Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsoca_D

    tag

    válasz melkah #47362 üzenetére

    Leírom én is a tapasztalatom.
    Én A3-at vettem, amit egy olyan országban üzemeltem be, ahol az áram kb feleannyiba kerül, mint Mo-on. A kikapált coin-t azonnal váltottam USD-re. Így összehozott 600 USD-t, miközben kifizettem 200-at az áramra. Mindez majdnem 3 hónap alatt. Ha nem váltottam volna be a coint (Sia), akkor ez most még sokkal kevesebbet érne. A gép ára 980 USD volt, de ez táppal (erről se feledkezz meg), brutál magas szállítási költséggel, és vámkezeléssel (kezelés+Áfa) valahol 1700USD körül állt meg.
    Így összeségében hatalmas bukta volt. (Haver Romániában, ahol a Mo-ival azonos az áram díja, jóval előbb lekapcsolta, de utolsó 2 hétben negatív volt a napi mérlege, és kb 200 USD-t keresett)
    Mindemellett pedig a gép nem hangos, hanem egy légvédelmi szirénához hasonlítható, és képes még tavasszal is 40 fokot teremteni egy 100nm-es ház emeletén.
    Tehát:
    1. Semmiképp ne 1,3-al szorozd a gép árát, mert kell táp, és nagyon drága szállítás, és erre az egészre számítják az Áfá-t. Nagyjából egy 1000USD gép 1600-1700 lesz mire kézbe veszed.
    2. Jól gondold meg, hogy hol működtetnéd, mert ettől idegesítőbb (zaj+meleg) profittermelést nehezen tudok elképzelni. Persze télen a meleget még ki is lehet használni, így olyankor nagyban változik a helyzet
    3. Az árakat a többi gépnél is néztem, és nagyjából úgy vannak beállítva, hogy stabil diff és ár mellett 6-8 hónap alatt hozza ki az árát, de a gyakorlatban ez jóval több lesz.

    Nem tudom, hogy Mesterlövész hogyan csinálta, de gyanítom, hogy a gyors megtérülés valamelyik gépénél az eufória műve volt, ami miatt elszálltak az árak 10-20-szorosára, de ebben az esetben jóval többet kereshetett volna az ember, ha csak simán vesz valami coint-t.

    Nem lebeszélni akarlak, de javaslom, hogy egy kicsit jobban járd körbe a témát és várj meg még néhány ember tapasztalati beszámolóját, mielőtt beleugranál.
    Az itt leírt E3 pl. jelenleg nagyjából napi 4,2-4,3 USD-t hoz tisztán, ami nagyjából 1 éves megtérülést vetít előre. Addig pedig bármi megtörténhet.

    @Mesterlövész
    Ha nem esik nehezedre szívesen olvasnék konkrét számokat arról, hogy neked hogyan (és mikor) sikerült nagy nyereségekre szert tenni ezekkel a gépekkel.

    Ja, és (#47356) NoX1 kicsit elszámolta magát (az USD nem 180Ft hanem 280Ft ), így 1060 USD 190eFt helyett kb 300eFt. Ezt már szorozhatod 1,3-al, mivel benne van a táp és a szállítás (habár nem tudom ki szállítja ki 100 Usd-ért, mert nekem 170-180 körül volt), de még így is 400eFt-ra jön ki a vége.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák