- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, nagynéném keres okostelefont. A váltás oka a régi android, amit a gyártó már nem frissít, így a Lidl és Tesco appok leálltak rajta.
- Árkategória. max 50 eFt, ha lehet új, akciós és/vagy részletfizetés lenne kedvező
- Használt vagy új? új, a legújabbhoz közeli androiddal, hogy a nevezett appok sokáig fussanak
- Hol vennéd meg? Flotta tag, yettel, de most aktuálisan nincs készülék csere, és nem is jók az árak
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? hosszú távra (legyen frissíthető), és legyen olcsó
- Mire használnád? Beszélgetés rokonokkal, sms, l.idl és Tesco appok futtatása, én még javasoltam a fényképezést, hogy csinálhasson az unokákról értelmezhető képeket, videókat
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? nem ért hozzá, mindent "csináljon magától", megbízható gyártó, aki korrektül frissít
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? közepes ne túl kicsi, hogy olvasható legyen, de ne túl nagy, egy nyugdíjas nőnek leszHa esetleg tudtok aktuálisan akcióról, szerintem az lenne a legjobb, de jó áras webshop is érdekes lehet.
Köszi!
-
Orgi
addikt
válasz
vendingo #184840 üzenetére
Szobatársam kapott hivatali telefonnak Samsung A1x telefont. A minimális elvárásokat sem teljesítette, ami elvárható volt egy készüléktől, 2 gyári visszaállítás után is olyan problémák jelentkeztek (pl irreális merülés, lassúság) nulla programmal, csak 1 hivatali mailcímmel, hogy vissza adta. Lehet gyári hibás volt, de akkor is. Én ebben a kategóriában nem néznék Samsung telefont.
-
minilego
senior tag
válasz
redwhite78 #184829 üzenetére
Nothing Phone 2
-
FoFR
kezdő
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mobil választásában.
- Árkategória. Céges, de 150-200k körül van a limit.
- Használt vagy új? Új.
- Hol vennéd meg? Céges telefon, beszerzését nem tudom.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszútávra tervezek.
- Mire használnád? Normál felhasználás (telefonálás, sms, netezés, zenehallgatás), viszont jó lenne, ha rendes képeket lehetne vele készíteni (nyaralás, stb.).Xiaomi/Poco vonalon szeretnék maradni. Elsőre a Xiaomi 13T-t néztem, viszont keresgélve szembejött velem a Poco X6 Pro, F5 és F5 Pro is, így meg vagyok lőve
Xiaomin belül szóba jöhet más is, bármit meghallgatok. Igazából több ajánlás is jöhet, hátha valamelyik nem érhető el az adott helyen. Ha van esetleg nagyon jó ajánlat, akkor Xiaomin kívül is jöhet más esetleg.
Köszönöm előre is!
-
Cblacksmithc
tag
-
vendingo
veterán
Üdv
70 környékén mi lenne jó vétel?
Min 128gb tárhely, friss rendszer, relatív hosszú ideig biztonsági frissítés. Több igény nincs, szülőnek lenne a telefon, csak yt, face, meg telefonálás lenne vele. Kijelző méret se lényeg.
Eddig a samsung a05s a kiszemelt. -
HKorn
veterán
válasz
Viktor0610 #184838 üzenetére
Ár irreleváns, cég adja. Ugye hiába jelenik meg márciusban, akkor még párhuzamosan fog futni a Telekom kínálatában egy ideig a kettő, szóval még 1-2 hónap mire az A34 teljesen kikopik. Lehet nem várom akkor meg.
-
-
ggeleven
őstag
válasz
HKorn #184835 üzenetére
Nincs semmi pontos infó a megjelenésről, de januári hírek szerint talán márciusban futhat be. Teljesítményről, valós tesztről, valós kinézetről, szoftveres infókról még szintén semmi hír.
januári hír
Tech Advisor
Korábbi évek bemutatója, boltban meg jó kérdés, hogy mikor lesz elérhető
Galaxy A32 – February 2021
Galaxy A33 – March 2022
Galaxy A34 – March 2023 -
agabe
addikt
-
HKorn
veterán
Céges telónak jelenleg A34-et kapnék, kérdés, hogy megéri-e várni az A35-re? Mikor jelenik meg, kerül be Telekom kínálatba, tud-e annyival többet a kérdés.
-
Orgi
addikt
válasz
agabe #184828 üzenetére
Én kb 1.5 éve vettem új telót és a Samsung a52s volt az egyik jelölt. Végül a Realme 9 Pro+-t választottam és cseppet sem bántam meg (sőt most egy 12 Pro+-ra tervezem váltani hamarosan). Kamerája valós felhasználásban jobb szerintem, röccenésmentesen és hibák nélkül működik nálam, mérete is ideális. A Samsung előnye az sd slot, az IP védelem és a hosszabb támogatás volt, de összességében én jobb vételnek érzem a Realme-t (most is).
Ui: van egy eladó a használt részlegen szerintem kedvező áron. -
redwhite78
aktív tag
válasz
Viktor0610 #184830 üzenetére
Azért írtam így, mert nem tudom az árakat, csak most kezdtem el nézni. De ha van szép és nagy (6.1"-nál nagyobb) kijelzője és gyors, akkor lehet bármi a radaron.
Ezeket néztem eddig, de tanácstalan vagyok:
Samsung S23+ (MM-ben: 400 e huf)
Xiaomi 13T Pro (Alza 300)
Xiaomi 13 (Alza: 340) ebből nem láttam elérhető Pro verziótA két Xiaomi közül melyik a javasoltabb amúgy? (látom, hogy Mediatek 9200+ vs Snap 8 gen2, de van érezhető különbség közöttük)
Samu megéri a 100-as felárat?Valami más márka esetleg, ami szóba jöhet?
-
válasz
redwhite78 #184829 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy 250 e vagy 400 e.
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Melyik telefonok vannak most jó ár-érték arányban a felsőbb kategóriából, ha nem túl régi megjelenésű (2023-es, esetleg ha nagyon megéri 2022-es) készüléket keresek? Keret 250-400 e huf.
A lényeg a nagy és szép kijelző és hogy minden érintésre azonnal és úgy reagáljon, hogy még a röccenés gondolata se merülhessen fel. Köszi -
agabe
addikt
Sziasztok!
Használt xiaomi, oneplus..stb telókban mi az ami egy használt samsung A52S kategoriája?
A34 jó lenne, de az még nem nagyon van hirdetve.
Fényképező nem baj ha valamivel gyengébb, a többi működési képesség a lényeg, hogy elfogadható sebességű és viszonylag akadásmentes legyen. -
tranceplanet
addikt
válasz
Ocean #184826 üzenetére
Android 14 / HyperOS. [link]
Megéri. A kamera javítható gcam applikációval, de tény a kamera a leggyengébb pontja a készüléknek. A kamerát leszámítva a készülék specifikációja pazar. Hozzátenném én már az F3 kamerás képességeivel is elégedett vagyok, nem vagyok egy nagy fotós, sőt a makró kamera elég jó, gcam használó vagyok.
-
Ocean
tag
válasz
tranceplanet #184825 üzenetére
Szerinted érdemes kicsit várni az X6-ra?
Tavaly néztem én az X5-öt: teszt
De egyrészt az, hogy "csak" tetszett, valamint hogy bár nem írták rossznak, de mégis a legkevesebb pontot a kamera kapta, így nem győzött meg. Na meg a régi android 12-es rendszer sem. -
-
pruzsi
őstag
Üdv.
Poco F3 at tervezem lecserélni.
140k val bezárólag keresnék telót ami fotozasban jobb ennél ,hardverileg pedig azonos főleg az akku és töltés.
A most megjelent redmi 13 pro 5g vagy poco f5 között vacilálok.
Nektek mi a véleményetek ? -
Ájvé
veterán
válasz
Kolen #184820 üzenetére
Lehet, de ez is EU-s piacra szánt készülék, így igazából ez nem kellene hogy számítson, persze lehet hogy szerviz ebbe beleköt. Ugyan úgy működik rajta minden egyébként, garancia érvényesítésbe vagy supportba tudnak esetleg belekötni (de elvileg nem kellene, mivel EU piacos készülék).
Zöld is lehet román vagy a fekete is, de ha EU-s nem kellene hogy számítson.
Nálunk valamiért csak két szín van, de máshol 4 szín van, Ph-s teszten is 4 szint írnak. Lunar kék üveg hátlappal mondjuk ritkábbnak tűnik vagy nincs már nagyon. -
Kolen
csendes tag
Lehet hülye kérdés lesz.
Ahogy nézegettem nálunk sehol máshol nem kapható a magenta színben csak feketében és zöldben. A motorola magyar oldalán is csak ez a két szín van és a romániai oldalán van a magenta meg ugyan azok mint az emagon.
Jól gondolom, hogy akkor a magenta színben romániából jönne és ha igen, lehet-e különbség a magyarországon forgalmazott között (hálózat, térerő vagy ilyesmi)? -
bisket
csendes tag
Sziasztok,
Hosszú távra szeretne ismerősöm Samsung telefont. 4+ év
Mivel konkrét árat nem mondott, érdeklődni szeretnék mik az ajánlottak mondjuk 150-350e FT közötti értékben.
Normál felhasználásra kell, böngészés, telefonálás, semmi játék.
Fotók terén még jó lenne ha átlag feletti lenne a telefon.Köszi.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
immobear #184815 üzenetére
Az OP-ban takarékosabb az sd 8 gen 2 [link] és 4 főverzió 5 év biztonsági frissítéssel. A Nothingban 3 főverzió és 4 év biztonsági van ezzel szemben. Nothingban ott a vezeték nélküli töltés és a jobb szelfi kamera, OP-ban meg ott egy zoom lencse (bár inkább portré lencseként aposztrofálták), ami kb 5x.-ig jó hibrid megoldással.
-
immobear
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy iPhone 13 telefonom van, 2022 decemberében vettem(androidról váltva) első Apple termékként. Adtam neki egy évet, de nem vált be és vissza szeretnék váltani androidra.
Jelenlegi kiszemeltem a Nothing Phone (2), illetve nézegettem a Oneplus 11-et is. Van-e akkora különbség ami miatt megérné a felárat a Oneplus? Fog-e valami nagyon fájni a Nothing Phone 2-ben iPhone 13 után?
Van-e szerintetek a kategóriában még telefon, amin érdemes elgondolkodni?
Köszi előre is, bármi tipp jól jön.
-
meszi85
tag
- Árkategória: max. 130ezer
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? külföldi webshop
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: hosszú kb. 5év
- Mire használnád?
- normál felhasználás, internet: Facebook, YouTube
- WiFi érzékenység fontos lenne
- fényképezgetés: annyira nem fontos, szerintem ezek megfelelnének nekem
- játékok: NEM
- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnék: nincs ilyen
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mostani HTC U11 5,5" de nem hiszem, hogy probléma a nagyobb. Meg már szinte mind nagy.
Ezt a kettőt néztem ki: Poco F5(12/256 GB) és Poco X6 Pro(8/256GB vagy 12/512GB)
X6 Pro esetén hosszabb szoftver frissítés szól + UFS 4.0
Nem tudom 5-6 év múlva 8GB RAM nem-e lesz kevés? Most mennyi RAM-ot fogyaszt egy teló? -
Ocean
tag
Sziasztok!
Guruktól (akik sok telefont fogtak már kézben, használtak) szeretnék kérdezni.
150k-ig nézek telefont, pár nap keresgélés után két készülékre szűkítettem az esélyesek körét:
- Redmi 13 Pro - bár itt még (mivel új telefon) eléggé szór az ár, a 135k és a 170k között mindent láttam már, de tegyük fel belefér
- Google Pixel 7a (6a): ezzel az a bajom, hogy a 7a nem olcsó, 180 alatt nem nagyon találtam. A 6a pedig ha jól láttam egy 2021-es modell, nem új már.És akkor a dilemmám: ha csak a 6a fér bele, a 13 Pro ellenében, akkor úgy sejtem nincs az az eset, hogy valaki az előbbit venné meg. Vagy mégis?
Mit nem veszek esetleg figyelembe?Redmi Pro telefonom volt már, szerettem, meg voltam elégedve vele, de semmi extra, egy jó ár/érték arányú készülék. Tovább erősíti ezt, amit a 13-ról olvastam, hogy jó adaptert adnak, nagyon gyorsan tölt, és bár nem életbevágó, de van még jack-aljzata is. Valamint hozza, amit ez a széria tud.
A Pixel viszont régóta érdekelne, elsősorban a fotók miatt, meg hát amennyire a tesztekből kiderül, csak egy minőségi telefon, némi kompromisszumokkal persze.
A felhasználási módról: nem játszom, nincs napi órákat kezemben a készülék, ellenben a kamera minősége a lista tetején van, ezért húz a szívem kicsit a Pixel felé.
Így egy zárójeles második kérdés: feltéve, hogy a 6a-nak nincs esélye a 13 Pro ellenében, a 7a van annyival jobb, hogy megérje a felárat? Az pariban van a 13 Pro-val?
Köszönöm!
-
aDaM909
tag
Hahó, Xiaomi Redmi Note 12 (nem 5g-s)-ről mi a véleményetek? Elsősorban megbízhatóság, időtállóság terén.
Köszi! -
Ájvé
veterán
válasz
#34497536 #184793 üzenetére
Szép magenta színében 118-ért elég jó vétel a Motorola Edge 40
De van zöld is 119-ért. -
Kolen
csendes tag
válasz
Viktor0610 #184792 üzenetére
Rendben, köszi a választ és segítséget neked is!
-
vacs
veterán
Eszti1985:
Rejoy-nál van S21FE 256-os 158 000-ért: [link]Viktor0610:
Az S22 széria pont a legrosszabb, kevésbé ajánlott!Sungoo:
5 kérdezőből 4 embernek túl magasak az igényei a pénzösszeghez képest. -
-
-
törölt tag
válasz
sfdrakex #184794 üzenetére
Sajnos arra nincs lehetőségem. Meglehetősen szűkös a keretem, viszont attól tartok, hogy ez a telóm hamarosan meghal végleg és nem lesz másik. Jelenleg dolgozom, de sajnos úgy tűnik, hogy májustól már csak 4 órában, fele pénzért, szóval ennyi az, amivel tudok gondolkodni.
Egyébként méh néztem a Motorola Edge Neot, a One Plus Nord 3C Light-ot, a Honor Magic 6 Light-ot és a Samsung A54 -et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest