-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz Cs1csó #39446 üzenetére
Én sem szidom a Comodo-t nem azért írtam le a történetet.
Az hogy hogyan történt nem tudom, sőt azt gondolom hogy jó eséllyel a gép gazdája sem tudná nekem megmondani. /legesélyesebb hogy rákattintott valami email mellékletre, ami ránézésre mondjuk pdf volt/
Csak annyit tennék hozzá, hogy amikor idehozták a gépet akkor a vírus összetevői ( kb 30 fájl, exe + dll-ek ) már a Commodo karanténjában voltak - mindegyik mellett írogatta is a Comodo hogy decrypt összetevő. Már az összes dokumentum is le volt titkosítva.
Persze az emberi butaság határtalan, de csak nem feltételezem, hogy a Comodo dobálgatja a figyelmeztető ablakokat, ő meg valamilyen módon mindig továbbengedi települni a vírust.
Szerény véleményem szerint akkor a Comodo még nem ismerte fel ezt a fenyegetést, sőt - amin legjobban csodálkozom - a HIPS sem harcolt miközben több száz személyes fájl módosításra került. Bár a HIPS működését annyira nem ismerem. Nem tudom hogy reagál, ha több száz fájlt elkezd módosítgatni valami.
Aztán - feltételezem - később már felismerte a vírust, be is karanténozta, de már későn.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest