Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz Zsoca_D #47366 üzenetére

    @Zsoca_D Igen, én is írtam, hogy az ÁFÁ-t a gép ára+a szállítási költségből kell számolni. Elvileg itt arról beszéltünk, hogy a gyári oldalról rendelve mennyi egy asic. Ott pedig van 3 opcio, hogy melyik szállítmányozó cég hozza el. Egyszerűen a legolcsóbbat kell kiválasztani. Ez általában 60-150 USD közötti összegre jön ki, a súlytól függ, hogy mennyi. Nekem a Z9 minit 60 USD-ért hozza el a Fedex.

    Tavaly vettem az L3+-t májusi vétel, júniusi szállítással. Az nagyon gyorsan visszahozta az árát. A többit később rendeltem. Azoknak több idő kellett, de 2,5-3 hónap alatt meghozta az árát.

    Most persze már más a helyzet, mert a diff folyamatosan nő, a gépeket folyamatosan gyártják és ez növeli a diffet.
    Jelenleg 2 féle gépet éri meg megvenni, a Z9 mini-t és a Decred miner-t az Innosilicontól.

    Sajnos azonban ez folyamatosan változik és pl. év végén már egyik gép sem lesz nyereséges, hacsak nem ugrik fel megint a BTC ára és húzza fel a többit maga mellé.

    Az ASIC gyártóknak jelenleg elfogyott a lendülete, nem tudnak alacsonyabb csíkszélességet gyártani, vagyis nincs jobb, energiatakarékosabb ASIC. Így régieket árulják amiket már legyártottak. EZek azonban már nagyon nem nyereségesek.

    Ahogy a helyzetet nézem, jelenleg már csak a 800 W-alatti 3-4-5-600 W-os gépeket éri meg megvenni, ami e felett fogyaszt az kizárt, hogy jelenleg nyereségesen dolgozzon.

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák