-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
Bdanyy
addikt
Ha már szobajott az olaj. AGU 1.8T Octaviaba milyen olaj lenne a legjobb?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Rick4
félisten
válasz Bitpalace #95397 üzenetére
Ennyiért én a 100 ezer km csereintervallumos platinagyertyákat adom, igaz nem hiszem, hogy a Te autódba való kapható az usában ....
hobizoli: Az más tészta, oda az kell...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DeFranco
nagyúr
válasz Bitpalace #95393 üzenetére
Olaj, olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő cserés, nem akarok hülyeséget mondani, pollenszűrő nem tudom van-e a b corsában, de az is cserés ha van. Én cserélném a gyertyákat is, biztos ami tuti, nem nagy tétel, és jobb tiszta lappal indulni.
Láncos vezérlés sem feltétlenül örök élet, de nem tudom mi a csereperiódus a b corsában, meg hogy hogy lehet ellenőrizni.
Gyertya nekem is gyanús, azért az nem egy típusspecifikus dolog, elég csereszabatos, és nekem a szerelő is 1000/db-ért cserélte, nem tudom milyen van benne, de biztos, hogy "jobbik fajta", gyári vagy azzal azonos minőségű, mert az én autóm kifejezetten háklis a gyertyára.
[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
Van itt olyan fórum társ akinek 124-es Mercije van és "nem sovány" a test alkata?
MegtorloXp
-
WunderKinder
aktív tag
válasz blt.62 #95408 üzenetére
Nem kimondottan vagyok karcsú (193cm/118kg) és W124-em van. Elférek benne kényelmesen, de a vezetőüléseket gyilkolom. 5 év alatt már a második ülést ülöm szét. Az előzőben széttört a háttámla keresztmerevítője, a mostani még csak nyekereg. Akinek nagyon vastag a combja és rövidek a lábai annak érdemes lehet a gyári hajókormányt kisebbre cserélni.
-
Qru
MODERÁTOR
Alig van dízelautó Magyarországon
Mondjuk, hogy aki teheti a kerüli a márkaszervízt azon vhogy nem lepődtem meg.
#nincsbennetarcsi
-
jozefgucci1
addikt
Ezen a szakszerviz dolgon nem csodálkozom . Nagyon sok esetben fogalmatlanok dolgoznak és a munkájukra igénytelenek . Anyós stiftjében az olajsapkát nem rakták vissza . Mondanom sem kell kiverte neki az olajat és mikor visszament reklamálni akkor próbálták ráfogni a dolgot. Nálam sima kötelező szerviznél nem rakták vissza rendesen a légszűrő burkolatot és csatlakozót. Nagyon felületesen dolgoznak sajnos .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Rick4
félisten
Ezt a tesztet elég lett volna egy tesco parkolóra korlátozni, ugyanúgy meglett volna a helyes eredmény. Kutatás? Azt se hiszem, hogy az okmányirodai adatbázisban ne lehetne számokat lekérni, akár dízelre, benzinesre szűkítve, és akkor lennének pontos számok is. A 85-15% tuti nem jó.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #95415 üzenetére
Mióta lejárt a gari a kocsimról én is messze elkerülöm őket. Olcsóbb és jobb minőségű munkát kapok. Mikor oda vittem, mondtam, hogy ott akarok lenni a kocsi mellet. Erre ők: Hát azt nem lehet! Oda ügyfél nem léphet be. Pff... Gondolom a Teszkóolajat öntötték bele azért...
Rick4: A hibridek száma nem kimutatható? Az mi?! Random felhívtak 100 vagy inkább 10 embert és kész. lol.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Rick4
félisten
Miért, ez reprezentatív, ugye?
Ja, még mindig a tükör? Te csodagyerek lehettél, annyi ésszel születtél, mint amennyi most is van.
Qru: Anyukám anno tizenéve dolgozott a mediánnak, kérdezőbiztos volt, sokat vittem autóval ide- ofa, elég érdekes módon próbálták meg elvegyíteni a válaszadókat. A reprezentatív felmérés egy bizonyos termékkör esetében) lehet az mosópor, kávé, hűtőmárka, aiutó, de politikai jellegű felkérés is) pl menjen el egy faluba, keresse meg a templomot, menjen az első fehér kerítéses házig, és onnan minden negyedik házba csöngessen be. Ugyanez viszont telefonon se és személyesen se működik, mert a személy a kiindulópont, és nem az autó. És személyhez nem mindig köthető autó, tehát tuti nem telefonálgattak, utazgattak... Ha ezek csinálják, egészen biztosan kisebb célcsoportra bontják le, és a végén a célcsoportokat összegzik, de olyan eltérések vannak akárcsak egy város- falu viszonylatában, hogy gyakorlatilag értelmetlen a ksh adatok helyett mással próbálkozni. Ezért is jött ki a 15% arány. És igen,a tesco-s forgalomszámlálás legalább ennyire pontos képet fog adni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
pl menjen el egy faluba, keresse meg a templomot, menjen az első fehér kerítéses házig, és onnan minden negyedik házba csöngessen be
Megnyugtatlak, amit leírtál, egy teljesen valid véletlen mintavételi módszer, vannak előnyei és hátrányai, de összességében szakmailag teljesen megalapozott.
Ha ezek csinálják, egészen biztosan kisebb célcsoportra bontják le, és a végén a célcsoportokat összegzik
Naná, hogy így csinálják, ettől lesz reprezentatív? Tudod egyáltalán, hogy mitől reprezentatív egy mintavétel és mit nevezünk reprezentatívnak és milyen korlátozásokkal?
Értelmezni kellene tudni az adatokat és nem hőbörögni.
-
Rick4
félisten
válasz DeFranco #95421 üzenetére
Amit leírtam, az egy egész másik alkalommal volt, még csak nem is az elmúlt 10 évben, nem erre a történetre vonatkozott, ne is próbáld belekeverni. Illetve megpróbálhatod, de minek? Az lehetett egy valóban jó módszer, példaként hoztam fel, mi is lett volna a reprezentatív. de látom, nem sikerült megértened. :S
Szó nem volt arról, hogy itt ugyanúgy végezték a feladatot. Neked ez jött le? Olvasd már el még egyszer.Emellett nagyvonalúan elfelejtettél a kiragadott szavak mellé tenni valami furcsaságot: a 85-15%-os arányt.
Lehet hőbörögni, miután elolvasod végre, amire az előzőben próbáltál meg válaszolni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #95421 üzenetére
"ettől lesz reprezentatív." [pont]
szerk:
(#95422) Rick4: sikerült megértenem te hoztad fel, és nem én
mellesleg az a módszer, amit leírtál, egyáltalán nem reprezentatív. az egy véletlen mintavétel. tudod mit jelent a reprezentativitás? azt jelenti, hogy a kiválasztott minta jól leírja a vizsgált sokaságot, a kettő, mintavétel szempontjából fontos belső tulajdonságai, szerkezete megegyezik, vagy legalább is nagyon köze van egymáshoz. éppen ezért egy random mintavétel (mert az általad leírt mintavétel az, szisztematikus véletlen mintavétel) nem reprezentatív. nem tudom érzed-e a különbséget. egy reprezentatív mintavételt meg kell tervezni, konfigurálni kell, hogy pont annyi és olyan elem kerüljön bele, hogy leírja a vizsgált sokaság egészét, a random meg random. van amire ez a jó van amire az.
Egy szóval nem írtam, hogy ugyanúgy végezték, csak azt írtam, hogy ez is valid az is valid.
Nincs abban semmi furcsaság, csak elfelejtettél figyelembe venni egy dolgot: magánszemélyek autóit vizsgálták, ha ez így explicit nincs is leírva a cikkben, erősen valószínűsítem, hogy a magántulajdonban levő autókra terjedt ki a kutatás, csak maga a cikk pongyola. El lehet olvasni a kutatást ha gondolod, ott pontosan le van gondolom írva a mintavétel módja is, meg az, hogy pontosan mire reprezentatív (ez már egy külön téma, most nem írom le hogy a reprezentativitás csak valamire vonatkoztatható most mindegy).
Már pedig hiába mondjuk 50% a dízel autók aránya az utakon, ha minden 50 dízelből 35 céges. Már pedig ez így ebben a formában már elég reális forgatókönyv, főleg, ha a szállítójárműveket is hozzávesszük, amit megint csak szeretnek egybe mosni, amikor arról beszélnek, hogy hányan tankolnak benzint és hányan dízelt a kutakon.
Hidd el tudom miről beszélek
[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
Persze értem én hogy balesetvédelem , de ezt a nagyobb szalonok megoldották , hogy a műhelyt ha nem is körbe , de beláthatóan beplexizték ! Akkor legalább az ügyfél rálát a kocsira mit öntenek bele és hol matatnak .Az emberek túlnyomó többsége úgy sem ért hozzá .Engem is a legjobban az idegesített mindig , hogy mit öntenek bele ! Az olaj a motor lelke .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Rick4
félisten
válasz jozefgucci1 #95424 üzenetére
Ahol nincs mit titkolózni, ott az se lehetne gond, hogy az ügyfélváróból be lehessen látni. Nem kell az autó mellett állni, nem kell útban lenni, mégis meg van az ügyfél nyugtatva. Én is szívesebben viszem oda, ahol látom, mit csinálnak.
-
Rick4
félisten
Az előző kutatásban nem volt titok, hány embert kérdeztek meg, és kevésbé pongyolán fogalmaztak: [link] Viszont azóta megunták az emberek a gázüzemű és a hibrid autókat, és dízelt vettek helyette. Természetesen az autókat szétbontották, nehogy megmaradjon az 1% részesedésük. Furcsa egy ország ez
-
DeFranco
nagyúr
ööö
2012.11.13.
"a háztartásokban található gépkocsik 85 százaléka benzines, 14 százaléka dízel üzemű."
"A felmérés a magyar felnőtt lakosságot reprezentáló, összesen 2400 ember személyes megkérdezésével készült. A kutatásban résztvevő, autóval rendelkező háztartások száma minden alkalommal 1000 volt."
2014. 10. 07.
"A magyarországi kocsik 85 százaléka benzines, 15 százaléka pedig dízel meghajtású"
"A 2014-es adatgyűjtés 924 olyan háztartásra terjedt ki, amelyben használtak autót."
vadászni szoktál?
arról a bűvös 1%-ról meg annyit, hogy 2013-ba tudtommal kétszer emelkedett 50-50%-kal az autógáz jövedéki adója.
tada.wav
(#95430) Rick4
2012.11.13.
"derül ki abból a felmérésből, amelyet a Bosch megrendelésére a Medián készített"
2014. 10. 07.
"A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Robert Bosch Kft. megbízásából idén is elkészítette"
má' majdnem jó ragozzuk még?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #95424 üzenetére
Nálam a csúcs az volt mikor beengedtek nézem a cserét szépen ahogy kell. Mondom a tanuló srácnak aki csinálta: Te ez nem gyári olaj (Castrol Edge). Azt mondja: Mindbe ezt tesszük. Mondom jó de az enyémbe ne tedd bele, szépen a gyári Motult öntsd bele. Ok, megkérdi a főnököt.
Erre kiderült hogy nem tartanak gyári olajat. WTF? Volt ugyan Motuljuk de az sem a gyárilag ajánlott viszkozitású (5W40 vs 5W30). Mondom nem baj menje bele az. Góre erre: ok de akkor drágább lesz. Hát ott sem láttak többet. Ha nem lett volna leengedve az olajam úgy elhúztam volna onnan ahogy kell.DeFranco: Tudod "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam." [link]
Rick4: Fura hát.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
jozefgucci1
addikt
Azt nem is csodálom , hogy nem mentél vissza . Nem tartanak gyári olajat ! Ennél már csak a kis 50Literes pumpás hordók a jobbak . Nem lehet tudni mi van bennük . Ezért sem biztos , hogy olyan jó céges használt kocsit venni mert azt senki nem nézi ki mit csinált a "szakszervizben " aztán lehet pislogni később. Amúgy új autóknál én bevezetném mint a nagyobb munka-tehergépeknél van kötelezően . Első előrehozott olajcserénél vesznek le mintát és csinálnak egy analízist .Nagyon sokat meg tudnak mondani abból a pár ml ( 100ml ) mintából . Az első ilyen benne szokott lenni a vételárban . Jó tudom én most leginkább kamion és hajómotorokról beszélek ( Mann-Caterpillar ) , de egy 6+milliós kocsinál simán beleférni az a 120 Eur/minta .
-
DZs
senior tag
Egy ilyen megfelelne az elvárásaimnak, de milyen lehet 14-15 évesen? (Hétvégére, nem napi használattal, fogyasztás nem nagyon szempont, de fenntartási költségek igen, viszont nagy igénybevételnek sem lenne kitéve.) Attól tartok, hogy a kor azért egy Lexusnak is idő. (EQMontoya, neked van Lexusod nem, szerinted?)
[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Melyek azok az autók amik kevésbé érték csökkenőek?
-
nagyúr
válasz Buster17 #95437 üzenetére
Háát ami már letette az értéke nagyját. Olyan 10 év körül már nem esik nagyon az áruk, inkább lassan. Vagy pedig a luxussport, illetve a veterán, csak az előbbi 50-100 millió között indul, utóbbi meg 3-5 milliótól felfelé a kor/minőség arányában.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
raczger
őstag
válasz DeFranco #95435 üzenetére
Miért is vonnám le? A cikk címe alapján nincs semmi ilyesféle szűrő, hogy céges-nem céges, haszongépjárműveket nem néztem, csak személyautót, új és frissen eladásra hozottat pedig úgyszintén nem értem miért kellene kivenni ebből, hisz hamarosan azok is forgalomba kerülnek.
Az, hogy a cikk "belébe" meg mit írnak, miket nem néztek az már nem érdekel, hisz arról van szó, hogy alig van dízel Magyarországon, amibe miért is ne tartozna bele a cégautó? Az is Magyarországon van, nem?Nehezen hiszem el, hogy valamit ne rontottak el volna a felmérés során, nem tűnik ez számomra reprezentatívnak.
[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
őstag
válasz Buster17 #95437 üzenetére
Újban ahogy látom kis (nem mini) kategóriás japán. De az újabb hyundai-kat is aranyáron adnák használtan.
Különben meg minél régebbi, kevesebből kevesebb alaponDe erkölcsi értelemben akkor, ha veszel egy új manuális de azon kívül fullos volvo s80 d5-öt. Egy évig nagyon óvatosan és keveset használod. Utána eladod nekem harmadáron Így én nagyot nyerek, te nagyot vesztesz melynek összege nulla. Érték nem veszik el
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz raczger #95440 üzenetére
Ja értem. Tehát mivel egy jöttment újságíró hatásvadász címet adott egy cikknek, ezért a cikk alapjául szolgáló kutatás érvénytelen sőt hamis, a cikket meg nem olvassuk el mert derogál.
Köszönöm nincs több kérdésem.
Szerencsére azok, akik ezek alapján a kutatási eredmények alapján üzleti döntéseket hoznak tovább látnak az orruknál.
-
Bitpalace
senior tag
válasz DeFranco #95405 üzenetére
Oke, koszonom!
Szurokbol mind mann-t veszek es van pollen is mert klimas. Ez mar lancos vezerlesu 2000/ ev vegi. Arrol csak annyit tudok hogy mikor van megnyulva, mikor olajnyomas meg nincs es a feszito mar nem tudja rendesen fesziteni, akkor csorog.Gyertyabol meg hiaba nezem, ami 1000 alatt van az mind 2 elektrodas.
Udv!
-
raczger
őstag
Tudom, szokásuk hülye címeket adni, de ezektől általában a hajamat tépem, ez bulvár vonal szerintem. Egy korrekt cím az lett volna például "Magánszemélyeknél kevés a dízel autó", vagy például "Magyar lakosság nagy része benzines autóval jár", de persze biztos lehetne sokkal jobb címet is ezeknél találni, nem vagyok (bulvár)újságíró.
Viszont azon feltételek alapján is nehezen hiszem a 85-15 arányt, egy olyan 70-30-at tartanék kb elképzelhetőnek.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Rick4
félisten
válasz DeFranco #95444 üzenetére
Szerencsére azok, akik ezek alapján a kutatási eredmények alapján üzleti döntéseket hoznak tovább látnak az orruknál.
Szerencsére ők elolvashatták a tanulmányt, nem csak egy bugyuta firkász ollózott ki pár sort, és valódi konkrétumok helyett pongyolán fogalmazott 25 mondatot, hogy nesztek. Eddig is azt írtam, a cikk pongyolán fogalmaz, ergo aki ezen cikk tartalma és a valóság között megpróbál analógiát felállítani, az csúnyán bele fog sülni a magyarázkodásba....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #95433 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a kézifékem is eltolták. Mondtam, hogy húzzák meg a bovdent mert tökig be kellett rántani ahhoz hogy fogjon rendesen. Erre sikerült úgy meghúzniuk, hogy kiengedve is fogott. Elindultam, éreztem, hogy nem úgy megy a gép mint kéne. A mögöttem jövő villogott le (thx neki ezúton is, bár nem hiszem, hogy olvassa), hogy hé haver füstöl a kocsid hátul. Kicsit legyalultam a hátsó betéteket.
#nincsbennetarcsi
-
giigz
veterán
Most hirtelen gondoltam a 10 legkozelebbi ismerosomre, 9 benzin 1 dizel
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS