Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnamo
tag
-
barnamo
tag
válasz
Bdanyy #35490 üzenetére
Pedig 'a mennyiért vennéd' fontos kérdés lehet.
Nemrég vettem egy Canon Powershoot s100-at. Drága, de nagyon jó gépnek tűnik. Táskabarát, könnyű, és nagyon tetszenek a képei. Teljesen Auto módban sem teszi tönkre a végeredményt és még egy esti teljesen sötét szobában is tud színhű képet csinálni vaku nélkül. Bár az már mégiscsak mákos lesz, de akkor is tud
Már így is nagyon tetszik, hogy felét sem fedeztem fel amit tud. És 'csak' egy kompakt.Ugyanakkor fényképezőgéptől furcsa jelenség, hogy egyhuzamban 20-30 kép után felmelegszik. Gondolom a processzor ami dolgozik, és ugye ventilátor az nincs benne.
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35343 üzenetére
Főleg, hogy ugye 3 napja van csak digitális gépen, eddig csak telefonnal.... egy kissé el vagyok még veszve. Eddig kb semmi fogalma nem volt ISO.ról vagy bármi másról, de napi 200 kép és bele fogok biztos jönni egyszer
Csak jó volna egy hozzáértő a közelemben a gyorsabb tanuláshoz.
-
barnamo
tag
Valóban 80-on volt az ISO, az utolsó képen legalábbis, ami még megvan, azóta meg nem sikerült rossz képet csinálnom, mert feljött a nap.
http://kepfeltoltes.hu/120621/IMG_0097_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kicsit túl nagy ügy kerekedett a bénázásomból, de nekem nagyon jól jön mások tudása, mivel nekem még nincs, eddig egy minden beállítást nélkülöző gépem volt csak, aminél még a telefonom is jobb képeket csinált. De elszánt vagyok, így ha kicsit későn is kezdtem azért is megtanulom, a kísérletezgetés mostantól már ingyen van.
Más: az irfan view nem tudja elforgatni az elkészült képeket: elforgatom, elmentem, de amikor megnyitom megint az eredeti állapotában van. Évek óta ezzel méretezek és forgatok, ilyet még nem tapasztaltam. Csak az s100-al készült képeknél.
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35332 üzenetére
a képet viszont nem tudom feltölteni, akárhogy méretezem és vágom, nem megfelelő... a pixel és a mb is a megadott értéken belül van pedig
Most megint lemerültem, majd reggel visszatérek rá, meg netezek kicsit majd a képstabilizátorával kapcsolatban. és kipróbálom ugyan azt a témát minden zoom értékkel,
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35330 üzenetére
P és auto, a manual még nincs teljesen átolvasva, mivel nyomtatva nem kaptam angolt csak CD-n pdf-ben, monitoron meg nem nem igazán szeretek hosszasan olvasni
főleg ha kint vagyok terepen,. majd apránként
Izzólámpáns és fluoreszcens esetben biztos hogy be fog mozdulni, eddig kb mind. de auto módban is, ha nincs elég fény.
Fura hogy egyszer nagyon jó képeket csinál, 1:1-ben is látszik minden szőr a macskán, máskor meg akárhogy próbálkozok, mind bemozdul.
A képstabilizálás meg nekem nem egyértelmű mikor is van bekapcsolva, pl ha módot váltok akkor mi marad meg a beállításokból.
Gyakorlok, két nap alatt már 3x lemerült, csak el vagyok veszveMost csak ez az egy van amit még nem töröltem.
Valószínűleg a hozzánemértésemmel bénázok, de rá fogok jönni mi a gond
-
barnamo
tag
a canon s100 és az sx240 között a képstabilizálás volt a fő dilemmám, hogy melyiket, és az s100-nál tényleg kicsit sok a bemozdult kép.A kezem túl remegős, vagy valami beállítást nem találtam még meg?
-
barnamo
tag
válasz
scarabaeus #35266 üzenetére
Ok, akkor viszont egy jó pont, hogy ilyen hamar fel lehet tölteni,.Remélem nem csak addig bírja majd ameddig tölti
-
barnamo
tag
Ok, mert mondott valami órát a srác, csak épp akkor másra figyeltem, és mire hazaértem elfelejtettem
Pótakkut viszont még nem vettem, mert nem szeretnék valami lengyelpiacit venni, ami mondjuk beleolvad a gépbe. Mi alapján dönthetem el, melyik a jó vétel, ha mondjuk nem a legdrágább/hivatalos akkut venném meg? Vagy nem érdemes már pont ezen spórolni? -
barnamo
tag
Ma megvolt a gépvásárlás, a Canon s100 nyert, meglepően kicsi és táskabarát, és 1:1-ben is nagyon jól néznek ki a képek, pedig a képek fele csak auto módban készült, és mégsincs semmi ecset hatás. Az ÁFÁ-t ráadásul visszakapom, így még anyagilag is nagyon jól jöttem ki blőle kb 99.000-ért. Még a 45MB/s memóriakártya is akciós volt épp
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat mindenkinek! Azt hiszem elégedett vagyok, és nélkületek nagyon el voltam veszve
Már le is merítettem az akkut viszont nem emlékszem az a jóképű szakállas a boltban hány órát mondott első és második töltésre, még ebben kérnék tanácsot. -
barnamo
tag
Végre kezdek határozni, és most kapom sorba az új ajánlásokat.
Szerencsére masszívan Samsung utáló vagyok minden műszaki cikkben, így az egyik biztos egyből kiesik, de most nézhetek utána megint egy új gépnek.
És az s95 megjelenéskor megérte az árát? Nem az lesz itt a fórumban 1-2 év múlva, hogy az s100 a legjobb vétel (amikor már kapni sem lehet majd) valamiféle nosztalgiából, hogy milyen jó kis gép volt az anno, és az újak meg sem közelítik?Szidták, hogy lassú, rossz a fogása, bár a képe szép, de drága stb, most hogy már ritkaság, egyből a legjobb gép lett
Az sx220-230 esete is eléggé hasonlónak tűnik nekem. Mintha évről évre egyre rosszabbak lennének a gépek, minél újabb a technológia.
Ezeket már ismeritek az újakat meg még nem. Nem valami ilyesmi a helyzet?Írom ezt külsősként, mert az s100-ról tényleg alig találtam a neten értékelhető anyagot
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35168 üzenetére
Írtad érdemes megnézni. Vagy inkább erősen ajánlott az s100 helyett? Jövő hét elején most már tényleg szeretném megvenni a gépet, másfél hónap halasztás után
Olvastam most két cikket, van ami tetszik, csak ez a bizonytalan hozzáállásom az Olympus-hoz jelenleg még erősebb
Az s95 képei nagyon megtetszettek. Így az utódja nálam most előnyben van, csak kevés róla az info, míg az Olympus-ról meg egy csomó írás van.Tudom, nincs tökéletes gép. Miért lenne ajánlottabb nekem most az Olympus?
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35166 üzenetére
Az Olympus átlagos kompakt-ban nem túl bizalomgerjesztő, kértem kölcsön hármat is kipróbálni. A drágább gépeket már jobban megtervezik?
Ne bizonytalaníts el, végre határozott vagyokBár az s95-re határoztam el magam, nem az s100-ra de ha nincs hát nincs. És a 100-asról alig vannak még írások.
-
barnamo
tag
Nincs már canon s95 egy hatfős várólistára kerültem volna fel hetediknek. Az s100-al sem rontottak sokat a sorozaton? Még mindig jobban ajánljátok, az s szériát, mint az sx240-t?
-
barnamo
tag
válasz
scarabaeus #35137 üzenetére
Nem tudom már milyen oldalakat nézegettem, edigitál-t biztos, de főleg angol nyelvűeket olvastam eddig, de azt hiszem akkor abba is hagyom az olvasást, egyszerűbb holnap munkába menet megkérdezni van e még a 95-ből, vagy csak kint hagyták az oldalon. A 220 ról nincs túl jó véleményem, volt amire egy évig küldözgették az SMS-t , hogy nincs, nincs, de majd szólnak ha lesz, aztán nem jött több SMS
De ha nincs és véletlen félrenézve egy s100-st veszek akkor azzal sem járok gondolom sokkal rosszabbul, max leragasztom rajta a márkajelzést és valami olcsóbbat vallok be, ennyiért venni bármi is már égőnek számít a közegemben
Főleg manapság, Magyarországon nehéz ügy
-
barnamo
tag
-
barnamo
tag
válasz
s7evcsenko #35125 üzenetére
A Panasonic Lumix DMC-GF3 már nem kompakt és még veheted mellé pluszban az objektíveket is, és hordozni így már nem olyan egyszerű , a kompaktnak meg az lenne a lényege, a kis mérete, így aki minőségi kompaktot keres az nem fog nagy gépet venni helyette. (én se vennék most még)
-
barnamo
tag
Közben én is olvasgatok, és jópár manuális dolog a műszaki adatoknál ami a 240/260-nál nincs, nincs, nincs, az a 95/100-nál van, van, van,
ISO értékekből is van rengeteg.
Tehát csak az auto fókusznál van kevesebb hogy csak TTL semmi követő és stb, meg ugye a zoom.
Nagyon jó, hogy felhívtátok rá a figyelmem, és van is a városban üzlet ami papíron még áruja a 95-öst 89.000-ért. Igaz, hogy 65.000-nél akartam meghúzni a max határt, de a végén még az s100-ast veszem meg, ami már szintén CMOS szenzoros, és maradt a 1/1,7" is, csak aztán tényleg legyen értékálló, a mechanikára, fizikumra is, meg a készített képekre is. -
barnamo
tag
Arról nem találok még info-t hogy az s95 mennyire jó mozgó témáknál, tehát az auto fókusz, a képstabilizálás amiről csak a 240-nél tudok, és az annál biztos jó. x
És egy amatórizmus: a nagyobb zoom esetében nincs valami olyasmi, hogy kétszeres fókusztávolság? Tehát ha makrózok egy rovart egy levélen akkor a cserje alatti fű sem egy homály, és ha mondjuk arcokat fotózok akkor a mögöttük lévő a falon a borostyán levelei is jól látszódnak.Bár ha nem találok a közelben s95-öst akkor meg úgyis felesleges az egész kérdezősködés.
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35103 üzenetére
Köszönöm, pont ilyen írásokra volt szükségem, akik tudják is hogy mit írnak. Magamra vagyok maradva, és első gépnél nem tudok még mire figyelni. Még az sem tudom lényegében mit jelent az a gyakorlati felhasználásban hogy a 20-hoz képest csak 3,5-ös a zoom. Kár hogy az s100 annyi amennyi, bár ebből sejthető valami, hogy a sx240/260 és az s100 van most egy időben kiadva új modellként és melyik a drágább, pedig az s100 is csak 5x.
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35087 üzenetére
Viszont a 20 hoz képest a 3,5-ös zoom tényleg elég kevésnek tűnik. Meg ugyan nagyobb a szenzor és a rés, az s95-nél de CCD. Még így is megéri hogy nagyobb? Mert a sx240 CMOS ami elvileg jobb képminőséget garantálna, pl sötétben is. Így talán ezért kisebb a szenzor is és a rés is. Mert nincs rá szükség.
Vannak akik kitartóan és megyőzhetetlenül ragaszkodnak valamiféle nosztalgiából bizonyos modellekhez telefonnál, fényképezőgépnél, stb, mondván hogy manapság ilyet már nem gyártanak. Ezért vagyok csak ilyen óvatos.Itt mondjuk az s95 győzőtt.
http://snapsort.com/compare/Canon-SX240-vs-Canon_PowerShot_S95
csak lehet olyan szempontok alapján amik nekem mondjuk nem is fontosakRAW lesz a 240-hez is, az orosz project által, vagy mit jelent hogy valódi RAW?
-
barnamo
tag
válasz
schawo #35089 üzenetére
Nem a pesszimista a hozzállásom, csak reális. tényleg ez van bármi műszakit veszek, laptopom cserélték, gyár hibás alaplap, mp3 lejátszóból is kb minden második ami jó, még egy sima hdd külső házat is cserélni kellett, mert nem volt összeforrasztva a kábel, az első telefonom mégintcsak csere, érdekes módon a második telefonom viszont elsőre jó volt
Szóval én ezért nem rendelek ha lehet semmit, csak ami a saját városomban kapható -
barnamo
tag
válasz
schawo #35087 üzenetére
Mondjuk nem a 260 hanem a 240 amin gondolkodok, de a kettő között nagyjából csak a GPS a kül.
Elképzelésem még nincs a dolgokról, de egy dolog miatt szimpatikus a nagyobb zoom, jószándékúan azt feltételezem, hogy egy ilyen zoomtartományhoz komolyabb képstabilizálás jár.
De kösz a tippet, az S95 is canon, és most már van mivel összemérnem az sx240-et. Ez a gép eddig elkerülte a figyelmem, mert tényleg nem sok helyen van már, a szokásos pechem miatt meg nem szeretem ha messziről kell rendelni valamit, mert úgyis cserélni kell majd -
barnamo
tag
válasz
Zozzer888 #35085 üzenetére
Igaz is, már kifolyik a szemem, több fórumot olvasok egyszerre, magyarul, angolul, árakat és gépeket hasonlítok... stb. De megvárom akkor mit is írnak be ide a mai nap folyamán.
Nem feltétlen ragaszkodnék a 65.000 fölötti árhoz, de még kibírnám, az sx szérián kívül más most épp nem tetszik , így most a 230 és a 240 ami versenyben van. Várom a tulajdonosok tapasztalatait -
barnamo
tag
válasz
Zozzer888 #35082 üzenetére
Néztem, csak a a 230 és a 240 között volt egy technológiai váltás.
A JPEG tömörítés elvileg ugyan az, csak a tömörítésnél már nem Finom és Normál van hanem Szuperfinom és Finom de ez semmitmondó adat.
A DIGIC 4 processzor-t cserélték le DIGIC 5-re a 240-nél, de mint hozzánemértő nekem ez sem sokat mond.
Meg eltűnt a GPS, legközelebb csak a 260-ban van és a zoomtartomány most már 28mm helyett 25mm-nél indul ami ugye garantálja torzítást
Más a vaku, és nincs ISO 3200, csak 1600, de úgyse használ senki 3200-ast gondolom. Más még a Max. f/érték : f/3,1 - f/5,9 helyett f/3,5 - f/6,8.Rászánom én azt a plusz 20.000-et is akár, max egy hónapig nem eszek, végülis csak 1x kell kifizrtni, és több évre veszem, csak nem tudom tényleg ér e ennyivel többet, ha meg túl sokat hezitálok eltűnhet a 230
-
barnamo
tag
válasz
zeno70 #35077 üzenetére
Ha nem kéne néznem az árat az sx 260-ast vagy a Canon IXUS 510 HS-t venném kompaktból. De ha a 260 nem tetszik (jó ötlet elöbb én is kézbe fogok egyet, nehogy nekem se tetszen) akkor nincs már versenyben. Bezzeg az IXUS 510-nál mennyire rá van gyúrva a design-ra
Szerintem én most csak a canonok között nézelődök, pl égő, hogy a sony cybershoot telefonok, mintha jobb képeket csinálnának, mint a cybershoot kompaktok, nyílván a korlátoltságuk függvényében. Samsung nálam szóba sem jöhet.
A Canon PowerShot S100-t is néztem, összehasonlításra az olcsóbbakkal csak nem értem ennél miért csak 5x a zoom?esetleg vedd meg mégis a 260.ast, bánd meg és megveszem féláron
-
barnamo
tag
válasz
Zozzer888 #35075 üzenetére
Egy amolyan gyorsan reagáló, minél jobb képstabilizátorral bíró gépet szeretnék, ami éjszaka is elboldogul. Tájképek, és videózás nem érdekel. Tehát többségében inkább ilyen akciófotózásra kéne, de manuális beállításokkal is szeretnék próbálkozni. Ne legyen se nagy se túl nehéz, egyenlőre ezért is csak a kompaktokat nézem, majd a második gépem már igazibb lesz, mert ezt ha lehet szeretném mindig a táskámban tudni, és ugye már egy 400g-os gép is nehéz (kölcsönkértem, kipróbáltam és hurcoltam, nem tetszett)
Ez a canon sx240 ami tetszene, jókat olvasok a képstabilizátoráról, csak 65.000 körül már szerettem volna megállni. Úgyhogy most olcsóbbat keresek de nem igazán találok. -
barnamo
tag
válasz
Zozzer888 #35072 üzenetére
Csak már megint egy jó ideje ülök a témán, közbe a narancsoséknál már két listámon levő gép is kifutott termék lett időközben, pedig már áprilisban meg akartam venni egy kompakt-ot, de mire eldöntöm melyiket, megint olvasok valamit ami elbizonytalanítl , vagy amit találok, hogy na ez jó, az meg mindig kicsit drágább mint szeretném
-
barnamo
tag
éS ha a két versenyző a Kodak EasyShare Z990 Max és a Canon PowerShot SX240? Akkor melyik? Nem is egy kategória, tudom, csak érdekelne, hogy a jóval drágább 240-es kompakt, vagy az olcsóbb z990 bridge.
-
barnamo
tag
És máris többet ér így nekem egy Canon, mint egy HX9V
talán még a RAW-nak is hasznát veszem, hisz az eddigi megörökölt gépek amiket használtam sem tudtak, nem tudom még miről maradtam le.
Mondjuk már tegnap sem tetszett annyira Sony miután nem csak a promo leírást, hanem a vásárlók írták részt is átböngésztem róla. -
barnamo
tag
Nem a másodpercenkénti képre gondoltam, hanem a maximális képszámot a sorozatban.
-
barnamo
tag
Igen, én szeretem a sorozatfotót, és 3 kép egymás után még nem az, de legtöbbnél csak ennyi, a maximális pixelszámnál. Mondjuk a telefonom is 3 megapixeles, és azzal lövi el a 8-at. Az sx240-nél és 260-nál ugyan még nem találtam meg mennyit tud zsinórban csak annyit, hogy van, de majdcsak ráakadok, talán ma. Nem szánok rá napi 2 óránál többet az olvasásra mert el fog menni idő előtt a kedvem
-
barnamo
tag
Régebi Canon gépeknél volt valami nem hivatalos firmware frissítési lehetőség, kibővített menü, RAW, ahol a gép alapból nem támogatta, stb, nem tudom erre a sx220-sx260 sorozatra is megvan-e, nem is lényeg egyenlőre, de egy ilyen unofficial frissítéstől gondolom ugrik a grancia, ugye?
Ez a Canon sorozat tényleg már Bridge kategória? Van oldal ahol annak írják, de ahhoz képest nem túl nagyok, sima kompakt dimenziókkal és súllyal bírnak.
-
barnamo
tag
válasz
Mhamster #34313 üzenetére
Ez most nekem jó hír, mert nekem a gyorsabb működés és minél jobb képstabilizálás is szempont volt. Bár drágább, de valószínű úgyse egy évre veszem, és csak 1x kell kifizetni egy évben
Inkább költök egy nagyobb összeget, mint hogy utána sóvárogjak, miért nem a másikat vettem.
Feltéve ha nem Canon márkakereskedő vagy és azért írtad le ezt
Azért az jó lenne ha a 240 és 260 az ISO-val nem 100-ról indulna, inkább 80-ról.fabicska, vidéket nem írt külön, úgy értettem, mert gondolom ezek az online boltok többnyire pesti lerakatúak, én meg Szegedről rendelem, vagy lehet akkor összevárnak egy több megrendelős szegedi pakkot, és úgy kocsikáznak majd.
-
barnamo
tag
Nekem a MILC-nél pont az lenne a szempont, ami többször is fel lett hozva, hogy ok, ott is van egy nagyobb objektív, de legalább maga a ház nem túl nagy/nehéz. Így azért könnyebben magamnál tartható, mint egy tükörreflexes. és mégiscsak jobb a végeredmény, mint egy kompaktnál.
Azért jó, hogy pont most májusban(!) tűnt el az sx220 és az sx230, mert ezek olyan 60-75.000-Ft-os gépek voltak, kb pont amire gondoltam így kompakt-ban, de 'szerencsére' most még ott vannak helyette az újak a 240-es és 260-as jelölt, pár változtatással, csak ugye 85-99.000 Ft-ért. Így már túl van azon amit egy kompakt gépre szánnék, de most vagy többet költök, vagy olyat veszek ami nem igazán tetszik.
rokafiu77, nekem is a Sony DSC-HX9V volt egy másik alternatíva erre az árra, de amiket olvastam nem nagyon tetszettek, egy részük egekbe dicséri, mások meg nagyon nem, és ez mindig gyanús.
"a kijelzője kissé túlszínezett és ezért whitebalance-ot nem lehet hozzá állítani: ugyanis ha a kijelzőn jók a színek, akkor a letöltött képek már fakóak.'
"Videókészítéskor a felvétel 20 percenként leáll, mert ekkor éri el a fájlméretkorlátot (2gb) ami a firmware által megengedett."
"feltűnő az optika torzítása"
"Vakuja elromlott, egyszerűen pár száz kép után nem jött ki többet (utóbb utánanéztem, nem egyedi eset)."fabicska, neked meg sok szerencsét, nekem még neten megrendelve sem sikerült beszereznem soha kifutó terméket, bár az sx220-nak még nem hűlt ki annyira a helye. Kaptál már visszaigazolást, hogy van és küldik?
-
barnamo
tag
válasz
Zozzer888 #34288 üzenetére
Kompaktból mondjuk olyan nagy választék most nincs is, egy kategórián belül, és így tudatlanul még talán majdnem egyformának is tűnnek nekem. Lehet ki kéne aludni amit eddig olvastam 4 nap alatt, és üres fejjel rábökni egyre a 3 oldalas excel táblázatomban amit eddig kijegyzeteltem
Úgyse fogok tudni kipróbálni másik gépet a következőig, nem tudom majd miről maradtam le. Majd alkalmazkodok, és egyszer lesz komolyabb is talán. Csak még tanácsot sem tudok kérni, hisz nem tudom mire kell rákérdeznem, de tényleg elég egyformák, és a legjobb tanács már benne volt az első nekem írt mondatokban, hogy válasszak a MILC családból, mert az én igényeimre úgysincs kompakt gép
-
barnamo
tag
Már 3 éve csak halogatom a komolyabb gépvásárlást, (az előző nem számít, kb 'gyerek-fényképezőgép' volt SEMMIféle beállítással nem bírt (makro mód talán volt és vaku ki/be), minden auto-n) félévente belelkesedek, majd a sok olvasástól ellentmondó írásoktól és a hozzánemértésemtől elmegy kedvem az egésztől.
Tudom én hogy nem a kompaktok a jó gépek, szívem szerint kettőt vennék egyszerre, egy hétköznapit amit magamnál tartok a spontán képekre, és egy alkalmit, amivel a konkrét ötleteimet valósítom meg, de ez Magyarország, magyar körülmények között élek, és nekem most tényleg a hordozhatóság lenne a fontosabb. Csak épp megint nem tudom melyik az amit keresek. Lehet az jár jól aki nem olvas utána, görcsölés nélkül bemegy az edigitálba vesz egy aktuális modellt aminek megfelelőnek tartja az árát, és a tudatlanok boldogságával kattintgat. És velük keresnek jól a gyártók, ezért kell mindig váltani, mert ők veszik meg az új modelleket szó nélkül.
Nekem meg lehet most sem lesz digitális gépem -
barnamo
tag
Én már inkább a PowerShot SX240 HS-nel szemezek, a könyebb beszerezhetőség miatt is.Ccsak tény, hogy már túl van a tervezett árhatáron. Csak még mindig nem találtam rá elég vásárlói véleményt, hogy megéri e. Főleg ha tényleg ennyire kell hozzá a pótaku is (amúgy az sx220-.hoz is nagyon ajánlják, számold bele az árba) nem tudom miért nem jó AA-s akkura tervezni egy gépet, nekem ez elég önző dolognak tűnik a gyártóktól.
-
barnamo
tag
Próbáltam, de mindig csak az utolsónál van aktív szerkesztés rész, és ott se sokáig, mire újra írnék, már nincs ott. Furcsálltam is.
Ja a válaszról valóban megfeledkeztem, nem vagyok egy gyakorlott fórumozó, elnézést a szemetelésért!
-
barnamo
tag
És igazad van, fél perc valóban sok idő lehet egy képnél, csak láttam ahol elmegy 8 másodpercig is. csak elösször azt hittem ez valami képlet, és nem tartomány.
-
barnamo
tag
Na, majdcsak megtöltöm a fórumot, de tényleg senki hozzáértő ismerősöm, és erre sem találok írást:
a 1/1600 - 30 másodperces zársebesség az jelenti, hogy nem fogok vele tudni a képen csíkot húzó szentjánosbogarat fényképezni? (Vagy akkor legyen egy esti lánchidas kép a hegyen állva, csíkot húzó forgalommal, bár az már klisé
)
-
barnamo
tag
A 220 ami nekem nagyon nem tetsző 'bolt'.
Eddig bármit vettem/rendeltem nem volt és volt mikor egy évig is küldözgették az emailt, hogy még mindig nincs, de majd persze értesítenek. (Vagy én kerestem már akkor is mindig az 'elavult' dolgokat?) -
barnamo
tag
Vagy az Intelligens képstabilizátor is pont hogy digitális és nem optikai?
-
barnamo
tag
Az hogy egy gépben ott a digitáis képstabilizáló is jelent valamit az én szempontomból? Vagy az olyan, mint a digitális zoom és nyugodtan figyelmen kívül hagyhatom?
És ahol csak a digitális képstabilizálást írják az felejtős? -
barnamo
tag
Valóban pont az sx220 sx230 sx240 sx260 amit olvasok épp, csak az un. Intelligens képstabilizátor-t csak a 240-től írja, ami így papíron valami olyasmi amit keresek, kérdés az sx220 tud e már hasonlót.
Az edigitalt meg nem értem, mindig azok a modellek kerülnek kifutó listára amikről a legjobbakat olvasni a fórumon.
(Intelligens képstabilizátor
Az Intelligens képstabilizátor kompenzálja a fényképezőgép remegését ezzel biztosítva az éles és részletgazdag fényképek és videofelvételek készítését még maximális zoom használatakor és rossz fényviszonyok mellet is. 7 üzemmódból választva, az optikai képstabilizátort automatikusan a képnek megfelelően beállítva akadályozza meg az elmosódást.) -
barnamo
tag
Sejtem hogy egy kompakt tudása nem fog teljesen kielégíteni, csak nem tudom hogy amikor táblázatban felsorolnak nekem mindent mik a gyors gép jellemzői, a képstabilizálás milyensége meg úgy nézem márka és szabadalomfüggő.
Az érdekes, hogy legelső fényképezőgépem egy sony cybershoot telefon volt, és jobb (általános) képeket csináltam vele mint barátném a fujifilm gépével, teljesen auto beállításoknál
csak ugye a megapixel ami nekem kettő volt, neki meg 8.
De egy 400 grammos gép objektív nélkül biztos nehéz lesz hétköznapi hurcolásásra
-
barnamo
tag
A DSLR-rel meg ugye nagy.Nagyon szép szavakkal kölcsönöztem egy sony nem tudom milyet és valóban izgalmas volt de egy hétig járkáltam vele, és hát, nem is volt túl kicsi, nem is volt túl könnyű
-
barnamo
tag
Nézegettem már ezt a kategóriát is. Tetszene, jókat olvastam és súlyra mondjuk valóban jók, csak mint kezdő, nem biztos hogy egy 150-200 as géppel kezdeném, meg egy 6 centi vastag hengerrel ugye már nem is olyan táskabarát.
-
barnamo
tag
Üdv,
visszaolvastam valamennyi táblát, de nem találtam ilyesmi kérdést:Fényképezőgép vásárlása előtt állok, de nem tudom mit kell figyelembe vennem az igényeimhez, szenzort, zársebességet képstabilizátor fajtákat meg minden mást és az is zavaró, hogy ugyan arról a dologról néha két teljesen eltérő véleményt is olvasok.
Elsődleges felhasználása amolyan gyors gépet szeretnék, amolyan fotóriport jellegű felhasználásra, Jártamban keltemben megismételhetetlen dolgok elkapására. Tehát a szempont a gyorsaság, és a képstabilázlás.
Kifejtve,
-lehetőleg minél gyorsabban gyorsabban éledjen
-tudjon manuális beállításokat is (még ha mondjuk legtöbbször auto módban is használom, hisz az leggyorsabb, azért vannak már más terveim is vele) de azért ne kelljen túl sokat kavarni a menüben bizonyos dolgok eléréséhez, mert kellő gyakorlással manuális módban is szeretném megőrizni a gyorsaságot
-és mondjuk ha nem is tud sorozatot de ne teljen el túl sok idő a két kép között. A sorozatlövőkkel az bajom, hogy ahogy nézem ritkán használja ki a maximális megapixelt)
-és bírja, hogy a táskámban valószínű nem lesz nálam állvány a hétköznapokbannem ártana egy komolyabb képstabilizálás.
Jelenleg kizárólag kompakt kategóriában olvasok, mivel olyan gép kell ami állandóan a táskámban van egy 400-800g-os gép meg nem igazán kellemes viselet.
Még nem tudom mennyire lőjem be a maximális árat, de 70.000 fölé kompaktban valószínű nem mennék, de ez majd kiderül.
Úgy hirtelen ennyi, majd még (remélem) kialakítok itt egy beszélgetést, és ott úgyis alakul
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Yettel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest