Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz zeros #4453 üzenetére

    1. Nyomdaiparnak annyi köze van az FPSekhez mint hajdúnak a harangöntéshez.
    2. Az MX500 tényleg jó egér, DE:
    1. Vista alatt kínlódni kell az unsigned driverekkel hogy 125ms-nél jobb pollingot kapjunk (125-ön használva meg nincs különbség egy régi wireless egér -pl. MX1000- meg közte, ugyanúgy "riceg" a kurzor vagy a célkereszt)
    2. Aki nagyobb DPIs egérhez (pl. DA) van szokva az bizony látja hogy már 1024x768as desktopon is kicsit kevésbé simán mozog vele a kurzor, az a 800 DPI nem vmi sok.
    3. Nincs hozzá normális driver a Logitech termékfilozófiája miatt (a régi cuccokat nem támogatjuk, vedd meg az újat) ezért pl. MMORPGkhez nem igazán jó a makrózás hiánya miatt.

    A fent említett desktop méret (játékfelbontás) mellett az 1800 DPIs DA tökéletesen elég, de nem zárom ki hogy pl. 1600-as felbontás mellett már kevés, mint a 800DPI az 1024-hez. Viszont az LCDk sajna még most is több ms-es response time-al rendelkeznek, szemben a CRTk 000000.x-ével, szal én a magam részéről nem vagyok hajlandó LCDn FPSezni, ezért ezt nem tudom letesztelni. ("kempelős" stílusú játéknál nem annyira zavaró a response time, de "speed"esnél pl. Quake Live, UT3 annál inkább)

    Nem csak a kényelem számít az egérnél, sőt nekem inkább már az hogy 1-0.5 mm-ert mozgatva az egeret a padon, a kurzor mennyire képes lekövetni a mozgást. Elvileg minél több DPIs annál inkább. Ebből következik hogy minél inkább low sensi-vel játszik vki annál kevésbé van szüksége csúcs egérre.
    Én azt szeretem ha fél egérpadnyi utat megtéve az egérrel csinálok 180 fokos fordulatot az FPSben. Ha ennél low sensibbre veszem akkor nehéz gyorsan fordulni, az csak "kempelős" játékstílushoz jó szvsz. Ha gyorsabbra akkor a pixelpontos lövések kivitelezése válik nehézzé.

    A 300 legjobb játékos se 100 HUFos egérpadon, 1000 HUFos egérrel vált azzá.
    Mikor kijön egy FPS akkor elsősorban a reflexek meg a hardware technika (egér, egérpad) dönti el a rangsort.

    Ahogy betanulják a játékosok a pályákat úgy kap egyre nagyobb szerepet a HW helyett a "tanult" technika, vagyis hogy tudd mikor hova kell menni, merre figyelni, hogyan játszani az adott mapon, hova dobni a gránátot, stb.

    Aztán a cheatek megjelenésével már csak az számít kinek van jobb, és mivel a mai FPSek is tizenéves enginekre épülnek amiknek a forráskódja évek óta elérhető ezért nagyon hamar meghackelik az összes FPSt.

    Tizenezer HUFos perifériák csak a balkáni fizukhoz képest drágák. Ráadásul itthon 35 ezer HUF ugyanaz az egér ami az USAban 13 (razer mamba) a fizetések meg ott 5x-10x magasabbak (takarítóé 5x, tanáré, diplomásé 10x).
    Szal nem Nigériából kell kiindulni ... és Magyarország ma sajnos ott tart.

    Teflon szalag utoljára az MX500as generációhoz kellett, az újabbak talpa eleve teflon ... legfeljebb a színében van különbség (DA: fehér, G9: fekete stb)

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák