Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Root Banane #53273 üzenetére
Hello
Érdemesebb lemondani 1 karton sörről és akkor jobb lapot tudsz venni.Mauddip
Jó lap,jó választás,csak nem tudjuk mi is az a midi házad?
Egyébként rá van írva az aljára,hogy melyik lap tehető be.
Ha adsz infót a kuckóról akkor megtudjuk nézni belefér-e?
Amúgy van abból a lapból ami mATX kivitelű,ha netalán nem férne bele.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Mauddip #53258 üzenetére
szia
mivel nem tuning procid van oda a H77-s (előnyösebb a többihez képest) lap kell
a többi lapok azok a Z77-s kivételével kevesebb szolgáltatásokat,kevesebb csatlakozókkal,kevesebb táp fesz.szabályzással bírnak,valamint több kisebb számozású lapokban nincs MOSFET passzív hűtések.
Ezek közül a Z77 kapja a legtöbb támogatást,a legtöbb körítéseket.
Szerintem egy H77-s lapot vegyél abban különbözik a Z77-től,hogy abban a procit nem tuningolják.az aprón is tudsz venni jobb lapokat akár 18-20000 Ft közti árakon melyek a boltban 25000 Ft is lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
ennél a lapnál a MSI Z77A-G45 THUNDERBOLT ami ki van emelve és azt a USB 3.0 ellenfelének szánták és gyorsabb is nála,csak még nem terjedtek el,és nincs egyelőre olyan külső hardver is amit ki tudnál használni
a Z77GD55 lapnál, ha jól tudom több csatlakozóval van ellátva[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz sanyek2 #53218 üzenetére
Szia
Asus vagy MSi lapot nézzél
Asrock lapja nagyon jó.tuningos és 3 év garis! kell ennél jobb? Fekete és piros egyveleg-több mint elegendő neked,rendes passzív hűtések vannak benne, De-Bug LED is van benneugyanaz de kisebb mATX kivitelben de több sata III port van benne gyártói oldal
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz banánocska #49376 üzenetére
biztos,hogy nem fogják elkapkodni,mert a többség drágább lapot vesz
az akciók a készlet erejéig tartanak általában
szerintem 15000 Ft alá már nem nagyon mennek -
jeni
félisten
válasz banánocska #49372 üzenetére
Asrock több memória és jobb a tápellátása, stabilabb és ráadásul a hátlapon több csati van,ráadásul az digitális optikai kimenettel toldották meg.
Asus butább + 1év gari
-
jeni
félisten
üdv
látom még nem válaszoltak, nem véletlen.
ugyanis a i5-4670K procit senki sem fogja javasolni egy H87 lap használatához. ha esetleg jön egy frissítés akkor lehetséges ,hogy amit most feltudsz oldani a BIOSban az akkor majd nem lesz lehetséges!
ezért ha K-s procit veszel vagy van már akkor érdemesebb Z87-s lapot venni ha a pénz korlátozz ebben akkor az olcsóbbik Z87-s lapot vedd,vagy vegyél inkább i5-4670 sima procit. -
jeni
félisten
válasz Livius #49115 üzenetére
korszerűbb és modernebb az Asrock
lásd HDmi és DVi kimenet valamint USB3.0 csatlakozókigen lehet,de a 2x1GB is kevés lehet.
Nem lenne egyszerűbb egy 2x4 GB KIT-et venni?
Giga lapnál kell a nyomtató port? kell a Game port?
az is igaz az is tud 2x4GB ramot fogadni de.....
nem tud USB 3.0 fogadni![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Livius #49115 üzenetére
üdv
mindenképpen a DDR3-s lapot vedd,az is igaz az Asrockra csak 2 év gari van de arra van DDR3 slot
a Gigabyte 3 év garis de azon van DDR2 és DDR3 slot de csak az egyik fajta mehet,egyszerre a kettő nem
a DDR3 gyorsabb és olcsóbb a DDR2 ami van neked ma már kevés
tehát a memória váltás és vételét nem úszod meg. -
jeni
félisten
válasz Mahrenburg #49090 üzenetére
guruljon
na komolyan,az van,hogy már összeraktam a gépet,de így is erősre sikerült,gondoltam inkább olcsóbban kéne kihozni a cuccot arra a dologra
ami van Asus Maximus V Gene
i7-3770K
Thermalright AXP-100 10mm-100mm venti helyett a 4 tűs 25mm-120mm venti van rajta-svájci logóval ellátva-márkáját nem tudom.
2x4GB 1866MHz Corsair
Silverstone GD04 ház,mivel csak m-ATX a max alaplap csak ilyet tehetek be,talán még a ITX alaplap is bele mehet
Samsung SH-123L ODD
átmenetileg,hogy rálehessen kötni analóg TV-re Sapphire 4890OC[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Mi a legjobb megoldás ár/érték arányban az m-ATX lapok közül 1155-s lapok esetén?
Esetleg a 1150-s deszkáknál?AMD vonalon AMD-8350 proci esetén van-e a 990-s lapoknál M-ATX lap? Ha igen melyik a jobb vétel?
HTPC esetén szabad-e olyanból összerakni,értve a melegedésre.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ez mivel tud kevesebbet,még borda sincs rajta_ ennél,és ez még olcsóbb
Asusban m-atx jobb lap,vagy csak drágább?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz KAMELOT #44961 üzenetére
nézve a Biostar lapját,használhattak volna színes csatikat rajta
melyik a Sta III és melyik a sata II csati ránézésre?
a memóriánál is tehettek volna két eltérőt is,és a 21 portos USB 3.0 csati nincs közel a slotokhoz?
bár a régi PCI kártyát nem tesz bele senki akkor nem is gáz.
a tudása 50000 Ft-s lapokat idéz,főleg ha csak 35000 Ft az ára akkor nyerő is az alap. -
jeni
félisten
válasz Kashim #44766 üzenetére
van egy-két érdekes húzás a Biostaron. (usb3 előlapi kivezetés a második 16x-os pci-e slot felett... wtf)
a PCI-e 1x csatira kötött kártyák nem a szélességükről és a hosszúságukról szól,így biztosan elférnek egymás mellett kényelmesen még akkor is ha rá van csatlakoztatva a USB 3.0 csatlakozó.
Kétségtelen a Biostar sokat tud,sok-sok felszereltséggel.
akkor inkább a MSi Z77A GD65-s lapot vedd 46000 Ft körül már kapható és az nagyon stabil lap,ráadásul,kétféle digitális hangkimenete van a hátlapon,bár van apró hibája,hogy CPU feszt emeléskor ,mikor az ember vissza vesz a teljesítményből akkor a feszültséget nem veszi vissza,ellenben memorizálható bármilyen beállításokra,tuningra.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
nem semmi már a 3testor is bedobta a törülközött,mint tavaly a Lambdacomputer
lassan már egyik boltot sem lehet ajánlani,mert kitudja mikor zárba.
mindkét boltban többször is vásároltam,pár hónapja jártam a Blahánál a 3Testőrnél egy 32GB SD kártyát venni.
-
jeni
félisten
válasz bluyoo #44502 üzenetére
de nagyon jó azzal nincs is gond,csak hát...
az ember mindig az újat,az újabbat szeretné megvenni.
mivel a Asus Maximus V lap-ban bekerült 2-3 új dolog pl.:mSata adapter,2 USB 3.0 helyett már a NATÍV 4 csatlakozós USB 3.0 van, a memória kezelésben 2130 MHz helyett más a 2800 Mhz-ig kezeli a DDR3 ramokat. az más kérdés,hogy kihasználja az ember és vesz oda oly magas frekis DDr3 ramokat,persze azok már nagyon drágák.
az mSATA csatlakozás tudnám értékelni,mert az hasznára is válhatna,hogy egy sata csati felszabadulna és több hely is lenne a házban.
meg aztán a Z77-s lappal 1-2 évvel tovább lehet húzni,jobban eladható újabb formátumra való váltásnál.
persze a gyakorlati hiányát még mindig nem veszem észre,hogy Z68-s lapot használom a Z77-s lap helyet a PC gépen.
(B)különben tutira a Z68-s Maximus IV Gene Gen3-s venném meg.(/B) főleg ha az újabb Maximus V az annyival drágább mint,hogy egy 8GB KIT ram árát vinné el pluszban.
A nagy gépen is Z68-s MSI lapom van,nincs is gond vele.
-
jeni
félisten
egy nagy MILKA tábla csokit kapok tőlük
amúgy én is szemezgetek vele,de először csak simaként hirdették,és rosszul van megadva azon a gyártói weboldal elérése,mivel kizárólag mATX lapot keresek,és ezért került a képbe az Asus Maximus IV Gene Z Gen3-s lap-utóbbi derült ki,hogy az már Gen3 verziós.
mivel ott nincs Asus P8Z77 M-Pro lap így került képbe a Maximus lapja.
Az Asus P8H77 M-Pro lap meg csak 2000 Fta-l olcsóbb
Az Asus Maximus V lap meg 47000 Ft vagyis a IV-hez képest a memória KIT ára menne el pluszként rá. -
jeni
félisten
válasz M@rdel #44492 üzenetére
akár a Asus Maximus IV Gene Z Gen3 lapot is megvehetnéd azonnalira vihető
(a bolti weboldala alapján simaként van hirdetve,de megkérdeztem és az már az új Gen 3 verziós)
ez már az új PCie 3.0 verziós
a i7-2600 simára is tökéletes és Ivy kompatibilis.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz ThodEE #44483 üzenetére
ugyanannyiért nagyobb mint amit láttál 16GB KIT-ben
2x4GB KIT-ben nagyobb frekis-gyorsabb ram
ezek az újabb Kingstonok meg alacsonyabb feszültségeken is mennek és alacsony bordásak,több hűtő alá jobban beférnek.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ThodEE #44480 üzenetére
Üdv
Az MSI stabilabb tuning terén,de a Giga lap viszont nagyon felszerelt cucc.
A hátlapon rengeteg csatlakozási lehetőség (kétségtelen tény,most nincs az 1-2 helyen a Gigabyte,mint gyártó alaplapok alapján -bár arra is 3 év gari van),ráadásul még mSata eszközt is lehet rácsatlakoztatni.1x8GB memóriát szeretnél venni? A DUAL módot nem is használnád? Mert lehet,hogy a 2x4 GB jelenleg többet érne gyorsaságban a 1x8GB DDR3 ellenében,esetleg akkor inkább 2x8GB.
Crucial CL9,a Corsair meg CL10-s.Viszont többen írták,hogy a Corsairnál ha nem KIT-ben veszed akkor az háklis lehet,mert nincs garantálva a másik 8GB ram esetén,hogy teljesen egyformát kapjál !
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz gyáliSanyi #44438 üzenetére
2 év múlva kérdezzél rá,akkor biztosan lesz rá választ,mert akkor terjed majd el az új 1150-s Haswell
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz banderasz77 #44433 üzenetére
szerintem a Fatal1ty Z77 Performance a jobb!
Best C/P Value Gaming Motherboard! It's time to get your first Fatal1ty!I/O Panel
- 1 x PS/2 Keyboard Port
- 1 x D-Sub Port
- 1 x DVI-D Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 3 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports
- 1 x Fatal1ty Mouse Port (USB 2.0)
- 1 x eSATA2 Connector
- 4 x Ready-to-Use USB 3.0 Ports
- 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- 1 x Clear CMOS Switch with LED
- HD Audio Jack: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphonebár a Performance lapon kevesebb a SATA csatlakozó,pontosabban SATA 3 amiből csak kettő van rajta !
Extreme 4: Digi Power Design, 8 + 4 Power Phase Design
I/O Panel
- 1 x PS/2 Keyboard/Mouse Port
- 1 x D-Sub Port
- 1 x DVI-D Port
- 1 x HDMI Port
- 2 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports
- 1 x eSATA3 Connector
- 4 x Ready-to-Use USB 3.0 Ports
- 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- HD Audio Jack: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphonede érdemes ezt is megnézni !
a Fatl1ty az kiemelt tuning lap Fatal1ty Z77 Behemoth! 16 + 8 Power Phase, Quad SLI and Broadcom Dual PCIE GLAN accomplish this Gaming Monster
de nincs hátul se DVI se VGA kimenet,ellenben ezek vannak rajta:I/O Panel
- 1 x PS/2 Keyboard/Mouse Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x DisplayPort
- 5 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports
- 1 x Fatal1ty Mouse Port (USB 2.0)
- 1 x eSATA3 Connector
- 6 x Ready-to-Use USB 3.0 Ports
- 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- 1 x IEEE 1394 Port
- HD Audio Jack: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Gery0505 #44428 üzenetére
Üdv
Az Asus Maximus IV Gene Gen3 kapható a Hardverker-nél,olcsón. -
jeni
félisten
válasz gyáliSanyi #44429 üzenetére
Hello
Jelenleg a TOP Inteles foglalat a 1155 rendszer ás abba a Sandy és az Ivy proci,sőt a Celeron is betehető.
Sajnos az Intel szereti a foglaltok típusait és a rendszereit cserélgetni 2-3 évente.
Sajnos nem olyan mint az AMD ,hogy akár egy 4-5 éves lapba is fejleszt procikat (bár inkább toldozgat,mint fejleszt)
Új olcsó(bb) CPU és a boltban kapható az a i3-3225 (ennél vannak új, olcsóbb Intel procik is) és abban az új HD4000-s integrált videó található ami 2 mag - 4 szálon fut.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
Van ismét Asus MAximus IV Gene Gen 3 lap a Hardverkernél.
ez a lap már tudja a Pcie 3.0-t kezelni. -
jeni
félisten
ezek szerint az Asus maximus IV Gene az régi lap? és a gyári oldal
Expansion Slots
2 x PCIe 2.0 x16 (x16 or dual x8)
1 x PCIe 2.0 x4mert van újabb lap abból és az már Asus MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 felírattal írják rá a dobozra
Expansion Slots
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8) *1
1 x PCIe 2.0 x4 -
jeni
félisten
válasz nVIPER #44165 üzenetére
még ezt a MSI Z77A-GD80 alaplap Thunderbolt csatolóval lapot is érdemes figyelembe venni ha van rá akár 80000 Ft is
-
jeni
félisten
válasz bluyoo #44166 üzenetére
egyetértek a bluyoo szaktárssal,hogy a 60000 Ft-s Asus Saber Z77 lap bőszen kielégítene az igényedet,és nem hinném,hogy egy 100000 Ft-s lappal jobban járnál,főleg,hogy 1 év múlva talán 60000 Ft ha kapnál érte,magyarul bukta annyit kiadni érte.
a MSI Z77MPower lap is nagyon jó a tuning potenciával rendelkezik.
az Asrock Z77 OC Formula is nagyon igéretes lap és már arra IS megadják a 3 ÉV GARANCIÁT[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
valóban ez a topik egy alaplapoké,de kérdés az volt,hogy a HTPC házban ami szűk és kevésbé szellőzős házba a lehető legjobb mATX lapot vegyek.
nem egy határ eseti gépet szeretnék összerakni.
mivel a lapokat tekintve nincs akkora ár difi,így kézen fekvő ,hogy Z77-s lapot vegyek.
most a VGA kártyát nem veszem figyelembe,ezért a HD 4000-s proci kiválasztás,ha nem elég akkor még mindig ott a diszkrét VGA berakás.
persze ha csak mozira kell,akkor a FM2-s AMD A10-5800 pocit elegendő megvenni és hozzá egy jó FM2- A85x lapot.
ha úgy vesszük a 10-15000 Ft amivel drágább lenne egy gép összerakás még elviselhető ár. és kevésbé bosszantóbb ha valamiért lejjebb kell adni a keretet,emiatt gyengébb hardver összeállítású gépet rakjak össze.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Freiherr #44136 üzenetére
AMD-t soha nem veszek ez nálam beidegződés
mivel alapokat tekintve nincs nagy különbség a rendszerek köztmég a H77 és a Z77 közt sem nagyon van 2-3000 Ft különbség,ezért választanám a Z77-s lapot és azon normális rendes hűtések vannak.
a procik közt igen vannak jelentős árrések
A prociban az is igaz,hogy a AMD FM2-s A10-5800k integrált videórésze jelenleg a legjobb,de maga a procija az kb. i3-s 2xxx szintű két magnak felelne meg.
itt volt hirdetve még 1 darabként a Asus P8Z68 Maximus IV Gene
ez a másik lap amelyt kinéztem magamnak,most került vissza az Ipon listába
kérdés,hogy Asus P8Z77 M -Pro vagy a Asus Max IV Gene?
Az Asrock Fatality pro M is érdekelne az most 39000 Ft használtan meg 34000 Ft az aprón,de már csak közel 15 hó garival,holott arra 3év van,vagy lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
igen a Z68 lapokra tudtam,hogy Ivy kompatibilis és a USB 3.0 és nem direktbe műxik,hogy ettől függetlenül a Z77 mennyivel kezeli gyorsabban a USB 3.0 eszközöket,mint a Z68 USB 3.0 vezérlője?
a PCI.3.0 esetében és a sata III esetében gondolom nincs változás a két lap között Z68 és a Z77-nál[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
mivel most akciós(?) a Asus P8Z68 Maximus IV Gene lap 31000 Ft
a Maximus Gene V meg 45000 Ft
Az Asrock Ftality Maximum Pro M itt aprón van 34000 Ft de a boltban 39000 Ft
Az Asus P8Z77 M-pro meg egyes helyeken 30000 körül van
az Asus mellett szól a 3 év gari ellenben a Asrock csak 2 de az IPON boltban ott 3 év garit írnak de csak ott. -
jeni
félisten
szia
az Asus Maximus IV Gene és a Asus Maximus V Gene közt milyen eltérések lehetnek?
igazából nem a sata III csatlakozó mennyisége a lényeg,mert az egyértelműen kivehető.
hanem tulajdonságaira gondoltam pl.:feszt. tuning, van-e valami hardveres fejlesztés?
van-e a Z68 és a Z77 chip között van-e fizikai különbség? -
jeni
félisten
válasz Djsaba #44072 üzenetére
hello
A lényeg a dologban,hogy Z77 (Z 68-s ha fontos az olcsóság )lapot vegyél.
Asus P8Z77- valamelyikét érdemes megvenned.
Akár az Asrock vonalon pl.: Asrock Z77 Extreme 4
A Gigabyte lapot nem tudom,hogy most mennyire favorizálják?az a kérdés,hogy mennyit adnál egy lapért ?
-
jeni
félisten
válasz votinka #44062 üzenetére
üdv
Asrock H77-s lapot tudnál venni ami befér a keretbe
bármely H77-s lap jó neked,ha van a Mosfeten is passzív hűtő az még jobb.Corsair Vengeance LOW változat,lapos hűtő bordás memória KIT
-
jeni
félisten
Üdv
A Z68 és a z77-s lap között milyen eltérések lehetnek vagy mivel tud többet egy z77-s lap? -
jeni
félisten
Szia
A fórumon van egy illető amerej aki éppen Asrock Z77 Extrem4-M lapot adna el,ma vette,de tévesen vásárolt.
amerej
(újonc)Ma vásároltam egy ASrock Z77 Extreme4-M alaplapot még ki sem vettem a dobozból 3 év garanciával van .
Sajnos a saját tudatlanságom hibájába estem és ezt rendeltem meg az ATX es helyett :/ -
jeni
félisten
válasz Henker2 #43549 üzenetére
érdemesebb Z77-re keresned lapot ha a procid tuning képes, és ne H77 vagy B75-s lapot vegyél
árban már nincs nagy difi
amúgy a P67 lap az amibe teheted a procit,de a Z77 chipes lap az új fejlesztésű és abban már natív az USB 3.0 és a sata III.
hosszabb távon a Z77-s a jobb,már nem érdemes vissza felé nézni.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
üdv
Asrock H77 Pro4-M [link]
Asus P8H77-M [link] a sima M nincs esata és Firewire a hátlapon
ellenben a P8H77-M Pro azon van de az 30000 Ft-ól indul az ára.így az Asrock az ami beleférne a keretbe
-
jeni
félisten
A lényegét nem érted!
A Sandy procit nem a z77-re specifikaltak. Ellenben az Ivyt igen. Làsd pl: pci 3.0. Nem azt ìrtam, hogy nem jò oda hanem nem sokat nyer vele mivel a ket proci eltérô
ha i5-3570k vagy a i7-3770k esetleg a K nélkulit vesz oda akkor többet nyer vele[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
Két kérdésem lenne:
1. A PCI-e 16x csatolóba betehető PCI-e 1x csatolású kártya esetleg a 4x?
2. Ha az első PCI-e 16x csatolóra rálóg a prci hűtő és így a másik PCI-e 16x csatolóba téve a VGA kártyát az ugyan olyan értékű mintha az eslő PCI-e 16X tettem volna?
Az,hogy a két PCI-e 16x csatoló együttesen használva akkor csak 2x8x használatot engedélyez-ez világos mert több helyen le van írva de a fenti kérdésre nem kaptam egyértelmű infót a neten ezért kérdezném.
-
jeni
félisten
válasz BanJoeJack #43462 üzenetére
boccsi benéztem
akkor a H77-s lap a jó ebben az esetben
nem kell optikai,de erősítőbe kötve még jól jöhet
attól még,hogy H77-V vagy Z77-s lap nem sokkal drágább a B75-nél[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz BanJoeJack #43459 üzenetére
Hello
jó lehet ,de ha akarod tuningolni akkor nem a legjobb a lap szerint mert nincsenek rajta hűtő bordák,és optikai kimenet sincs rajta-LE az butított változat
én inkább az AsusP8H77-M-t vennék,persze drágább.
tuningra a Z77-s lap:pl:Asrock Z77 Pro4-M[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
a P8H77-M Pro lap és a P8Z77-M Pro között mindössze 1500 Ft a különbség a P8Z77 lap javára,így egyértelmű,hogy a Z77 lap jobban megérné az árát4
CMX8GX3M4A1600C9(XMP) = ez 4db 2Gb ramot tartalmaz
CMX8GX3M2A1600C9 = ez viszont 2db 4Gb ramot tartalmaz ami a jobb,és kevésbé terheli a procit
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Xmodule #43416 üzenetére
nem tuning lapok: P8H77
ASUS P8H77-I= a legkisebb alaplap amelyen csak 1db Pci-e 16x csatlakozó és 2 memória slot,MOSFET passzív hűtések nincsenek rajta
P8H77-M= mATX ház amelyen általában 4 slot hely van egyéb PCI-e 1x,16x vagy PCI csatiknak
P8H77-M PRO= a pro az extrát nyújtja az összes P8H77 lapok között
LE= butított verziói3-3225 proci mellé az alábbi két lap az ideális a P8H77-M,illetve P8H77-M pro
a chipszett alapján azonosak a Z77 lapok chipjeikkel,ellenben nem rendelkeznek nagyobb +több táp fázissal,ezért nem alkalmasak tuningolásra.
tuning lapok: P8Z77
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Xmodule #43413 üzenetére
Hello
érdemeseb ezt a i3-3225 procit venni mert alapból az IGP-je ami már HD4000-s és 2mag de 4 szálon vagyis HT funkciós.
Az i3-3220 az kevesebbet tud ,gyengébb IGP ami abban ahopgy írtad csak HD2500.
Az i5-3225 csak 4000 Ft-al drágább de jobb is.
Mivel Asus lapjaid voltak ezért egy ilyen megfelelő
Asus P7H77-M az Asus P8H77-V
Mindkettő tuningmentes lap,a proci is sima tuning mentes.
A Asus P7H77 szériások közül több lapok is vannak,de van P8Z77 lapok is ami már tuningra is lettek tervezve ahhoz való vagyis K végződésű procikat lehet tuningolni.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz BomiBoogie #43396 üzenetére
Igen gondoltam a kisebbre az i3-s 3225-re
Amugy mobilról irok.ezért becsuszik egy két karakter -
jeni
félisten
válasz bluyoo #43375 üzenetére
túl erős hozzá?
gondolom már az alaplapok terén nincs is árkülönbség.
ami dönt igazán az,hogy milyen proci van benne és a videó kari,a memória azonos majdnem mindegyikben(legfeljebb a MHZ mértéke amiben eltérhet)
én a megbízhatóságot és a minőséget tekintem elsődlegesnek.
az Asus P8H77-M-re gondoltál inkább? de azon nem mindegyik MOSFET- van passzív hűtés,ezért gondoltam a drágábbikon.(mivel a HTPC gyengesége a nem megfelelő szellőzés)
láttam az aprón az új(?) Asrock Z77 Extreme 4-M lapot is,erre is gondoltam(kérdés,hogy a Karácsonykor vett lapot miért adja el?)
A H77 és a Z77 között csak a tuningban térnek el? eltérő passzív hűtők és a tápellátások mennyisége melyekben különböznek csak ? 2+1,4+1,8+1,stb...
ha igen akkor inkább a Z77-s lap a nyerőbb,mert 3-4000 Ft már nem oly nagy érvágás.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
HTPC gépbe milyen mATX lapot érdemes venni? Csak mATX lap mehet bele
Ami menne bele egy i5-3570K proci.
A ház a Silverstone GD04.
Az optikai meghajtó lesz benne,így a Sycthie Big Shuriken proci hűtőre gondoltam.
Majd később egy VGA kari is.
A táp a FSP Raider 550. -
jeni
félisten
Üdv
Egy lapon a DVI kimenet hiány mennyire gáz,vagy hanyagolható?
Ugyanis még legtöbb TFT monitoron nincs HDMi csatlakozó.LCD-n,a LED tv-n ,illetve Plazmán nem gond ha nincs DVI kimenet.
-
jeni
félisten
válasz Mahrenburg #43305 üzenetére
ezt a blökimet keresem már mióta! hol fényképezted le?
-
jeni
félisten
jó de azért hiányolom a passzív hűtő bordákat róla a tuning miatt.
pl.:ilyen Asus lapra gondoltam
érdemesebb az i5-3570K venni mert az a i5-2500K utódja és erősebb a HD4000 vagyis az IGP-je. -
jeni
félisten
válasz pepe_g #42547 üzenetére
Hello
Igen olcsóbb az AMD vonal,ráadásként abban nem nagyon cserélgetnek CPU foglalatot.Ellenben az Intel igen.A következő generációs proci is lehet,hogy jó lesz a most kiválasztott lapba.
Viszont alapból egyébb dologra az intel procija is erősebbek. Bár az AMD FX 83xx széria az 8 magos,és a mellé betehető egy VGA kari ami nagyon jó páros lenne hosszabb távon.
Kérdés mire kell neked? Játék?iroda?Filmezés? HTPC?
AMD terén a magasabb 1866Mhz és a felett 2133MHz-2400Mhz támogatja a CPU egyes lapok esetén.
Az alaplapok terén is olcsóbb az AMD vonal -FM2A85X-A saját IGP a A10-5800K prociban a legerősebb HD7660. A mostani Ivy modelleket amiben HD4000 IGP van azt leveri simán
lásd:
i5-3225 ,i5-3570K, a i7-3770,és a i7-3770Kha van ZSÉD egy külön VGA-ra akkor az Intelt érdemes venni esetleg a csúcs AMD FX-83xx szériát.
bár a HD4000 is elég több mindenre de később is vehetsz hozzá VGA karit,addig el lennél azzal is.A lapra vissza térve már szinte egy árban vannak,kivéve az Intel Z77 lapjaik ami drágább a többihez képest.
Bár vannak lapok amelyek 30000 FT áron már kaphatóak. árgépÉn a A10-5800K egy jobb Asus FM2A8x-M Pro vonalon vagy az intel i5-3570K procit venném egy jobb fajta mATX lappal és később egy VGA karival megfejelve,esetleg még a AMD-s FX83xx prociját hasonló lappal.
ha lapot veszel akkor érdemes olyat venni ami teljes passzív hűtő van rajta(minél több,nagyobb rajta legyen) esetleges tuning miatt ha mégis húznád majd később.
Játékokban ugyanis a VGA a limit a meghatározó tényező.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Norbi14 #42434 üzenetére
itt írnak a chipről de eleve az Extreme4-M abban több a sata 3 csati,már ezzel is jobb
[link]
[link]
itt többet írnak róla ábrákkal jelölvegoogle chrome (automatikusan fordítja az oldalt) fordítóval eltudod olvasni azokat
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Norbi14 #42430 üzenetére
Ime a gyári oldal FM2A75M-DGS
az Asrocknál mindkettő meg van
az Asusnál nincs USB 3.0 nincs sata 3 de van sata 2-s csatik és van USB 2.0 csatik
ez vissza lépés ilyen téren.
itt mindkettő rajta van
ez nem lenne jobb FM2A85X Extreme4-M ?
a jobb chip készlet miatt és a több sata 3-s csati van rajta és szebb a passzív bordája![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz bluyoo #42313 üzenetére
itt elvileg van olyan Asus lap
bár lehet,hogy annyiért meg már nem nyerő ár,mert abba a kategóriában jobb lapok kaphatóak Z77-s vagy a FM2-85x széria és lehet venni PCI-e 1x csatiba IDE kártyát.
-
jeni
félisten
üdv
létezik olyan mATX lap amin van IDE csati rendszertől függetlenül? -
jeni
félisten
válasz bluyoo #42033 üzenetére
A házba beférnek a Micro-ATX, DTX, Mini-ITX lapok.
Csak kicsit el lett kúrva gyártó részéről,hogy a optikai meghajtó helye rossz helyre került.
Meg aztán ha van lehetőség rendes VGA karit betenni egy kicsit játszani vele,pl.:autós szimulátorok.
Mert ha olyan M-ATX lapot találnék ami nem az első a PCI 16x csati hanem a Pci-e akkor nem gond,mert azt nem is használnám. Rendes ATX lapnál a csati a proci felől a PCI-e sínnel kezdődik.
HA pedig a második PCI 16x csati is 16x-s lenne ha csak szólóban is,akkor nem is zavarna ha a proci hűtő lamelláik szélesek lennének és rálógna az első PCI 16x csatira.
Elméletileg centizve de ez arra a FM2-s lapra rátehető és így nem lenne foglalt az első sín.Vagy egy SilverStone NT01-E CPU cooler insinde GD04 beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz bluyoo #42029 üzenetére
ebben a tesztben 2 CPU hűtő be is lóg a két jobbik
Cooler Master GeminII M4
Noctua NH-L12[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Ennél az Asus lapnál csak az első kék PCI-e sín ami 16x vagy lehet a másik egyel odébb rakva fehér sínben is a kari 16x? Vagy az csak már 8x vezérlésű lehet?
2 db PCIe 2.0 x16 (x16 vagy két x8)
Létezik olyan lap m-ATX méretben ami mindkettő PCI-16x sin azonos?
Ugyanis ha a CPU hűtő borda széles akkor a széle belóghat a PCI-re.
. -
jeni
félisten
válasz Cimbooora #36446 üzenetére
inkább ezt vedd árgépes ára ennyi az ára.
az a plusz 2000 Ft már nem szoroz,ugyanis többet nyersz vele ha azt veszed mert jövőbiztosabb lapot és gyorsabbat kapsz,amúgy modernebb is.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz sultansmith #36364 üzenetére
Szia
MSi Z77 GD65
Asrock Fatality Z77 Performance Asrock Z77 Extreme 4 Asrock Z77 Extreme 6 Asrock Z77 Pro 4
Asus lapok meg drágábbak -
jeni
félisten
kions
a Z68-s lapnál írnak a Vituról . Pedig ott VAN a Z77-s lap infónál !!!! --VIRTU MVP--
ha ez a gond akkor vegyél inkább Z68-s lapot az MSi-ből-olcsóbb lett.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
RCA digit kimenetes lapok ritkák ,még más gyártónál nem láttam,bár lehetséges,hogy van,de optikai változatok azok vannak
e3zen van Virtu ugyanis az olyanokon van amelyeken van monitor kimenet és azon van RCA digit kimenet
és a drágábbik -
jeni
félisten
a többlet szolgáltatások,és az egyes jobb alkatrészekkel való felszerelésük.
több esetben jobb több passzív hűtések.
és nem 10000 Ft-al drágábbak hanem 2-3000 Ft.mert ha az a 2-3000 Ft gond akkor szerintem nem érdemes a AMD-BE-965 procit megvenni,hanem elég lenne a kisebb valós 4 magosat megvenni olcsóbban.
Amúgy az AMD-s BE-955 jobban megéri használni, mint a BE-965 procit.
Tudásban ugyanaz csak a freki van megemelve picit,de azt a 955 -s procin is meglehet csinálni,hogy 965-nek feleljen meg.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
A +tápellátásnak igazából a CPU tuning terén van értelme.
eSata az igazából nem nagyon terjedt el,holott gyorsabb mint a USB 2.0 de lehet,hogy a USB 3.0 szinten van pedig az a technika nem mai darab.
USB 3.0 érdemes ,hogy rajta legyen a lapon,kitudja mennyire terjednek el majd azok az eszközök,ráadásul fájl mozgatásnál jobb a z USB 3.0mint a USB 2.0 csati.
A lap minőségének nincs köze csak komfortosabb ha van USB 3.0.M5A97 PRO a két darab eSata felesleges,de egy integrált VGA kari vagy HDMi kimenet ráférhetett volna.Mivel,hogy rátudnád kötni a TV jelet egy külső nagy TV-re Plazma LCD,stb... Alaplapról a ház előlapra kivezethető USB 3.0 csati nincs rajta ,ez hátrány.
A sata 6 csatik rendben vannak,hogy 4 helyett 6 van de kérdés elég-e az a 6 sata csatlakozó hosszabb távra?U.i: Az M5A97_EVO [link] jobb ilyen téren mert azon van már USB 3.0 19 pontos alaplapi kivezetés. Így ne a pro-t hanem az EVO-t vedd meg.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz qwertly #32435 üzenetére
Az Asrock Z68 Extreme3 Gen3 még olcsóbb azoknál amelyek kinéztél magadnak elsőre !
-
jeni
félisten
válasz qwertly #32433 üzenetére
Szia
Az Asrock P67 Extreme6-s lapban Etron chip van ami mai napig nem egy jól sikerült USB 3 chip. Nem tudok arról,hogy azóta javítottak rajta valamit.
A Gigabyte Z68XP-UD3 lap is Etron chipes ami ugyan olyan rossz.
USB 3.0 egységeket rosszul kezeli.Inkább az Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapot keresd,vagy az új H77-s és a Z77-s lapokat.Az új 77-s szériás lapok tudtommal az USB 3.0 már natívan támogatják.
Elvileg már előnyösebb,de az is igaz még nem terjedtek el azok alapok és így nincs tapasztalatok arról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest