Új hozzászólás Aktív témák

  • G@ben

    addikt

    5 éve sikeresen rábeszéltek egy unit-linked biztosításra. Az első 3 évben indexálták is, de ezt az utóbbi két évben már nem engedtem. Mivel most már tudom módosítani, az lenne a kérdésem, hogy mit érdemes vele tenni?
    Aegon Forte csomagról van szó, havi 18900 Ft befizetéssel. Az eredeti cél egy hosszú távú befektetés volt, úgymond nyugdíjra, de nem tudom, hogy hogyan lehetne ebből a legtöbbet kihozni. Csökkentsem a befizetést a minimálisra, hagyjam így, emeljem a befizetést, mondjam fel, váltsam át másra, ha lehet?

    Illetve van benne egy éves kb 30000 Ft-os költség, mint Kezdeti kezelési költség, ami a magyarázat szerint A biztosító szerződéskötéssel kapcsolatos kezdeti költségeinek a fedezete, mely a pénzalapból a kezdeti befektetési egységek elvonásával kerül érvényesítésre. A kezdeti kezelési költség levonási periódust követően a biztosító a szerződés kezdeti befektetési egységeit automatikusan áthelyezi a felhalmozási befektetési egységekhez.
    Ez mi? Első két évben nem vonták, azóta vonják és hiába kérdeztem őket, nem igazán tudtak rá értelmes magyarázatot adni. A befizetéseim 13%-át elviszi ez az egy költség, amit nem tudom, hogy fog kitermelni a hozam, de ők sem, mert a szakértő is csak annyit mondott, hogy kitermeli, de nem tudja, hogy. Meg tudja magyarázni nekem valaki?

    Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

Új hozzászólás Aktív témák