Új hozzászólás Aktív témák

  • C. s.

    addikt

    válasz Moonwolf #81574 üzenetére

    Szia!

    Kipróbáltam a Logitech MX Vertical egerét. Számítottam rá, hogy majd szokni kell, hiszen egész életemben hagyományos egeret használtam. Ha nagy kezed van, valószínűleg megér egy próbát, de az én kezem kicsi ehhez a jószághoz. Nem érem el az „előre” gombot, a „vissza” gombnak is csak a végét. Ezt az egeret egyértelműen férfiak számára tervezték. Egyetlen nőnek sincs ekkora sütőlapát keze, pedig közepes méretű a kezem és az ujjam, nem apró. Mivel túl nagy, nem tudom úgy fogni, ahogyan a tervezők megálmodták, és jobban fájt rajta a kezem, mint a régi egeremen. Gyakorlatilag így egyetlen gombja sem esik kézre. Ha van lehetőséged, vásárlás előtt vedd kézbe, és próbáld ki élesben, gép előtt. Amit nagyon hiányolok róla, mert az eddigi Logitech egereimtől már megszoktam, az a görgő jobbra és balra való billentése, és ezek programozhatósága. Ennyi pénzért már igazán megcsinálhatták volna olyanra is.

    Amikor az ember egy hagyományos egérrel kattint, a nyomás lefelé irányul, ami nem hat ki az egér mozgására. Ennél viszont balra tolódik, ami miatt erősebben kell tartani, hogy ne csússzon el kattintás közben. Azt hiszem, ez tett be leginkább, hiszen nem találtam rajta fogást a „pici” kezemmel.

    Most megint ott tartok, ahol a part szakad.
    Mentőötlet: egyes Huion és XP-Pen rajztáblák állítólag kiválthatják az egeret, illetve van olyan billentyűzet, amin érintőpad található. Most ezeken gondolkozom.

Új hozzászólás Aktív témák