- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjozsef
senior tag
válasz kisgyerek85 #2384 üzenetére
Megadhatod, valszeg nem jól csinálod.
-
vjozsef
senior tag
Jah, lemaradt az hogy proftpd-t hasznalok freenas-on.
-
vjozsef
senior tag
Szenvedek a rohadek ftp-vel, raadasul passziv mod kellene NAT mogotti eroforrashoz. Tud vki nekem mondani mukodo konfigot?
A jelenseg az hogy a tavoli listazas nem mukodik es igy ugye semmi mas.
Sima ftp klienssel linux alol probalom, passive modot bekapcsolom!
-
vjozsef
senior tag
Csinalsz egy mindentol elszeparalt "hotspot"-ot, hogy csak net legyen nekik erosen limitalva. Kiraksz egy tablat az uzleten belul a jelszoval es ennyi. Bemegy juzer latja a jelszot felcsatlakozik es mindenki happy.
szerk: esetleg hetente cserelgeted a jelszot.
[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz csusza` #2142 üzenetére
"Aztán,ha van köztetek szakavatottabb ember,aki esetleg céges szinten vagy nagyobb rendszerekben is használ Mikrotik-et,szeretnék tőle egy kis segítséget kérni privát üzenetben,főként tűzfallal kapcsolatos kérdésem lenne. Ugyan hónapok óta gyakorlom a Mikrotikek telepítését,de azért vannak még sötét foltok."
Mint egy jo bor, idovel nemesebb lesz es le fog ulepedni a tudas.
Tapasztalat.
-
vjozsef
senior tag
Megoszulok.
6.22-n probaltam.hu-bol, tokeletes!
6.28-n meg mindig nem megy .it-bol.
Lehet nem a mikrotikben van a hiba hanem a trehany isp-nel ahol nem tudja vbisszaforditani az ip cimet DNS-bol es ezert nem fogadja el az smtp?
UPDATE:
"No ptr Records exist"
" We notice you are on a blacklist."
Oh, anyam...
-
vjozsef
senior tag
Nah, mibe futottam bele a napokban, csak hogy okuljatok!
RouterOS6.28.
A hiba itt van leirva.
6.32-nel, es 6.35-nel mar nincs ilyen, bar lehet hogy az is kozrejatszik, eltero szolgaltatoktol probalkozok eltero helyekrol.
Esetleg nem tudjatok kiprobalni?
[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
Szerintem felesleges kolteni ra tobbet ha ugysem hasznalod ki. Bar ez mar nem ide tartozik...
Ha megis akkor rb3011.
Bar azt sem ertem, miert szopatnad magad egy plusz AP-vel.
Ha semelyik verzio sem jo, akkor 0rol epitesz egyet segitseggel, es akkor az lesz amit valojaban te akarsz. Ebben az esetben lesz neked a legtobben a cucc.
-
vjozsef
senior tag
válasz KaiotEch #2018 üzenetére
A MikroTik RouterOS világa - "Mi ez és miért nem megy rajta a net?!"
Az a baj az itthoni oktatassal, illetve tanfolyammal hogy igazabol uzemeltetoknek tartjak, bar a kezdo tanfolyam az jo, de mire eljutottam oda hogy befizessek ra, rajottem hogy 70e ft-ert igazabol nem tudnak a kezdo tanfolyason ujat mondani.
-
vjozsef
senior tag
Hm, valoban nem lehet.
De itt talan ez mukodhet: MikroTik - same static DHCP lease with one IP address for LAN and WAN
-
vjozsef
senior tag
-
vjozsef
senior tag
válasz Freestyle79 #1772 üzenetére
A MAC address-t nem veletlenszeruen generaljuk/osztogatjuk.
Az anno ki lett osztva, es nem kellene kavarni vele. Azt tudom elkepzelni, hogy megveszel kilonyi regi halokartyat, es beirogatod szepen egy listaba, majd szkript kivalaszt egyet. Ha ugyes vagy es kitarto, akkor evekre elore lesz MAC cimed.
-
vjozsef
senior tag
1. Kivancsi voltam.
2. "vjozsef: mire kell script?
address listbe felveszed : 200.0.0.0/8 (ez itt pl latin amerika és karibi), mondjuk egy blokkolt listába
első szabály, (az established és related accept után) input és forward chainbe, hogy drop."Na ne mar hogy kezzel toltogessem.
-
vjozsef
senior tag
"nem sok kb 2 kilóméter, de rossz rálátással, "
Ezen Mikrotik sem fog segiteni, sot semmi sem. Freshnel zona szamitas megvolt?
Ebben az esetben az adoteljesitmeny noveles meg kb agyuval a verebre.
-
vjozsef
senior tag
válasz bambano #1646 üzenetére
Ez a hsz talan kicsit foldbe dongeto volt de nagyjabol en is ezt gondolom.
Sokan tulmisztifikaljak ezt a tuzfal dolgot otthonra, holott teljesen felesleges nyitott portokat letrehozni feleslegesen vagy hibasan beallitott szolgaltatasokkal, hogy utana legyen meg melo vele pl letiltani kivulrol.
-
vjozsef
senior tag
válasz Tamás9x #1574 üzenetére
Szerintem olvassgass eloszor Mikrotik Wikit.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest