Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Otthoni konfigomban ASRock B365M Pro 4 + i7-8700 van, a probléma röviden annyi hogy én próbáltam kitolni a power-limiteket, viszont maga a processzor terhelésre, akár egy video renderelés esetén is elég komoly, akár 150W TDP-ket generál amit nem is értek hogy, tesómnak 8700K + ASUS Z370-A van, ott ~110W környéken megáll és tartja az órajeleket.
Röviden nem tudom mi lenne a jó megoldás, mATX konfigról van szó.
Gondolkodtam az 1200-as foglalaton viszont ez inkább egy budget gép.Az a problémám az LGA1200-ra való váltással hogyha eladom a 8700-at az árából tudok venni egy i5 10400-at ami egy tök jó processzor, viszont hogyha később szeretnék egy izmosabb CPU-t, ismét szórakoznom kell a power-limittel mivel nagy valószínűséggel "B"-s alaplapot vásárolnék, Z490M elég drága.
Z390M alaplapokat nézegettem, az MSI Z390M Mortar tetszetős, nem tudom milyen vélemények vannak itt róla. Később akár ebbe is mehetne egy i9-9900(K), bár ahogy írtam is nem ez a cél, nekem elegendő a 8700 tudása és szerintem így olcsóbban megúszom a dolgot minthogyha váltanék 1200-as platform-ra, de cáfoljatok rám ha nem így van!
ASRock B365M Pro4 talán olyan ~20k környékén eladható és 30k ráfizetéssel tudnám megvenni a Z390M Mortar-t. Nem tudom mennyire halott ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest