Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    Szerintem emlékeztek erre: [link]

    Utánaszámoltam, hogy találhatunk-e jó szenzoros wireless egeret. Elindultam itt.

    Az Avago-féle jó szenzorok (A3090, S3988?, PMW3310DH) a PMW3310-nek a legkisebb a fogyasztása aktív üzemmódban: 18 mA 3V-on. Egy wireless egérben kb. 2 Wh-s akksit tudnak belezsúfolni. Talán többet, (MX1000-ben ~7 Wh körüli értékeket találtam,) de szerintem nem jelentősen. Pláne egy "gamer" egérben, ahol a tömeg kulcskérdés ;]

    Szóval akkor egy PMW3310 54 mW-ot eszik meg óránként. 2 Wh-s akksival ez ~37 óra, úgy, hogy semmi mást nem számoltam, LED-karácsonyfa, esetleg ARM proci (!) a feldolgozásra, meg egyéb áramkörök. Lehet, hogy ebbe a 18 mA-be a szenzor megvilágításául szolgáló LED-et bele se számolták.

    Tehát max. 37 órát tud menni a szenzor, +esetleges akksi-többlet, -karácsonyfa-ledek. Szerintem nem lenne sikeres egy olyan egér, amit két-háromnaponta tölteni kell. Úgyhogy nekiállnak spórolni, naná, hogy a teljesítmény rovására fog menni. Pihenő üzemmóddal szerintem lényegesen nem javul a helyzet, mondjuk ~50 órára feltornázhatja az okos pihentetés. Tuti, hogy a szenzor fogyasztásán is faragni fognak, máskülönben az egér többet lenne töltőn, mint éles használatban.

    Ja és a wireless lagot nem felejtettem el, az valóban jelen van. Razer Mamba (nem fújolni!) wireless módjában érezni a különbséget, a kábelt bedugva valóban csökken az input lag. Kb. annyi, mint amit a smoothing tud okozni.

    Igaz, a Logitech egyedi szenzorairól kb. semmit se tudunk, nem ám fogyasztást. PMW3366 szerintem zabálja az áramot, még wireless egérbe nem rakták bele. AM010 esélyes lehet, hogy ennél is kevesebbet fogyaszt, nem tudom. Talán G602 tulajok többet tudnak.

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák