- Sweet.tv - internetes TV
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Corel Draw topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dannyl #184359 üzenetére
v1: A futár jelenlétében ki kell gyorsan bontani, és megnézni. Ha hibás, nem kell átvenni.
Na ezt megnézném, mert nálam kb. mindig úgy van, elveszik a pénzt, beugranak a kocsiba, azt viszlát (max a csomagolás sértetlenségét tudtam gyorsan lecsekkolni). Egyszer volt, hogy megkérdeztem a futárt, hogy fizetés előtt csekkolhatom-e a csomag tartalmát - tehát hogy benne van-e minden amit rendeltem - és lényegében közölte, hogy neki/a futárcégnek semmi köze a csomag tartalmához, szóval nem, és egyébként is az idejét húzom.
Kíváncsi lennék rá mi fejet vágott volna, ha még az alaplap foglalatát is nézegetni akartam volna nagyítóval, hogy minden pin jól áll-e
-
válasz
Sasa 111 #177364 üzenetére
Aqua-t néztem, mert ott a táp kivételével (helyére raktam egy 650-es moduláris seasonic tápot) minden más volt az általad írtakból. De várd meg a konkrétabb ajánlást, és az alapján nézd át a boltok ajánlatait, főleg olyan szempontból, hogy mennyi garanciát adnak az adott termékre. Mert simán előfordul, hogy valahol kicsivel olcsóbban adnak termékeket, csak mellé 5 helyett pl. csak 3 év gar-t adnak.
-
válasz
Sasa 111 #177350 üzenetére
Helló!
A gép összetételét nem véleményezném, azt majd megteszik a hozzáértőbb topikgazdák.
Az árak viszont megütötték a szemem. Gyorsan rákerestem az alkatrészekre árukeresőn, és a komplett gép, összeszereléssel, bios frissítéssel + kiszállítással kijön kb. 600K-ból. Ehhez képest a te 660k-s ajánlatod elég érdekes.
Egyébként meg töltsd ki az összefoglalőt, főleg a mire használnád és milyen monitorral (felbontás, képfrissítés). Az alapján tudnak pontosabb véleményt mondani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
palfitom #177260 üzenetére
Hali! Bocs az offért.
Csak feltünt, hogy mostanában a Crucial P3-as SSD-t is ajánlod. A Crucial P5 Plus-t ajánlottnak tartod? Egy Samsung 980 / Crucial P5 Plus heatsink / Kingstone KC3000 közül (kb egy árban vannak az 1Tb-osak) Te melyiket ajánlanád? (általános felhasználásra lenne pl. steam)
-
-
válasz
andaman #176959 üzenetére
Tessék egy konkrét összeállítás:
Alaplap: Asrock b550m steel legend - 50k
CPU: Ryzen 5 5600g - 50k
CPU hűtő: amit adnak a cpu-hoz
Ram: 32 GB (2x16) Kingston FURY Beast DDR4 3600MHz - 35k
Táp: Seasonic G12 GC 550W 80 Plus Gold - 27k
SSD: Samsung 980 M.2 1Tb - 26kHáz: adott
Kb: 190k + érdemes bios frissítést kérni (3-4k) + kiszállítás (2-3k)
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Zoli bácsi #176809 üzenetére
Normális helyen ilyen esetben:
1. elnézést kérnek
2. javítják a hibát amilyen hamar csak lehet
3. adnak valami kárpótlást (pl. kupon)Nálad ahogy látom egyik sem áll fenn, sőt, azt várják, hogy SAJÁT költségeden küld vissza a gépet...ez azért elég beszédes.
-
válasz
palfitom #175323 üzenetére
Köszi a választ!
CPU-ból azért néztem a G-t, mert a VGA-t úgy néz ki valamivel később venném hozzá + mivel munka is lenne a gépen, így egy "biztonsági tartalék" lenne az IGP. Meg ahogy néztem 1-2 tesztet, olyan 5%-al erősebb az 5600.
Egyébként ez a +cache és PCIe 4.0 mennyit számítana?
Alaplapból azért választottam a micro méretet, mert a sima ATX 20k-val drágább. Ezt az árkülönbséget inkább másra költeném.
-
Sziasztok!
Új gép vásárlását tervezgetem. Össze is szedtem egy konfigot és kíváncsi lennék a véleményetekre.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Lényegében mindenre. Net, film, munka (kép szerkesztés, excel, ilyesmi) + játék (főként single player játékok pl. Resident 2-3 remake, Final Fantasy 7 remake, Diablo 2 Resu).
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD, HDD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és minden ami benne van
4. Mennyi a kereted rá?
Max. 400K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Egy 4K/60Hz tv-t használok kijelzőnek (de ha úgy alakul, nem gond ha kisebb felbontáson, nem mindent maxra húzva, ablakban megy a játék)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Főleg AMD vonalon gondolkodom, és mindenből bolti új.
Amit kinéztem:
Alaplap: ASROCK B550M Steel Legend
CPU: Ryzen 5 5600G
CPU hűtő: BE QUIET! Pure Rock 2 FX
RAM: 2x16GB (kit) 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16
VGA: SAPPHIRE RADEON RX 6700 XT 12GB PULSE
SSD: SAMSUNG 500GB 980 M.2 PCIe M.2 2280
TÁP: SEASONIC FOCUS GX 650W MODULÁRIS
HÁZ: BE QUIET PURE BASE 500DX WHITE
Később még vennék bele pluszba 2-3 ventillátort + 2-3 SSD-t.
OC-t nem tervezek semmilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hobby elektronika
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Anime filmek és sorozatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER PC CORE I7 6700 16Gb DDR4 512Gb SSD GEFORCE RTX 1660 Super 6GB DDR6 1Év GAR!
- HP ProDesk 400 G7 SFF asztali számítógép
- Gamer PC - i7-9700F / 16GB DDR4 / 1060 6GB / 256 nVME SSD
- Ryzen 5 3600,ASUS PRIME A520M-A II/CSM,Viper Steel 32GB KIT DDR4,Radeon RX 5500 XT OC 4GB GDDR6,
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest