- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Mozilla Firefox
- LibreOffice topik
- MESH PC csatlakozás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Java programozás
- Google Chrome
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
fecke78 #95963 üzenetére
25000Ft 2x8Gb
Az G.Skill Aegis piros címkés CL16 3000 vagy a 3200Mhz
A Kit mindig előnyben van mert párban garantált az együtt működés.
Ha biztosra akarsz menni akkor az alaplap supportjában találsz KIT ramokat amik biztosan jön lesznek.
Ryzen 3 3200G proci jó lehet,igazán bármelyikben kell mennie. Ami lényeges az alaplap BIOS ami szerepel rajta. Ha a legfrisebb akkor tutira megy vele. -
jeni
félisten
válasz
sutaxx #95959 üzenetére
Ennél az X470-n lapon nem kéne ilyennek lennie!
Az,hogy az 1200AF nincs feltüntetve még nem jelenti,hogy az Agasa nem tartalmazza azt.
Korábbi BIOS vissza rakás?
Sőt az X570 és a B450 is mennie kell az AF1200 procival azt gondolom.
A kritikus dolog a 3 Gen. procikkal lenne.
Írj a gyártónak,hogy a legfrissebb BIOS tudja e kezelni az AF1200-t?
Rosszabb esetben eladód az AF1200 procit vagy a volt tulaj vissza veszi és veszel 2xxx procit.
A lapot adod vissza és veszel más ITX deszkát. -
jeni
félisten
válasz
sutaxx #95954 üzenetére
Az 1200 AF proci nem tartalmaz integrált VGA-t.
Így kell melléje egy VGA kártya!
VGA ventilátorok leállnak és újra felpörögnek.Ha ez akar lenni a VGA akkor lehet BIOS frissítés kell neki.
Viszont a táblázatban nincs benne az AF1200 proci
Kérj kölcsön 2. generációs procit a BIOS frissítésre!
Ez nem etikus a dolog,vegyél egyet és vissza viszed 14 napra hivatkozva vagy a lapot vidd el a boltba és pár ezer Ft-ért ha vissza tehető a régi,HA VISSZA TEHETŐ.
A másik megoldás veszel 2. generációs procit.Legegyszerűbb ha veszel valamilyen 2xxxG vagy 3xxxG procit.
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #95939 üzenetére
Az Aorus Elite lapnak a gyártói oldala szerint csak 1x128MB.
Kiollózva akkor az sem alkalmas a Ryzen 3-ra.
A gyártói oldalon pedig mutatják,hogy a proci nélkül is lehet frissíteni a BIOS-t."NAgy változás volt például a a MAX alaplapoknál, hogy megduplázták a BIOS-t tároló memoria méretét. 128 MB-> 256 MB. Felkészülve rá, hogy az újabb nagyobb tudású procik BIOSA is több helyet igényel"
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #95939 üzenetére
Ezek az Aorus Elite és az Aorus Pro esetén mindegy,hogy X470,X570, a másik oldalon az Z390 vagy a Z490 lapéól vannak szó?
Az Asus Srtix meg a tudása rendben van csak vastagon fog a számla? -
jeni
félisten
Általánosságban elmondható,hogy az alkatrészeknek bármi is legyen egy szinten kell lennie.
Természetesen vehetsz ehhez 19999Ft-s lapot vagy akár 199999Ft áron is.
Célok?
Tuning?= I7-9700K teljesítmény
Gamer? =2070 Super Nvidia
Irodai használat? = ezekhez NEM KELL drága proci és drága VGA sem.
Így a lapnak sem a 20000Ft kategóriából sem a 40999Ft kategória nem passzolna ide.
Amúgy egyes egyedül ez a te döntésed melyiket veszed meg.
Hiszen vehettél volna egy 1050Ti karit és egy i3-8100 procit.Ja még a tápegységről sem írtál semmit!
Milka 78
A Vrm mennyit is tartalmaz azt nem néztem csak bedobáltam párakat. -
jeni
félisten
Komoly VGA,komoly Proci.
legyen komoly lap hozzá
ennél lejjebb nem mennék.
ez is jó lap
ez is jó
M méretű lap
tudom,hogy ez több mint 40 ropi
persze nem írtad,hogy ATX lap vagy M-ATX?
milyen csatik legyenek rajta? -
jeni
félisten
válasz
xttomka #95918 üzenetére
"M" verziót direkt nem írtam mert azon kevesebb CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG VAN.
Én a 3000Ft-n nem spórolnék, az ATX lapot venném ha úgyis nagy házba kerül be.
Az Asus Z490 Prime lap hátránya,hogy kevés sata port van rajta vagyis csak 4db!
A Z490 lapok esetén gondolom az újdonsága miatt levés tapasztalat van még.
A LAN az Asrock lapon már 2,5GB lehet ez még jól jöhetne,bár kitudja a szolgáltatok mik változtatnak majd jövőre.
Ahogy elnézzem itt a proci ára lesz inkább a döntő érv és nem a lapnál a 2-3000Ft többlet vagy kevesebb összeg.
Kaci84
A hűtőt el lehet adni és annyival olcsóbb LESZ a lapod. -
jeni
félisten
válasz
xttomka #95915 üzenetére
PCX
ATX Z490
jó lapnak tűnik
Asrock Z490 Steel Legend
ATX
Dragon 2.5 Gigabit LAN (új)
11 Phase Dr.MOS Power Desig
Supports DDR4 4266MHz+ (OC)
olcsón korrekt lap
Asrock-Z490-phantom-gaming-4Alza bolt
Asus Prime-P Z490
itt ehhez a laphoz még wifit is adnak kedvező áron -
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #95913 üzenetére
túl sok az m.2 foglalat a lapon.
kérdés,hogy a 3db m.2 NVMe csatoló lefoglalása esetén ugrik az összes sata port?
PCIe (1x,4x) vonalon korlátozott lehetőség.
ha 2 VGA lesz ott akkor már csak 1 csatoló felület maradt.
amúgy a B550 deszkák gondolom nem lesznek feljebb pozicionálva mint a korábbi kiadású X570 lapok? -
jeni
félisten
válasz
fcbarca #90373 üzenetére
sima MSI Mortar B450M
drágább MSI Mortar Titanium B450Mfeltehetőleg egyforma leglejjebb nyák lapjuk színeik az eltérőek.
-
jeni
félisten
válasz
Dtomka #90370 üzenetére
a Z170 is támogatja a az i7-7700K-t!
Asrock Z170 Extreme 6 lapom volt és abban pöpecül ment a i7-7700K
amit még árban teljes körű garival megvehetsz,levásárolhatsz.
sőt ha jó árban eltudod adni akár a 8600K is megveheted.talán még a Ryzen rendszerre is átmehetnél.
ha nem váltanál akkor:
Gigabyte z270x Gaming 7 (aprón) esetleg más z270
a Z170 lapok a boltokban tudtommal már kifutottak. -
jeni
félisten
válasz
mitisz #78578 üzenetére
Asrock Z170 Extreme 4
10 fázis táp ellátás, teljes passzív bordázott. Full USB 3.0 csatik hátul. USB 3.1 is van. Debug LCD test. 3 év garancia. Full teljes méretű lap 9 lyuku! Tuning lap,Thunderbolt,USB type c,stb...
A Fatality kevesebb nyújt de vuszont olcsóbb. ESETLEG az Asrock Z170 Pro 4. Ez is elegendő lehet neked. Természetesen az MSi,az Asus és a Gigabyte lapok is jók. Nekem az Extreme 6 tetszik mert azon 8db sata (ezen olcsóbb lapokon a csatik amin csak 6 db van) van rajta és az még 50000 Ft alatt van. Ugyan ilyen felszereltségű lap 65000F más márkában . Ha beteszel egy m.2 SSD-t akkor alapból levesz 2 sata csatolot. Ez bármelyik lapra érvényes. -
jeni
félisten
Asrock Z170 Extreme 6 (+) lapok teljesen elfogytak?Amúgy a Corsair ramok is eltűntek a Aqua comp oldaláról.
-
jeni
félisten
a VIDEÓKÁRTYÁNAK ADTÁL külön tápot? Van a tetején tápnak helye! 6 pontos érintkező!
Hurkafej
ha jól láttam 2 is van a 19 pontos USB 3.0 csatiból az alaplapon.
-
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Gyári oldal
Sehol sem szerepel a H61 chip. -
jeni
félisten
válasz
gonczip #78458 üzenetére
Hello
-Melyik boltban vetted?
- Az alaplapos dobozt nem szokták leragasztani! Viszont fel van tüntetve a doboz tartalma!
-A csavarokat nem az alaplaphoz hanem a PC házhoz mellékelik!m3gtr
Nem látok arra utalást,hogy a videokariddal nem menne. Természetesen nincs kizárva. Az biztos,hogy az egy tuning Z77 lap lebutított változata. -
jeni
félisten
Üdv!
Az alaplapnál mekkora hátrány az 1 db CL14 DDR4 Corsair 2400MHz ram egy 2x8GB memóriával szemben? Gond esetleg ott lesz ha bővíteném meg egy 16GB rammal amely teljesen azonosnak kell lennie. -
jeni
félisten
válasz
Milka 78 #78384 üzenetére
Köszi
Akkor maradok a Kingston 2666Mhz kivitelnél ugyanis az meg most kapható és olcsóbb is a 2400Mhz változathoz képest.
Most van és kapható a 1x8Gb 2666
Ebből vennék 1-t és a következő fizunál még egy ilyet. A Kingston esetén nem háklis ha nem párban veszem a két azonos memóriát? A Corsair esetén írnak erről, hogy érzékeny az ilyen dolgokra.
Természetesen van 2x4GB párban is kapható memória KIT. Kicsit nem akarok venni GB méretben. Több helyet foglalna el.
A 3000Mhz kivitel jóval drágább.
Az Avexir mennyire jó márka? -
jeni
félisten
válasz
fogtunder #78358 üzenetére
Bármi elromolhat. Addig tuti a dolog míg garis a lap. Az én lapom az MSi Z68 GD65 G3 még 5 és fél év után is hibátlanul ment (idő közben eladtam). Semmi sem tuti. Ha teheted vegyél inkább újat vagy egyszerűbbet ami jobb a mostani lapodnál. Arra legalább megkapod a 3 év garit. A 1150-re még bőségesen találsz Z-s lapokat különböző árkategóriában.
23810 Ft a legolcsóbb a Z97 lap. -
jeni
félisten
Korábban halottam és olvastam,hogy a Corsair memóriák háklisabbak ha utólag betesznek ugyan olyant.
pl.: most egy 8GB-t tervezek de később u.a. még 1x vennék.másik két jelölt.
kingston Hyper Fury
ez picivel olcsóbb
az első kettő 10 év garis,esetleg érdemesebb nagyobb frekiset keresni?
-
jeni
félisten
válasz
Karajev7 #78303 üzenetére
Az a Asus V Formula lap garis?
Előnye az,hogy ha a hozzá valók meg vannak akkor nem lesz több kiadásod. A proci és a memória az meg vannak ezek szerint.
Ha nem garis és a többi nincs hozzá vagy kisebbek és fejlesztésnek gondolnád,akkor nem valószínű, hogy megérné régebbi használtat venni. -
jeni
félisten
válasz
Hunork #78300 üzenetére
igen nekem is kényelmes lett volna ha nem kell plusz pénzt kiadni a memóriákra,hiszen itthon az előző gépemből megmaradtak a Corsair 2x8GB KIT 1600Mhz és a Corsair 2x4GB KIT 1866Mhz memóriáim.
igaz nem sokat nyernék vele a DDR 4-el szemben,anyagilag 15-20e.Ft a könnyítés,de technikailag hátrányban lennék vele. -
jeni
félisten
válasz
Dealer95 #78298 üzenetére
ez az a lap ami csak DDR3 lapot fogad,azt nem írja,hogy DDR3L kell oda.
gyári oldal PDFjó kis lap,de ennyiért?
az jó,hogy erősen tuning lap
2db m.2 csati
2db USB 3.0 (alaplapi 19-s tűs)
tehetek volna rá a Thunderbolt csatit a lapra ha már vastagon fog a számlája.
a hátlapi USB 2.0 száműzni kellett volna és csak USB 3.0 kell oda.
a PS/2 is felesleges lenne. -
jeni
félisten
válasz
Dealer95 #78292 üzenetére
Amennyire én tudom,hogy az L-s verzió nem azonos a sima DDR3-al,ugyanis az L kiadás az már csökkentetett feszt fogad,vagyis már nem 1,5V működnék hanem 1,3V vagy 1,2V fogadnak. Így tehát hiába a lehetőség arra,hogy a hagyományos DDR3 memóriákat fizikailag is fogadja,de nem tesz neki jót hosszabb távon,sőt vannak olyan DDR3 Corsair ramok amik 1,5V a gyári érték de 1,35V működnek.
Tehát így is azt mondanám,hogy nem érdemes úgy venni lapot ha nincs is DDR3L memóriád.Akkor már érdemesebb olyan alaplapot venni ami alapból DDR4 kell bele.HJani87
A B150 lapok semmi extrát nem tudnak.az amolyan lebutított lap ami DDR4 ramot fogad és 1151 tokozásúak. A 1151 előyne talán még abban lehet,hogy jobb az IGP része. Az,hogy mennyivel jobb az passz ,talán még a CPU fogyasztása IS KISEBB.
A Z170 jóval többet nyújt. Az is igaz,mondhatnám,hogy akár a 1150-t is megvehetnéd mert nem is maradnál le azzal ha egy B150 lappal hasonlítanád össze a 1150 rendszert. -
jeni
félisten
válasz
HJani87 #78287 üzenetére
A Gigabyte forgalmaz olyan 1151 lapot amibe DDR3 memoria kell bele. Azt viszont nem tudom,hogy melyik az a lap amelyikbe a DDR4 is betehető? Ahogy írva volt korábban egyidőben csak egy fajta mehet. Ez esetben a 1151 lapban nem sokat érne a DDR3 memó hiszen a teljesítményét veszítenéd rajta. DDR4 szinte egy árban van a DDR3 árával.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
érdekes dolgot vettem észre. erről senki sem beszél. legalábbis még nem futottam össze vele a fórumon. sajnos az egyes gyártól lapjaik sérülékenyek! ugyanis azon az oldalon ahol vannak a sata csatlakozók azon a felén nincsenek meg a csavarok vagyis a felfogatás helyeik a ház lapjához! ezáltal elhajolhatnak,persze az is igaz,hogy 1x kell szerelni de a sata kábelekkel nem 1x fér hozzá a tulaj a csatlakozókhoz a használat,illetve a bővítések során!a külföldi teszt oldalon írnak arról,hogy az alaplapok széleik csökkentették,szinte minden gyártónál észrevehető.a jelenség.
ezen alaplapon amelyiken rajta van lyuk a felfogatáshoz.
-
jeni
félisten
válasz
Májkii #78257 üzenetére
ez valami extra vagy csak reklám?
Chip készlet: Intel® Z170 Express pl.: [link]
Chip készlet: Intel® Z170 pl.: [link]
van amelyiken chipnél másképp nevezik,vagy valamilyen extrát ad az express?itt az Asrock Extreme 4 3év garis ha igaz
A Pro 4 itt szelősebbek a PCIe csatik másban is van eltérés az Extreme 4 képest? erre is 3évet írtak de legtöbb bolt esetén csak 2év van -
jeni
félisten
Szia!
42000 Ft max bolti árat figyelembe véve mit tudnátok javasolni?
Z170 lapot szeretnék venni. Tudom az aprón lehet olcsóbban is de az nem a saját nevemre szólna.
Z97 lapra is gondoltam de még mindig megérné venni az újabb 1151 tokozású lap ellenében?
Az AMD-re is gondoltam de semmi újat nem látok amivel kijöttek volna az utóbbi időkben. -
jeni
félisten
Üdv
H97MSi nagyon bevállalható deszka!
Viszont a Gigabyte lap olcsóbb és arra is 3év gari van
Z97 deszka nem csak tudásban,hanem szolgáltatásban is többet tud.
Van olyan lap ahol 2-3000Ft a difi. Ha van a H97 lapok közt olyan amiken rendes passzív hűtés van akkor olyat vennék,meg legyen többféle csatlakozási lehetőség. Ha már újat veszel akkor már kifutóként érdemes FULL lapot venned. Később már semmi se lesz. Lásd a Z68 és a Z77-s lapokat,szinte elfogytak! -
jeni
félisten
válasz
Teaway #72656 üzenetére
a Gigabyte 1151 slotos lapok alapból 2db USB alaplapi integráltak? 2-ből 2 van rajta
Asus van ezen is de a hátlapi csatikból kevés van
ez se rossz
ez komolyabb -
jeni
félisten
üdv
melyek azok a 1151-slotos alaplapok amelyekben m.2,express sata,6db (8db) sata6,valamint 2db USB 3.0 (19portos) csatlakozás van az alaplapon? -
jeni
félisten
válasz
Norbi29 #70657 üzenetére
Hello
innen olcsóbban -
jeni
félisten
Szia
Az öcsém elkutyulta a dolgot?
Kint van Németben.
Vett egy Asus F2A85-V PRO lapot egy ilyen procival AMD Athlon X4 860K Black Edition egy MSI Nvidia GTX750Ti 2GB,Kingston Fury 1600Mhz 4GB a memória.
A tápról nem tudok sokat csak annyit,hogy 600W a házzal együtt vette.
Az alaplap listájában nem szerepel a 860K proci. Mondtam neki,hogy maga a proci nem tud GPU-t vagyis nincs benn integrált VGA és ezért kell a külön VGA kártya. Összerakta és nem ad ki képet sehogy. -
jeni
félisten
válasz
kissd01 #67858 üzenetére
az MSi G43 lapon nincs m.2 csatlakozó (a másik kettőn van) ,ha ez nem szükséges akkor bármely lehet.
A G3 Gaming lapon több a régebbi PCI csati,kevesebb a PCI-e csatlakozó,viszont kapott direkt optikai kimenetet
A Kraft lapon több a Pci-e csati.viszont nincs optikai kimenet,ellenben kapott SATA Express csatitazt kellene megtudni melyik lapnak mennyi a fázis támogatóssága?
Lehet,hogy az MSi vonalon maradva a Gaming 5-t venném meg.
-
jeni
félisten
ez bőségen jó neked és még garis
helyedben nem gondolkodnék rajta ennél jobbat nem kapsz ennyiért -
jeni
félisten
válasz
Tibroo #67719 üzenetére
Hello
Amelyiken van garancia,bár azt könnyebb eladni.
Amúgy az Asus lap az egy fapados cucc az Asrock lappal szemben.
Az Asrock az egy fullosabb deszka jobb hűtéssel és nagyobb tuning potenciával,több szolgáltatásokat tud.
Ha jól tudom akkor az Asus lapja anyagminőségében jobb,és vastagabb lapra vannak szerelve az alkatrészek.
Ha tuningolni szeretnéd továbbra is,és olyan procid van akkor az Asrock maradjon nálad.
Viszont lehet,hogy épen azt akarják tőled megvenni inkább. -
jeni
félisten
válasz
Picturemaker #67572 üzenetére
Tudnak róla szerintem csak nincs pénzük fejleszteni,új gépet összerakni,s már eleve SSD-el szereltetni a gépet.
Ahogy a Popes írta,csak előnye van a dolognak,hogy nem kell külön kábel,külön eszközt venni. Adja magát a dolog. A legnagyobb előnye,hogy helyet spórol meg az ember vele. Az már csak plusz költség ,hogy ha emiatt később a tulaj egy külön csatolót vesz, mert az eleve valamilyen kompatibilis problémát okoz,esetleg driver gondjaik lesznek vele. Így ,hogy rajta van ezek a gondok nem merülnek fel vele.
Ha rendszert kéne váltanom,vagy új gépet kellene vennem akkor elsődleges az,hogy a lehető legtöbb új fejlesztések rajta legyenek a lapon. -
jeni
félisten
válasz
#85154688 #67550 üzenetére
Szia
Az Asus!
Ugyanis egy lapot nem a hűtőborda színe alapján vesszük hanem a tudása és a szolgáltatása alapján.
Picturemaker
Ezek szerint neked az számít,hogy milyen színű a hűtőborda és nem az,hogy minél több szolgáltatás tudjon nyújtani egy lap.
Szép hozzáállás! Nem véletlen,hogy az az m.2 csati a lapon van! -
jeni
félisten
Üdv
Bármely márkát választhatod.
Asus,MSi,Gigabyte-fullosabb deszka hivatalosan 3 év garisak,az Asrock csak néhány helyen.
Az aprón is lehet venni zsír új lapokat pár ezerrel olcsóbban. -
jeni
félisten
válasz
j.peter65 #65641 üzenetére
én csak a minőségi lap miatt írtam,meg garis is,de ha K-s procit teszel be akkor a lapon se spóroljál és főleg nem egy H97-be tenném be hanem a Z97 lapot keresnék hozzá,.
a lap mindig legyen jobb annál amit ki lehetne hozni egy adott procival.
a tuning Z97 lap több okból jobb a sima lapnál.több passzív hűtők vannak rajta
több csatlakozók
jobb tápellátás,ebből kifolyólag stabilabb is
nagyobb komfort -
-
jeni
félisten
válasz
bifidus57 #65157 üzenetére
Hello
Az Asus Z97-Pro kiváló, még talán az év alaplapja is volt, de irtózatosan drága.
Viszont itt fél áron adja a bolt! -
jeni
félisten
válasz
minek?:S #58806 üzenetére
Ha tutira nem kell neked a PCI csatoló akkor a másik a nyerő.
Neked kell eldönteni,hogy melyiket használod idők folyamán,nem gond a kevesebb SATA III kiépítés?
Ellenben a PCI-e 1x ez megmarad szabadon,amit ide betehetsz azok a TV karik,egyéb USB 3.0 kártyák,SATA III bővítő kártyák,hang kártya ,háló kártya.ASROCK Fatal1ty Z77 Performance
normál lap)
SATA2 csatlakozó: 4 db
SATA3 csatlakozó: 2 db
USB port (2.0): 10 db
USB port (3.0): 6 dbASROCK Fatal1ty Z77 Professional-M
kisebb lap) drágább 2000 Ft-al
PCIe 16x csatoló: 3 db (VGA berakása 1db kiesik)
PCIe 1x csatoló: 1 db (VGA berakása esetén ez kiesik)
SATA2 csatlakozó: 4 db
SATA3 csatlakozó: 4 db
USB port (2.0): 8 db
USB port (3.0): 6 db
+VGA (?) táp csati MOLEX formájábanAz én egyéni véleményem,hogy a normál ATX lapok jobbak az mATX lapnál,legalábbis én így gondolom.
-
jeni
félisten
válasz
minek?:S #58796 üzenetére
a normál méretű Performance az 8+4-s abban több alaplapi csatik (bár kell-e neked 2db régi PCI csatoló?)
viszont kevesebb sata III csati,ellenben több hátlapi USB 3.0 kiveztés,1 x PCI Express 2.0 x1 slotaz mATX lap az 8+3-s,több SATA III csatlakozó.több PCI-e 16x csati,de nincs PCI csalatkozó,(1 x PCI Express 2.0 x1 slot-ha teszel bele VGA-t akkor ez ugrott)
-
jeni
félisten
Hello
AsRock Z77 Pro 3 (3év garis)
Giga extra: mSATA eszköz tehető be (3év garis)
Giga de ehhez rendes passzív hűtést kapott
MSi Z77 plus több csatlakozókújat véve kevesebb a kínálat 23000 Ft-ig
talán egy korábbi Z68 csúcs lapot is érdemes nézni
mivel írtad,hogy nem lesz tuning de tunig K-s procid van így Z68-Z77-s lapokat nézzél.
Asus Z77-s lapok 23000 Ft-ig nincs csak drágábban
esetleg használtan garanciával jobbat is tudnál találni az aprón.
-
jeni
félisten
válasz
BomiBoogie #58564 üzenetére
egy átcímkézett tápegység,biztos,hogy az alatt egy Seasonic psu van.
-
jeni
félisten
válasz
BomiBoogie #58559 üzenetére
vagyis a GPU integráltság felé?
viszont az mindig gyengébb összességében Intellel szemben és ha valaki még diszktrét VGA-t tesz a gépébe akkor nem sokat ér a a jelenlegi GPU erőssége az Intel IGP-vel szemben,főleg ha a játékok nem CPU limitesek hanem a VGA-tól függenek leginkább.
az Intel sem tesz más mint,hogy minden egyes új rendszerét más-más tokozással hozza ki. -
jeni
félisten
Üdv
Az AMD Socket AM3+ rendszerű lapoknál mivel jelölik,ha az adott lap tudja a PCI-e 3.0 vezérlést az adott FX proci támogatással,melyek azok?SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 kell a R2.0 jelölés az adott alaplap megnevezésében?
-
jeni
félisten
válasz
#89874944 #53385 üzenetére
olvasni való a proci tuningolásához - Összefoglaló kinyitása (katt.rá-még nem javaslom neked,mert az írásodból ítélve nem vagy még arra felkészülve)
-
jeni
félisten
válasz
#89874944 #53385 üzenetére
Szia
Az FX 8320-a Specifikáció-t olvasd el nem tartalmaz beépített GPU-t. Vagyis sehogy sem tudsz integrált lapot venni hozzá mert nincs. Ami van az a Socket-FM2 -s, a proci család a következőkből áll: A4-A6-A8-A10 szériáknál amiben a prociban be van integrálva a videórész,azok a lapok tudnak diszktrét VGA nélkül is működni.Ellenben a tied nem. Minden képen venni kell hozzá egy PCI-e VGA kártyát.
lapok hozzá: csak útmutatóban tettem oda,azért,hogy képben legyél,és nem ajánlásként,vannak még más FOGLALAT: Socket-AM3+ a listában
pl.:
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
ASUS M5A99FX PRO R2.0
ASUS M5A97 EVO
GIGABYTE GA-970A-UD3
ASROCK 990FX Extreme3
ASROCK 970 Pro3 R2.0
MSI 970A-G46 -
jeni
félisten
válasz
bluyoo #53285 üzenetére
fele annyiért 50% áron,tudom vannak olyan házak amelyek tudnak direktbe fogadni USB 3.0-t de az nem 6500 Ft csak példaként írtam
szerintem egy háznál nincs amortizációs elavulás,legalábbis más hardverekhez képest pl.:alaplapoktőlem annyiért vesz és olyat ami tetszik neki
-
jeni
félisten
válasz
Root Banane #53273 üzenetére
Hello
Érdemesebb lemondani 1 karton sörről és akkor jobb lapot tudsz venni.Mauddip
Jó lap,jó választás,csak nem tudjuk mi is az a midi házad?
Egyébként rá van írva az aljára,hogy melyik lap tehető be.
Ha adsz infót a kuckóról akkor megtudjuk nézni belefér-e?
Amúgy van abból a lapból ami mATX kivitelű,ha netalán nem férne bele. -
jeni
félisten
válasz
Mauddip #53258 üzenetére
szia
mivel nem tuning procid van oda a H77-s (előnyösebb a többihez képest) lap kell
a többi lapok azok a Z77-s kivételével kevesebb szolgáltatásokat,kevesebb csatlakozókkal,kevesebb táp fesz.szabályzással bírnak,valamint több kisebb számozású lapokban nincs MOSFET passzív hűtések.
Ezek közül a Z77 kapja a legtöbb támogatást,a legtöbb körítéseket.
Szerintem egy H77-s lapot vegyél abban különbözik a Z77-től,hogy abban a procit nem tuningolják.az aprón is tudsz venni jobb lapokat akár 18-20000 Ft közti árakon melyek a boltban 25000 Ft is lehetnek.
-
jeni
félisten
ennél a lapnál a MSI Z77A-G45 THUNDERBOLT ami ki van emelve és azt a USB 3.0 ellenfelének szánták és gyorsabb is nála,csak még nem terjedtek el,és nincs egyelőre olyan külső hardver is amit ki tudnál használni
a Z77GD55 lapnál, ha jól tudom több csatlakozóval van ellátva -
jeni
félisten
válasz
sanyek2 #53218 üzenetére
Szia
Asus vagy MSi lapot nézzél
Asrock lapja nagyon jó.tuningos és 3 év garis! kell ennél jobb? Fekete és piros egyveleg-több mint elegendő neked,rendes passzív hűtések vannak benne, De-Bug LED is van benneugyanaz de kisebb mATX kivitelben de több sata III port van benne gyártói oldal
-
jeni
félisten
válasz
banánocska #49376 üzenetére
biztos,hogy nem fogják elkapkodni,mert a többség drágább lapot vesz
az akciók a készlet erejéig tartanak általában
szerintem 15000 Ft alá már nem nagyon mennek -
jeni
félisten
válasz
banánocska #49372 üzenetére
Asrock több memória és jobb a tápellátása, stabilabb és ráadásul a hátlapon több csati van,ráadásul az digitális optikai kimenettel toldották meg.
Asus butább + 1év gari
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Redmi Note 9S néven érkezett meg a Redmi Note 9 Pro
- Netfone
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-H55-UD3H rev: 1.3 alaplap, + i7-860 négymagos proi, + hűtő
- Crucial Ballistix RGB 4x8GB 3600Mhz CL16 Piros
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz. 59000ft
- GIGABYTE H110 D3A + G3900 INTEL CPU + 4GB RAM DOBOZÁVAL, MINDENNEL JAVÍTANI, VAGY ALKATRÉSZ
- Crucial DDR-4 2400 memória
- GIGABYTE B760M DS3H DDR4 (ÚJ, Aqua garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6800MHz F5-6800J3445G32GX2-TZ5RK CL34
- HIBÁS Netac 3200Mhz hűtőbordás 16GB modul (memtesten és AIDA 64 stability teszten elhasal)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest