- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacam
aktív tag
Sziasztok.
Akad egy kis megtakarított fityingem OTP-s számlán. Jövőre lesz alkalmam egy ingatlan egy részét megvásárolni és tartok attól, hogy a pénzem napról napra kevesebbet ér. Szerintetek bő fél évre hogy tudnám biztonságban tudni ezt az összeget? (ne tűnjön el az értéke) Tudom, senki nem jövőbe látó, lehet (sőt szinte biztos) hogy az összeg és az ingatlan árának viszonya nem fog nagyban változni, de mivan, ha mégis. Nem csillagászati hozamokra pályázok, pusztán az értéktelenedését szeretném elkerülni. Tartsam devizában, rakjam párna alá, vagy bízzak abban, hogy minden szuper lesz?
A bankom befeltetési tanácsadóiban nincs bizodalmam, mert az egyén abban érdekelt, hogy behúzza az ügyfelet, a bank abban, hogy a pénzzel játszadozzon, nekem marad a remény, hogy az összeg legalább annyit fog érni a végén, amennyit beletettem.Köszönöm szépen
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Benéztem ebbe a topicba de mivel nagyon nem ezekben a körökben mozgok (hülye vagyok hozzá nah) a felét sem értem annak, amit beszéltek (főleg a rövdítések, mozaikszavak miatt)
A lényeg, hogy van egy haver iskolatársának anyukájának ángyának egy icipici -de tényleg nem sok- készpénze egy ismerős pottyantósvécéjének alapjába betonozva. Látom mennyire sz@r a helyzet, az árak kúsznak fel, a forint gyengül. Namármost ezt az icipicit menekítené a haver iskolatársának anyukájának az ángya. Jelpill jó helyen van, de nincs használva viszont rossz látni, hogy értéktelenedik. Tudom ez mind mind puszta találgatás, senki nem lát a jövőbe de jól nézem azt, hogy érdemes a HUF-t (még ilyen árfolyamon is - gondolom jobb nem lesz) átváltani valamibe? (Talán USD)
Ti, akik benne vagytok, nekem nagyon úgy tűnik, hogy látjátok a folyamatot....én, aki nem vagyok pénzügyi mágus, csak érzem a bődömön, hogy sanszos, hogy gáz lesz. (vagy nem..de ha mégis, akkor orosz és hétszeres áron ) Nemhinném, hogy mostanság bekúszna "normál" 360 körülre a HUF-EUR árfolyam. Kockásfüzet szerint kisebb, de már 6 számjegyű összeget buknék, ha most pénzváltónál váltva EUR-t vásárolnék és az visszaesne 360ra ezért kicsit bizonytalankodok, mivan, ha magára talál a forint. Szerintetek lehet ennek sanssza? Rohadtul garasoskodok, ahol tudom, fogom a lóvét, ez a kis összeg nagyon nehezen jött össze és fogalmam sincs, hogy tudnám stabilizálni az értékét (esetleg arany?! ) ezért gondoltam, hátha van 1-2 tippetek. (talán 1/3 EUR, 1/3 USD, 1/3 HUF?!)Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
No, beszéltem az illetővel (tudjátok, pár hete kérdeztem, hogy vegye-e ki a pénzét a rokonom a bankból) ... a következőt kérdezte (én tolmácsolom, ha megengeditek):
Mibe Váltsa át a ft-ját?
Gondolkodtunk, most elég drága minden...USD/EUR/CHF/...vagy vegyen aranyat? (már ezen is filózik...de azt nem tudja gyorsan "felhasználni", ha szükség lenne a pénzre, hírtelen)Tuttinak mondható stabil pénz a világon nem létezik, igaz?
Üdv
-
lacam
aktív tag
@hati:
Köszi...Sokszor, sok helyen (most nem tudok forrást linkelni) mondták, hogy ha kiborul a gazdasági bili, adott bankok, érintett ATM-jei meg lesznek rohanva, mert kell a "tüzelő" (addigra lehet hogy kellően értéktelenné válik a magyar fizetőeszközünk?!)
@_BM_:
Köszönöm az infót....na igen, ilyen illetőről van szó. Szerintem mióta az eszemet tudom, nem volt sehol (nyaralni/kirándulni/stb) csak a meló, de még hétvégén is. Így sikerült összekuporgatni ezt a bizonyos összeget.
30millió? Annyt legális melóval nem keres az ember, a büdös életben. (kivételek akad(hat)nak) ... az illető, világ életében tisztességel, becsülettel dolgozott, szinte non-stop, nehogymár pár sunyi politikus tegyen keresztbe neki.@fetye:
Köszi! 13millió, irdatlan pénz, egy élet megtakarítása sem lenne elég...így, úgy tűnik nem kell attól tartani, hogy elvész.. (az értéktelenedés az más kérdés)
@maross:
Be is ...-na, ha élelmiszer felvásárlásnál tartanánk.
Remélem sosem éljük meg ezt....Mégegyszer köszi. Jó tudni!
[ Szerkesztve ]
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Lehet hogy nem a megfelelő topic, de hátha...
A tágabb rokonságban van egy illető, akinek (most ne sokmillióra gondoljatok....7számjegy alatt van) van egy kisebb megtakarítása. Erste számlán tartja. Ma olvasom, hogy az Erste erős veszteséggel zár Magyarországon.
Ti mit tennétek, hová tennétek a megtakarított pénzt? (és most nem ingatlan/befektetés/stb érdekel) Maradhat Ersténél, hisz a pénz nem vész el (max átalakul wc papírnyi értékké )
Szerintetek megérné átváltani (most tutti nem, EUR árfolyam piszok magas) esetleg átvinni máshovű.. már bank kivonulásokat vizionálnakValami 'okosat' kéne mondanom az illetőnek
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Android szakmai topik