- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
__Bru__
újonc
Sziasztok!
Új vagyok még a Mikrotik eszközök témájában.
Vásároltam egy RB2011UiAS 2HnD routert. Winboxban frissítettem az eszközt majd elkezdtem beállítani. Mikor beállítottam az alap dolgokat amiket szerettem volna: VPN, stb, azt tapasztaltam, hogy iszonyat lassú lett a net. (Speedtest.net-en mérve kábelen 8-10Mbit/sec, wifin kb két méterre a routertől 3-4Mbit/sec).
Gondoltam biztos valamit elrontottam a beállításokkal. Teljesen előről kezdve reseteltem a routert. Winboxban Quick Set-ben csak átírtam a hálózat nevét és tettem rá egy jelszót (Security: WPA2, Encryption:tkip) Ezek után is így közel gyári beállítássokkal(amint írtam csak a hálózat neve és a jelszó lett módosítva) is csak 10-15Mbit/secet mérek kábelen és 8-10Mbit/sec-et wifin. Az előbb feltűntetett adatok mind letöltési sebesség, feltöltésre minden esetben kb 10Mbit/sec-et mérek kábelen és wifin egyaránt.
Akármit próbálok csinálni vele, nem tudok javítani a mért adatokon. Direktben a modemre csatlakoztatva a gépet több mint 120Mbit/sec-et mérek. Ugyan ezt a kábelt használom a router és a modem között.Mit tanácsoltok?
UPC Fiber Powerre 120-ra vagyunk előfizetve
modem: Cisco EPC3212Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -8.2 dBmV 36.8 dB
Channel 2: -8.1 dBmV 37.1 dB
Channel 3: -8.1 dBmV 37.2 dB