- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Amúgy nem kell off-olni, témába vág...
Ezzel már voltam így én is, csak én még személyesen se láttam, így egyből valakivel akartam menni, volt egy pali 70 ezerért akart eljönni átnézni, mondom köszi kihagyom, mást meg nem találtam. Utána ebbe a csoportba rákérdeztem az aktuális kocsira, nem e tud valaki valamit róla, és jött az infó felejtő...
-
kovacsroli
senior tag
válasz CsakEgySrác #139634 üzenetére
Nekem is ilyen van, ha valamire kíváncsi vagy írj pü-t.Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
gaborbol
őstag
válasz LuckyL #139649 üzenetére
Amikor beszereltem akkor csak az ules kezikonyve alapjan csinaltam es a hatso ules 2 gyari rogzitesi pontjat hasznalatam. Viszont a kocsi kezikonyve alapjan, ezt nem lehet. Egy pont es az ov athuzva.
Nem huztam meg elegge a szijjakat. Bele kell terdelni teljes testsullyal az ules aljaba, es valakinek meg meghuzni a szijjakat. Egyedul egyszeruen nem lehet annyira meghuzni amennyire kene.A baban az ovnek a szijja sem volt elegge meghuzni, a melkas csatt ala eppen, hogy csak be tudd eroltetni az ujjad.
Ami a legnagyobb gond volt, hogy a melkas csatt tulsagosan lent volt. Az a rendor szerint siman ol onmagaban, mert nincs kialakult igazi csontozat es a csatt szetroncsol mindent, ha annyira lent van mint ahova en tettem.Csak a szeggcsont kozepso-felso reszen lehet a csatt.
Mas amikor en olvasgatom, hogy mit kene csinalni elsore, meg mas amikor valami 15 eve ezt csinalja nap mint nap. Ingyen van, legyen 100℅ os, es ne ezen muljon.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Mr.Csizmás #139601 üzenetére
Jajj, azért parszaz ezerért ne legyenek ilyen kritériumok.
És ha behozott autó akkor mivan?
Elarulom neked kb 2 hónapja hoztam egy golfot ami jövőheten kb eladásra megy s azon kívül h a kipufogónak a tartoja (gumi) kitagult és lotyog, néhol volt 1-2 rozsda és minimális horpadas s nagyon minimálisan alul szivárog egy picit az olaj valszeg valamelyik szimmering ami pár ezer Ft semmi baja nincsen. Futómű érintetlen, gyári alkatrészekkel, nem húz se balra se jobbra, kuplung motor váltó futómű jó ülés sincs kikopva.
S ez nem 200e volt hanem oszd el párral. Költenem kellett rá picit (karosszéria ,elrohadt gyertyamenet)de még így is jobb mint az itthoni 300ezres golfok; )Névre írva, friss vizsgával lesz 350 körül ha erdekel irj (nem reklamozomde komolyan mondom sajnálom eladói annyira megszoktam. )
Elektromos naofenyteto nekem újdonság volt s hozzamnott picit
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Goblin12
őstag
Hali.
Kia adatok alapján szerintem rendben van, de több szem többet lát.
-
spiky03
veterán
Sziasztok ismét!
Nah elvitték a Puntot, így kellene valami utód.
Az elsőre kinézett J Astrákról, valamint a másodszorra kinézet 6-os GLof-okról letettem, mert az értékhatár amíg tudunk nyújtózkodni az kb 2 millió HUF. Az is részletre, a Punto ára lesz csak befizetve
Amiket a felsorolt autók után nézegettem, amik tetszenek is, meg a tesztekben is jókat írtak, azok a Hyundai i30. Azért esett rá a választásom, mert itt 2 millió környékén olyasmi évjáratokat kapok, mint Golfból vagy Opelból sokkal drágábban...
Mondjuk az újabb i30 az jobban tetszik, csak sajnos azok meg 3 millió környékén indulnak...
Használatban még mindig csak városi autókázás, az is hétvégente, valamint Bp -SzSzmiklós táv is hétvégente. Ritkán mondjuk évi 2-3 hosszabb autózás.
Nem szeretnék szedánt, csak ferdehátút.Szóval van itt valakinek tapasztalata azokkal az i30-akkal? Mikre kell figyelni a vásárlásnál? Nah meg jó autók-e egyáltalán? Felni/kerék méretben mi az ideális, ha van ilyen? Mert olvastam olyat, hogy valamelyik felni méret bizonyos gumival nem a legjobb, főleg ezekre a jó pesti utakra.
Valamint ez a kereskedésben a hitel intézés az, hogy megy? Viszek munkáltatóit meg a kápét és akkor ott intéznek minden? Vagy ide is kell utolsó 3 havi bankszámlakivonat meg ilyenek?
Köszönöm ismét a segítséget.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
WZP
aktív tag
válasz BigBlackDog #139639 üzenetére
Nincsen semmi a felsorolásban, amivel nem értenék egyet
De úgy tűnik eltántoríthatatlan az ügyben
Szerinted mi van 3,3m-nál és körülötte, ami jobb lenne ?
Inter Arma Enim Silent Leges
-
BigBlackDog
veterán
Ha mindenképpen új autó kell, akkor azért nem annyira nagy a választék. Én megnéznék egy Swiftet, szerintem GLX felszereltséggel még beleférhet (némi alku után) a 3,3m Hufba. Bár ez nem egy nagy autó, főképpen hátul és csomagtérben. Amiknek én még utánanéznék: Fiat Tipo/Punto, Hyundai i20, Opel Corsa. Más ötletem nagyon nincs, de majd a többiek biztos dobnak még javaslatokat.
-
kisza25
félisten
válasz spiky03 #139661 üzenetére
i30 és kia-nál a szervizkönyvet nézd, mondjuk 2m huf-ig max KIA-ból lesz szervizkönyves és még garanciás.
i30-ból sokkal több volt céges, mert kilométer korlátozás nélkül van rá az 5év, ezért a km is több bennük.
Elég kemény a rugózásuk, én a gyári 185/65/15-öt favorizálnám Bp-re
Jó autók, ha még garanciás, jó eséllyel stimmel benne a kilométer, ha nem, az akkor már lutri, mint minden használt.
Nem tudok típushibákat, de volt pár visszahívásos javítás (nem komolyak, csak szervizeléskor javították őket)Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
M_o_g_y_i
őstag
Ebből az lesz, hogy "csakazértisolyatvesz"...
Pont ma "futtattam eszmét" (más üggyel kapcsolatban, de a lényeg ugyanez), hogy vannak az ilyen júzerek, akik benéznek valamit, gyakorlatilag csak még épphogynem vették meg az adott dolgot, és próbálnak megerősítést nyerni, hogy az általuk hozott - sokszor nem racionális, hanem érzelmi alapon hozott - döntésük helyes.
És megkérdezi egy hozzá közel állótól, vagy mint itt a fórumon a nagyközönségtől, hogy mennyire döntött jól...
Mert hogy jól, az szerinte biztos, és nem lehet meggyőzni észérvekkel, ha esetleg nem így van.
Ha végül megveszi az adott dolgot, de mégis rájön jobb lett volna a másik, amit ajánlottak, akkor meg legyint: áh, jó lesz ez nekem!4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
spiky03
veterán
válasz kisza25 #139665 üzenetére
Köszönöm szépen.
Sajnos amik ugye beleférnek a 2m-be azokon egyiken sincs már garancia, mert 2010 vagy 2011-es.
Akkor a 17"-es felni az nagy rá? Mert van egy olyan elvileg kevés kilométerrel.Ezeket nézegettem most:
1.4i life1.4 DOHC itt nem tudom valós-e az a kilométer, nah meg ez a nagy kerekű.
1.4 DODC classic ebben is elég kevés km van...
1.4 DOHC comfort plus ebben van minden ami kell.
1.4i entry ez jól néz ki felnivel. mondjuk feketét nem akarunk, mert azon nagyon meglátszik a por
@(#139662) MunezXBK
Köszönöm neked is.
Akkor csak bankszámlakivonatot kell kerítenem, a többi az megvan.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Cece04
tag
Sziasztok,
szóba került, hogy meg lehetne vásárolni egy céges autót.
Skoda Octavia Clever 2011-es, 1.6 (CR?) TDI motorral, 400 000 km van benne,
Szerintetek mennyi lehet a reális ára? Hahu-n nincsen ilyen sok futásu belőle.
Szerk.: Annyit tudni róla, hogy forr a vize pályázásnál, de, hogy mitől azt nem.
Köszi
[ Szerkesztve ]
A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz B-L-A-C-K #139673 üzenetére
De az csak a motor lesz. Váltó, csapágyak, szilentek, DPF, kuplung.... Soroljam? Annyit kellelne bele költeni, mint az autó értéke, és akkor lesz egy jó állapotú 400 000-et futott autód.
Ha folyamatosan szervizelték, mindig cserélték, ami elkopott és mondjuk csak a vizet forralja jelenleg, akkor megéri, de mennyi erre az esély?
Szerintem nem éri meg. A befecskendező rendszer kerül benne 1 millióba. És ha megbízható autót akarsz, azt ki kell cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
SzlobiG
félisten
Egy meg bukott kereskedés, de jó is az ilyet olvasni.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
valakinek van tapasztalata 2004-es évjárat körüli Lancerrel?
Konkrétan 2.0 benzin, kombi. 2004/10 havi, Sport felszereltség (keményebb futómű,momo kormány)
Új vezérlés,új komplett kuplung,új fékek elöl-hátul (tárcsa/betét) új gyertyák,új trafók, új az összes olaj.
Km:123.000Nekem az a furcsa,hogy miért kell egy ennyit futott autóban kuplungot és trafókat cserélni?
Képről elég szép az autó, bár sport felszereltség nincs alu kerék,csak lemezfelni dísztárcsával.
-
g@bo
nagyúr
uraim ezzel kb mennyit szívnék? polo IV 1.2 [link]
továbbra is egy swift / yaris vagy opel corsa d lenne a terítéken, kb 1,2m körül.
-
Declare
őstag
1.2 moci azert valoban sovany. Nekünk 1.4 es van, azzal a gyergya trafoknak szokott lenni problemaja, legroszabb esetben mind a 4 et ki kell cserelni, darabja 20k körül van....de az eleg valoszinütlen, hogy megveszed es holnap mind a 4 kinyekken nekünk kb 10 ev alatt 1 db ot kellett cserelni, akkor mondta a szerelö, hogy ez gyakran megesik....ezen kivül mas baja nem volt (megegyszer mondom ez 1.4 re vonatkozik, de nem is keresnek 1.2 -t belöle ).
Amugy comfortline kivitelben egesz jo, kicsit himbalozos, kis varosi auto, nyugodtan fel lehet menni vele palyara is (a himbalozast ugy ersd, hogy az összehasonlitasi alapot kepezö autok sportfutomüvesek ) En gyakran mentem vele regebben 150-200 km es utakat (anno ezt meg hoszabb utnak gondoltam ), minden fele kenyelmi vagy egyeb gond nelkül. Viszonylag magas szerintem, nem akadsz fenn vele sehol...de mondom tipikus varosi kocsi
-
kovacsroli
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintetek ezt nagyon max 2 év múlva, ~170 ezerrel kilométerrel, úgyhogy rendbe lesz akkor is, mennyibe lehet majd eladni? Tudom nem nagyon lehet meghatározni, de nekem még tippem sincs erre.
-
SzlobiG
félisten
válasz kovacsroli #139690 üzenetére
Iszonyat milyen hangja van egyik isminek ilyen van amikor elindítottam azt hittem valami baja van. A sebességek is iszonyat rövidek pályára nem is érdemes rámenni vele, ha 130-al akar menni az ember.
-
kisza25
félisten
válasz spiky03 #139667 üzenetére
most nézem eltűnt a válaszom (mobilról írtam).
szóval a 2010-2011 -es KIA ceed-re lenne még 1-2 év garancia, azért is dobtam fel a dolgot.
Az egyik kocsi Vác-on pont abban a kereskedésben van, ahol az i30-at vettem (2600 Vác, Csatamező út 2/a)
ott van vagy 130 autó, 200 méterre van egy Hyundai elég korrektnek tűnő tulajjal, elég sok autó volt ott is, oda is benéznék a helyedben, meg ebben az utcában még van kb 3-4 kereskedés használt autókkal, én végigjárnám az összeset
ennél a kereskedésnél elég jók az árak, de nagyon keveset enged, 50eFt-ot tudtam lealkudni, de így is 250eFt-al kijjebb vagyok, mint máshol lettem volna, mert 2,95M-ért vettem a kocsit.Amúgy a hyundaiba átviszed, vagy átmész az alvázszámmal (szélvédőn rajta van) le is tudod kérni, hogy rendben van -e
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Declare #139697 üzenetére
F@sz ki van, lassan tényleg döntenem kellene...Ezt talán 2.45-be eltudnám hozni, vagy van ez a nemrég beszélt, engedi ez nem nagyon akar 2.2-be lenne gyári 17-es felnivel (ami a képen van nem jár hozzá), amire még nyári gumikat is vennem kellene (másikhoz téli nyári gumi is van ami jó), meg persze még át se nézettem, de úgy nézem hogy mind2 patika lenne. Teljesítmény nem érdekel most hogy az egyik 120LE+chip azaz olyan 150, a másik 200, kényelmi szempontból mind2 ugyan olyan, így az a lényeg melyik lenne evidensibb ha majd az eladást is nézem.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #139698 üzenetére
2 év alatt lehet akkora különbség a két kocsi értékvesztése között, hogy ez egyáltalán szempont legyen?
Oké, hogy a 2.4-es majdnem duplaannyi idős, de az 1.9-es is 5 éves már, innentől már hasonló ütemben veszítenek az értékükből szerintem.
Ha 200k a különbség a vételárak között, és nem nyújt többet számodra a 2.4-es, akkor szerintem inkább az újabb, modellfrisített kocsit vedd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...