-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
Declare
őstag
válasz tboy93 #98461 üzenetére
azert mondjuk ez a hozzacsapott 5M a 60% a vetelarnak szoval Te sem kispalyazol, ha autovetelnel ugy vagy, hogy oooo ez csak 60% al több, mint amit kineztem, hat a hülyenek is megeri
BTW hat en is ennyiert mar olyan BMW t talalnek magamnak a mobile.de n hogy...... de hat mindenki mas van aki 8M vesz egy astrat (mondjuk azert azt a 3 betüt, hogy OPC erdemes ehhez a keplethez hozzaadni ), mas meg a talalati lista aljarol egy dizel audit
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz runner 125 #98465 üzenetére
És ebben már van 1.5m kedvezmény.
DeFranco:
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
jozefgucci1
addikt
válasz deicide #98466 üzenetére
De azt elfelejtetted leírni , hogy ez két Astra ára ! Hogy hozod el a kettőt egyszerre ?
Amúgy viccet félretéve mennyi időre marad majd meg a gép ha már ennyi pénzt kiadtál érte ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
deicide
veterán
válasz jozefgucci1 #98467 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy az F Astra-m 2006 óta van meg, szerintem van esély, hogy ez is sokáig meglesz, ha a szívemhez nő. De nincs kizárva, hogy beleszeretek másba, akkor akár 2-3 év múlva meg is válhatok tőle, elég szeszélyes tudok lenni néha. Biztos fájni fog akkor majd a bukta, most még nem érdekel.
-
runner 125
nagyúr
válasz deicide #98466 üzenetére
Fu vaz', valamit nagyon át kellene állítani a fejemben, h hasonló döntésre jussak.
Legalább turbos full full OPC?A legfőbb ok amiért nem adnék új (Opel-ért) autóért ennyi pénzt, az az értékvesztés. Kihozod, ha másnap el akarod adni, már muszáj 1m-val olcsóbban adni.
Noh meg valahol nálam a 4m környékén van a lélektani határ 1 autóért. 4m-ért már nagyon szép, szinte patika, kompromisszummentes, pár éves prémiumhoz juthat az ember, ami minőségben, komfortban nem Astra, Insignia.
Noh de persze a te döntésed, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Declare
őstag
válasz runner 125 #98469 üzenetére
Dehogy, csak egy 1.4 es alap astra
Erdekes kerdes ez az uj auto / hasznaltauto kerdes is. Per pillanat en is hasznaltauto vonalon tudok gondolkozni....de ez mind csak az ember lehetösegeihez merten igaz. Azert egy uj auto, amibe Te ülsz bele elöször, Te "jaratod be", Te mosod stb, az egeszen mas erzes mint masnak a levetett, ismeretlen elöeletü "ruhajat felhuzni".
Arrol nem is beszelve, hogy uj autonal buksz ugyan sokat ez igaz, de cserebe ott van a garancia, hogy ha barmi gond van azt a szerviz garanciaban csinalja, egyeb meglepetes nem fogadhat stb. Egy hasznaltautot megveszel aztan lehet hogy masnaptol a szervizbe hordhatod es kicsereltetheted a fel autot bontott összetaknyolt alkatreszekböl egy vagyonert.....szoval egyaltalan nem biztos, hogy az uj autoert kifizetett es "lebukott" penz az tenyleg elbukott, kidobott penz....agyaltam ezen mar en is. Mondjuk amig ilyen 10 000 euro kategoriaban gondolkozhatom, addig kb mindegy is ilyen agyalni de mondjuk ha kesöbb ugy alakul, hogy megengedhet az ember egy 25-30 000 euros auto vasarlast, akkor jo a kerdes.....egy fullos hasznalt par eves bmw, vagy egy uj golf pl na de ez meg a jövö zeneje
-
deicide
veterán
Igen, az értékvesztés komoly lesz, de lenyelem, úgy döntöttem, egyszer az életben lesz egy új autóm.
OPC lesz, ja, a bőrön és a panorámaablakon kívül kértem bele mindent, ami majd később megkönnyíti az eladást és nekem is hasznomra lehet.
-
-v-
addikt
válasz deicide #98471 üzenetére
megkönnyíti az eladást
Azért nagy illúzióid ne legyenek, mennyi pénzt fogsz te azért kapni használtan
Azt a 20-as felnit így meglátja valaki, meg a lassan csereérett gumit rajta, így repülnek majd a százezrek a fejében (meg az autó vételárából lefele). Meg azon egy féktárcsát betétet cserélni stb.
Anyagi csőd ... nagyobb értékvesztést fogsz elkönyvelni mint egy prémiummal
Na persze gondolom nem ez a szempont most, csak mondom. -
-v-
addikt
Fu vaz', valamit nagyon át kellene állítani a fejemben, h hasonló döntésre jussak.
Csak többet kéne keresnünk, ennyi ...
Én bármikor beballagnék a szalonba egy vatta új sti-ért, ha lenne annyi a malacperselyben és az a pénz nem hiányozna máshonnan[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hasonlót számoltam most, hogyha összejön egy M-packettes 3-as, azon 18-as kerekek vannak, mégha csak 17"-es felnit is teszek rá, akkor is a 4 gumi közel 200k Ft, és még nincs 17"-os felnim, szóval legyen inkább 400k
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Declare
őstag
Szerintem ez azert nem feltetlenül igaz, mert aki opel astra opc t akar venni az kifejezetten azt keresi. Pl egy uj 3 as bmw t kapsz fapadosan kb ennyiert, de kizartnak tartom, hogy barki is ugy merlegeljen, hogy van x millio forintom, na melyiket vegyem....na inkabb a 316os bmwt mert azon olcsobb a fekbetet csere.
Aki astra opct akar venni az ezt a teljesitmenyt keresi ebben az arkategoriaban, amit az opel kinal. Ha megnezed hasznaltan is eleg jol tartjak az arukat az uj arukhoz kepest az opck (2013 ev eleji pl 23 000 euro). Ha bmw böl vennel ilyen teljesitmenyt ott szerintem sokkal nagyobb lenne az ertekvesztes.
-
8th
addikt
Jelenleg az Astra OPC a csúcs az fwd sportkocsik közül. Pályán veri a Megane RS, Focus RS párost pedig hát pokoli gyorsak azok is. Komoly kis kocsi én megértem a kolléga döntését.
...
-
runner 125
nagyúr
A költekezés ezen része nálam elvből úgy indul, h a hitelt kizárom, így teljesen más szemszögből látszik a mit engedhetek meg kategória.
Ha, áldoznék 8m-t egy autóra, az biztosan nem új Focus, Astra, vagy mondjuk Corolla lenne. Hanem egy pár éves, elegáns, első kézből eladó, keveset futott, újszerű prémium. Mondjuk egy mostani IS. Azt elfogadnám, de alapvetően az S60 is teljesen kielégíti a vágyaimat, most már mindent tud amire szükségem van.
Persze az ember mindig jobbat akar, egyelőre végiggondolva sem tudnék olyan érvet felhozni a Volvo ellen, amiét mennie kellene. Pont ezért jó pár évig meg fog maradni, úgy ahogy a Honda is.8th
Ha, adrenalin kell, motorra kell ülni.
1m ft-ért bármelyik sor4-es 600-750-es 15x nagyobb élmény, mint egy kihegyezett, turbos benzines autó.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DeFranco
nagyúr
válasz runner 125 #98478 üzenetére
A jelenlegi élethelyzetedben a jelenlegi eszeddel ezt gondolod, és jelenleg én is ezt tenném. Ha viszont teszem azt praxisos nőorvos lennél, akinél fél óra rendelés 10k tarifa akciósan számla nélkül (és ez még nem drága) napi ~10-20 pacienssel, meg 100k szülésenként hetente pár, akkor kicsit átértékelődne, mennyit ér meg neked az első fingás joga (jus primus fingus). És akkor még csak itthon vagyunk, forintos összegekről, és akciós magyar tarifákról beszélgetünk.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Már robogón is fosok, nemhogy nagymotoron.
Arany középutat kerestem, sportos is legyen, de azért el lehessen vele kényelmesen menni hosszabb távra is.
OPC Insingnián is gondolkodtam, de az túl nagy lett volna nekem, szeretem a 3 ajtós autókat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Motorra nem ülök, max robogóra kis utcákban. Hal már meg ismerős motorral, addig is féltem tőlük, most már aztán főleg. Azért, mert tudom, ha én cseszek el valamit, az is durva lehet rám nézve, de akár másra nézve is. Ha meg más ront el valamit a káromra, hatványozottan sokkal kisebb az esélye, hogy megúszom, mint egy autóval.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Declare
őstag
Ezt mondom, nyilvan nem ugyan arra kerestek autot
Mas meg tuti csak SUVot vagy terepjarot keres mert fel akar menni a szölö hegyre is
Ez a kocsi nem csak egy Astra...ez egy kicsi 1-2 szemelyes elmeny auto...nem bevasarlos, gyerekcipelö, turazos auto.
(#98479) DeFrancojus primus fingus
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
válasz deicide #98484 üzenetére
Miért, most jön a Golf R Variant, 300 lóerő és kombi
(#98474) deicide: állítólag az új STI eléggé "elpuhult" már. Amúgy az astra is 280 ló, sperr difi, és jó vezetni, szóval nem lesz hiányérzeted
(#98476) Declare: igen ebben van valami
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Ezt pont tegnap olvastam, jó kis dög lehet, talán ez lesz a következő, csak árban biztos van egy kettes szorzó az OPC-hez képest.
Csodálkoztam is, hogy belefért az OPC-be a mechanikus sperr, meg a HiPerstrut, mondjuk ezek nélkül elég sok ló elveszne.
-
-v-
addikt
Itt ne azt nézd, hogy Opel, hanem hogy OPC
És semmi értelme Volvohoz vagy prémium nagyautóhoz hasonlítani, almát a körtéhez ... más kategória, más igények stb.Ha, adrenalin kell, motorra kell ülni.
1m ft-ért bármelyik sor4-es 600-750-es 15x nagyobb élmény, mint egy kihegyezett, turbos benzines autó.Nem nagyobb, más. Az motor ez meg autó. A motorral nem tudsz csúszkálni minden kanyarban, mert akkor már rég elestél, nem tudsz driftelni, nem tudsz mókázni olyan "megengedően" mint egy autóval, mert ha elesel és az oszlop fog meg az ciki. Én ugyan nem motorozom, de unokatesóm évekig motorozott ezres nagygépekkel, mellette meg imádott vezetni, autótesztelőként / újságíróként is tevékenykedett sok évig. Sose mondta, hogy unná a vezetést vagy ne lenne már élmény neki. De ennyi erővel akkor egy autóversenyző / ralis stb. se lenne, egy élményautó sportautó se létezne, ha a motor úgyis jobb. Mert akkor mindenki motorozna.
Ez olyan mint ha azt mondanád minek síelsz, az ejtőernyőzés 3x akkora élmény.
Az ejtőernyőzés ejtőernyőzés, a síelés meg síelés.Ha, áldoznék 8m-t egy autóra
Mert abból indulsz ki, hogy az áldozat Gondolkozz más nagyságrendben, van az a szint ahol az nem tétel
Igen, itthon is ...[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Ha egy 600-750ccm-s sportmotorra felül az ember onnantól teljesen más dimenzióban kezd el mozogni mint a közlekedés többi részvevője amit előbb utóbb még a legóvatosabb motoros is kihasznál, az pedig nagyon veszélyes. Figyelmetlenül eléd fordulnak leszorítanak nem hagynak helyet vagy egyszerűen észre sem vesznek, hogy jössz és kész a baj. És még csak nem is kell nyelezni neki elég csak 60km/h-val megperecelni hiába van rajtad a legújabb fejlesztésű fullos motoros szerkó ha olyan szerencsétlenül érsz földet vagy épp csúszás közben elkapsz valami fix tereptárgyat (oszlop, szalagkorlát lába stb.) simán ott is maradhatsz. És az még a szerencsésebb eset. Van ismerősöm Gödön aki elé szabálytalanul kifordult egy picsa. Hiába belterület hiába nem ment gyorsan a helyszínen újra kellett éleszteni. Olyan fejsérülése lett ami miatt egy tizenkét éves gyerek szellemi szintjén fogja leélni az élete hátra lévő részét. Még 40 éves sincs. És hiába mondja az ember, hogy de hát én figyelek meg, hogy ez velem nem történhet meg! Önáltatás. Nem a frászt nem. Tökmindegy te mennyire figyelsz ez nem rajtad múlik. Az őszi lacházai motoros baleset megvan? Fél tucat ember szeme láttára ott vívta szerencsétlen csaj a haláltusáját. Nem tudták megmenteni. A srác aki a motort vezette súlyosan megsérült. Mindezt egy szabálytalan autós miatt.
...
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
runner 125
nagyúr
Értem én h OPC, de ettől az én olvasatomban még egy Opel marad. Ami persze nem baj, sőt, többször leírtam, h formailag az egyik legszebb 3 ajtósnak tartom, csak valahogy a fejemben nem fér össze a 8,3m ft-os árcédulával, hiába van benne a technika.
Elfogadom én ezt a kategóriát is, de okosabb döntésnek tartok mondjuk fele ennyiért egy tényleg profi hajtással rendelkező STI-t, hisz azért valljuk be, első sperr ide vagy oda, egy FWD autó soha nem lesz olyan élmény, mint egy hátsó, vagy komoly összkerekes.Egyértelmű, h más élményt ad motor, tudom mi a különbség, tizenéve mindig volt valamilyen 2 kerekűm, 3 éve estem egy jó nagyot az én fasságom miatt, közúton azóta csak egy 180-as robogót használok.
DeFranco
Nem a 8,5m ft-ra reflektáltam, hanem arra, h azt a pénzt én nem egy OPC-re költöttem volna.
Tudja franc. Mint írtam nekem a lélektani határ valahol 4-5m egy autónál, nehéz elképzelni, de ha mondjuk 2x ennyit keresnék, lehet h továbbra sem fektetnék nagyobb értékű autókba, mert az igényeim, elvárásaim 99%-át mindkettő teljesíti, sőt, az autóápolós topikban annó írtam erről. Számomra nagyobb büszkeség, kellemesebb hobby egy 6-10 éves autót újszerű állapotban tartani, mint egy újat.
Elkanyarodunk nagyon a témától, még így a végére egy gondolat. Általában a ház, környezetem értékéhez mérek mindent. Mivel abban a töltjük az időnk nagy részét, ezért első sorban a plusz javakat abba csoportosítom, ahhoz viszonyítok.8th
Ahogy írtam van benne tapasztalatom, tudom milyen érzés, de számomra akkor is nagyobb adrenalinlöketet ad(ott).
A motorozás alatt nem feltétlenül a közúti, eszetlen száguldozást kell érteni. Pályán menni még nagyobb élmény és töredék kockázat."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hdman
őstag
-
Predator2
addikt
Helló
Tervezgetem életem első használt autója megvásárlását, ebben kérném majd a tanácsotokat.
26 éves vagyok.Mielőtt elkezdenék egy regényt írni, mi az amit okvetlen leírjak nektek, milyen elvárásaim vannak az autóval kapcsolatban? Segítvén ezzel a "munkátokat"
Ilyenre gondolok, hogy Dízel-es, stb...THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest