-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Votyesz13
tag
Sziasztok!
olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy pár napja vettem egy LG 75UM7600PLB Smart LED Televízió, 190 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI típusú tvt. Ahogy tudom, direct led lévén a sarkokban is egyenletesnek kell lennie a fénynek, nem lehet sötétebb. Ez még normális, vagy belefér?
https://imgur.com/a/BglvtGBKöszi a segítséget.
-
blakey
titán
válasz Votyesz13 #99104 üzenetére
A Direct LED háttérvilágítás egyik hátránya, hogy a széleknél sötétebb, ennek mértéke változó, ha zavar akkor nyilván járj utána. engem egyébként ez már zavarna, legalábbis így kép alapján.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Milka 78
nagyúr
válasz castiels #99094 üzenetére
A va paneles tv-m még vígan nézem abból a szögböl ahol az uh664 még a maradék feketéjét is elveszítette és beszürkült (függőleges irányon még rosszabb volt) de egy dekával sem rosszabb e téren mint az sm8500-am volt. Az már más kérdés, hogy egy gyagyi Vestel gyártmányú VA panel szemböl sem toletált semmi mozgást, de ott a gagyival volt a gond és nem a VA panellal. Persze extrém szögekből ez is invertálódik, de a VA csak szemből egy barokkos túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
-
Pendragon911
aktív tag
Megérkezett az új tv, ismét LG, mert eddig ez bevált és nagyon nem is találtam az igényeknek megfelelőt. A 49UM7100PLB típust választottuk, nem írom le a tulajdonságait, erre ott a google, viszont első próbák után azt mondom, hogy arra számítottunk minden tekintetben, amit kaptunk, ráadásul Telekom kedvezménnyel még 100e Ft sincs, így aztán azt mondom, hogy teljesem megérte. Kipróbáltam 3 UHD filmet rajta, Jurassic Park, JP - Bukott birodalom és az Avatar, gond nélkül vitte az mkv formátumba konvertált 50-60gb méretű filmeket. A kép megfelelő, mondjuk úgy, gyönyörű. Mivel szüleim nézik majd főként, így ráadásul az is kijelenthető, hogy felesleges is lett volna akár 20 ezerrel is drágábbat választani, mert valószínű, hogy nem adott volna többet, de nem is lenne rá szükség. Részemről még az kérdés, hogy pl. játékkal miként működik, de ezt is le fogom tesztelni laptoppal, mondjuk Fifa20-szal. Elvileg nem kéne, hogy gond legyen, az én otthoni 49LF632v FullHD TV-m rendben kezeli a játékokat, ha volt valami kellemetlen jelenség, azt a játékon belüli szükséges beállításokkal meg lehetett oldani, a lényeg pedig az, hogy game módra kell állítani és elvileg nem lehet gond, az is 50 hertz-es, ezt csak azért mondom, mert legtöbbször kiemelik, hogyha játékra kell, akkor legyen legalább 100 hertz-es, elhiszem, ha ezt mondják, mert valószínű értenek hozzá, nem is kérdőjelezem meg, de tapasztalat szerint elég az 50 is (persze az sem kizárt, hogy ez típusa válogatja). Összegezve, meg vagyunk elégedve a tv-vel, de még nem térképeztem fel minden lehetőséget benne.
-
castiels
addikt
válasz Pendragon911 #99114 üzenetére
használjátok egészséggel, magic remote járt hozzá? Az sokat dob rajta.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz castiels #99115 üzenetére
Köszi! Nem járt hozzá, de nem is biztos, hogy nagy szükség van rá, ugyanis arra a kis időre, míg elindítják a filmet, amit lehet évente 3-4 alkalommal fognak megtenni , megfelel a távirányító is vagy még a telefonra telepíthető alkalmazás is mondhatni jól funkcionál távirányítóként. Alapvetően IPTV-ről néznek műsorokat, egyébként nagyon szép a képe a HD csatornák műsorainál, de az SD sem vészes, ami engem meglepett, bár szerencsére a legtöbb csatornának van HD változata is. Volt szerencsénk éppen 1-2 természetfilmbe belenézni, abszolút rendben volt a látvány és a focira is igaz ugyanez.
-
subset
senior tag
válasz Pendragon911 #99116 üzenetére
Igen, felkonvertálásban (is) erős a márka, jó tévézést !
Használj Te is szabad szoftvert !
-
hp16
tag
Sziasztok
Van egy jó lehetőség, hogy szinte ráfizetés nélkül tudnám lecserélni 2015-ös Samsung UE32J5500 tv-met, egy LG 32LM6300PLA-ra. Az Lg-nek észrevehetően jobb a képe az IPS panel, és a HDR miatt? Az Lg-re is lehet csatlakoztatni Bluetooth-on hangszórót (jbl flip 3)?
köszi -
Sonex79
aktív tag
Sziasztok,
Egy 49UM7400-as elégedett tulajdonosa vagyok. A problémám mindössze annyi, bár ez nem tudom, hogy beállítás hiba, vagy a kijelző/eszköz korlátja, hogy nagy ritkán, ha van olyan jelenet, ahol az előtérben pl. álló oszlopok, mögötte meg gyors mozgás van akkor azt nehezen kezeli le a tv. Vagy bár mostanában nincs vizes sportesemény, de a víz megjelenítése is gondot tud okozni vízilabda vagy úszás esetén. Egyébként teljesen jó a tv, akár 4K, vagy HDR tartalmakról van szó. Zajcsökkentés alacsony szintre van állítva, TruMotion élénk. Köszi a segítséget! -
blakey
titán
válasz Sonex79 #99119 üzenetére
TruMotion Élénk az oka, kapcsold ki vagy Egyedi-re állítsd.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zoleeno1 #99121 üzenetére
TruMotiont használom, Egyedire állítva. Azért mindent nem kell kikapcsolni csak nem árt tudni, hogy melyik mit okozhat.
Szóval mindent nem kell kikapcsolni csak akkor ha gond van, ha eltűnik a hiba akkor fokozatosan ki lehet próbálni, hogy melyik funkció okozza.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
-
subset
senior tag
A TruMotion szerintem is remek dolog, eszembe sem jutna kikapcsolni, úgy mint az "AI Picture-t" sem. Ezek megléte miatt döntöttem leginkább a márka mellett. Nagyon ritkán látok csak olyan esetet mikor már nem bírja szusszal a képproci és 1-1 pillanatra elhanyagolható hiba csúszik a képbe.
Nyilván az egyszerűbb modelleknél amiben csak "Quad Core processzor" van nem lesz olyan tökéletes a dolog, mint egy LG α7 vagy α9 gen2 processzoros darabnál.
Mérlegre kell tenni, hogy bevállalsz-e némi és nagy ritkán előforduló/észrevehető hibát annak fejében, hogy a tartalom csak úgy folyik le a képernyőről....
Az egyedi beállításokkal még tényleg lehet játszani.
SzvszHasználj Te is szabad szoftvert !
-
Sonex79
aktív tag
Köszi, akkor a lényeg, hogy a true motiont állítsam, és a tapasztalatok alapján a legjobb az egyedi beállítás 2-en. Az élénk beállítás az eredeti képmódhoz tartozó alapbeállítás, így azon volt eddig.
[ Szerkesztve ]
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 55SM9010PLA tipusu nanocell technologiaval ellatott tv-t, es sehogysem talalom a "Trumotion" opciot a kepbeallitasoknal
Esetleg akinek ez a tipusu tv-je van (merettol fuggetlen), tudna nekem segiteni hogy lehet kikapcsolni? Igazandibol foleg a kulso tarhelyrol lejatszos mkv filmeknel szeretnem kikapcsolni, hogy ne legyen olyan idegesito szappanoperas kienezet amitol elvesz a mozi feeling. Koszonom szepen elore is.
Aláírás
-
snooze
veterán
sziasztok.
okos távirányitó gombjait lehet programozni?mondjuk a netflix,movies,prime videoét más funkciora?[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
-
Norby86
őstag
válasz Norby86 #99063 üzenetére
A #99063 hsz-re valakinek van ötlete? A hiba továbbra is elég sok gondot okoz. Esetleg ennél a típusnál "LG 32LF510U" van mód a szerviz menübe belépni a hozzá adott távirányítóval? Az érdekelne van e valami beállítási lehetőséget amivel újra tudnám rakni a firmware-t a szerviz menüből.
-Norbi-
-
snooze
veterán
köszönöm az infokat.
azért a tv bt hatotávjával nem nagyon vagyok megelégedve..telefonokét meg sem közeliti ugyanazzal a fejhallgatoval..GO Gunners!!!
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Telekomnál nézelődök tv ügyben. Sajnos nem tudok dönteni az LG Nanoled és a TCL QLED Panelek közti különbségek miatt. Tudnátok nekem segíteni, hogy melyik mivel jobb akinek esetleg van mind a 2 vel tapasztalata? Próbáltam vissza keresni de nem találtam erre választ.
Eze közül próbálok dönteni:
LG 55SM8600 NANOCELL SMART UHD 4K TV
TCL 55X815 4K UHD SMART ANDROID QLED TV
Árban gyakorlatilag nincs különbség.
Előre is köszönöm szépen! -
S.Zoliy
tag
válasz fenergie84 #99145 üzenetére
Köszi szépen!
Igen, mindenben szimpatikusabb az LG. Egyedül a QLED panel okoz egy ksi zavart, hogy szebb a feketéje vagy kontrasztosabb-e?
-
Sefter
veterán
válasz S.Zoliy #99144 üzenetére
Képminőségben nekem bejön a Samsung féle qled (q70-től felfelé..), de az android miatt a kettő közül tuti az LG-t választanám...ha hosszabb távra keresel tv-t, pár év múlva az androidos tv-d egyre lassabb lesz (tapasztalat sajnos, van egy 5 éves akkori felső kategóriás sony-m, siralmas mi lett belőle rendszer szinten...)
Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest