Hirdetés
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Olyan nincs, hogy nincs Indítsd konsole-ból a firefoxot és úgy csináld. Tutira van vmi üzenet. Alapból vmi logfile-ba szokott nyekeregni minden program, pl. syslogba. A ff esetében a $HOME/.xsession-errors file-ba esetleg v. vmi sajátba. konsole-on egészbiztos lesz vmi.
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
Tuschke
tag
Én csináltam már ilyet, a hdb winyót, amin volt a rendszer, átraktam hda-ra. El is szállt egyből, de helyre lehet hozni. live-cd(pendrive), single-user mód, és egyebek.
Fstab és menu.lst szerkesztése biztos hogy kell, esetleg kellhet egy grub-install.
Célszerú elöregyártani egy live-pendrive-ot, pl. systemrescue-cd-ből, de a syslinuxszal, ahogy látom, problémák lesznek, mert le kell hozzá választani a pen-t, és lefagyhat, ha kiveszed.Ha az ördöggel táncolsz, az ördög ugyanaz marad - Téged formál a képére
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
Hát, az a baj, hogy közbe beszart a noti dvd meghajtója (természetesen pont akkor, mikor sikerült beleformáznom valamit a linux particioba (ehhe ehhe ) és meghalt a rendszer.
Kölcsönkértem egyet, hogy bepróbálkozzak valami okossággal, 4 féle(calrosca,bearing,byte, origi) xp telepítésével próbálkoztam, a "hardverkiépítési lóf*sz vizsgálata" után fekete képernyő--->halál. EGyszerűen nem tudok wint telepíteni.
Ezután fedora telepítés, ami 3x beszart egymás után(1x mikor válogattam a csomagokat, aztán vmi timezone rákot nem talált, aztán pont particionálás közben sikerült beszarnia mondom hurrááááá.
Ezután partition magic ismételten hozzá sem hajlandó nyúlni a témához "hiányzó particiós tábla" , viszont hálistennek a 4. fedora install betalált, és felhúztam a rendszert. Azóta nincs opt. meghajtóm, pl ezért nem tudom belőni a wifi karimat (dlink airplusg DWL-g630, rev E2 , amihez a cd-jén kívül máshol nem sikerült drivert találni) és nem tudom feltenni a ghostfileomat.
Virtualboxba beizzítottam egy xp-t, lementettem a rendszerfileokat, a következő lépés egy pár gigás ntfs partíció elkészítése lenne, ,rághostolni a wint, feltenni mellé a jó rendszerfileokat, aztán belehekkelni mindezt jól a grubba, és nagyon jó lenne nekem.
Ehhez kéne vmi, amivel meg tudom csinálni hogy 2. (vagy mien) partíció legyen a dolog.
Mégegyszer, hogy miért nem jó a ghostom, hátha valaki mond valami okosat:
C-n voltak a rendszerfileok+cuccok(korábban volt win is, de régen) D-n fasza win, rendszerfileok nélkül. vinyó formázás-->sok küszködés-->leghostolt D meghajtó visszacsinázása-->boot: hiányzó ntldr -->ismét sok küszködés-->C-re új win-t telepít-->rendszerfileok kibugázása-->régijó win C-re ghostolása-->küszködés-->rendszerfileok felmásolása a régi win mellé-->boot: bejö na win töltés, tölt(amennyit a régi rendszer töltött kb) aztán fekete képernyő, kurzor megjelenik(reagál is), halál. -
Tuschke
tag
Aham. Na, igy lehet szétfagyasztani linuxot
Az a bibi, hogy ha berakod a pent, akkor a particíók "ugranak egyet".
Ha jól emlékszem, sdb1-en van ext3, és sdb8-on, ott van a home.
Ha kiveszed a pent, akkor a home csak sdb7 lesz, vagy sda8, a / pedig sda1, de lényegében nem stimmel az fstab. Ha ezt működö rendszer alatt csinálod, csontra fagy.
A /boot/grub/menu.lst és az fstab, és minden olyan fájl szerkesztése megoldhatja a gondot, ahol particiók bejegyzése szerepel.Ha az ördöggel táncolsz, az ördög ugyanaz marad - Téged formál a képére
-
rdi
veterán
leszedtem a compizt de semi változás.
Megpróbálom még pontosabban leírni a problémát.
Amikor elindítom a xine -t, a xine háttere magától ilyen raszterpontos. Majd a film (bármilyen) elindítása után az is raszterpontos marad...Ha a Ksnapshottal leszedem a képet, akkr azon meg nem látszik semmi, de szó szerint
Fej! Tor! Potroh!
-
törölt tag
sztem ha feldugod a pendrive-ot, az lesz a /dev/sda es akkor a vinyo rendesen a /dev/sdb
amikor meg nincs feldugva, akkor a vinyo a /dev/sda.
ezexerint pendrive-rol telepitetted? vagy csak be volt dugva?
szoval nem kizart h a /dev/sdb atirasa /dev/sda-ra segit, de akkor meg pendrive-val nem fog butolni valszeg.
ha nem segit a sima atiras, akkor a grub-ot is ujra kell tenned, ahhoz asszem Vladi-nak van egy hozzaszolasa, amit mar csak linkelget -
7
addikt
A pluginok ott lesznek, az extensionök nem.
A Firefox nem állítható központilag. Van egy default beállítása, amit az új profiloknak ad, illetve az olyan júzereknek, akiknek még nincs semmilyen profiljuk. Ez win alatt is így van. Ha azt akarod, hogy két user firefoxa ugyanolyan legyen, profilmappát kell másolni, erre rákereshetsz a firefox topicban.
Ha viszont szinkronban is akarod tartani a két felhasználónál a Firefoxot (jelszavak, sütik, minden), akkor érdemes a profilmappát egy központi helyre rakni (mondjuk /home/mindenki/firefox/profilmappa), amire mindenkinek hozzáférést biztosítasz (chmod 777 -R /home/firefox/profilmappa), aztán pedig beállítod felhasználónként az adott profilmappát (erről itt egy leírás - önreklám)
Remélem, tudtam segíteni.
-
rdi
veterán
akkor folytatnám. Ez egy pendrive-ról telepített UBUNTU rendszer.
A biosban állítgattam egy kicsit, most már felismeri a cd- meghajtót. De sajnos csak egy ideig. Néhány alkalommal simán csatlakoztatja a cd meghajtót, aztán "elfelejti".
Valószínűsítem, hogy valami hardver hiba , de nem vagyok biztos benne.Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest