Már sosem lesz fizetőeszköz a kriptopénz

Már az IMF is vázolta a kripto-akciótervét, és azt javasolja, hogy soha ne lehessen fizetőeszköz a kriptopénz. India pedig az USA és az IMF támogatására talált.

9-pontos akciótervet készített az IMF, amelyben vázolja, hogyan kellene kezelnie az országoknak a kriptoeszközöket. Az első pont az, hogy nem lehet egy kriptopénz sem törvényes fizetőeszköz (még a bitcoin sem).

Miután az utóbbi időkben számos kriptotőzsde és kriptopénz szenvedett el látványos összeomlást, sok országban és hatóságnál készülnek a szektor igen alapos szabályozására. Az előirányzott keretrendszerek egyik fontos alappillére, hogy a kriptoeszközök nem lehetnek hivatalos fizetőeszközök.

A G20-ak egyébként Indiában ennek kapcsán is tartottak részletes megbeszélést, kitérve a tőkeáramlásra, adókérdésekre és egyéb törvényekre. Nemzetközi egyezményekre, felügyeletre és törvényekre kell készülni az IMF szerint, a jelenlegi tervezetekkel mindenki egyetért, és úgy látja, hogy a kriptoeszközök alááshatják a pénzügyi rendszert.

Ezekben a törekvésekben élen jár India, amely a megbeszéléseken az IMF és az USA támogatását is elnyerte a téma és a globális együttműködési kérdés kapcsán.

Azóta történt

Előzmények