejtek és leszerelem a kültérit, mert ha leesne a csövekre kötve még a hűtőközeg is elmegy.Az alap rézcsövön 6mm vastag a hab szigetelés, lehet venni extra vastaggal, csak nincs sok haszna.
-
bb71
őstag
Az a kérdésem, hogy "ki lehet hajtani" a kültéri egységet, ha a konzolt pl. cserélni kell, vagy éppen a sz@rul szerelt/fúrt tiplit, csavart kellene cserélni?
Mármint arra gondolok, hogy a kicsavarva a konzolon a kültéri lábairól a csavarokat, megemelve a kültérit - kábelcsatorna fedelét leszedve - a faltól eltávolítani a kültérit (a csatornából átmenetileg így ki tudnak mozogni a rézcsövek)...
A másik kérdésem, hogy ugyan látok szabvány számokat a rézcsővön lévő szigetelőanyagon, de laikusként igen tyúkbél vastagságúnak tűnik számomra a szigetelés vastagsága... ebből is van gagyi és minőségi rézcső szigeteléssel?
-
geri222z
csendes tag
Sziasztok,
Pécsen tudok jó klímast ajánlani ?
Illetve milyen klímát lenne érdemes feltenni kb ilyen 350-380e Ft körül szereléssel (annyi extra hogy kb 5-7m réz cső fog kelleni) Egy 20nm szoba plusz a szobából a folyosóra is ez küldeni ki a hideg levegőt. Nagy részt hutesre lenne használva.Elore is köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
nycs71 #87588 üzenetére
"Ezért van, hogy napokig nem folyik kondenzvíz belőle. "
Ez egy hatalmas marhaság! Akkor nem termelődik kondenzvíz, ha nincs bekapcsolva a készülék.
A mai "okos" berendezések képesek szabályozni a kifújt levegő hőmérsékletét. Amennyire éppen szükség van a beállított hőfok tartásához. Gree is, Daikin is.
Nem kell attól tartani, hogy rátok fújja a levegőt, mert lehet irányítani a légáramlást. Aki különösen érzékeny rá, az olyan helyre telepíttesse, ami távol van az állandó tartózkodási helyétől (fotel, kanapé, ágy). -
Aszi123
tag
válasz
TeeJay #87621 üzenetére
“Aki meg 2-3órákat járatja annak oly mindegy hogy 0,9kW-ra leszabályoz vagy 1,3-ra mert úgyis kapcsolgatni fogja állandóan”
Ha viszont nem kapcsolja ki, akkor langyos levegővel tudja tartani a kívánt hőfokot. Szerintem jóval komfortosabban, alig légmozgással. Ez az igazi előny, szvsz. Én nem szívesen tartózkodnék egy "hűtőben. “ Az áruházban is kerülöm a jelenséget.
-
TeeJay
félisten
Nem az a baj hogy leáll hiszen az on/off gépek is leálltak napi 100-szor mégis mosok 20-22éveset belőle és mai napig hűtenek.
Az a baj ha sokszor leáll akkor bukta a hatékonyság
Sokkal jobb ha leszabályozva megy 24fokra állítva egész nyáron alapjáraton
De amelyik gépet 26fokra teszik az amúgy is le fog állni nem a 0,9kW vs 1,1 meg 1,3kW hűtőteljesítmény minimum számít.
Adni kell melót a gépnek akkor végig hűti a nyarat 3-4hónapig folyamatos kompresszor üzemmel.
Aki meg 2-3órákat járatja annak oly mindegy hogy 0,9kW-ra leszabályoz vagy 1,3-ra mert úgyis kapcsolgatni fogja állandóan -
TeeJay
félisten
válasz
Czimby #87611 üzenetére
2+ hónapra tele vannak a jobb klímások telepítéssel (nálam hétfőtől szombatig az megy minden héten) csak vasárnap a "szabadnapomon" tudok menni reggeltől este 9-10-ig klímát mosni. Nyílván ha 12 munkanap lenne egy héten akkor is kevés lenne ennyi klímát most elmosni. Aki most eszmélt rá hogy január február március helyett most akar mosatni az vagy várni fog vagy keres mást aki számlával kitakarítja.
Amúgy pont az ilyen 5éves extra garanciákat lehet elengedni mert második évben sem lesz már meg időre a tisztítás, ráadásul néha olyan árakat látok normális zsákos mosásra (25-30ezer) hogy pislogok -
TeeJay
félisten
Skacok aki vett ilyen K22 Turbo mosót, kellene róla a matricáról kép mert Deep Clean van a flakonban csak át matricázta valaki és ezzel kereskedik. Voltam ma a Karsai Zsoltinál ő ugye a Deep Clean kitalálója és forgalmazója, ügyvédjével meg fogja keresni a matricázó valakit aki engedély nélkül forgalmazza a Deep Clean-t.
Köszi
-
tylerddd
veterán
válasz
erdey_a #87610 üzenetére
Abban a pár percben valami huszonezret beszélt mosással, mindennel. Csak ugye tovább nem történt tárgyalás. Még holnap megpróbálom hívni őket, ill. megvan annak a srácnak a száma, aki beszerelte ezt is meg néhány hónapra rá egy másikat. Hátha tud valami okosat mondani.
-
bagoly71.
tag
Üdv.
Adott egy jó régen épített (~1957 - 58') tégla társasház. A lakás ahová a klíma menne egy garzon, keleti fekvésű, első emeleti, távfűtéses. Egyetlen ablak van a lakásban, pontosabban egy erkély ajtó ami új műanyag, két rétegű üveggel. Bejárati ajtó is új, acél. Ez egy középső lakás, két jóval nagyobb lakás között. A külső fal kb. 25 centi + a belső meg még kb. 11.
Szóval a lakásban mindig meleg van, legalább is nekem!
Mennyezeten gipszkarton, lent tölgyfa parketta bla bla....
Bocsi a sok szövegért csak gondoltam leírom.
Tehát kérnék tippet klímára, ami egy 18m²-es szobát hűtene. Fűtésre szinte biztos, hogy nem lenne használva.
Télen sokszor még a radiátort is elzárom, szóval....
Köszi előre is!Ui : Esetleg Pécsen tipp egy tuti klíma szerelőre?
-
TeeJay
félisten
válasz
Aszi123 #87593 üzenetére
Engedjük már el ezt a jobban le tud szabályozni dolgot
0,9kW-ra lemegy oké de csak 6,2 SEER érték miközben a Gree CP és Syen Muse Next 8,5SEER a Daikin Sensira FTXF35 is 6,5 SEERTök jó gép az alap Mitsu HR de ne arra vegyetek már gépet hogy mennyire jól tud leszabályozni. 26-27fokra minden gép még ez is le fog állni
24fokon járatva a Daikin Sensira nálam végig hűti a nyarat és 1x sem áll le a kompresszor -
erdey_a
addikt
tény. de ezt a plusz garit jól kifizettetik az évi kettő 20-30e forintos citromos befújogatással. ennyit nekem nem érne meg (nem is látta a klímás csak egyszer a klímáimat telepítés után... nálam is így kezdődött. első évben jött, aztán már csak hitegetett. aztán vettem mosózsákot...
)
-
bardi
senior tag
Igen, közben leesett, hogy ahhoz itt nem lesz nyomás.
A direktbe kötés lesz szerintem itt a jó megoldás, ha anno a vizesek magasabbra rakják a lefolyót a falon, valószínű nem lenne ilyen gondom... Viszont így, hogy a klíma csöve a falon van áthúzva, nem sokkal magasabban, azon már nem nagyon tudok variálni, hacsak át nem fúrom a falat, meg cseszem szét a csempét... -
erdey_a
addikt
válasz
tylerddd #87602 üzenetére
morbus hungaricus... szinte mindenki csak telepíteni akar, mert abban van a pénz. a tisztítás \ karbantartás nem kenyere a klímás cégeknek.
ugyanakkor az alap, törvényadta garanciának nem is feltétele a szaki általi tisztogatás, és nem is érdemes ezért nagy pénzeket fizetni. aki létrára tud állni, a klíma tisztítást is meg tudja csinálni amig lemegy egy spongyabob a tévében -
tylerddd
veterán
válasz
Lorden #87603 üzenetére
Ha mással csináltatom, akkor ez hogy lesz rendszerszinten rögzítve? Mert ugye kaptam központilag az e-maileket, hogy tisztíttassam, mert közeleg a határidő. Elvileg 5 év kibővtett gari van rá meg alkatrészre is van valami 5 éves jótállás. Ezt csak nem lenne jó elveszíteni.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ti mit tennétek abban az esetben, ha a cég, ami bekötötte a klímát, már hetek óta nem reagált a tisztítás ügyében, majd amikor nagy nehezen felvették a telefont, azzal köszöntek el 2 perc után, hogy most kapcsol be a számítógép (8 órai nyitás után hívtam őket néhány perccel) és majd visszahívnak, ha látják az adataimat meg a szabad időpontokat? Ez azóta sem történt meg és a hívásaimkor vagy foglaltat jelzett vagy nem veszik fel. Május 6-án lesz 1 éve, hogy bekötötték, így nyilván bukom a garanciát.
Első klíma, egy Daikin FTXF25E, tavaly nyáron elég sokat ment 24-26 fokon, utána kevesebb, mint 10 alkalommal be volt kapcsolva fűtésre, mert nem ez az elsődleges hőforrás. Mindenképp szakival tisztíttassam vagy van házi módszer is? Meg tudom nézni, ha felnyitom, hogy milyen álapotban van? Én örülnék, ha rendesen meg lenne csinálva hozzáértő által. Köszönöm a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest