Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
lizzy257
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék új asztali gépet venni, de nem tudom hol érdemes venni Budapesten. Úgyhogy tudnátok ajánlani egy-két jó honlapot vagy üzletet BP-n ahol 150000Ft körül(lehet kicsivel több is) már minimum ilyen gépet lehet kapni:
3300GHz-es proci
500GD HDD
8GB memória
1 vagy 2 GB-os videókártya
500KW-s táp
---------------------
Alaplapnál mire érdemes odafigyelni? -
horush
addikt
válasz lsebestyen #47397 üzenetére
Monitorod van? Ha igen, milyen felbontású? Kell bill / egér is?
Akkor parancsolj:
LAP: ASROCK H61M-VS ~13eFt
CPU: Intel I3-2100 BOX ~30eFt
RAM: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz ~5eFt
HDD: Samsung HD502HJ 100%, garis, apróról ~15eFt
ODD: NEC AD-5280S ~4,5eFt
VGA: VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 ~49eFt
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM ~13eFt
HÁZ: NZXT Source 210 ~13,5eFt
CLR: Arctic F12 x2 ~3eFt
Összesen: ~146eFt.Erős, 4 szálon dolgozó i3 proci, 4gb ram, hdd-t szerzel apróról, mert újonnan drága (lehet 7200rpm-es wd blue és hitachi is), erős hd6870 vga, minőségi táp, minőségi ház, bele pluszban 2 venti.
[ Szerkesztve ]
-
tvse1995
senior tag
válasz lsebestyen #47397 üzenetére
Hello,
milyen felbontású a monitorod?
Van meglévő alkatrészed? -
lsebestyen
addikt
hali! 145k-ból kellene olyan gépet összerakni, ami a legjobb választás, ha játszani szeretnék rajta! A winchester legyen minimum 500gb! A ház annyira nem lényeg! köszönöm!
-
sedo
tag
válasz #98593280 #47394 üzenetére
Nekem alig egy hónapos rendszer már most 24gb-t foglal. Igen, be van kapcsolva a hibernációs fájl is, mert néha használom Abban igazatok van, hogy én a komplett rendszerről beszéltem, nem csak a windowsról, rosszul fogalmaztam. Hiszen az ssd-nek amúgy is úgy van értelme, ha az alkalmazások is arról futnak. Úgy pedig már minden további nélkül elérhető ez a méret, és még véletlenül sincs szükség 8db adobe premierre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabóka #47391 üzenetére
Itt van pl. egy Sempron 5k-ért: link
Ez alá nézel egy AM3-as DDr3-as használt lapot, 7-8k
Veszel 4GB 1333Mhz-es ram-ot mert olcsó, 5k
Veszel egy Delta 300 wattos tápot, 3eFt-ért használtan és kitűnő gyors géped van.
Plusz egy 250-500GB-os gyors HDD, 8-10k
össz megvan: 30k-ból. -
sedo
tag
válasz Gabóka #47389 üzenetére
Meg kell nézni, hogy van-e sata a lapon. A mai árak mellett akár egy ssd is mehet rendszer alá, de valószínűleg már egy újabb egytányéros satas vinyó is sokat lendítene. Azt használtan talán még mindig olcsóbban ki lehet fogni, mint egy ssd-t. A meglévő merevlemez, ha hd sentinel nem írt bad sectort, akkor a mért eredmények alapján használható háttértárnak, rendszervinyónak már meglehetősen lassú.
Memóriából XP alatt már +512mb is látványos javulást hozhat, a többi csak pénz és támogatottság kérdése (általában utána általános felhasználásnál fordítottan arányosan változik a betolt memória mennyiség és az általuk hozott gyorsulás mértéke). -
törölt tag
válasz Gabóka #47389 üzenetére
Én ebbe a gépbe SSD-t nem tennék:
intel celeron 2,4 Ghz
512 mb memória
80 gb hdd
gforce fx 5200 gt videókártya
abit bh 7 adatlapTeljesen felesleges. Azt kellene megvenned, amit ajánlottam. 12-eFt-os 1155-ös alaplap, G530-as CPU 12-ért, 4GB DDR3 5k-ért, egy Hipro táp 5k-ért. Plusz egy 32GB-os SSD, a vinyók most drágák. Használtan persze vehetsz 500GB-osat kb. 10eFt-ért, az is sokkal gyorsabb mint ez a 80GB-os őslelet. Vehetsz Delta tápot is használtan 3eFt-ért. Akár vehetsz egy Sempron-t is 5k-ért és egy AMD alaplapot kb. 5-7eFt-ért. Szóval használtan olcsóbban ki lehet hozni jobb konfigot, de amid van azt foltozni már szerintem hülyeség.
A win7 64 bit pedig 15-18GB-nál sohasem lesz nagyobb. Persze a hibernációs file-t, a swap file-t ki kell kapcsolni, az felesleges. Akinél 30GB-ra hízik, az beletelepít 8 db Adobe Premier-t.
A 45MB/sec HDD sebesség az ma 2011-ben gyikhajj. Oda lehet adni nagymamának netezni, neki van ideje rá bekapcsolni a gépet, míg megsüti a palacsintát Neked, addig be is jön a win xp
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomsics #47385 üzenetére
Az Aqua-ban szegényes a ház kínálat, sok vacak van és az is drágán.
Talán ezért adnék pénzt:
Sharkoon T9 Economy, 16k
Jó lehet még a Thermaltake MS-I is, de az ott nagyon drága, 17eFt, ennyiért máshol sokkal jobb házakat lehetne venni.
Talán jobban járnál, ha mégis maradsz a CM RC-342 -nél, az kb. árban van ott is, nem buksz rajta sokat. -
törölt tag
válasz Gabóka #47386 üzenetére
Egy 80GB-os IDE-s vinyó nagyon régi, biztos hogy nagyon lassú. Ezzel mérd meg a sebességét: HDtune. A mai gyors HDD-k 150MB/sec-el olvasnak és kb. 100-120MB/sec-el írnak. Ez mondjuk szekvenciális sebesség, 4k-ban kis file-ok olvasásánál a vinyók is lassabbak, ezért ajánlunk SSD-t is, csak windows és általános használatra, mert azokat erre találták ki. 30x, 50x gyorsabbak mint egy mai gyorsabb HDD.
[ Szerkesztve ]
-
tomsics
senior tag
Értem,akkor ebben is rátok hallgatok.Ha már kiadok ennyit akkor tényleg ne 4-5 ezer forinton múljon a dolog.Akkor a házra a keret 16-17 lesz és az aqua-tól kellene nézni,mert onnan szeretném megvenni egybe ,részletre.Nem kell semmi csicsa,ledek,neon meg ilyenek.
Köszönet érte előre is░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
törölt tag
válasz tomsics #47382 üzenetére
A mATX-es CM-ez is megveheted, csak szürke a belseje, csak 2 db ventivel szellőztethető, csak mATX-es, tehát nem férnek el benne majd ATX-es alaplapok, emiatt kevesebb lesz rá az érdeklődő is amikor majd eladod, felső tápos, a táp a ház belsejében kevergő langyos levegőt szívja be, ezáltal jobban melegszik, hangosabban megy majd a ventilátora, csökken az élettartama. USB3 csatlakozó nincs rajta elöl. kb. 3eFt-al többért pedig már ott van az NZXT210 Midi, ami egy sokkal komolyabb ház. Ja ami igen fontos még, a CM-ben nincs kábel menedzsment, nem lehet az alaplapi tálca mögé rejteni a kábeleket, keszekuszaság lesz a ház belsejében, a sok kábel akadályozza a légáramlást, jobban fognak melegedni az alkatrészek, csökken mindennek az élettartama.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomsics #47367 üzenetére
fezlerGabor ajánlata is jó lehet. Abban erősebb VGA van, ahogy akarod, abban kicsit olcsóbb, de még mindig minőségi ház van és olcsóbb, de még mindig erős CPU is, leszámítva hogy fizikailag 2 magos. Hosszútávra a fiz. 4 magos jobb lenne. Az 1600-as és hűtőbordás memória tisztán divat ma. A Sandy Bridge prociknak még tuning esetén sincs szükségük 1333Mhz-nél nagyobb frekvenciára, továbbá sem 1600, sem 1833, sem 2133-as sebességen nem gyorsul semmi. Sem játék, sem felhasználói program, esetleg néhény szintetikus teszt jelez ki 1%-ot. Ebben az Anandtech-es tesztben kitűnően ellenőrizheted azt amiről most beszélek: link
Itt a topikban többen vagyunk, akik már évek óta ajánlanak gépeket, fejből tudják az árakat, az alkatrészek teljesítményét, rendszeresen vizslatjuk a hazai és külföldi teszteket, rendszeresen szerelünk össze gépeket, látjuk, megtapasztaljuk a pc házak előnyeit, hátrányait. Nem hiába ajánljuk pl. a Shinobi házat sem. Igaz hogy 14-16eFt, de jelenleg az ebben az árban a legjobban szellőztethető, legstabilabb, legjobb anyagminőséggel ellátott ház. Ha azt egyszer megveszed, évekre biztos dobozban fogod tudni a cuccaidat.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
a biztonság kedvéért azért kérdezz rá a tápos topicban is, elég lesz-e.
Én csak számolgattam, de ott vannak, akik értenek is hozzá.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Maax
csendes tag
válasz balpis #47375 üzenetére
Hali!
Köszönöm a választ hát vidikarit nem akarok húzni max procit de azt csak idővel.... és akkor sem az egekig max 4GHz.
Keztem megörülni, hogy na találtam egy tápot Enermax "tudtam, hogy nem olcsó táp" dehát próba cseresznye hátha. ENERMAX MODU87+ 600W CFX EMG600AWT-01
A legolcsóbb helyen is 43e. Annyit azért nem adok ki egy tápért. De az xfx az árban is barátibb. -
balpis
őstag
válasz horush #47376 üzenetére
fene se tudja...
Az energia gazdálkodás le volt tiltva, azt írja, 50-100W-tal alacsonyabb lenne a fogyasztás normál órajelen futó CPU-val.
De igazad lehet, hisz egy jól meghúzott i7 azért valóban 150W felett is disszipálhat.
Ez alapján valóban, ha biztosra akar menni és erősebb tuning lehetőségét is meghagyni, akkor kell a nagyobb táp. Ha csak alapfeszes CPU tuning van, s max. minimális VGA - az is alapfeszen -, akkor viszont elég kell legyen az XFX550.Ha a fogyasztásmérőmet visszakapom, akkor egyszer megnézem, mi is a különbség, ha csak leveszem az energiagazdálkodást vagy ha monduk prime-t futtatok. Kíváncsi lettem.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
válasz tomsics #47369 üzenetére
Hát az marha jó lesz, ha gyengébb vga-t veszel.. Amihez nem értesz, miért kell bele kontárkodni?
De milyen CM házat akarsz? Az olcsóbb házaik elég fapadosak..
1333mhz ramnál továbbra sem kell nagyot, bármennyire is próbálod elhitetni magaddal. Sőt, még 4gb is elég. Ha majd nem lesz, veszel még 4-et.
balpis: guru3d-s tesztben amúgy csak vga stress teszt van ha jól tudom. A cpu idle. Komolyabban tuningolt 2600k azért tud felvenni még áramot. 6950 cf-re én azért egy hm650-et vennék, az biztos elég, s nem is túl drága. Bár valószínűleg az 550wattos xfx-szel sem lenne gond, de azért vga és cpu tuning mellett stresstestet lehet nem bírna már.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
ha nem tuningolod a VGA-t még egy combosabb 400W-os táp is elég lenne.
(i7-965 tuningolva 6950-nel full stressz-tesztben konnektorból 312W a teszt szerint)
Én egy CTG500-at választanék. (A Hexa 500 is szóba jöhetne, de rövidek lennének a kábelei.)
Esetleg egy CTG550 vagy hogy szép is legyen, egy XFX550-et, ezekkel már a VGA tuning is nyugodtan bevállalható.Most olvasom, hogy CF....
Akor az a 312 inkább 500W lesz már. Így valóban szóba jöhet a 600W-os táp igénye...
De az XFX550 még itt is elég lenne VGA tuning nélkül, hisz kb. 530W-ot tud 12V-on.[ Szerkesztve ]
-
Maax
csendes tag
Halihó!
Segítséget kérnék tőletek!
Adott egy konfig!ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
Intel Core i7-2600K (hűtőt cserélni akarom csak még nem tudom mire)
CORSAIR DDR-3 16Gb/1600 KIT Vengeance White LP
OCZ Vertex 3 Series 120GB+60gb+WD CAVIAR BLACK 1TB
NZXT Phantom White
MSI RADEON R6950-2PM2D2GD5 CFEhhez a konfighoz mekkora tápot ajánlanátok? Egy komolyabb 600-as elég lenne neki?
Köszönöm a segítséget!
-
sedo
tag
válasz Gabóka #47359 üzenetére
Pedig van rá esély, hogy pont a 80-as vinyó miatt olyan szörnyű lassú a rendszer. Sztem max háttértárnak maradjon, pl ShellK által ajánlott ssd mellett. Mert amúgy a 64bites win7 minden további nélkül elterpeszkedik 1-2 hónap alatt 25-30 gigára is. Mindenesetre a merevlemezre én tolnék egy hdsentinelt, mert nem indokolt a meglévő konfigodon az ilyen mértékű lassúság frissen telepített xp esetén.
Btw, ha nem újítanál teljes mértékben gépet, akkor mellé dobsz még 512mb ramot és ha találsz jó áron vinyót a régi helyett (ami jelenleg nem könnyű) akkor már simán elég a gép netezéshez, xp alól.
[ Szerkesztve ]
-
tomsics
senior tag
értem és köszönöm az információkat,akkor marad a ShellKretor által összeállított gép.De nekem még mindíg szúrja a szemem a háznak az ára (hülye smucik vagyok)Azt én szerintem valami olcsóbbra cserélem,és a pluszt vagy rá dobom a vga-ra vagy egy opticai meghajtó lesz belőle.Ilyen drága procit sem vettem eddig
Még egyszer köszönöm mindenkinek aki segített░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
C0d3r
addikt
válasz tomsics #47367 üzenetére
1333-ból nem fogsz profitálni semmit, már csak azért se, mert a CPU memóriavezérlője nem támogatja a gyorsabbat.
P-s lap fölösleges, ahhoz K jelölésű processzor kell (Core i5 2500K), mindez felárat jelent - amúgy a tuning lehetőségét jelentené, de arra szintén nincs szükséged.
ASRock H61M/U3S3 a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
-
tomsics
senior tag
válasz #98593280 #47366 üzenetére
Köszi srácok
fezlergabor:ha egy olcsóbb házat néznék és a maradék pénzt egy komolyabb lapra költeném,ami már tudja az 1600mhz-t?
ShellKretor:ez a kérdésem feléd is
.
Nem tudom az 1333 elég lesz-e 2-3 év múlva már.Mert ha már egyszer rászánom magam akkor olyan kellene amit késöbb még tudok bővíteni.
ÁÁ már komolyan nem tudom mi legyenmondjuk egy MSI P67A-C43 alaplap ??Az nem kerül sokkal többe
[ Szerkesztve ]
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
törölt tag
válasz tomsics #47364 üzenetére
Alaplap: ASROCK H61M u3s3 ~18k
Processzor: INTEL i5-2300, 45k
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~5k
Merevlemez:
+Videokártya: SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850 1GB GDDR5 PCIE ~40k
Optikai meghajtó: pendrive-ról win7 install
Ház: Bitfenix Shinobi, 16k,
Tápegység: FSP HEXA 400, 10k
házventi: Arctic Cooling, F12 1k/db
sum: 135k -
horush
addikt
válasz tomsics #47364 üzenetére
LAP: ASROCK H61M-VS ~13eFt
CPU: Intel I3-2120 BOX ~32eFt
RAM: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz ~5eFt
HDD: van
ODD: NEC AD-5280S ~4,5eFt
VGA: VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 ~49eFt
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM ~13eFt
HÁZ: NZXT Source 210 ~13,5eFt
CLR: Arctic F12 x2 ~3eFt
TFT: ACER V223HQBOBD ~32eFt
Összesen: ~165eFt. -
-
törölt tag
válasz tomsics #47357 üzenetére
Alaplap: ASROCK H61M ~13k
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX ~30k
Merevlemez:
Optikai meghajtó: pendrive-ról feltolod a win-t
Ház: COOLERMASTER RC-341, 7k
Tápegység: Chicony Hipro 430watt box 3év, 7k
Monitor: LG W2240T-PN ~33k
házventi: Arctic Cooling, 1kÖsszesen: ~135.000 Ft
-
tomsics
senior tag
válasz #98593280 #47355 üzenetére
Aha látszik annyira nem értek hozzá ,na akkor felteszek egy olyan kérdést hogy 130-max 135-be ti milyen gépet raknátok össze?A ház,bill,egér,optikai meghajtóból jó a legolcsóbb azok nekem nem számítanak.Illetve hdd-sem kell.
Memóriából azért raktam az 1800-ast mert úgy vagyok vele hogy jó ideig nem szeretnék gépre költeni,de azért jó volna ha elvinné az új játékokat is.De ha a 1333-as is elbírja akkor nekem jó lenne az is[ Szerkesztve ]
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
C0d3r
addikt
válasz tomsics #47353 üzenetére
XDL papírkuckó nem igazán éri meg az árát, egy kisebb mATX méretű CoolerMaster-el is jobban járnál. Memória nagyon drága, 1333 MHz-es bőven jó fele ennyiért, AMD-re pedig nem érdemes alapozni.
Helyette egy i3-mas konfig, gyorsabb is, kevesebbet is fogyaszt:Alaplap: ASROCK H61M/U3S3 ~18k
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX ~30k
Merevlemez:
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM ~6k
Ház: COOLERMASTER RC-335U-KKN1 Elite 335 Fekete ~11k
Tápegység: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM ~13k
Monitor: LG W2240T-PN ~33kÖsszesen: ~116.000 Ft
-
törölt tag
válasz Gabóka #47349 üzenetére
ASROCK s1155 H61M-HVS-B3 hdmi, 13k
CPU Intel s1155 Celeron Dual Core G530 2,4GHz/1MB BOX, 12k
Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz, 6k
Integrált INTEL Graphics videó
32GB Silicon Power SSD-SATA-MLC E20 meghajtó , 17k
Chicony Hipro 350 watt, 5k
sum: 55kAlaplapon HDMI kimenet is van, egy 1000Ft-os HDMI kábellel bármelyik LCD TV-re rákötheted. A G530-as CPU kitűnően viszi akár a full HD videókat is, teszteltem, 60% a CPU terhelése ez esetben. A 4GB RAM tökéletes egy windows 7 64 bitnek. A 32GB-os SSD-n pedig egy windows kb. 15GB helyet foglal, amennyiben csak netezel ez tökéletesen elegendő. Az SSD-vel a windows 20 másodperc alatt betöltődik! A browser (IE, firefox) pedig akár 50 darab nyitott honlapot is zöccenés nélkül lekezel.
Ha kell még tárhely, érdemes venni használtan egy 500GB-os HDD-t, 12eFt-tól már vannak. Ha van régebbi vinyód, szereld be azt, az újak nagyon megdrágultak az árvíz miatt.
-
tomsics
senior tag
óh persze ,bocs hülye voltam
itt a lista░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
tomsics
senior tag
Üdv!
Egy gépet szeretnék majd vásárolni.Nagyából már össze raktam a részeket,kivéve a vidi kari,mert az nem tudom milyen legyen.A gép részei itt vannak.A ház,egér,bill nekem teljesen mindegy milyen,ezért is van benne ilyen olcsó.A vidi karira olyan 45-öt szeretnék szánni.Abban kellene a segítség hogy ez így jó össze állítás-e és valami videokarit tudnátok ajánlani ami ebbe az árba úgymond a legjobb.
Előre is köszi░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
C0d3r
addikt
válasz #98593280 #47347 üzenetére
Látom magam előtt, ahogy a kodegány hívő Vérpistikék vadásszák a hekkelt BIOS-okat, hogy a kodegányt Enermax-ként ismerje fel minden szoftver.
(#47348) Ragnar95: Informatikusokkal vigyázni kell, némelyik hardverek terén is tud flúgos dolgokat művelni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabóka
tag
Sziasztok, én egy asztali gépet szeretnék felújítani, úgy hogy netezésre, (esetleg filmezésre) jobban alkalmas legyen mint jelenleg. A gépen xp van, és a konfig alapján futnia kellene rendesen (legalábbis szerintem), de bekapcsolás után kell neki 5-10 perc, mire lehet vele valamit kezdeni, és a böngészés akkor sem a leggyorsabb. Újra rakás után is fenn áll ez a probléma.
Konfig:
intel celeron 2,4 Ghz
512 mb memória
80 gb hdd
gforce fx 5200 gt videókártya
abit bh 7 adatlapElső kérdésem tehát az lenne, hogy mit kellene cserélni, hogy gyors legyen xp-vel, a második pedig, hogy mit kellene cserélni, h a win 7 normálisan, élvezhetően fusson. Köszi előre is!
-
Ragnar95
félisten
válasz #98593280 #47346 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot
Akkor majd szétszedem a hépet és csekkolom a táp típusát
Nekem informatikusom ajánlotta ezt a gépet,de ha nem csal az emlékezetem, akkor bontatlanul hozta, szóval nem ő szerelt bele tápot, kész fullos Asus gép volt.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
válasz #98593280 #47346 üzenetére
Egyébként az ötlet kitűnő! Kellene egy szoftver, ami csekkolja a tápot. Amennyiben kodegány, hákácé, lcépóver, mtekk, dííír és hasonló virágcserepeket detektálna a windows, azonnal jelezné a felhasználónak:
A Windows most leáll!!!
Kérem azonnal húzza ki a konnektorból a PC-t majd cserélje ki a tápegységét!Csere nélküli következő próbálkozáskor blokk:
A windows csak minőségi tápegység üzembe helyezése után indítható!
Tegyen be egy minőségi tápegységet és nyomja le az ENTER-t! -
törölt tag
válasz Ragnar95 #47345 üzenetére
ASUS h61 , 18k
Intel Core i3-2100 3.1GHz BOX S1155, 29k
HD6850, 38k
FSP HEXA 400, 10k
sum: 100kErősebb CPU-val és erősebb VGA-val:
ASUS h61 , 18k
INTEL CORE i5-2300 2,80GHz/6Mb s1155 BOX , 45k
Gigabyte GV-N56GOC-1GI GTX 560 1GB DDR5 OC, 50k
FSP HEXA 400, 10k
sum: 125kMegjegyzem az ASRock lapoknak már évek óta semmi bajuk, innen a topikból szerintem vagy több ezren vettek. Leszámítva az Etron problémát, kitűnőek, konkrétan a venti szabályzással kenterbe verik bármelyik gyártót. Én ma is ASRock-ot vennék, többek között azért is, mert birtokában vagyok az aktuális tapasztalatoknak és nem az 5 évvel ezelőtti szóbeszédre hagyatkozom...
Az ASUS házban nem tudom milyen táp van. Elvileg az ASUS nem igazán forgalmaz táppal együtt házat, szóval igen, szét kéne szedni és megnézni. Hulladék veszélyes tápegységgel mi nem ajánljuk az új cuccot még bekapcsolni sem.
A táp típusát semmiféle szoftver nem írja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz #98593280 #47343 üzenetére
A vinyóm 320-as sata-s és van egy 1terás külső is.
Ház egy Asus ház, pontos típust sajna nemtudok, mert egyben vettem a gépet és utólag bővítettem, így a táp típusát sem tudom, valami programmal megtudom nézni, vagy szétkéne hozzá kapni a gépet, hogy megnézzem?
ASRock alaplapot tuti nem vennék, elég rossz tapasztalatokat hallottam róla és nem is bízom a gyártóban.
Full HD felbontáson isjátszom, sőt az upgrade után valószínűleg játszani csak full hd-ben játszanék, szóval akkor kéne a fizikai 4 mag,nem?
A vidikari amit ajánlottál az csak dd3-mas, nem? Olyanom van mostis, szóval nem adnék i érte 20k-t és amúgy se elég már az, ddr5 1gigásat szeretnék
KDSH: köszi a tanácsot, énis gondolkoztam a dolgon főleg az ár a csábító És emellett ahogy írtad is, nemkell upgrade-elni és lehet 2-en is játszani rajta[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
KDSH
tag
válasz Ragnar95 #47341 üzenetére
Hali.
Lehet, hogy a többieknek nem fog tetszeni a véleményem, de én a helyedben konzolt vennék, a gépet meg megtartanám, mert játékon kívül minden másra elég, amit írtál.
A konzolt nem kell upgadelni, igaz a játékok kicsit drágábbak rá... És ha már van hozzá egy jó TV-d, akkor meg még inkább azt vegyél szerintem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ragnar95 #47341 üzenetére
Milyen vinyód van? SATA-s? Milyen házad és tápod van, utóbbinak a pontos típusa érdekelne.
Az irány ez lenne:
ASRock H61m u3s3 usb3 sata3, 18k
Intel Core i3-2100 3.1GHz BOX S1155, 29k
MSI HD4850 1gb, 19k
FSP HEXA 400, 10k
sum: 85kAmennyiben kell új ház is, pl. elöl usb3 csatival, akkor pl:
Thermaltake Spacecraft VF-I , usb3, 17kHa nem kell elöl usb3, akkor:
BITFENIX Shinobi, ~16k
NZXT 210 MIDI fekete, 14kHázventik: Arctic Cooling F12 1k/db
Az i3-2100 virtuálisan 4 szálas, játékra igen erős CPU, az említett felbontásra bőségesen elegendő. A HD4850 egy újrakiadott sláger VGA, ami szintén elég erre a felbontásra. Természetesen vehetsz kb. ugyanolyan sebességűt is, mait, drágábban. Pl. HD6770, GTX550 stb...
Vehetsz fiz. 4 magos SB-t is, 45k-ért (i5-2300), de nem indokolt. Full HD felbontásra ajánlott lenne, 1280x1024-ben nem szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Pumba3
tag
Srácok!
Ha az Asus GTX560 közül vagy Gigabyte GTX560 közül kell választani, melyik inkább? Vagy mindkettő Ti verziója közül? Game, természetesen
[ Szerkesztve ]
iPhone 4 8GB Black 5.0.1
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Eljött az idő a gépem upgrade-elésére vagy egy konzol vásárlására.Ti melyiket ajánlanátok inkább?
Gépről már van nagyjából elképzelésem is, hogy milyet szeretnék,íme:
Processzor: minimum Intel i5-2400 vagy AMD Phenom II X6 1090T, most egy Intel Core2Duo E7500 van
Memória: min. 4GB DDR3 1333MHz, most 3 GB ddr2 1066mhz van
Videókártya: min. Nvidia Geforce GT440/GTS450 vagy Radeon 5670/6770, most geforce GT240 van
Alaplap: mindegy milyen, a lényeg, hogy jó ár-érték arányú legyen és kompatibilis legyen ezekkel az alkatrészekkel vagy azokkal, amiket ajánlotok. Most Asus T-P5G31A van, ez socket 775-ös csak, ugye?
Winchesterem, házam és tápom az van jó, azokra nincs szükségem újakra.
Főleg játékra és 3D-s filmek lejátszására használnám, meg persze internetezés, sima filmnézés,de ezek nem túlzottan erőforrásigényes feladatok.
Meghallgatok bármilyen tanácsot, komplett gépet is ajánlhattok vagy külön-külön alkatrészeket is.
Kb. 100 000Ft-ot áldoznék rá, esetleg elmehetünk 120-ig, annál többet nem szeretnék rákölteni.
A monitorom 1280x1024-es,de TV-n is játszom néha, ami Full HD-s 200Hz-es.
Amúgy prociban inkább AMD-t vagy Intelt ajánlanátok? Én Intel párti vagyok,de az AMD olcsóbb, bár a tesztekben azt láttam, hogy a Phenom II X6-ot is elveri egy jobb i5 is, teljesítményben mekkora a különbség és melyiknek a javára?
A gépet az elkövetkezendő minimum 2 évben nem cserélném, szóval valami olyan konfig kéne, ami addig kitart.
Előre is köszönöm a válaszokatPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
balpis
őstag
Ez az összeg amit pluszban rá tudsz szánni egy esetleges régi értékesítése után vagy ez a sum?
Full HD játékhoz azért illene legalább egy HD6850 - vagy a CAD miatt inkább egy GTX460 - , ami elvisz a keretből azonnal kb. 40k-t....
Intelben egy nagyon olcsó lap is kb. 15k,
a CAD miatt meg jó lenne egy 4 magos CPU, ami mostanában kb. 45k
A RAM a legkevesebb, 5-6k körül 4GB, 10k körül 8GB
De ez így egy optimális megoldással valahol 110k körül lenne.
Azaz ha ez a teljs összeg, akkor eléggé esélytelen a helyzet.Ha lentebb adunk az elvárásokból, egy 2 magos, 4 szálas i3-mal ez csökkenthető 90-100 közé, vagy AMD vonalon 4 magos phenommal ugyanerre a szintre...
VGA-ban is lehet esetleg csökkenteni vagy 10k-t, kompromisszumokkal...
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #47193 üzenetére
Erre valaki?
-
Piti1
tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben újítani+gyorsítani+villanyszámlán spórolni...,
1. Használat:
cad, 3D renderelés (nem munka szerűen)
HD film
játék2. Ez van most:
-ASUS P5B-E PLUS-
-c2d E6750+Thermaltake Tmg i1-
-INNO 3D 8800 GT+Thermalright HR 03 GT-
-4 gb 800-
-SATA Samsung 640GB+1000GB+160GB+DVD író-
-Chieftech LBX-02B-B-B-
-Corsair VX 450W-
-Genius Home theater 5.1-3. Alaplapot CPU-t RAM-ot VGA-t szeretnék cserélni
4. Lehető legkevesebb,
a.) 50K
b.) 75K5. Ezen a felbontáson menne: 1920x1080
A jelenlegi:
ház(Chieftech LBX-02B-B-B),
táp(Corsair VX 450W),
CPU hűtő(Thermaltake Tmg i1)
kompatibilis lehet/maradhat-e?Előre is köszönöm!
-
balpis
őstag
válasz monika84 #47335 üzenetére
vagy jó lehet ez az alaplap is - leszámítva a kiszámíthatatlan USB3-at -, s tegyél bele - ha van rá keret - egy i5-2500K procit egy CPU coolerrel (pl. Xigmatek Gaia, AC Freezer vagy CM Hyper 212+
-
horush
addikt
válasz monika84 #47332 üzenetére
P67 alaplapot ne vegyél, ezt a procit tuningolni úgysem lehet, ráadásul ezen az usb3 sem működik rendesen. Inkább Asrock H61M/U3S3.
Ramból 4gb is elég, ha játékra lesz használva.
TÁP: Cooler Master GX-450.
CLR: a gyári is megteszi, de ha valami jó halk kellene, akkor Arctic Freezer 7 pro rev2 pl.
A hdd pontosan milyen? Az odd satas?
Ha valami régi / lassú hdd-je van, akkor érdemes lenne ssd-t is venni.
-
monika84
csendes tag
Sziasztok,
A kisöcsémnek szeretnék egy ütős gépet vásárolni.
A következő alkatrészekből:
- alaplap: ASRock P67PRO3, socket 1155
- proci: Procesor Intel® CoreTM i5-2400 SandyBridge, 3100MHz, 6MB, socket 1155, Box
- video kártya: MSI nVidia GeForce GTX 560 Ti, 1024MB, GDDR5, 256bit, PCI-E
- RAM: 2 x Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, CL9 ValueRamA kovetkezo kerdeseim lennenek:
1. A fenti alkatreszek kombinalhatoak-e?
2. Milyen tápot javasoltok a fenti konfigurációhoz (a merevlemez és a dwd író/olvasó átkerül a régi gépből)?
3. A procinak milyen coolert javasoltok?Válaszaitokat előre is köszönöm és kérlek nézétek ha rossz topicba írtam.
-
horush
addikt
válasz balpis #47330 üzenetére
Mondjuk, ha már mars ii, én legalább 2-t vennék belőle, s hozzá két 8 magos, 16 szálon dolgozó sandy bridge-e xeont, valami erre képes alaplapba (mint az evga sr2 1366-nál.. 2011-hez nem láttam még). Ramból úgy számolom, hogy 32gb ram talán elég lenne, de inkább 64, ha már vannak 8gigás modulok is. Azt hiszem kellene vagy 2000 wattnyi táp is, szóval minimum xigmatek elysium (talán ez a leg"olcsóbb" htpx + duplatáp támogatású ház), hogy minden beleférjen. Valami vízhűtés is kellene, meg hozzá még szép nagy radiátor, kb akkor mint az elysium, hogy a hőt leadja. Mondjuk valami házi atomerőmű sem ártana a pincébe..
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz StrongG #47328 üzenetére
Elég, ha ennyit mondunk: ASUS MARS II/2DIS/3GD5 PCIE ?
Az olcsóbb helyeken már 450kFt-ért is megkapható...
A legerősebb PC-s CPU is jóval 200K felett van alaplap nem kaphato 60k alatt hozzá.
Azaz minimum másféllel szorozd meg, s még vissza kell fogni magunkatEgyébként az adott célra kicsit lasabb gép üsszerakható lényegesen kevesebből is.
pl. i7-2600K, GTX580 kombinációvalnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Jim-Y
veterán
válasz StrongG #47328 üzenetére
A legerősebb~legdrágább cpu+vga páros 470K+270K+100K(alaplap) lenne, Asus MARS + i7-3960x talán mondanom sem kell, hogy nem éri meg megvenni, ezt ajánlanám neked helyette:
LAP ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0 1 db 52.528 Ft
CPU INTEL Core i7-2600K 3.40GHz 1155 BOX 1 db 79.531 Ft
RAM CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9 1 db 13.174 Ft
VGA EVGA 03G-P3-1584 GTX580 3GB GDDR5 PCIE 1 db 165.859 Ft
HDD WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX 1 db 41.890 Ft
SSD SAMSUNG 64GB SATA2 SSD 2,5" MZ-5PA064B/EU 1 db 27.875 Ft
HÁZ CORSAIR Graphite Series 600T Fehér CC600TWM 1 db 54.794 Ft
TÁP CORSAIR Professional Series AX650W 1 db 42.086 Ft
Összesen: 477.737 Ft
+CPU-CLR: NOCTUA NH-D14 ~20.000[ Szerkesztve ]
-
StrongG
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakatni egy nagyon erős gépet. A lehető legerősebb processzor kellene bele, amit Magyarországon kapni lehet és a legjobb videokártya. Többit rátok bíznám. Ár: max. 500K HUF
Köszönöm szépen! -
vond
MODERÁTOR
válasz balpis #47312 üzenetére
Baszki, dobjuk össze (párszázan összejövünk itt a topikban), és nézzük meg, hogy mihez kezdenek a 1155-ös lap + 1366-os proci párosítással...
Egy FX-es ajánlat már nekem is jött... Az sem volt olyan rossz... De valamin mindig elcsúsznak...
(#47319) Ödike: ITT is nézhetsz árakat (bár ez sem túl gyors)... Általában van itt is majdnem minden, és nem rossz árakon...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
horush
addikt
Ez a black friday miatt van, olyankor sokszor még 70-80%-os akciók is vannak. Egyébként ott sem olyan olcsó azért.
[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Árakra: ÁrGép
iPon terén volt némi adatbázishibájuk, szerintem javítgatják jelenleg.Netezés, emailezés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, képnézegetés stb. irodai felhasználásokhoz semmilyen különbséget nem éreznél szinte a két CPU között, mert többet számít az adattároló gyorsasága.
Képszerkesztés, videovágás, tömörítés, konvertálás, 3D munka, komolyabb munka ahol kijönne elég szépen a különbség az i3 javára.Magyarország, ahol álmomban jártam Magyarország...
Meg Thaiföld az áradások miatt. -
GribMate
aktív tag
válasz rbriddick77 #47317 üzenetére
Mert így ha később bővítésre kerül a sor, könnyen vehettek egy teljesen megegyező típusút 5-6 ezerért (bár ki tudja mi lesz itt még magyarisztánban) és belepattinthatjátok mellé.
Ugyan a 2x2GB tud dual-ban működni, de ez 2-3%-kal emeli csak meg az FPS-t játékok alatt ,viszont később sokkal nehezebb bővíteni (el kell adni, újat venni).
-
Ödike
tag
Köszönöm, de ezt is ti adtátok meg annó.
Árakat hol lehet gyorsan nézni?
Nekem a Ipon nagyon, de nagyon lassú valamiért.
A G530 proci teljesítményben nagyon elmarad az I3-tól?
SSD jó lenne, de sajna kell a tárhely.Embertelen, hogy hogy fölmentek az árak (amennyi most nettó, az a nyáron még a bruttó volt).
Voltam már jobban is, de szarabbul még soha.
-
Ribi
nagyúr
válasz Dark Archon #47303 üzenetére
Nekem az a gond, hogy nálunk 3x annyiba kerül 1 winyó, náluk meg kb ugyanannyiba kerül.
Nem az a gond, hogy konkrétan mennyibe kerül, hanem hogy náluk nem változnak az árak. -
GribMate
aktív tag
válasz rbriddick77 #47313 üzenetére
Szia!
LAP: ASRock H61M/U3S3 ~18.000 Ft
CPU: Intel Core i3-2125 ~35.000 Ft
RAM: Kingmax 4GB (1x4) DDR3 1333MHz memóriamodul ~5.000 Ft
VGA: CPU-ba integrált Intel HD 3000
TÁP: Chieftec CTG-500-80PB OEM ~13.000 Ft
HÁZ: Sharkoon T9 Value (választható színekben) ~16.000 FtÖsszesen: ~90.000 Ft
Jobban felszerelt alaplap, erősebb CPU, gyorsabb integrált VGA, feleslegesen drága RAM helyett egy később könnyebben bővíthető konstrukció, táp (és ház) felkészítve későbbi dedikált VGA fogadására, minőségi jól szellőző (esetleg színes) ház.
(Mondjuk ebben így nincs benne mervelmez, amit te sem írtál).
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Monitorból meg talán a Benq GL2240, vagy G2222HDL lenne jó 33-35 ezer környékén... (22", DVI, LED, ECO módban <15W fogyasztás)
Egész jó tapasztalatok jönnek vissza róluk... De DVI kábelt nem adnak hozzájuk, úgyhogy azt mindenképp vegyetek...
#47313) rbriddick77:
- Lapból inkább ASRock H61M/U3S3 (a Gigán nem jó az USB3), vagy ha fontos a három éb garancia, akkor ASUS P8H61-M LE/USB3...
- Memóriából 1 modulos, sima Kingmax, vagy Kingston
- Táp némileg felesleges, elég lenne egy CTG400, vagy Hexa400 is, még egy ~40-50 ezres VGA mellé is...[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Az erősebb fajta konfig 110.000 Ft-on belül:
LAP: ASRock H61M-VS ~13.000 Ft
CPU: Intel Core i3-2125 ~35.000 Ft
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz memóriamodul ~5.000 Ft
VGA: CPU-ba integrált Intel HD 3000
HDD: Hitachi 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332 ~38.000 Ft
ODD: NEC AD-5280S Fekete ~5.000 Ft
TÁP: Chicony Hipro 380W HP-D4302RWB2 ~6.000 Ft
HÁZ: ASUS TA-712 ~6.000 FtÖsseszereléssel, házhoz (irodához) szállítással iPonból: ~111.000 Ft.
Gyengébben felszerelt alaplap (USB3, SATA3 nincs), csak 2 magos (de 4 szálon dolgozni tudó) CPU, viszont jobb VGA (HD 3000) a CAD-hez, 1000GB-os 7200RPM-es gyors HDD, olcsóbb és hangosabb de minőségi ODD, rosszabb ház, de irodába megfelelő, nincs plusz házventi (alapból van benne 1).
Gyengébb konfig:
CPU: Intel Celeron G530 ~12.000 Ft
VGA: CPU-ba integrált Intel HD Graphics
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS ~26.000 FtÖsseszereléssel, házhoz (irodához) szállítással iPonból: ~75.000 Ft.
CPU irodai felhasználáshoz elég, HDD 500GB gyors, 5.000Ft-os kerettúllépés.
-
rbriddick77
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne új gépet venni, ebben kérnénk segítséget. A keret 80-90.000 ft. Átlag felhasználásra kellene leginkább (net, filmezés, minimális játék-főleg böngészős cuccok). Hosszabb távra tervezne, tuning nem lesz, VGA-t pedig később venne esetleg.
Összeállítottunk egy konfigot, ami így néz ki:
LAP: Gigabyte GA-H61M-D2H-USB3 ~19k
CPU: Intel Core i3-2100 3Ghz ~31k
RAM: Corsair 2x2GB XMS3 DDR3 1333MHz ~8k
TÁP: Chieftec CIG-450-80P 450W ~12k
HÁZ: Cooler Master RC-342-KKN1 Elite 342 ~10kErről így mi a véleményetek? Pl. alkatrészek nem ütik-e egymást, stb. Esetleg más javaslat?
Előre is köszi a segítséget!
-
balpis
őstag
ezt érdemes lenne meg is rendelnünk....
Egyébként megjött az első bullos ajánlat hozzám, egyébként egy viszonylagosan jobb ajánlatban (IPS-es monitor, SSD, USB3-as házban)
Amit furcsálok kicsit: 8 ajánlatból egyben sem volt CPU cooler, házventi vagy hangkártya....
-
vond
MODERÁTOR
Egész jó, gratulálok!
Pár észrevétel:
- Chicony tápból mindenképp ezt vegyétek: HP-D4802RWR2, 3 év garanciával, megbízható belsővel...
- A gyengébb gépekbe bőven elég lenne a Celeron G530-as proci is...
- Ha belefér, akkor a CAD-es gépekbe 8 giga memót tegyetek (de ezt írtad is)...
- A gyengébb konfigokba - ha nem kell akkora tárhely - nem kockáztattok meg egy-egy SSD-t? 64 gigásakat simán kapni a HD502HJ áráért...(#47310) GribMate: Lehet, hogy nettó a két összeg, nem? (Bár nem írta...) Nekem a gyengébb gépek G530-cal, 64 gigás SSD-vel bruttó 83-ra jönnek ki (összeszerelve 86), az erősebbek meg bruttó 132 (135) körülre...
[ Szerkesztve ]
-
Ödike
tag
Helló Mesterek!
Kéne egy kis segítség!Irodánkba új gépeket vesznek. Korábban ezeket az összeállításokat javasoltátok.
Sajna akkor ebből nem lett semmi, de most itt az év vége, meg a jó kis euró ár, így most gépeket fogunk venni! (jövőre nő az áfa is, meg mér bóvliba is vagyunk)
Összesen 4db gép kell, két egyszerűbb, és két kicsit jobb.
Játszani a gépekkel nem fogunk, csak irodai felhasználás, net, egy kis régi autocad (nem 3D, csak sima rajzolás, 2005-ös AutoCad)Irodai gép:
LAP: ASROCK H61M/U3S3
CPU: Intel Pentium G620
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
VGA: Intel HD Graphics 2000 (CPU-ban)
HDD: SAMSUNG 500GB HD502HJ
ODD: ASUS DRW-24B3ST
TÁP: Chicony Hipro
HÁZ: CoolerMaster RC-341
+1 házventi: Arctic Cooling F12 Pro PWMKicsit komolyabb gép (autocad 2D rajzolás):
LAP: ASROCK H61M/U3S3
CPU: Intel Core i5-2310
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz (esetleg +4GB)
VGA: Intel HD Graphics 2000 (CPU-ban)
HDD: SAMSUNG 1000GB HD103SJ
ODD: ASUS DRW-24B3ST
TÁP: Chicony Hipro
HÁZ: CoolerMaster RC-341
+1 házventi: Arctic Cooling F12 Pro PWMAmi az alkatrészeket illeti:
A gépekhez más nem kell, de valami okból kifolyólag csak INTEL proci lehet bennük.
A HDDnek Samu F3 a kinézett, de más hasonló gyors is lehet!
Az alaplapi VGA teljesítményét nem ismerem, akár az is változhat, minden változhat.Az irodai gépekre 65-70eFt körül szán a cég, a kicsit komolyabbakra 90-110 körül.
Az árban nincs benne az OP rendszer.
Tudom, hogy nem ennek a topiknak a témája, de monitorból 22-23 col körül milyet lenne érdemes venni?
Ebből is kellene 3db.Ilyen mennyiségű gépet kitől érdemes venni? (Ipon?)
A gépek összerakva, számlával, és egyéb irodalommal együtt kellenek.A segítséget előre is köszönöm!
Voltam már jobban is, de szarabbul még soha.
-
GribMate
aktív tag
válasz tyccon #47305 üzenetére
Hát ha a HDD marad annyiért a boltból, akkor esetleg:
HÁZ: Sharkoon T9 Value ~15.000 Ft
CLR: Xigmatek Gaia ~7.000 FtTöbbi ugyanaz, ez így 2.000-rel túl lóg a kereten, de ha elhagyod a hűtőt és a gyárit használod, akkor 5.000-rel benne vagy bőven.
Monitort nem fogsz tudni venni olyat ami minőségben igazán nagy ugrás lenne ehhez az általad kinézett LG-hez képest, ha marad a bolti HDD, de kérdezz rá a "Milyen monitort vegyek?" topikban, hogy ott ilyen áron mit ajánlanak.Vagy másik verzió:
VGA: MSI R6870-2PM2D1GD5/OC HD6870 1GB GDDR5 ~50.000 Ft
Többi ugyanaz, CPU hűtő gyári, így is keretben vagy. Jobban megéri Full HD felbontás esetében a VGA-t, mint a CPU-t fejleszteni eggyel jobbra.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Huhhhh... hát ettől most totál ledobtam az ékszíjat:
A legfrissebb ajánlat: Gigabyte P67 + i7-960
Aszongya, ingyenesen összeszerelik... Kíváncsi lennék, hogy meddig erőltetnék a 70 ezres procit a más foglalatú alaplapba... Uramatyám...VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan Szeretném lecserélni a jó öreg 775-ős platformot,
Ami biztos hogy I7 2600K processzor lesz benne,
az alaplap amin nemigen tudok döntést hozni
Az biztos hogy P67,Z68 ból valami de annyi van hogy nemige tudok dönteni,Amiket eddig nézegettem:
Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Asus Sabertooth P67
Asus P8P67 /evo/deluxe/pro
Asus P8Z68 V/V-ProMeg még biztos van ezen kivül más is de én ezeket taláétam
Melyik ajánlott ezek közül?
vagy esetleg más is szóba jöhet, kb 50 ezerig, de az nem baj ha olcsóbb.
ja és HD 6970 megy bele, ramot még nem tudom, annyi biztos hogy 8GB. -
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz Fernet #47301 üzenetére
Az előző ajánlat felhasználásával... És gondolom, kell processzor is...
LAP: ASRock H61M/U3S3 ~18k
CPU: Intel Pentium G840 ~20k
RAM: KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz ~5k
VGA: Sapphire HD6770 ~28k
HDD: SAMSUNG 320GB HD322GJ ~22k
ODD: NEC AD-7260S ~5k
TÁP: CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2 ~7k
HÁZ: NZXT Source 210 ~13k
+házventi: Arctic Cooling F12 ~1k
+CPU tápkábel hosszabbító ~1k
Össz.: ~120kKisebb gépigényű játékokkal és lejjebb vett beállításokkal akár FullHD-ban is játszhatsz vele...
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár évben nem követtem a fejlődést hardver téren, ezért kérném a segítségeteket.
Főleg játékra kellene egy komplett gép, a keret rá max. 120e Ft.
Tehát amire szükség van: Ház, táp, alaplap, memória (4gb), videokártya, hdd, dvd író.
Tuning nem igazán szempont, ami fontos az a megbízhatóság, stabil működés.
Monitor jelenleg 1280-as felbontású, de lehet, hogy a közeljövőben 1920-ra lesz cserélve.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest