- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Külföldi banknál (mármint hogy a kártya bankja nincs itthon) is ránk lát? Szerintem az már nem olyan egyszerű. Vagy a sima ATM felvét a kártya adatokon túl a teljes személyes adataimat is logolja?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz KilgoreTrout #38303 üzenetére
Ajj, pedig arra gondoltam, hogy ez jó irány lehet
És KATA-ra a bányászott pénzt ki lehet venni adómentesen?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
tisn
addikt
válasz KilgoreTrout #38305 üzenetére
miert nem?
ceges bevetel, a ceg altal vett gepek szamitasat adod berbe a nicehashnek vagy a winminernek, akik ezert fizetnek -
alienpapa
senior tag
Valakinek nincs egy fölös add2psu adaptere?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Gh0sT
addikt
Ha már beszélsz velük, a jogcímre is rákérdeznél? A bányászat elég bénán hat, a számítási kapacitás bérbeadás lehet hogy azért necces, mert a bérleti díjak elvileg fixek, vagy legalábbis nem ennyire hektikusan változnak mint az árfolyam és a bevétel.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
AAntii
őstag
A bérleti díj nem gond, mivel az árfolyam és nehézség függvénye, amit nyugodtan szerződésbe lehet foglalni és annak nem kell fixnek lennie, elég ha egyértelműen meg van határozva. Ettől még a számlát senki nem fogja befogadni, így bukott az egész. Kivéve ha valaki létrehoz egy offshore céget, ami ezzel foglalkozik
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Dictator^
veterán
válasz KerekesLevi #38274 üzenetére
Én Anycoindirect-en keresztül akartam utalni, de a reget nem csináltam meg anno, és dec 27~ óta nem lehet regisztrálni.
Ha Krakenen van accountom (de még nem használtam, viszont verified, mármint ez alatt az email megerősítést értem) akkor ott végre tudom hajtani majd az utalást (sepa van ott)? (Nem néztem még át a Krakent)
Feature Disabled
This feature is not currently available.Gondolom akkor erre gondoltok, ez off, nem csináltam meg anno..
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz Dictator^ #38312 üzenetére
Közben ránéztem, mert eddig beloggolni sem tudtam. A Sepa megy itt ? Latom, hogy 0.09Eur a díja, ami elég "olcsó" nekem a többihez képest.
A verified tema (nem email), gondolom egy jó ideje nem megy.. tudja valaki mióta nem működik ?
Redditen találtam egy postot, miszerint már 2 hónapja nem megy.Én is várom azon helyek egyikét, ahol még most jelenleg lehet regelni, és a meglévő zec-et majd ki tudom utaltatni sepas utaláson át. Köszi
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
szazbolha
addikt
KATA-val nem jó a bérbeadás (ne tőlem kérdezd miért), a bevételnek eladásból vagy szolgáltatásból kéne származnia. Pl. Coinok eladásából. A BTC-nek van piaci értéke, de nem fizetőeszköz (lehet ezen vitatkozni, de Magyarországon nem lehet BTC-ben számlát kiállítani, ÁFA-t elszámolni, stb... szerintem máshol sem. )
Korábban írták milyen tevékenységbe lehet beszorítani a bányászást, én ezt nem tartom feltétlen jónak.
Az elv: Saját gépeddel részt veszel coin készítésében. 1 egész coin gyártható, ennek rád eső részét kapod meg. Ezt a rész coint adod el olyannak akinek ez értéket képvisel.. vagyis általad gyártott terméket adsz el.
A nicehash/winminer sem teljesen jó megoldás cégnek, ha a számítási teljesítmény bérbeadásaként értelmezzük.(#38307) Gh0sT: Nem kell számlát kiállítani, nyilvántartást kell vezetni a bevételekről. A KATA-sok többsége nem áfa alany, de aki igen, ott bonyolultabb a helyzet.
(#38310) Gh0sT tevékenységi kőr, besorolás az ami nem tisztázott. Állásfoglalás nem lesz, legfeljebb szakmai vélemény, amire nem lehet hivatkozni egy vitás ügyben (NAV-al vitás)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz KilgoreTrout #38303 üzenetére
Automatikusan? Nem csak akkor foglalkoznak ezzel NAV-ék ha képbe kerültél?
-
AGE-T
őstag
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
AGE-T
őstag
6 db. 1070-hez van valami jó vétel táp, amit ajánlotok? Elsőre erre gondoltam: Corsair HX 1200
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
akela91
addikt
Basszus, Péntek reggel óta maintenance van ZEC-re POLO-n. pont a maintenance előtt fél órával küldtem ki egy nagyobb mennyiséget Polonixre, azóta a walletom és a Polo között lebeg valahol az univerzumban. Remélem ahogy reaktiválják a Depositot ZEC-re megjelenik ott.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
Köszi, ez nagyon hasznos volt, de fontos szem előtt tartani, hogy ez nem állásfoglalás, csak ügyfél tájékoztatás, amely ismeretében lehet jóhiszeműen eljárni mint adóalany, de a NAV-ot nem kötelezi semmire.
(#38323) PowerBuldog Az ilyen értékű ügyleteknél, valószínűleg nem a PH tagság minősít valakit, illetve semmitől sem véd meg, ha nincs egy korrekt adás-vételi szerződés. Valamint létezik PH-n kívül is élet és vannak becsületes emberek is, akik még semmit nem adtak el az apróban.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Vegyes rigre a nicehash-nek mind a két programját fel kellene raknom?
2db rx570 és 1db 1050ti van a gépben,az amd-s progi fut rajta.
Látja az nv kártyát,bányászik is eth és pascal-t futtat egyszerre,míg a két rx570-en csak ethereumot bányászik.
Egy másik gépben 2db pont ugyan olyan 1050ti van a nicehash nv progijával azon szinte csak neoscrypt fut.A pénz amit kiír arányaiban egyezik.
Csak nem értem,hogy miért ethereumot bányászik azt pedig végképp nem értem miért dualminingol,ha az nvidiák nem tudnak. -
mepet
addikt
-
tisn
addikt
7-8-as 1060/570-es righez mekkora tap ajanlott? eleg szuk mar a kinalat, vagy vegyek ket 500-650-eset? az persze macerasabb
-
tom120514
őstag
válasz PowerBuldog #38323 üzenetére
Mondjuk vennék attól még, ha nem idétlen árakat írna. Még a mostani őrjöngés előtt tette fel hat valamennyiért az Rx580 riget, vagy százzal többért mint új cuccokból lett volna. Semennyire sem volt kedve alkudni, azóta 820 vagy mi de kutya se viszi. Biztosan hirdetni szeret csak
Never go full retard.
-
KilgoreTrout
senior tag
Kérdés legalább tavaly ősz óta bányászókhoz:
Nem éri meg jobban +80-100%-os haszonnal ideiglenesen eladni a rigeket? Ennyit biztos nem termel 2-3 hónap alatt. Csak "lustaság", vagy mi az ok? -
X Factor
addikt
válasz KilgoreTrout #38340 üzenetére
Mert, ha már valakinek kitermelte az árát és továbbra is pénzt hoz, és nem kenyérre kell, miért adná el?
Ahhoz elég nagy lépték kéne szvsz h. megérje.
Ha 10 millió értékben van mondjuk 12db 6- 8kártyás riged, és már behozta az árát, akkor azt mondom lehet elgondolkodnék, mert a rigek eladása után, lenne pénz házra/lakásra, de az emberek legnagyobb része itthon nem ilyen léptékben nyomja.
Abba, meg bele se megyek h. egy ilyen 2Gh/s-es rig kitermel napi 200-250usd-t jelenleg. Hülye lenne az ember eladni
Make things work
-
szazbolha
addikt
válasz tom120514 #38339 üzenetére
Én pár napig vaciláltam a 3x1060/3GB PC-be épített bányagépem eladásán [link], de mivel nem kapok helyette másik VGA-t letettem róla. Nyilván az alkatrészek beszerzési ára alatt nem adtam volna el, mert a riser konzol elkészítésével rengeteg munka volt.
Nehéz megítélni, hogy egy samsungos palit 1060/3GB most mennyit érhet.
Jelenleg nincs 90eFT alatt 1060 amiről sejteni lehetne hogy samus. A giga WF meg 110e felett van.Szóval már csak a VGA 270eFt lenne + a gép + munka. Ha legalább használtan lehetne kapni VGA-t, de még 7950 sincs, semmi sincs. Lehet amazonról kéne előrendelni....
(#38340) KilgoreTrout Egyrész amennyivel többért el tudnám adni, annyit kitermel 2 hónap alatt, de a nagyobb baj, hogy nincs mit venni helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz KilgoreTrout #38340 üzenetére
Kitermel az még-egyszer annyit, minimum, szal nincs értelme.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
bajaki
őstag
válasz szazbolha #38342 üzenetére
Hát igen.
Én most tervezek belépni a bányászvilágba, nem a legjobbkor. Szerencsére egyelőre nem terveztem 6 kártyás rendszert építeni, csak 2 db 1060-asra pályázok. Abból az egyik megvan, 85-ért egy Samsung RAM-os Gigabyte, ami holnap érkezik elvileg. Egyet még szerzek valahonnan, résen kell lenni. Addig pedig megy a 960 +1060 kombináció.
-
tisn
addikt
megjott a 4db sapphire rx570
elsot beraktam a rigbe, elso ujrainditas utan mar csak 3 gtx 1060 latszik, kov. ujrainditasnal mind a 4., a harmadik ujrainditasnal megjott a radeon is... adrenalin driver telepites alatt.ezek mennyivel kisebb kartyak mint az nvidia
[ Szerkesztve ]
-
Vedado
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van PolishCoin (PCC) aktív tárcája? Most előhalásztam a gépemből az évekkel ezelőtt bányászott pcc-k wallet file-ját de nem találok hozzá letölthető qt zip-et.
Előre is köszönök minden segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest