Új hozzászólás Aktív témák

  • Lyézi

    csendes újonc

    Sziasztok!

    2017-ben vettem egy LG 55SJ810V TV-t.. Még valamikor tavaly januárban vagy februárban elkezdett a magic remote távirányító szenvedni. El-el tűnt néha a kurzor, meg olyankor megakadt a net. Egy idő után ez súlyossá vált, gyakorlatilag távirányítóval kezelhetetlenné vált a tv, illetve net se volt rajta. Kikapcsoltam a wifit, és kábelről adtam neki netet, ami által csodálatos módon működött a távirányító is, meg a net is. Ettől függetlenül éltem a garanciával, így hát kijöttek házhoz, és cseréltek benne alaplapot, illetve jeladót. Nos, most megint előjött a probléma, és legnagyobb szomorúságomra, már nincs rá garancia. Ráadásul most eleve kábellel ment a net, és úgy romlott el, tehát most már ez sem alternatíva. Azért próba cseresznye, hátha talán segít, lecsatlakoztattam mindent a tv-ről, áramtalanítottam pár percre, majd bekapcsolást követően egy gyári visszaállítás csináltam. Itt is egy érdekes dolog, hogy a kurzor végig megvolt a beléptető menü továbbléptetésénél, rendesen működött a távirányító egészen addig, ameddig el nem érkeztem az internetcsatlakozáshoz. Itt megint azonnal eltűnt a kurzor, és csak néha-néha sikerül egy pillanatra előhívni. Egyébként a tv, az alján lévő gombokkal hibátlanul irányítható, de ez nyilván nem old meg semmit. A tv elég sokat van használva, de normális körülmények között, vigyázva volt rá. A készenléti állapot a gyors bekapcsolás végett be volt rajta állítva, de kétlem, hogy emiatt használódna el egy alkatrész évente.

    Három kérdésem van az itt jelen lévőkhöz. Másnak is előfordult már ez a hiba?
    Nem lehet, hogy ez szoftveres hiba, vagy akár a tv biztonsági funkciója (iszonyat rossz az internetünk, rengetegszer megszakad a kapcsolat, illetve egy másik routerről kábellal jön át az én szobámba egy routerre a net) ?
    Illetve, nem emlékszem a múltkori javításra, ezért valakinek nincs információja arról, hogy ennek a saját költségen való javítása mennyibe kerülne? Gondolok itt alaplap, jeladó árra (vagy megkockáztassam először csak a jeladó cserét, hátha), illetve munka-és kiszállási díjra. Gondolom cakkom-pakli 40-50 ezer biztos lenne, csak jeladó cserével esetleg 15-20 ezerből megúszom...

    Szomorú belegondolnom, hogy mostantól akár évente x 10 ezer forintot rá kell költenem egy 300 ezer forintos prémium kategóriás LG! tv-re egy ilyen hiba miatt. Egy idő után meg ha már alkatrész se lesz hozzá, akkor cseszhetem a javítást. :(
    Nagy LG fan vagyok, és ezt a TV-t is egyébként imádom, de ez egy marha nagy csalódás nekem jelenleg, és jó lenne megoldást találni rá, meg azt az LG felé is jelezni, hogy ez elég gáz.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák