Hirdetés
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Egy hírlevélről szeretnék leiratkozni (Termalfurdo.hu <hirlevel@termalfurdo.hu>), de a leiratkozó hivatkozásra a F-secure azt mondja: Itt nem ajánlatos böngésznie
A Sucuri szerint Nem található rosszindulatú program, de fekete listán van
A Virustotalnál két elemző szerint adathalász oldal, a többi szerint tisztaIlyenkor szerintetek maga az oldal megnyitása is veszélyes lehet, vagy csak ha megadnák ott személyes adatokat, és azért figyelmeztet/nem engedi megnyitni...?
-
sopruk
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #77432 üzenetére
Esetleg ez is hasonló lehet... Francia oldal 4 hónappal...
[link] -
sopruk
senior tag
válasz ledgeri #77402 üzenetére
Egyszer talán szánok időt a sok aliasra...
Köszi a hasznos tippet az Outlook aliasokkal kapcsolatban!Hogy on is legyek
F-Secure Total
Ahogy az előttem szólók is írták:
Észre sem lehet venni
Csendben elvan, csak akkor szól ha tényleg muszáj
Top védelem amit szintén innen tudok
Hasznos egyéb funkciók...
Nem utolsó sorban, mert ezt kaptam ajándékba innen, újra nagy köszönet érte! -
sopruk
senior tag
válasz ledgeri #77396 üzenetére
Köszi szépen válaszod!
Szerencsére nem sok regisztráció van ezzel a címemmel...
A jelszó elvileg nem ment ki, meg mindenhol egyedi van, hiába próbálkoznának vele...
2FA is van a legfontosabb helyeken...
Ha csaló mail vagy spam jön azt remélhetőleg észre veszem majd...
A mindenre külön alias nagy munka lenne nekem, sose jutnák oda, de vannak tervek az outlookos, protonos 10-10 aliasra, egy részét már sikerült megvalósítani... -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Az F-Securtól kaptam értesítést, hogy személyes adataim szerepelnek egy adatokkal való visszaélésben.
Az Identitásfigyelésben beállított egyik mail címem került nyilvánosságra. Közepes súlyosságú visszaélés történt a Trello-nál
Mail cím, felhasználónév teljes név (csak keresztnév van megadva) szivárogtak kiGyors jelszót változtattam, meg 2FA-t állítottam be ami már amúgy is tervbe volt.
Tehetek még valamit?
Mire számíthat ilyenkor az ember? Spam áradat? Próbálnak belépni mail fiókomba, más regisztrációkra ahol ez a mail szerepel?szerk:
Na most rá is kerestem
Több, mint 15 millió Trello-n használt privát adat szivárgott ki[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Jött egy McAffe számla a mail címemre, pedig soha nem is volt velük dolgom...
Jól gondolom hogy csak Spam, ne foglalkozzak vele...?Feladó: Tsuzune Iguchi <elmaward6458@gmail.com>
Hey there.
Hope you're doing well! Your renewal has been compiled successfully. We value your continued support. Just reach out if you require assistance or have any questions.
Tsuzune Iguchi -
sopruk
senior tag
válasz Semplar #76312 üzenetére
Sziasztok!
Néha napján bekapcsoláskor a Windows biztonság felugró üzenetet küld a víruskezelésről, hogy beavatkozásra vár, nyissam meg az F-Secure-t.
Megnyitom, de úgy tűnik minden rendben van vele, viszont pár percig továbbra is ott a kis sárga felkiáltójel a tálcán a win biztonság ikonnál...Miért csinálja ezt vajon?
Normális, csak fáziskésés lehet?
Vagy jelenthet valamit?Köszi előre is!
-
sopruk
senior tag
válasz Donki Hóte #76179 üzenetére
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Ha egy felhőszolgáltató segítségével megosztott mappát valakivel közösen használunk, és az egyik gép megfertőződik, akkor a másik gépre is át tud terjedni a vírus?
Ha például a közös fileokat titkosítja a vírus, akkor a másik gépen is...
Köszi szépen előre is! -
sopruk
senior tag
válasz gregory91 #73539 üzenetére
Nem tudtam, hogy hol lehet elindítani a frissítést.
De most az előbb bebootoltam és rögtön felugrott, hogy van friss (tegnapi) adatbázis
Frissítettem, lefuttattam, egyelőre csak a rövid alapbeállítással, de nem talált semmit.
Aztán lehet azért, mert most már az F-sec letiltotta...[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Köszi szépen válaszodat! (Bocsánat, azóta elhavazódtam...)
Az F-secure aznap nem jelzett semmit csak másnap (tegnap reggel) indításkor rögtön jelezte, hogy "Alkalmazás letiltva"
Szerencsére nem tapasztaltam semmi anomáliát, remélem nem lappang a gépemen...A Kaspersky-nek azóta is 01-29-i az adatbázisa.
Jól látom hogy ez automatikusan frissül, vagy csak én nem találom hol lehet frissíteni?Nem értem én se magamat miért erőltettem Reggel volt még. Megzavart, hogy "rendes" mailről érkezett és nem jutott eszembe hogy fertőzött gépről jöhet. Ellenőriztem AV-vel, nem jelzett be. Meg pont szoktak fizetésekről érkezni hasonló szövegű mailek...
-
sopruk
senior tag
válasz sopruk #73523 üzenetére
Elnézést, nem válasz akart lenni...
Lefuttattam a Pen Drive-ról bootolható Kaspersky Rescue Disk -et, nem talált semmit.
Érdekes, hogy még a gépen volt ez a file és nem jelzett be rá, míg a Virus Total-on az szerepel, hogy a Kaspersky felismerte ezt a vírust...Hát remélem akkor nincs gond...
Vagy tudok még tenni valamit?Balgaság volt megpróbálni megnyitni
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz #61872278 #73522 üzenetére
Sziasztok!
Céges mailre érkezett egy melléklet: Fizetes_2023.jpg.img
Letöltve és F-secure-al átnézve nem jelezte kártékonynak.
Próbáltam megnyitni, nem tudta, válasszak hozzá programot.
Virtuális meghajtóba nem töltöttem be.Átnevezve jpg-re, akkor sem jelzett be az AV.
Képnézegető nem tudta megnyitni.Sajnos csak ez után töltöttem fel VirusTotalra, ahol ezt mutatja.
A fentiektől vírusos lehetett a gépem, vagy csak akkor, ha virtuális meghajtóval nyitnám meg?
Köszi szépen előre is!
-
sopruk
senior tag
Lefuttattam egy Emsisoft - Emergency Kit keresést, nem talált semmit.
Viszont keresés közben az F-Secure karanténba helyezett egy fle-t:
[kép]
Gyanús volt, hogy mért pont ekkor, ezért még egyszer lefuttattam az Emergency Kit-et és keresés közben megint karanténozott egy file-t:
[kép]
A leírásnál ezt találtam:
[link]
Jól gondolom, hogy ez szinte 100% false positive észlelés? -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Most sikerült felraknom a korábban szerzett promós F-secure-t a gépemre. Eddig nagyon tetszik
A Firefox-hoz és a Chrome-hoz automatikusan rakott fel böngészőbővítményt, az Operához viszont nem. Elnézést ha buta a kérdés, de ez azt jelenti hogy az Operában böngészve nincs védelem? Vagy miben más a másik kettőhöz képest...?
Előre is köszönöm! -
sopruk
senior tag
válasz Synaptic #71548 üzenetére
Nekem a meglévő regisztrációból 3 évet vett le, az új reg-nél megmaradt minden 2027-06-08-ig. Mindegyiket böngészőbe épülő Browsec VPN bővítménnyel aktiváltam...
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Egyszer valahol azt olvastam, hogy biztonsági szempontból nem érdemes egy felhasználósként használni a gépet, aminek minden rendszergazdai jogosultsága megvan, hanem a következőképpen javasolt:
- Rendszergazda - minden jogosultsággal - csak programok telepítésekor (illetve amikor szükséges) használjuk...
- Külön felhasználói fiók, aminek nincs rendszergazdai jogosultsága, és ebben dolgozunk...
Így vírus esetén nem fertőződik az egész gép...
Ez valós infó, vagy nem érdemes ilyennel bajlódni?Köszi előre is!
-
sopruk
senior tag
Még itt is felhívják rá a figyelmet:
Nemzeti Kibervédelmi Intézet -
sopruk
senior tag
válasz Mikulásbá #65505 üzenetére
Én ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy miért kell értesíteni a hibáról az egész világot (a vírus gyártókat is így ezzel, a lehetőségről)? Szóljanak először csak a víruskergető fejlesztőinek és ha már javították, utólag írjanak róla cikket, hogy már ez is megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz Semplar #65410 üzenetére
Köszönöm szépen az infót! Korábbi (#65192) ajánlatod alapján a Comodo volt a szimpatikusabb, de az oldalukon nem reklámozzák, hogy a teljes verzió ingyenesen is elérhető.
Így nem kell külön tűzfal a 360 TS mellé, egyben van minden. Meg csak ott van az emberben, hogy kínai, néhány régebbi, negatív infót is találtam róla. Gondolom azóta javult a helyzet...(#65414) -Morrowind-
Köszönöm a letöltési linket! Felraktam és eddig úgy tűnik nem fogja jobban a gépet mint az Eset, szépen fut a háttérben...Majd lesz egy-két kérdésem, de azt már a saját topicjában...
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz Joker88 #65406 üzenetére
Igen, januárban át akartam térni, de nem tudtam rá időt szakítani.
Aztán meg lett megoldás a win7 topicban... Amíg ez működik maradok mert túl sokat úgysem használom...
A RAM-al nincs is nagyon baj, inkább szegénykémnek a procija gyenge. Elindítom a böngészőt és felpörög 100%-ra, de utána szépen visszaáll...[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Nod32-t használtam én is eddig, az újságos kódokkal, most keresek valami ingyenes megoldást helyette egy régi gépre, Win7, 64bit, 4GB ram, SSD
A korábbi hozzászólásokban keresgélve találtam ajánlatként a 360 Total Security(free) + Malwarebytes Firewall Controll párost.
Ezzel így biztonságos lenne a bankolás?
Viszont sehol nem találom az utóbbit. Megszüntették, vagy letölthető valahonnan?Vagy ha esetleg tudtok más jó ajánlatot is...
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- LEGO klub
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest