Új hozzászólás Aktív témák
-
+az arannyal és nagyon sok fizikai jószággal ott van az az opció, hogy hm, lehet most nincs olyan nagy ipari szükség rá, de mi van, ha 2-5-25év múlva lesz? Csettintésre aranyat csinálni nem olyan egyszerű, MESÉK vannak aszteroidabányászatról, atommagszintézisről, stb, de semmi a gyakorlatban.
Ezzel ellentétben kriptóból másnap gründolnak egy új coint ha kell és 100%-ban átveszi az előző FUNKCIÓIT - az épp ráakasztott címkén kívül semmi sem egyedi benne.
-
Parano1d
tag
Csak a gyengébbek kedvéért hoztam fel a példát, írhattam volna egy márkás ruhadarabot is, ami azért sokkal drágább mint egy no name, mert az emberek az hiszik, hogy jobb.
Semmiféle egyedi tulajdonságról nincs itt szó, sem belső értékről.
Azért ér annyit, mert így működik a piac.Arra reagáltam csak, hogy a spekulatív dolgoknak nem lehet értéke.
De lehet....Ha esetleg azt érezted, hogy ez alatt a kripto piacra gondoltam, akkor valamit nagyon félreértettél. Baromi sok gyakorlati felhasználása van a blokklánc technológiának.
-
Parano1d
tag
Egy huszáros vágással, visszatérsz a gyökerekhez, ezt a témát már többen többféleképpen boncolgattuk, én is reagáltam már rá, többször is, hogy véleményem szerint miért nincs így.
Ne várd, hogy újra kifejtsem.Zárójelben megjegyzem, ha valami spekulatív az sem feltétlen értéktelen. A mona lisa is csak némi festék meg vászon, semmi gyakorlati haszna nincsen, mégis van értéke. Ha valaki vesz egy aranytömböt, azt sem azért veszi mert valamire használni szeretné, vagy tudná.
Ha úgy tetszik mindegyiknek és még sok más dolognak is csak a vásárlók-eladók hite adja az értékét. De nem sok realitása van, hogy lenullázódik holnap, vagy holnapután. -
Parano1d
tag
-
Mopar426
tag
Nem tudom mi ez az indulat itt
. Nem nagyon érted mit írtam az látszik. Az ilyen érvekkel pedig nem lehet vitatkozni :
"Lófaszt lesz az. Azt se tudjátok, hogy mi az."
Van amúgy egy jó tippem. Nézz utána a Chainlink és HBAR projekteknek. Megéri rászánni az időt. Azt is nézd meg, hogy milyen partnerségekkel futnak. Aztán ha lesz időd 2025 körül nézz vissza ide -
Parano1d
tag
Nem értem mit akarsz ezzel a denominálással, ha egy termék ára Forintban van meghatározva, de Euróért, Dollárért, vagy kriptóért veszed meg, nem mind1? Elfogadják, aztán jóvilág. Nyilván a folyamat végén Fiat pénz lesz belöle, mert különben nem tudna leadózni a cég, jelenleg így működik a rendszer.
Amúgy meg a kripto másik előnye, hogy ha bankban tárolod a pénzedet akkor az nem a tiéd, ha csődbe megy a bank, vagy befagyasztják a számlád, akkor így jártál lásd közelmúlt.. Oroszok külföldi számlái, vagy Görögország 2008 stb, a kriptodat pont, hogy nem tudja elvenni senki egy tollvonással, mivel nincs harmadik fél aki kezeli, nyilván ha kriptotőzsdén tartod akkor így jártál, de az a te hibád.
Ha nem tudod elkölteni sehol, akkor nem is ér semmit, de ez nincs így, és nem is az a tendencia, hogy csökkenének az elfogadóhelyek, hanem éppen ellenkezőleg, szóval maradjunk annyiban, hogy nagyon elborult feltételezés amit írtál.
Tudod hány országban próbálták már tiltani a kritót? Nem mentek vele semmire, mindíg az lett a vége, hogy inkább engedték, mert ha nem legálisan, akkor illegálisan, de használták az emberek.
Még a kriptotőzsdék is, amiket próbáltak ellehetetleníteni, az ilyen országokból, is inkább átköltöztek egy olyan országba, ahol olyan kormány van, aki pártolja. Ott fizetik az adót, köszönik szépen üzemelnek tovább. Sok ilyen volt, és sok ilyen lesz még.
A Binance ami a legnagyobb tőzsde, az is kb 5 perc alatt átköltözött Máltára, mikor Kína próbálkozott tiltással. hogy visszavetette mi? Meg az egész kripto világ, kb 1-2 hónapra megzuhant, aztán sokkal erősebben került ki a helyzetből. -
katona84
tag
Magyarázd el kérlek milyen alapösszefüggésket nem értek.!
"Persze, majd Kína bedönti az USA állampapírpiacát. Aha."
Ez kb úgy hangzott mint kicsivel több mint 1 éve történész haverom a kocsmában...."persze majd a ruszkik lerohanják az ukrikat. "Amúgy hittem neki.
de valahogy máshogy alakult.
A valóság az, hogy ha holnap Ping úgy kel fel...ma eladunk, akkor el lesz adva.
-
katona84
tag
"MI A KOCKÁZAT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK SZÁMÁRA, HA KÍNA ELAD?
A legtöbb elemző egyetért abban, hogy a pekingi nagyszabású értékesítés megzavarná a kincstári piacot és más piacokat.
A kereslet és kínálat egyensúlyának hirtelen eltolódása lenyomhatja a kincstári árakat, és megemelheti hozamaikat, amelyek az árakkal ellentétes irányba mozognak. Ez az amerikai kormány hitelfelvételi költségeinek megugrását okozná.
Továbbá, mivel a kincstári hozamok az amerikai fogyasztói és üzleti hitelek viszonyítási alapját képezik, a vállalati kötvényektől a lakástulajdonosok jelzáloghiteljéig mindenre emelkedni fognak a kamatlábak, ami valószínűleg lassítja a gazdaságot.
Egy ilyen megrázó lépés a globális befektetők amerikai dollárba, mint a világ legjobb tartalékvalutájába vetett bizalmát is aláásná."Ez egy 2019-es cikk-ből van. Azóta a nemzetközi tartalékvalutába vetett bizalom nem éppen töretlen. Ráadásul a Covid óta mintha rekord szinten lenne az USA államadóssága 31.000 milliár dollár. Amire egyre nagyobb kamatra kibocsocsájtott államkötvény a válasz. Igen! Jó adós volt az USA...a legjobb. (eddig.) De nem hinném, hogy mindig az lesz. ( A tàrsadalmuk végletekig polarizáltságáról már nem is beszélve.)
-
Parano1d
tag
Ok, akkor javítsad legyél szíves a Wikipédia cikket amit linkeltek az inflációról saját belátásod szerint. Én ebbe a részébe nem szeretnék belefolyni. Köszi!
A válságok okairól meg nincs kedvem beszélgetni, részben mert messze kerültünk az eredeti témától, másrészt mert off topic, harmadrészt mert amúgy sem adsz semmit a véleményemre úgy érzem.
Tiszteletben tartom a véleményed, és megértem a szabályozókat is, mivel a kriptoeszközök az előnyeik mellett mutatnak Ponzi jellegű tulajdonságokat is, ez nyilvánvaló.
De személy szerint akkor is a szabályozást támogatom a tiltás helyett. -
Parano1d
tag
Oké, köszönöm az építő jellengű kritikát.
Még szerencse, hogy azok közgazdászok vágják a témát, és így nem fordulnak elő gazdasági válságok (amiket persze senki nem látott előre), vagy hiperinflálnak fizetőeszközök, mint pédául a pengőnk.
Nyilván nem vagyok naív és nem is várom el, hogy elfogadja bárki a baromságaimat, és nyilván az az irdatlan mennyiségű pénz ami jelenleg a kriptóban van még a mostani medvepiacon is, ugyanolyan technokrata idiótákat gazdagít csak mint én.
Az utókor el fogja dönteni, de jelenleg nem úgy tűnik mintha a végét járná azért maradjunk annyiban.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Freemail
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest