- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
válasz superecneB #9353 üzenetére
Érdekes.
-
Kassadin
addikt
válasz superecneB #9356 üzenetére
Nem tudom hogy már mit higgyek.
-
válasz superecneB #9356 üzenetére
Ha ezt nézzük (final ranking - amúgy ez egy jó teszt, a fehér holló kategóriájú értelmesek egyike), akkor az MS WMO, MS 3.0, Logitech MX 300 / G1 kivételével a többinél jobb lehet. Amúgy egy rakás ****. Tudom, mert próbáltam őket, a 710-est, a 718-ast és a 750-est (még tán' a 710-es volt a legtűrhetőbb, de az is bőven kimerítette a useless kategóriát (hiába "jobb" a grafikon szerint) ), SS SS-en meg SS QcK-n. Aztán elgondolkodtam rajta, hogy ezért egyesek pénzt fizetnek. Mármint 1500 Ft-nál többet. De mindenki azt vesz, amit akar.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Whysperer
addikt
válasz superecneB #9353 üzenetére
Figyu nekem van egy mx500-am és teljesen jó állapotban ,de mi az ,hogy túlhajtott? vagy ezt ,hogy lehet elérni vagy kipróbálni stb?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Egy a4tech X710 egeret szeretnék lecserélni.
Razer DA V2-re gondoltam. (használtan)
Van esetleg más ebben az árban ami megfontolandó lehetne?Egérpad használata ajánlott hozzá? A mostani alatt nincsen, és jól működik.
Ha lehetne anélkül is használni az remek lenne, 1 az hogy drága egy normális pad a másik meg hogy idegesít ha a kezem alatt vanköszi
Most találtam a RAZER honlapján ezt a Grip menüpontot. az egeret valahol a claw és a fingertip fogás közözz használom, ha ez számít a választásnál. Ez a palm nekem sose állt kézre.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Synthwave #9358 üzenetére
pontosan mi volt az X7-tel a gond? nekem 718BK-m van egy Razer Goliathus control padon, és még soha nem tapasztaltam semm rendelleneset, soha nem ment félre, pedig aztán nagyon kényes vagyok az apró hibákra.. valszeg nem szerette azt a padot amin próbáltad őket
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
superecneB
őstag
válasz Whysperer #9359 üzenetére
Nem az egér van túlhajtva, az USB sample ratet veszed magasabbra így gyorsabban kommunikál a gép az eszközzel. Én 500-on használom a 3.0a-t, 1000-nél elég nagyokat droppol legalábbis az enyém.
A legtöbb ilyen módosításhoz oda van írva, hogy csak saját felelősségre, nekem még nem sikerült elrontani egy egerem sem vele és mástól sem hallottam, de azért ezzel kapcsolatban jöhetnek észrevételek ha valaki az ellenkezőjét tapasztalta!
[oWn]f4te: Hát én spec. próbáltam azthiszem a 710-est nem emlékszem már pontosan de különösebb bajom nem volt vele (most a fogását nem részletezném. biztos megszokható), igaz csak egyik ismerősömnél megcibáltam de elég rendesen. Most akkor nem tudom mit higgyek!
[ Szerkesztve ]
-
válasz jaffa 2843 #9361 üzenetére
Néha komolyan úgy éreztem, mintha wireless-sel játszanék (késés, annak ellenére, hogy vezetékes) és a szenzor is hibázgatott. Bár az kétségtelen, hogy ezek leginkább a 750-esnél jöttek elő, de azért a többi sem volt sokkal "lemaradva" mögötte (SS SS, QcK, asztallap (lol), ill. a 750-est még próbáltam Everglide Titan-on is). Az összeszerelés minősége sem hagyott bennem maradandó nyomot (pozitív értelemben). Még talán a 710-es, ami úgy-ahogy elfogadható, de én nem vennék azt sem.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
törölt tag
Vettem egy G500-at, itt a véleményem:
Pozitívumok:"pontos", érződik hogy 1000Hz-el frissít, jó helyre került az érzékelője.
Negatívumok: Nehéz(lassú), holtjátéka van a bal és jobb gombnak, hangosan kattog.
Tetszik, de a "gamer" egértől messze van(még), DE jó alapanyaga lehet egy kis MOD-hoz:
-Szétszedem, csökkentek a súlyán 15-20g-ot, vagy amennyit enged a burkolat, kihajigálom belőle a fölösleges dolgokat
-megemelem a kapcsolókat 1-1,5mm-el.
-
superecneB
őstag
válasz #16939776 #9364 üzenetére
Erről a modról írhatnál egy fényképes kis leírást! Nem tudom hogyan lehet pl megemelni többrétegű nyáknál a mikrokapcsolókat!
Ebben is van plusz súly mint az MX510ben??? Anno abból én is kidobtam az ólom darabot - elvileg a később készült MX510ekben már nincs benne, nekem még az első piros szériából volt egy példányom.
A hangosan kattogás az rengeteg egérről elmondható, ez hangosabb mint az átlag?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz superecneB #9365 üzenetére
Megpróbálok valamit összehozni
A mikrokapcsoló hack-nek két változata van:
a bonyolultabb/gyorsabb: ki kell forrasztani a kapcsolót és több réteg(ezzel beállítva a magasságot) hőálló műanyag fóliát alárakva visszaforrasztani.
Az egyszerűbb/lassabb: a gomb(amit az egér burkolatából alakítottak ki) nyúlványára rakni egy nagyobb csepp műgyantát, majd száradás után csiszolópapírral beállítani a kívánt hosszt.
Még nem szedtem szét, de a hátsó fele ugyan olyan nehéz mint az eleje pedig ott most nincs "semmi" tehát elképzelhető hogy raktak bele +súlyt.
valószínű a holtjáték miatt érződik hangosabbak mint a G5-öm, gondolom pattog egy kicsit a mikrokapcsoló "pöckén" a gomb.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
hi
milyen egerek mennek mostanság játékra?
ami nem olyan vészesen drága meg vmi szép kis egérpadot is ajánlhattok iponbol ha lehetköszi
-
Inkább optikai és nem A4Tech.
Gondolom, csak újonan kaphatóak jöhetnek szóba, itten egy lista:
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
(a három MS-ben pontosan ugyanaz az optika van)
Logitech MX 518
Logitech G1 (külföldi webshop-ból)
Razer Abyssus
Razer Salmosa
Razer Diamondback 3G (külföldi webshop-ból, esetleg PH!-n most vannak alig használtak)
Razer DeathAdder v2
SteelSeries Kinzu
SteelSeries Ikari Opticalill. utóbbi időben nagyon felkapott lett a SteelSeries Xai, de ez lézeres, szóval én annyira nem bízom benne (ezt még nem próbáltam).
Pad kell alájuk. Ezek közül néhány jó:
szövet:
----------
SteelSeries QcK mini/QcK/QcK+/QcK Mass Pro/QcK Heavy (ezek közül inkább a két utóbbi)
SteelSeries 5L
Everglide Titan (több méretben)
Allsop Raindrop GigaPad XL (szeressük, külföldi webshop-ból rendelhető)
Corepad C1 (több méretben, supergamer.hu-n kapható)
Razer Goliathus Speed/Control (több méretben)
QPad CT (több méretben van ez is - áhhh, <3<3<3 )műanyag:
--------------
SteelSeries SS
fUnc 1030
X-Ray Thunder 8
Razer eXactMatill. még szokták szeretni a SteelSeries 4HD/9HD-t is.
Játékhoz nem árt egy használható füles sem, de erre külön topikok vannak. Dióhéjban kb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Synthwave #9369 üzenetére
szia
köszönöm ezt a mindent kielégítő választ
nem semmi a választék azé azt hittem lesz ilyen 3db ami a favorit
hát gyors végig futottam rajtuk talán a "SteelSeries Kinzu" tetszik h ilyen letisztult. a padból melyik a jobb a szövet vagy a műanyag? abból minél nagyobra gondoltam min megnézem amiket leírtál nekem
füles van valami 5.1 gammer, de lehet, hogy lesz új akkor érdeklődőm úgyis
köszi
-
-
Whysperer
addikt
Sziasztok innen melyik egérpadot választanátok mx518 alá? [link]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Tothgera30 #9376 üzenetére
Köszi szépen én is Qck-t néztem ki elsőnek, akkor az lesz. Azt szeretném megtudni,hogy kb mennyi idő a kopása egy ilyen padnak mindennapi használat estében mert ez is textil,ha jól tudom!
-
superecneB
őstag
válasz Whysperer #9377 üzenetére
Magának a felületnek a kopása minimális, nagyon sokáig bírja. Egyetlen hibája lehet, hogy a sima Qcknak és a Qck+ -nak rojtolódhat a széle de én úgy vettem észre csak az izzadós kezű embereknél, nekem nincs ilyen negatív tapasztalatom.
Duracellm...: Hogyan tudsz többrétegű pcb-t forrasztani?
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Whysperer #9377 üzenetére
jóval előbb lesz zsíros, mint kopott. Olyankor én enyhe mosószeres vízbe beáztatom, és gyenge fogkefével körkörösen átdörzsölöm, és olyan mint az új.
Egyébként olyat lehet cisnálni, hogy takarítás után egy kis szilkon spray permettel meghintem a felületét?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz superecneB #9378 üzenetére
Ha a lyuk-galván miatt aggódsz, egész egyszerűen el kell árasztani a lábakat gyantás ónnal, megvárni amíg megömlik az ón a túloldalon is, óvatosan kihúz, majd tisztítani a furatokat egyesével.
Vastag lábú (jó hő-vezetőképességű) alkatrészeket, viszonylag gyorsan, lyuk-galván sérülése nélkül ki lehet így venni.persze kell hozzá egy jó forrasztó állomás + sok ón + gyanta, vakum/ónszippantó.
lesznek képek, majd ezt is beleveszem a kedvedért
[ Szerkesztve ]
-
válasz jaffa 2843 #9379 üzenetére
"Egyébként olyat lehet cisnálni, hogy takarítás után egy kis szilkon spray permettel meghintem a felületét?"
ofc
Arra ügyelj, hogy miután enyhén nedves ronggyal áttörölted, kb. 20-30 cm magasból nyomasd és egyenletesen szórd (nem kell rá túl kevés ), aztán hagyd 20-30 percet szikkadni.
-
frango13
aktív tag
Tudom nem ide való, de tapasztalt gamerek véleményére lennék kíváncsi. Monitort szeretnék venni főleg játékra. Monitoros topikba mindegy mit írok a válasz: Dell U2311H. Ha tényleg ilyen jó megveszem, csak hc gamer vélemény se árt.
:)
-
őstag
válasz frango13 #9383 üzenetére
Nyugodtan megveheted, nem tegnap kezdtem a "szakmát", nekem 2209WA van, öcsémnek U2311H és mindegyik tökéletes komoly játékra.
Mondjuk ha CSAK a játék számít, akkor olyan monitort vennék, ami 120Hz-es, pl.: LG W2363D, BenQ XL2410T.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9363 üzenetére
Én is tapasztaltam, hogy a szenzor hibázik. Nekem XL-750BF van (már nem sokáig), QcK mini padom van, és néha 1-2 pixelnyit mozdul magától az egérmutató. Vagy amikor a monitor standbyba átment, akkor néha visszajön, mert a szenzor érzékelt elmozdulást... Úgy látszik, A4Techék lézere még nincs a topon. Legalábbis ezzel a pár éves egérrel biztosan nem.
(#9353) superecneB: Az optikai egereik biztos jobbak, mint a lézeresek, de én már biztos, hogy nem fogok A4Techet venni. Szánalmas, hogy több, mint 3 éve nem tudnak kiadni drivert az egérhez, nem működik az oldaluk normálisan, ráadásul 1 db emailt sem tudsz írni a gyártónak... Szerintem az, hogy 3k-val olcsóbb az egér, nem éri meg, hogy lemondjon valaki a terméktámogatásról...
-
Hooper
őstag
Erre?
-
-
pete_21
addikt
válasz superecneB #9390 üzenetére
Miért, mi volt ez a driverrel?
Én azért tettem fel, hogy a gombokat tudjam programozni, és hogy 500 Hz-en menjen az egér.
Egyetértek, egyeseknek megfelelő lehet, akik pl. csak neteznek vele, de akkor sem tudom mire vélni azt, hogy a gyártóval nem tudod felvenni a kapcsolatot... -
nyunyu
félisten
válasz pete_21 #9385 üzenetére
Szerintem az, hogy 3k-val olcsóbb az egér, nem éri meg, hogy lemondjon valaki a terméktámogatásról
Haaaat, az a 3k tobblet a komplett eger araban mar +50%, annyit meg nem biztos, hogy mindenkinek meger az L logo az egeren.
Ezt annak ellenere mondom, hogy az elmult 13 evben majdnem kizarolag L logos volt az elsodleges egerem. (tavalyi 3 honap MS Explorert leszamitva)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
pete_21
addikt
Én viszont úgy mondtam ezt, hogy nekem meg az utolsó két egerem A4Tech volt.
És random fagyott a gép néhány játékban az egeremmel. Egy belépőszintű, idősebb MS egérrel nem volt fagyás-gondom. Ezért ezt a rosszul megírt drivernek tudom be. Csak éppenséggel több, mint 3 éve nincs újabb. Ilyenkor tényleg fogalmam nincs, kihez forduljak a gondommal, és mit kezdjek vele. Ezzel eléggé magamra maradtam... De közben az egér mikrokapcsolója is tönkremenni látszik, szóval új egér vásárlással ez a fagyásos gond is meg lesz "oldva". Csak tényleg érdekes, hogyha a mikrokapcsoló nem halt volna meg, akkor meg a fagyás miatt vegyek új egeret? Mert a gyártó nem foglalkozik a vásárlóval?
Ezért írtam, hogy szvsz megéri rákölteni azt a +3k-t (saját hibámból okulva). Lehet, hogy tényleg 50%-ös különbözet, de ha meg úgy jár valaki, mint én, akkor meg még többet költ utána új egérre. -
Gyerekek, van valakinek SteelSeries Ikari-ja Érden (hogy Optical v. Laser, az most mindegy, csak a forma lényeg)?
Már régen volt a kezemben (és akkor sem huzamosabb ideig), s bár anno nem annyira volt kényelmes, azóta máshogy fogom az egeret (és ha nem muszáj, ezért nem szeretnék beutazni Pestre a Pixel-be).[ Szerkesztve ]
-
-
Tothgera30
Ármester
Icemat 2.0 és a WMO vagy az Intellimouse 1.1 hogy viszonyulna egymáshoz? Van valakinek tapasztalata a csiszolt üveg egérpaddal kapcsolatban?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
jaffa 2843
Ármester
van itt valakinek Steelseries XAI egere? kiváncsi lennék a tapasztalatokra
-
Kassadin
addikt
válasz jaffa 2843 #9398 üzenetére
Nem csak Own, már te is ráizgultál a steelseries egerekre, ejnye.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Kassadin #9399 üzenetére
nyitott vagyok bármire, ami viszonylag kis egér, oldalsó gombokkal rendelkezik és pontos.
Kinzu mégjobb lenne, csak nincs plusz gomb rajta. nagy egér nemjó mert nagyon elb@xott claw grip az enyémjelenlegi A4tech 718BK-mmal sincs semmi szenzor probléma, paintben mennek pixel pontosan az egyenes vonalak, bár minden egérrel tudok olyat, ez sztem az én érdemem, viszont a jobb gombja néha cserben hagy :S
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest