- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Van valakinek alkatrésznek WMO-ja? Igazából a nyák kellene. Adok érte egy sört.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
sepsi0
őstag
válasz sepsi0 #42378 üzenetére
Sziasztok!
Megint változott az elképzelés, de ma délután átveszem, remélem nem fogok mellé, bár itt azért jókat írtatok róla: Asus Strix Claw
De viszont így megmaradt Mionix naos 7000 az aprón, hátha érdekel valakit nagyon jó áron és új...
Remélem jó választás lesz és nem bánom meg (vagyis az asszony )
-
Nxn908xxx
őstag
Helo!
Ha ki akarom venni a súlyt a g100s-emből, akkor vissza tudom rakni a levett talpat, vagy az már használhatatlan utána? Esetleg ha vágok egy lyukat a talpra ahol van a csavar? -
SunMount3r
nagyúr
Lenne egy kérdésem: az normális dolog, hogy ha gyorsan körbe-körbe mozgatom az egeret, akkor a CPU használat felugrik 60-80%-ra? Úgy látom, hogy néhány rendszer exe, meg a chrome.exe-k ugranak meg ilyenkor vele. Ha leállok vele, egyből vissza áll minden 0-7%-ra...
-
TeebyKay
őstag
válasz Nxn908xxx #42404 üzenetére
Az a talpon lévő ragasztótól függ, én például a hamámra simán vissza tudtam rakni, de a lyuk vágás is lehet egy megoldás. Vagy veszel jaffa-tól hyperglideot és onnantól lesz egy normális talpad az egereden. Esetleg vékony kétoldalú ragasztóval visszaragasztod ha magától nem tapad.
-
Fricrich
tag
válasz jaffa 2843 #42409 üzenetére
Mionix talpak milyenek? Érdemes cserélni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #42411 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz jaffa 2843 #42409 üzenetére
És ha esetleg vágok rá egy lyukat, utána használható még? Külföldi oldalon olvastam.
-
addikt
válasz Nxn908xxx #42413 üzenetére
Ha nagyon óvatosan veszed le, szerintem vissza tudod még rakni. Legalábbis nekem sikerült 1x. De vegyél jaffa-nál egy új talpat pár száz ft-ért és minden tök király. Sőt, ha jó kedvében találod még egy lukat is csinál neked a csavar résznél az új talpban.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Egeret tervezek venni, főleg fps játékokhoz. Kis kezem van, általában claw-fingertip módon fogom az egeret, így nem is szeretnék nagy méretűt. A "transformer" kinézet nem jön be, jobban szeretem a hagyományos kinézetet, és a jobb kezes kialakítást, a sok gomb pedig nem fontos. Körülbelül 20.000 FT-ot szánnék rá, de örülnék, ha ebbe beleférne egy normálisabb pad is. Első körben SteelSeries Rival-ra gondoltam, az oldalukról rendelve elvileg küldenek vele egy Qck-et is. Néztem az Egérajánló v2-t, ott is ez a legszimpatikusabb, de ha tudtok ajánlani alternatívákat, azoknak is szívesen utána nézek.
-
Vanir
veterán
válasz SH4D0W2011 #42415 üzenetére
A Rival egy bálna, kis kézhez semmiképp sem való. A helyedben inkább ezeket nézném meg:
Zowie: FK1/2, ZA12/13, EC2-A
Roccat: Kone Pure Military/Optical
SteelSeries: Kana v2
Logitech: G303, talán G402, ez már nagyobbacskaHardveraprón érdemes körbenézni, szoktak lenni a felsoroltak olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz SH4D0W2011 #42415 üzenetére
Szerintem a Rival túl nagy és nehéz lenne neked, érdemes lenne valami kisebbet választani(ajánlóból bármit, 100g alatti egereket érdemes nézni, ha nem túl alacsony sensitivityn játszol akkor akár a Logitech G100S is jó lehet), egyébként a hivatalos oldalon jelenleg elfogyott illetve viszonylag drága is, itthon olcsóbban be lehet szerezni, és ha alacsony sensitivityn játszanál akkor szerintem a sima Qck túl kicsi.
-
SH4D0W2011
őstag
Ja igen, a sensitivity kimaradt. Jelenleg nem alacsonyan játszom, de igyekszem ahhoz szoktatni magam, így egy nagyobb pad tényleg jobb lenne, akkor ez valószínű inkább a Qck+ lesz.
Az egereket pedig köszönöm, utána olvasgatok mindegyiknek. -
TeebyKay
őstag
Az előző hozzászólásaid alapján neked valami nagyon nem stimmel a rendszereddel
-
SunMount3r
nagyúr
Az előző teszteket 1000-es polling rate-el csináltam, Accel ki volt kapcsolva.
Most csináltam 500-as polling rate-el is:
Accel off:
Accel on:
Itt már azért normálisabbnak fest a dolog, de még mindig messze van attól, amit ennek az egérnek tudnia kellene... Elvileg az 1000-es polling rate-nek nem kellene ilyen gondokat okoznia, sőt, akkor mégis mi a fene lehet a baj? (Mert 500-al sem fest túl jónak, úgyhogy itt valami hiba lesz...)
És amúgy várhatom, hogy lesz egy szaki aki válaszol nekem, vagy menjek az OC-ra?
Örülnék, ha kapnék valami infót erről, köszönöm!
(Alig pár napos az egerem, évek óta áhítoztam már rá és ez most így elég kiábrándító.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #42421 üzenetére
Valamint most észre vettem, hogy az optika fénye nem merőlegesen világít az egérpadra, hanem kb. 30 fokban előre (az egér orra felé). (Tehát a piros fény folt nem közvetlen az optika alatt van, ha kb. 2 centire fel emelem az egeret, hanem kb. az egér orra alatt.) Ez gyárilag így van ennél az egérnél vagy elcsúszott az optika?
(Egyébként ha ignorálva vagyok akkor legalább szóljatok, hogy nem írogassak ide a kérdéseimmel feleslegesen, de amúgy no offense, csak kicsit furcsa...)
Köszönöm!
-
TeebyKay
őstag
válasz SunMount3r #42423 üzenetére
Néha gonoszak de ne add fel, volt már, hogy ötször kellett leírnom ugyanazt de végül csak lett valaki aki válaszolt, másrészt meg legyél türelemmel, nem ér rá mindenki azonnal
-
Vanir
veterán
Igazából szerintem azért nem válaszolunk, mert nincs ötletünk. Nekem legalábbis fixen nincs.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dobragab #42375 üzenetére
Akkor dobragab fórumtásat kérdezném -mert neki biztosan van G400s-e-, hogy van e valami ötlete a problémára? Illetve, hogy ha kérhetném, csinálj Mouse Tester-el egy 500-as meg egy 1000-es pollin rate-es tesztet 800dpi-n és linkeld be ide, hogy össze tudjuk hasonlítani.
Valamint, hogy a fent említett "optikai fény eltolódás" kérdés kapcsán nézd meg légyszíves, hogy neked is olyan szögben világít e az optika... (A neten sehol sem találtam róla képet.)Remélem, nem kérek sokat és természetesen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz SunMount3r #42426 üzenetére
Az optika minden egérnél ilyen, egyáltalán nem kell merőlegesnek lennie az asztalra, gondolj bele, ha merőleges lenne, akkor hova tennék a szenzort? Egyébként itt egy átfogó teszt a g400s-ről, vannak képek is. Így helyezkedik el a led és a szenzor, látszik, hogy minél magasabbra emeled annál távolabb kerül az egértől a fény, de ha lerakod az egeret akkor pont jó helyen van. Szerintem nem hibás az egered, de ha nem jön be, akkor vidd vissza, erre van 14 napod(ha webshopból rendelted, ez akkor is érvényes ha személyesen vetted át), G402 jobb választás lenne szerintem, sokkal nyersebb a szenzora(g400s elvileg rendelkezik egy kis smoothingal, ami input lagot is okozhat, ez nem biztos, neten olvastam), illetve Delta Zero technológiás(azaz nem látod az optika fényét).
[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
Én sem értem, nincs Vanir egyedül. Ez egy OEM burkolat, pl. a Razer Imperator NYÁKja is ilyenben csücsült (vagy ő maga volt az eredeti forma tulajdonosa). A nyakamat teszem rá, hogy ez nem PMW3310-el van szerelve.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
bbdzyx
senior tag
Hát, valamin spórolni kellett. Sose tetszett ez a burkolat, ez tartott vissza az FM-től, no meg az ára. De a srácok már rajta vannak az új formán, remélem ezzel kiküszöbölnek minden apró hibát és bepróbálhatom. Azért hatalmas bigup jár nekik, hogy aktívan jelen vannak az OCN Finalmouseos topikjában és adnak a vásárlók visszajelzéseire.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fehercsoki #42427 üzenetére
Kösz az infót , ezt az optikai szög dolgot úgy tűnik elnéztem, csak már nem tudtam, hogy hol keressem a hibát és a lehetőségek között volt az is, hogy esetleg elcsúszott az optika.
Az a helyzet, hogy nekem nagyon is bejön a G402s, legalábbis amíg jó volt addig a pár napig a legjobb választásnak tűnt. A G402 meg nekem a design-ja miatt nem jön be és a formája/gombok elhelyezkedése is jobban tetszik a G400s-en. Nem szívesen cserélném le semmi másra. És amúgy a G400s is Delta Zero-s, mégis látszik a fénye.Amúgy még kicsit a problémáról: 1 hete vettem, semmi gond nem volt vele, tökéletesen precíz volt még 2000DPI-n is netezés közben. És most már sajnálom is, hogy nem csináltam vele Mouse Test-eket, amíg még minden jó volt. Ma úgy dél körül le akartam tesztelni, hogy az egér mozgatás mennyire terheli le a CPU-t, ezért (miközben figyeltem a Task Manager-t), elég gyors körkörös mozdulatokat végeztem vele úgy 2x30mp-ig. Egérpad helyett, viszont egy vastag, kemény papírlapot tettem alá (paszpartut), mivel épp be volt kenve a csuklóm krémmel és nem akartam, hogy belekenődjön az egérpadba. Nem tudom, hogy ez a kis teszt lehetett e rá negatív hatással, de tény, hogy kb. már közvetlen utána is elkezdett kicsit furcsán viselkedni a pointer.
Nem lehet pontosan meghatározni, de jóval pontatlanabb lett, nem mindig ott köt ki a pointer ahol akarom, főleg az apróbb linkekre nehezebb pontosan rámutatni, mintha egy picit mindig "továbbcsúszna" amikor rámutatok valamire. Még egy fura dolog: ha megfogom az egérpadot valahol a szélének a közepén (alul, oldalt, mindegy) és elkezdem finoman huzigálni, akkor az egér pointer folyamatosan el kezd apró lépésekben felfelé vándorolni, mialatt huzigálom.És még 1 furcsaság: amíg jó volt, addig ha beléptem a driver-be, mindig azon az értéken maradt a dpi amit épp beállítottam előtte a gombokkal, de mióta elromlott, amint belépek a driver-be, rögtön vissza állítja arra, ami a driver-ben van a "default" dpi-nek beállítva.
Szóval nem tudom mi lesz, de csak reménykedek, hogy esetleg van valami megoldás erre a hirtelen minőségromlásra, vagy legalább a probléma forrását találnánk meg...
-
TeebyKay
őstag
válasz SunMount3r #42431 üzenetére
Én biztos, hogy letörölnék minden drivert meg segédprogramot ami csak hozzányúlhat, aztán újraraknám a drivert és megnézném, ha ezek után is rossz akkor meg szerviz vagy csere, kész.
-
mqm
senior tag
válasz SunMount3r #42426 üzenetére
Szerintem a CPU leterheltség és a mögött ,hogy ilyen rosszúl szerepel a teszteken egy dologra vezethető vissza.. 1000-es poligon rate! Egyszerűen nem bírja a laptopod. Mint írtad nem egy izmos masina.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
Delta Zero: nagyjából minden felületen jóul működik. Gyakorlatilag egy marketing kifejezés, ami semmit nem jelent. Az "Invisible Optic" az infrás, vagyis szabad szemmel nem látható megvilágítású szenzor.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Fehercsoki
aktív tag
Hát ezekre a tesztekre nem tudok mit mondani, viszont a driverbe belépés nálam is resetelte a dpi beállítást.(ez G100S-nél volt, G303-al ilyen nem történik) Szerintem igaza lehet mqm-nek, egész egyszerűen nem bírja a géped az 1000Hz-et. Delta Zero-t pedig benéztem, így tényleg semmi jelentősége, mindenhova odaírják.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jaffa 2843 #42434 üzenetére
És erre mit mondanál?: [link]
Te vagy itt az egyik leggyakorlottabb a témában, szerinted ezek jó vagy rossz eredményt mutatnak?
THX!
-
jaffa 2843
Ármester
válasz SunMount3r #42436 üzenetére
Nincs ezzel semmi szembeötlő probléma.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
SunMount3r
nagyúr
Még annyit kérdeznék, hogy lehetséges e egyáltalán hogy a fent leírt rapid körözgetés miatt lett valami baja az egérnek? Túlmelegedett, elmozdult benne valami, esetleg kiakadt a szenzor? (Bár ez nevetséges lenne, hiszen a Logitech-es marketing videókba jóval durvább teszteket látunk.) Vagy esetleg valami kis piszok ment az optikába?
Amúgy most leteszteltem egy másik gépen is, először natúr, majd felraktam a driver-t is. De ott sem jobb a helyzet.
Remélem holnap arra kapcsolom be a gépet, hogy már nincs ilyen probléma. (Az is lehet, hogy tényleg nincs gond az egérrel, csak túl aggódom a helyzetet, esetleg, de nem is tudom, most nem úgy tűnik...)
-
vízigenyó
csendes tag
Hi!
Egér kéne játékhoz,hátha tud vki segíteni.
Na, szóval:
A lényeg a lehető legkisebb input lag, szenzor, mikrokapcsolók, súly. (ebben a sorrendben)
A forma, gombok száma stb másodlagos. (Egyébként ujjbegyes stílussal fogdosnám)
Valamint egy normális egérpadra is szükségem lenne. A legkisebb, standard méret elég. A lényeg h jól tapadjon.
Keret: egér ~17k, pad: ~3k.
Összesen 20 k-m van a 2-re.Köszönöm!
-
MésziGab
tag
Hali
Melyik gamer egerek a favoritok mostanában? Battlefield 4,Far Cry 4 játékhoz lenne főként használva!
Kicsit gagyinak találom a vezetékes egereket a mai világban,de ha szól valami a vezeték mellett akkor nyilván nem zárkózom el
Ezekhez a gamer egerek alá kell egérpad? Bútorlapból készült asztalon használnám! -
TeebyKay
őstag
válasz MésziGab #42441 üzenetére
Csak a vezetékes egerek mellett szólnak érvek Itt az ajánló. És igen, az egérpad jelentősen javítja az egerek pontosságát, az egérpad topicban a te és a kettővel előtted szólónak is állunk rendelkezésetekre
-
dobragab
addikt
az optika fénye nem merőlegesen világít az egérpadra, hanem kb. 30 fokban előre
Nálam is, teljesen normális, az ábrát megkaptad róla
Most olvasom én is, a magas dpi nem csak pixel skippinget okoz? Hol van annak köze az input lagghoz?
A DPI-nek önmagában nincs. Erről szerintem egyszer írok egy szösszenetet Logout-ra.
A DPI emelésével, mindenféle korrekció nélkül, mondjuk kétszeresére növelve a DPI-t a natív felbontásról, kb. azt kapnád, hogy kétpixelenként mozog az egér, pont egyet (vagy páratlan számút) nem lehet arrébb rakni.
Alapból a mikrokontrollerben egyetlen (x;y) számpár van tárolva, ami a legutóbbi polling óta számolja, hogy az egér merre és mennyit mozgott. (x és y egész, akár negatívak is lehetnek.) Valójában ez az elmozdulásvektor. A lekérdezés után nullázódik.
Csak ebből a két értékből nem lehet a DPI-emelésből eredő pixel skippinget korrigálni. (Sejtésem szerint) ezt kiküszöbölendő tárolják a legutóbbi néhány vektort, és a legrégebbiről már egészen jól lehet tudni, hogy az egér merre mozgott pontosabban, lehet korrigálni, és a korrigált értéket el lehet küldeni. (Ez a smoothing.)
Na igen, de mire az az utolsó érték korrigálásra kerül, van már egy rakás frissebb adat, amik ugye szintén az egér mozgásának adatai. Tehát mire a korrigált adatot elküldik, az egér már jóval arrébb van. Voilá, input lag.
Erre a korrekcióra alacsonyabb DPI-n nincs szükség, pl. natív felére állítva elég elosztani 2-vel a vektort. Ezért csak a natív feletti DPI-ken van ilyen baj.
Legalábbis szerintem így történnek a dolgok, de az is lehet, hogy óriási tévedések vannak benne. Mindenesetre programozóként valahogy így csinálnám, és a tapasztaltak is ezt erősítik meg.
Az 500 Hz-es grafikonok rendben vannak, akkor használd 500-on. A géped nem bírja az 1000-et, szerintem a Xornet-tel is az volt a baj.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Akadt egy kis egér problémán, amit a másik topikban részleteztem [link]. Nem tudom megoldható-e a probléma, de sanszos emiatt az új egér vásárlása.
A lényeg, hogy olyan olcsóbb (kb.5k-ig vezetékes), görgős optikai egér kellene Lenovo G580 notihoz (Synaptics driver), ahol a fenti problémák nem jönnek elő és Win7/8.1/10 up to date rendszer, de főleg 8.1 alatt megfelelően működik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Bluetooth HID profilos "hanyattegeret" keresek (Androiddal, adapter nélküli csatlakozáshoz). Ha tud vki ilyet, akkor legyen kedves, ossza meg velem az infót! Köszi!
-
TeebyKay
őstag
válasz King Unique #42444 üzenetére
Amit leírtál, az az egér mikrokapcsolójának meghibásodása. Egyszerűen ki kell cserélni. Ha tudsz forrasztani simán meg tudod csinálni te is, ha nem akkor meg kérj meg valakit aki ért hozzá, 1-2 ezres tétel, apróról tudsz venni normális japán omron kapcsolókat.
(#42443) dobragab: köszi, így már értem
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
válasz jaffa 2843 #42447 üzenetére
Igen ez lett volna a következő ötletem, de minek folyton a pénzt költeni, ha olcsón tönkre is lehet tenni valamit
-
King Unique
titán
válasz TeebyKay #42446 üzenetére
Igen, másik topikban is ezt mondták, tehát hardverhiba.
Amúgy ezek egy bizonyos klikkelésszám után ennyire elhasználódnak? Az gáz...Szeretek szerelgetni, de ehhez annyira nem értek és, ha egy jobb kapcsoló 1-2 ezres tétel, annyiért már majdnem új egeret is kapni.
Tehát lehet inkább veszek. A kérdés továbbra is áll, hogy 5k-ig milyen vezetékes görgőset érdemes venni, aminek a kapcsolója nem krepál be hamar?Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dobragab #42443 üzenetére
Köszönöm, ez részben megnyugtató. Viszont, amit nem értek, hogy az asztali gépemen is kipróbáltam, ami egy sokkal erősebb PC, de ott se voltak jók a tesztek 1000-es polling-al. (2.5GHz Core 2 Duo, 4GB RAM stb...), pedig érezhetően legalább 2x olyan gyorsan mennek rajta a dolgok, mint a notimon (az alaplap is egy jobb fajta ASUS és direkt a hátlapi USB-be dugtam az egeret.) Ennek azért már simán vinnie kéne az 1000-et, vagy ez mitől függ egyáltalán?
És mi előnye lenne egyébként az 1000-es polling-nak az 500-al szemben?
(Valamint lehet másnak még hasznos infó, hogy a tesztem tanulsága szerint a G400s-et külön driver nélkül, a Win7 alapból 1000-es polling-al használja.)
Valamint még 1 kérdés: hogyan kell ezt a tesztet "pontosan" elvégezni. Úgy értem mi a pontos leírása, mekkorát kell az egéren rántani, milyen irányba stb..? Én mindig akkorát rántok rajta amekkorát csak tudok és lehet nem is a megfelelő módszerrel...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest