-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Kanczy #101023 üzenetére
Ha vezetékes csatlakozással is hibázik az gond.
Vezeték nélkül még lehet máshol a probléma.
Nekem a K8-cal volt problémám, hogy belassult, meg nem azt írta a gép, mait lenyomtam a billencsen...stb.
Aztán a BT dongle-t kihúztam a gép hátuljából és az usb elosztóba dugtam be, ami közelebb van és nincs semmi akadályozó tényező, egyből jó lett, de ott a kábeles csatlakozással semmilyen gépelési hiba nem történt.Próbáltad más számítógépen, laptopon, BT-n keresztül mondjuk tableten?
Hátha csak valami beállítási probléma van és a sz.gép nem szereti az új perifériát.... -
FireKeeper
nagyúr
válasz Kanczy #101013 üzenetére
megnézheted nem-e kilazult a hotswap socket és csipesszel összenyomni az érintkezőket, ha igen. debounce time-al lehet még játszani QMK-ban, ha értesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Kanczy
veterán
válasz Kanczy #100533 üzenetére
Sziasztok!
Ma egy hete jött meg a V3 Max (brown switchekkel), és sajnos nem teljesen kerek a történet. Gépeléskor a billentyűzet random(nak érzékelhető módon) bedob felesleges spaceket a szövegbe. Van, hogy dupla spacet kapok a sima helyett, de olyan is, hogy egyéb karakterek mellé teszi be az extra szóközt.
Először azt hittem, hogy user error, úgyhogy próbálkoztam más kéztartással, csuklótámasszal, végül lassabb írással, de semmi sem segített. Ma találtam egy reddit topicot, ami alapján úgy látom, elég gyakori Keychron jelenség. de nem áll össze számomra, hogy mi a megfelelő megoldás. Van, aki az N-key rolloverrel próbálkozik, mások a switcheket cserélgetik. Van itt valaki, aki már sikeresen megugrotta a problémát?
Köszi és üdv
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
dbius
veterán
válasz Kanczy #100377 üzenetére
A Keychron gyári oldalán még kapható ez a szett: [link] Kupakra ~13$ a szállítási költség, tehát a végösszeg 37$. Kb. két héten belül érkezik rendeléstől számítva, egyéb költség felszámítása nélkül.
Hopp, most kipróbáltam, kosárba helyeztem és automatikusan alkalmazva van egy kuponkód a kosárban:
SWITCHKEYCAP15
Ezzel 20.40$ a kupak, a szállításra pedig 12.60$-t számít fel, tehát összesen 33$ a szállítással együtt!
-
dqdb
nagyúr
válasz Kanczy #100377 üzenetére
Ajánlom micafighter következő XMI körét, keress rá a topikban. Kicsit drágábban sokkal jobb lefedettséget kapsz, ott a kitting úgy lett összeállítva, hogy a nem low profile vonalon 60% és felette a szinte az összes* kiosztást lefedje.
* azokat nem fedi le, ahol a billentyűzet gyártója direkt a felhasználót szívató designdöntést hozott tipikusa mert, csak érveléssel, azaz 2-3 évnél régebbi Razer és Corsair modellek (a mostaniak már jók), egy rakás Logitech, egy rakás ASUS (régebbi és jelenleg is kapható modellek)
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz Kanczy #100056 üzenetére
ABS és ABS között óriási különbségek lehetnek és vannak. Nem mindig kerülendő, sőt, van, amikor az a jobb választás.
Kupakokról, általában."Ha nem szempont a magyar nyelv, kb. ugyanilyen áron (45-50k) mit vennétek? 96/100%, ISO, vezeték nélküli mód (játékra is), PBT, knob / valamilyen multimédia tekerentyű legyen rajta."
Ugyanezt, csak US ANSI-ban.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Kanczy #100053 üzenetére
V5 =/= V5 Max, és az utóbbiból van HU ISO.
"Én is vakon gépelek, és jelenleg nekem is angol a billencs, de azért nem fájna a magyar"
Így mondjuk tényleg csak direktben lekorlátozod magad, de nagyon. Ami magyar felirattal olyan minőség, hogy már a topik is bólogat rá, az
1) ami a HU ISO Varmilokon van (dye-sub PBT)
2) a Signature Plastics SA és DSA profilos szettjei, jellemzően ~150 eurós áron
3) a mostanában topikban pörgő, egyedi rendeléses XMI dye-sub PBT szettek, Cherry profillal
Amit a Keychronokon találsz vagy külön megveszel, az az elmegy kategória, de a fentiek azért más.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Kanczy #100046 üzenetére
Majd lesz, mindenki azt viszi.
Helyette van V5 Max, ami szerintem még jobb is.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Zizi123
senior tag
válasz Kanczy #57593 üzenetére
Kanczy: Te vegulis milyen bill-t szeretnel?
Annyi jott le nekem, hogy : kek kapcsolos, magyar, PBT kupak, Varmilo.
Ebbol a Pixelben holnap lesz legalabb 6 fele.
Ezek kozott nincs olyan, ami neked tetszik, vagy mi a gond ezekkel? Vagy nem lesznek holnap azok, amire az ban irva, hogy holnap erkeznek?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Kanczy #57590 üzenetére
Valószínűleg ugyanaz a téves információ forrása, mint PH tesztnél, azonban ott van a tesztben a fotó, amin látszik. hogy a szokásos mártogatós tejfölös dobozt kapod.
Szokásos gamer tucattermék (floating design, mechanikus, vékony kupakok, egyedül a színes karácsonyfa hiányzik), kicsit olcsóbb a Cherry kapcsolóval szerelt többi darabnál, szóval hozza a kategória szintjét. Az azonban biztos, hogy én nem vennék fix kék háttérvilágítású billentyűzetet.
Próbáltál már különféle clicky kapcsolókat? Mert kapcsolási érzésben és hangban eléggé nagy különbségek tudnak akadni.
copass: de szépen felment az ára, a mostani nettó annyi, mint a korábbi bruttó ... A Pixelben olcsóbb, de ott sem sokkal, valószínűleg a rendelés leadásakor rekord gyenge forint utóhatását látjuk.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Kanczy #57480 üzenetére
A passthrough nem divat, mert a csillámpóni hatáshoz egyetlen USB3 csatlakozón leadott közel teljes árammennyiséget elviszik a LED-ek, és így ugyan sávszélesség maradna további eszközöknek, csak áram nem. Van pár dupla kábeles megoldás integrált hubbal, jellemzően az értelmetlenül drága kategóriában. És akad olyan billentyűzet, aminek hub nélkül is dupla kábele van a fények miatt.
Monitorba épített hub vagy asztali USB hub a megoldás. Ez utóbbiból találni ki szériás/DIY vonalon hangerő-szabályozóval és macropaddal kombinált darabot is, mint a CU7 lesz hamarosan vagy az Anchor valamikor (lehet, hogy akad hasonló olcsó kínai is, csak még nem futottam bele).
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
válasz Kanczy #57477 üzenetére
Sajnos bárhogy keresem, ilyen billt nem találok, így most két modell között vacillálok: Logitech G513, és Hyperx Alloy Elite. Van esetleg bármi inputotok ezekről? Érdemes, nem érdemes, isten ments, stb?
Ez fedi le a legtöbb fenti igényt: kék switch, usb passthrough, multimédiagombok. Már rájöttem, hogy elég lenne egy clicky kapcsoló + passthrough + TKL is, de ilyet sem találtam. Tényleg nem létezik?
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Domonkos
addikt
válasz Kanczy #24926 üzenetére
Ha nem annyira surgos a vasar, akkor szerintem egesz jo uzletet tudsz kotni egy hasznalt darabbal is. Foleg hogy a Tesorok igen jol porognek a hasznaltak kozott. Ha meg megsem jonne be, akkor nem nagy faradsag aran tova tudsz adni rajta te is. Ha egyszer teheted, akkor ruhazz egyre be, mert szinte az egyik legjobb, am nagyon elhanyagold befektetes tud lenni periferiak teren. Es egy mobil aranak toredekebol mar ki is jon.
Ugyan meg kell jegyezni, hogy egy macha ha mondjuk 5szor tobbe kerul mint egy latszolag ugyanolyan membranos bill, akkor kozel sem lesz 5szor jobb. Viszont mar elerheti azt a szintet, hogy ne akarjal utana nagyon cserelgetni. - Legalabbis vissza egy membranosra semmikepp
Egy jo billentyuzeten gepelni kb olyan, mint jo szerszamokkal szerelni. Ha egyszer megvan es hasznalni kell, akkor csak ugy kenni lehet vele a munkat. Szinte magatol megcsinalja amit szeretnel, olyan konnyeden lehet vele dolgozni es nem lesz sok eset mikor megakasztana a munkaban.
Jatekos reszen annyira nem vagyok otthon, de emlekeim szerint ott is jol tud jonniTalan fontos lehet meg tudni, hogy netes vasarlas eseten van 14 napod elallni tole, ha nem tetszik a termek. Hogy ennek mi a pontos modja es feltetelei az uzlet honlapjan biztos utana tudsz nezni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
addikt
válasz Kanczy #24924 üzenetére
Ha visszakeresel a forumban, akkor viszonylag sokat talalsz errol a ket modellrol. Ilyen kategoriaban egesz nehez osszehasonlitan 2 tipust, mert nagyon szeles ez az arkategoria. Ha van lehetoseged probalgatni, akkor azt vedd meg, ami par perc (vagy ha van tobb idod, akkor annyi) utan jobban bejon. Ar/ertek aranyuk ezeknek nem szokott valami magas lenni - talan az tudja megdobni, ha sok garanciat adnak hozza. Nekem regebben egy olcso Genius billencsem volt tartalekkent, amikor kellett, akkor mukodott, egesz hasznalhato volt. Canyon-t meg nem nyomkodtam. Ebben a kategoriaban viszont nagyon jonak tartom ezt a lenovot. Ennek megvan a parja egerben, amit szinten nem rossz.
Vakon, neten vasarolgatni egy olyan dolgot, amit utana akar tobb evig, napi sok orat fogsz nyomkodni igen nagy tokossegre utal.
Na de hogy a kerdesedre is valaszoljak: Rovid keresgeles utan a genius szimpibb. Egyreszt mert jobbnak tunik a hattervilagitasa, mastreszt a dedikalt mediagombok kenyelmesebbek. - De mint lathatod, ezek nem olyan hatalmas sulyu ervekGender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Linux kezdőknek
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest