-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
Topikgazda
válasz animatrix11 #82600 üzenetére
A G305 jó sokáig bírja, de nem igazán hasonlít a régi egeredre, viszont jó
-
Xelo
addikt
az is jó opció, vagy ha egy kicsit tartósabb egeret akar ott a steelseries rival 3 wireless. nekem a rival sokkal kényelmesebb mint a g305-öm volt, de más fogást "igényel". mivel szélesebb, a gyűrűsujjam nem lóg le az egérről, hanem a jobb klikken pihen, középsőujj pedig a görgőn. nekem sokkal természetesebb érzés hosszú távon, hogy a három középső ujj kb egy síkban van. g305-nél a gyűrűs a kisujj mellé volt gyömöszölve az egér jobb oldalán. tudom a súlya miatt nem opció az itenni hc arcoknak, de én még ilyen kényelmes egeret talán nem is használtam előtte, pedig járt már a kezem ügyében mindenféle rágcsáló.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz animatrix11 #82600 üzenetére
animatrix11
A Logitech LX8 egér kiadása óta eltelt , több mint 14 év.....
Három megoldás van.1 , Logitech LX8 új egér , Amazon , Ebay.
2 , Olcsóbb vezeték nélküli egér :
Trust FYDA Rechargable Wireless , Link:
Kensington Pro Fit Mid Size Wireless (K724) Link:
Trust Ozaa . Link:
3 , Közepes árú vezeték nélküli egerek.
Logitech G305 Link:
Steelseries Rival 3 Wireless Link:Illetve , jóval drágább vezeték nélküli egerek is vannak még.
[ Szerkesztve ]
-
-
Amerigo57
őstag
válasz Synthwave #82608 üzenetére
Igazad van Synthwave , de egy jó wireless egeret akar venni , 10 ezer Ft alatt....
Ez kb olyan , mint sokan 2K-s vagy 4K-s monitort akarnak venni ,újonnan.
Az alábbi kérésekkel : 27 colos , IPS panel , 144 Hz , Nvidia G-Sync , Válaszidő 1 ms ,
s mind ezt maximum 70 ezer Ft-ért. -
válasz Amerigo57 #82609 üzenetére
A "Trust" és a "jó" egy mondatban nekem azért eléggé bántja a szememet, jó vezeték nélküli meg nincs 10 000 forint alatt (maximum egy használt G305).
Ilyenkor el kell dönteni, hogy jó kell vagy mindenáron 10 000 alatt akarunk maradni, mert a kettő együtt nem megy. Ha a második az über szempont, két út van; megpróbálni inkább vezetékes irányba terelni, s ha ez nem sikerül, akkor jön a "bemész a MediaMarktba, megtapogatod a kirakott Logikat, amelyik bejön fogásra, megveszed, oszt jóvan, viszont csodát ne várjál".
A G305-öt nem sokkal drágábban ki lehet fogni akcióban (de ha nem, 16-ért akkor is abszolút best buy a kábelmentes halmazban), és se a szenzor, se a wireless miatt nem akarod falhoz csapkodni, leokoskodható nyolcvanpár grammra, plusz már eldöntötte, hogy rápróbál. A 14 napos elállás meg él, de ilyen maximum a forma miatt jöhet szóba, nem technológiai gyengeségek miatt – bár nem hiszem, hogy ilyesmire sor kerül majd.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Zaied
Topikgazda
Páran összefogtunk hogy rendelünk ARTISAN egérpadot, január 12. után adom le a rendelést, aki be kar csatlakozni az rám írhat nyugodtan!
[link]Ide is bedobtam, hátha többen olvassák mint az egérpad részleget.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz animatrix11 #82613 üzenetére
A Logitech G Pro WirelessWireless egér kerül annyiba , valószínűleg elnézted
a Logitech márkánál.
De a Logitech G Pro Wireless egér , az egyik legjobb vezeték nélküli egér. Link:The Best Wireless Gaming Mouse - Winter 2020. Link:
[ Szerkesztve ]
-
válasz animatrix11 #82613 üzenetére
Wat?
Kb. 16 000 forint egy G305, de most volt akcióban ~13-ért, több helyen is. Az az 50 maximum euró. Vagy valami gyökér keres palimadarakat.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
fLeSs
nagyúr
Ismét egyetértünk abban, hogy a fényképeken a modelleken nem látszik sz@r se, mert az alufólián összevissza csillog a fény, de elhiheted, hogy pár órát beleölök egy-egy modellnek az összenyomkodásába a képek/3d-modellek alapján és olyanok mint az igazi. Persze biztos van némi különbség mivel nem gép készíti. Ez céhes munka nem manufaktúra. Ha lefújnám őket mattra valszeg jobb lenne a helyzet.
Btw a Hati-M az egy GPW klón tehát tényleg ég és föld a különbség a Model O-hoz képest ami egy FK klón.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Zaied
Topikgazda
Nem teljesen értek veled egyet, mind a 4 egérből van itthon, netes képeket elnézve igazat adnék, de élőbe más megjelenés és a fogás is olyan apró de lényeges különbségek vannak, hogy az már tényező pl.: gombok elhelyezkedése, mérete, meg azok a nagyon kicsi számtani különbségek is élőbe soknak érződik. Csukott szemmel se keverném össze, bármilyen hülyén is hangzik Inkább úgy fogalmaznék hogy hasonló, nem klón. Pl.: a DM1 Pro FPS jobban klónja egy régi Senseinek. Van aki képről azt mondja hogy egy EC1 ugyan olyan mint egy Deathadder.
Telóknál is mondhatod hogy mind egyformák, de azért mégse. Hasonló formavilág.A GPW-hez én is sokáig pesszimistán álltam hozzá, 1x kell élőbe kipróbálni egy 30 percre és utána egy másikat ami szerinte ugyan olyan jó és egyből tudja majd hogy tévedett Nem egy nagy megfejtés, de konkurencia híján indokolt az ár(nemrég volt akcióba, akkor best buy volt).
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
A Hati ránézésre nekem jobb lenne, mint a GPW, mert a feneke picit szélesebb és a gripnél picit keskenyebb, illetve picit alacsonyabb is, és itt 0,5mm-ekről van szó. De az általános formája nekem nem igazán jön be. Ha vki megkérdezné, hogy itt és most döntsek a Model O és a GPW között azonnal a Model O-t választanám, pedig azt sem mondanám a "kedvencemnek". De ez csak én vagyok az én kezemmel az én fogásommal. A különböző kis bemélyedéseket meg kidülledéseket is lemodellezem ahogy tudom, szóval sejtem miről beszélsz.
A Senseit még nem csináltam meg, de tervben van.
Az EC1 és a DA totál más...[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Van GPW-m is és Hatim is, de egyszer meg nem fordult a fejemben, hogy az utóbbi az előbbi klónja lenne.
Meg kiesni se akar úgy a kezemből söprögetéskor, mint a Logi.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, kettő egér között nem tudok dönteni, hátha van valami javaslatotok, hogy melyik a jobb opció.
1. Mennyi a keret?
- 15.000 Ft.
2. Használtpiac játszik?
- Nem.
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
- Igen.
4. Mire használnád az egeret?
- Játék és munka egyaránt. Játéknál aho laz egér számít: World of Takns/Warships/Warplanes. Munka esetében callcenteres munka, 2db 24"-os monitoron egyszerre használom.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
- Palm és claw.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
- 17,5 cm.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
- Ami optimális, a dokumentum szerint ezeket az egereket 2000 dpi-vel célszerű.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
- Nincs.Az alábbi kettő egér merült fel:
- Asus TUF M5 (most egész jó áron megvehető)
- Dream Machines EvoElőre is köszönöm a segítségeteket!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Amerigo57
őstag
Zaied .
Pedig Szülinapodra egy szép Trust GXT 960 (23758) egeret kapsz tőlem , 74 g-os .
Link:
Én maradok a SteelSeries Rival 710 , nehéz , 135g- os egeremnél." Summary
The only downside that will push most shoppers away from buying this mouse is the high price tag of $179 AUD, but it has a huge amount of features, excellent performance and luxurious comfort. There are some features that people would consider ‘gimmicks’, but I honestly enjoyed them and still love looking at my custom OLED screen. For me the SteelSeries Rival 710 is honestly one of the best gaming mice on the market and justifies its worth. I guess, if you want the Ferrari of gaming mice, then you gotta pay a little bit extra to get it."
Jimmy LindsayUi. Marci macskámnak is tetszik.
-
válasz Amerigo57 #82621 üzenetére
Kapásból két olyan dolog, ami soha, de soha nem kerülne az Allsopomra. Terméskő és nyávogó.
Viszont kétségtelen, hogy a Rival és a dög egy alomból származnak.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Napokba sokszor felmerul a logitech g305.
Egy olcsobb alternativa jo lehet ez ?
[link]
M235 -
TeebyKay
őstag
válasz Sterilzona #82626 üzenetére
Attól függ milyen felhasználási területre. Szenzorilag semmi köze a G305-höz, irodai felhasználásra a böngésző böködéséhez jó lehet.
-
Amerigo57
őstag
válasz Sterilzona #82626 üzenetére
Sterilzona .
Logitech G305 egér mérete :
116,6 mm X 62,15 mm X 38,2 mm
Logitech M235 egér mérete :
95 mm x 55 mm x 38,6 mmA Logitech M235 nagyon kis méretű kézbe való egér ,
de ha a méret neked jó , akkor vedd meg.Én anno még a Logitech MK 330 , Egér és billentyűzettel
kaptam ezt az egeret , a 19 cm -s kezemhez ,
nagyon kicsi volt.Mérd meg a kezed hosszúságát , a csuklótól , a középső új végéig.
Ha 18cm , vagy alatta van , akkor jó lehet.
Nézd meg még a Logitech M330 SILENT PLUS egeret , Link:
és , Link:(105,4 mm × 67,9 mm × 38,4 mm ) , 6mm-el hosszabb , mint Logitech M235 egér.
- sokat számít.
Ár/tudás alapján, jól sikerült nagyon csendes egér
Itt jó áron van, fekete színben , Garancia 24 hó .
Link:[ Szerkesztve ]
-
válasz TeebyKay #82627 üzenetére
Nem csak szenzorilag, vezeték nélküli reszponzivitás szintjén sincs hozzá köze.
------------------------------------------------------------------------------
#82626 Sterilzona: A kettő között annyi a hasonlóság, hogy mindkettővel lehet mozgatni az egérpointert, szóval semmiképpen sem nevezném "alternatívának". Ahhoz HERO szenzor és Lightspeed wireless kéne, hogy legyen benne.
------------------------------------------------------------------------------
#82628 Amerigo57: Nem tudom, miért szereted 10 000-13 000-ért ajánlani a dzsunka szenzorral és wireless-szel szerelt egereket. : /
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz Synthwave #82629 üzenetére
Synthwave .
#82626 Sterilzona - nak valószínűleg kevesebb pénze van egérre......Ezért ajánlottam neki irodai egeret, sorry.
Én még emlékszem , hogy az 1990 -es évek eleján , volt 3 -4 féle PS2-s egér ,
és 3 -4 féle PS2-s billentyűzet , ennyi volt a kínálat , és megvoltunk vele elégedve.
-
-
válasz Amerigo57 #82630 üzenetére
A középkorban meg ráolvasással akarták gyógyítani a perforált vakbelet és mindenki happy volt.
Kivéve a pácienst.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Sterilzona #82633 üzenetére
Akkor ha minőségi, minden szempontból korrekt vezeték nélküli (jó szenzor, reszponzív wireless) egeret szeretnél, a legolcsóbb létező megoldás a Logitech G305, kb. 16 000 forint, ami igen jó árnak számít, ráadásul ha az AA elem helyett egy könnyebbfajta AAA akksit + konvertert használsz, nyolcvanpár grammra levihető a tömege.
Ha a kicsit nagyobb méretű rágcsálók mozgatnak, a Logitech G603 a belépő ebbe a kategóriába (szintén HERO szenzor és Lightspeed wireless), kb. 20-22 000 forint magasságában, viszont akkor már érdemes komolyan elgondolkodni azon, hogy nem éri-e meg még ~5000-et rátenni és venni egy Glorious Model O Wirelesst, ami még akkor is 20 grammal könnyebb a Loginál, ha abban nincsenek elemek (óriási tömegbeli előny a Glorious javára, ami egyáltalán nem elhanyagolható/elhanyagolandó tényező, ha nem csak desktopon tologatod a rágcsálót pár centiméteren; ha nem nagyon emelgeted a patkányt, ez kevésbé fontos szempont, de a magam részéről akkor sem favorizálnám a nehéz perifériákat).
[ Szerkesztve ]
-
This.
Kiegészítve azzal, hogy ha nagyon szűkös a keret, meg kell kérdezni, hogy miért ANNYIRA fontos a wireless, és inkább az olcsó, de jó vezetékes megoldások felé terelni az illetőt (pl. Logi G102/G203), esetleg az apróhoz való viszonyát firtatni. Ha nagyon nem akarja, akkor jöhetnek a fóliás, irodai dzsunkák.
Amúgy én is emlékszem még a '90-es évek golyós egereire (amik inkább serial portosok voltak, mert a PS/2 csak az évtized vége felé kezdett el igazán terjedni) és egy-két kivételtől eltekintve (pl. MS Serial Mouse 2.0a – ilyenem van is – vagy az USB-s Logitech Wingman Gaming Mouse) nem voltam akkor sem a nagy barátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
válasz Sterilzona #82638 üzenetére
RGB-t a G305-ön is tudsz állítani, bár csak a logó fog világítani.
-
TeebyKay
őstag
válasz jaffa 2843 #82640 üzenetére
Aaa tök igazad van, teljesen megtévesztő a logi oldala mert a g305-nél is fel van tűntetve az RGB a marketing szövegben, de a teljes szöveg az hogy vegyen hozzá más eszközöket hogy hogy teljessé tegye az RGB élményt...
-
gordonfreemN
addikt
Nagyon szeretném a G305-öt megtartani, de kezdek rájönni mi bánt.
Ha nem támassza meg az egér a tenyerem csukló melletti, vagy ahhoz közeli részét és a tenyerem ujjaknál lévő párnái nem feküdnek fel, akkor könnyebben fárad a kezem/csuklóm, elkezd fájni. Viszont a súly miatt meg a 305 lenne optimálisabb e tekintetben. 12g az 12g, bár levihető a G603 is 100 alá (tenziós héj eltávolításával is nyernék 5grammot, de nem tudom ez mennyire befolyásolná a klikket meg a garanciát).
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Zaied
Topikgazda
válasz jaffa 2843 #82640 üzenetére
Nincs ennek is egy új verziója mint a G102-nek ami már RGB?
-
chester91
senior tag
A CM nagyon jó lenne, de billentyűzettel együtt van 25e-rem, és ott meg sajnos úgy néz ki feljebb kell mennem a billentyűzetnél, árban csak ott van használható....akkor viszont lehet, hogy ennél maradok, kinézetre az után ez jön be a legjobban. De kéznél tartom majd, hátha később jöhet az is Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
fLeSs
nagyúr
off: a gearsearch.gg másnál is be van halva?
-
mobbo
senior tag
gyors kérdés
fingertips/20cmdeathadder v2 vagy g203? (vagy elég akkor a g102? tökegyforma?)
mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest