Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sapphi
aktív tag
Működik ezt tudom, de én úgy tudom, hogy kernelt kell cserélni a gép alatt. (De jobban utána kell néznem, mert ezzel nem foglalkoztam még.)
Radeonhoz jön a frissítés bele van építve a macOS update-be. Intel alatt az app store frissítés működik. Az én hackintoshomon minden működik. Teljesen olyan mint a MacBook Pro-m.
Persze a kext-ekre figyelni kell, de simán nyomom fel a frissítéseket.
-
Sapphi
aktív tag
Szia,
hát ezt most nem is teljesen értem.
Radeon - Az a videokártya, amit az Apple frissít, ha rákeresel a kártyákra akkor azt is megtudod melyikek működnek macOS alatt.
AMD - Ha a CPU ra gondolsz akkor nem. Az Apple nem támogatja az AMD CPU-kat tehát full kerner cserét kell alkalmazni, hogy működőkepés legyen.
-
ko9
addikt
Legegyszerűbb a Kakewalk - Macen. Nem baj, ha az alaplapod nincs a listában (ha bennevan az külön jó), csak ne felejtsd el törölni a /Extra mappából a DSDT-t, és a saját kextjeid berakni.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
tlac
Topikgazda
Az AMD-s gép egy régebbi hárommagos Phenom.
ezzel kellett volna kezdened, azon lazán menni fog
win98 három percig bútolt, és kb. másfél órán keresztül installálódott, és a végén még fagyogatott is
akkor lehet a virtualbox-szal volt a gond
inkább vmware server-t használj, szerintem sokkal jobb
(bár a virtualbox gyorsabban fejlődik, mint a vmware, bizonyos dolgokban már lehet jobb, mostanában nem próbáltam) -
tlac
Topikgazda
gép restart, boot visza, cucc betölt, 3 pixellel elcsúszott, elölről az egész...
áhhh
Az lenne igazán jó, ha meg lehetne azt oldani, hogy egyszerre két db OS van a memóriában, és amíg az egyiken dolgozom, addig a másik teljesen leszáll a prociról, csak a memóriában pihen.
szinte ugyanezt eléred virtualizációval is
ha a guest os nem csinál semmit, akkor minimálisan tekeri csak a procit, pár százaléknyit, sőt szerintem a ramot sem foglalja le teljesen, csak annyit, amennyire éppen szüksége van (persze max korlátot nem lépi túl, amit beállítottál neki)ha meg kell a proci ereje, akkor sincs gond, elég jól megközelíti a natív sebességet
milyen az az amd-s gép?
szerintem próbálj ki egy vmware-t vagy virtualbox-ot vagy akármit[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
akkor azt hiszem jobban jársz win-nel vagy linux-szal
vagy osx alatt marad a virtualizációnatívan nem tudom hogyan lehetne megoldani
win alá van egy colinux nevű cucc, amivel lehet linux-os programokat futtatni win-en natívan
viszont nem tudok ehhez hasonló eszközről osx alá[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szóval arról van szó, hogy van egy Leopard, amin fut több grafikai program natívan. Sok esetben együtt kell őket használni másokkal, amiknek csak win és linux változata van, ezért jó lenne a linuxos változatot működésre bírni az OSX-en, mert a wine alatt van nem, vagy rosszul és lassan fut a win változat.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ati_X_321
aktív tag
maya és softimage esetében el tudom képzelni, hogy nem fognak menni AMD-n
- Hogy érik el, hogy a PC-ken is menjen a macosx? Freebsd / linux "alkatrészekkel" egészítik ki?
kizárt dolog, mert.., de az tuti, hogy gyári kernellel is lehet használni az osxet- működhet-e az OSX linux driverrel?
linux driverből szoktak osxeset faragni, ha jól tudom, de mezei linuxossal biztos hogy nem- működhetnek-e linux vagy BSD alatt az OSX-re írt progik?
nem működnekamúgy ha ilyen drága programokat használtok, akkor nehogy már ne legyen 50k intel hardverre
[ Szerkesztve ]
-
Ati_X_321
aktív tag
ati driver lesz par honap mulva, igy is elindul a os x, de csak VESA modban, mindenfele gyorsitas nelkul -> 3d-s progik tuti OpenGL-t hasznalnanak, amik lehet nincsenek felkeszitve arra, hogy szoftver renderrel menjenek
progik elvileg mennek, leirhatnad miket hasznalnal, gyakorlatilag a specin optimalizaltak lehet nem fognak menni
tobb mint 3 giga RAM is okozhat gondot JMicron vezerlo eseten ill egyeb esetben
ez pedig megoldhato, csak kellett nekem is egy kis ido, hogy leessen mi okozza a rejtelyes fagyasokat[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Olyan dolgoknak is működniük kellene, hogy Crossfire, RAID vezérlő, energiatakarékos üzemmódok, és HD-video gyorsítás
Pontos hardver-tipusok nélkül ehhez kristálygömb kell, azt meg otthon hagytam és éppen nem vagyok otthon
Kissé amugy bilibe lóg a kezed, az tény,de egy próbát megér. Kissé kemény dió lesz mindent működésre birni, főleg ha nem a tied a gép, én nem nagyon tudok olyan közeli barátomat mondani akinek a kedvéért nekiállnék egy ilyen melónak,de ha te elhivatott vagy"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen routert?
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest