Új hozzászólás Aktív témák

  • Knobber

    aktív tag

    1. Mennyi a keret? 10-20k lenne az ideális.
    2. Használtpiac játszik? 👍
    3. eBay, külföldi rendelés játszik? 👍
    4. Mire használnád az egeret? 80/20 munka játék
    5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
    6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 17,5-18
    7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 1600-2000dpi
    8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) vezetékes

    Hetekben vágtam bele egy Logitech G400 (más néven MX518) cserébe. Azt még claw grippel használtam.

    Először a Logitech M500S-re esett a választás a hasonló kivitel végett. A kényelem adott volt, viszont az egér görgőt sűrűn jobbra-balra klikkeltem. Néha pihentetve rajta a kezem is a puha kapcsolók végett benyomtam. Összességében nem tudtam megszokni, így továbbadtam.

    Amíg nem találtam egeret, addig egy szégyenletes HP Pavilion Gaming Mouse 200 (5JS07AA) használok, kemény 6000-ért még jó is. Könnyű rámarkolni, jó hangosak kemények a kapcsolói (Omron 10m) szóval ezt nem klikkelem félre. Csak nincs gumiborítása oldalt, emiatt a hüvelykujj hamar elkezd csúszni rajta ahogy izzad.
    Ami érdekesség, hogy ezt az egeret elkezdtem palm grippel használni, és jobban bevált fogásra mint a G400. 120g súlya van kábellel, anélkül olyan 100 lehet és emiatt pont ideális.

    Kipróbáltam még egy HP Omen Vectort, ami itthon túlárazott, mert amazonon kb 25 dollár, itthon meg 17-20 ezer forint. Ergonómiára és formára iszonyat kényelmes, de gyárilag hibás kapcsolókkal érkezett, a jobb klikk már ujjat pihentetve benyomódott rajta annyira gatya. Akkor kezdtem el utána olvasni hogy az Omron 50M-es kapcsolók mind ilyenek.

    Először a G400 helyett a razer Basilisk V3-at néztem, de 30 ezres ára miatt sokallom, bár most a tapasztalatok óta lehet inkább összekuporgatom rá.

    Létezik a 80-100G-os kategóriában , Normális kapcsolóval, jobbkezes enyhén döntött ergonómikus, 125-130 hosszban egér egyáltalán?
    Egyre inkább már úgy látom hogy a Razer Basilisk V3 lesz az egyedüli alternatíva zsebbe nyúlással.

    Még talán budget kategóriában az Cooler Master MM531-et láttam. Abban 20M-es Omron kapcsoló van ami egy fokkal jobb mint az 50M-es horror.
    Illetve még a Gigabyte Aorus M3-at néztem és az MSI Clutch GM20 elite ami kicsit Razer Basilisk V3 klón.
    De ezeknél MM531/M3/GM20 elite mind szídják az oldalsó rubber gripeket hogy szar. Na meg úgy drága az áruk hogy mennek fél egy évet.

    [ Szerkesztve ]

    Youtube: Knobber

Új hozzászólás Aktív témák