- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
-
veterán
-
junior19
senior tag
válasz rasotamas #96256 üzenetére
Sokat segítene ha konkrétan leírnád a tévé tipusát, a pc oprendszerét, egyáltalán mi a számítástechnikai eszköz, mert talán asztali géppel nem működik.
Egy hálózaton vannak biztosan? mert addig mik ezekre nem adsz konkrét választ, csak találgatások lesznek, kinél hogyan működik.
Egyáltalán mi a cél? Mert ha videófájlok lejátszása csak, akkor az is működik win7, win10 esetében nálam, hogy a fájlon jobb egérgombra kattintva az Átvitel eszközre opciót választva megkeresi a tévét, s ha be van kapcsolva, akkor átküldi.
Kábellel nem lehet csatlakoztatni? Mert sokkal stabilabb és jobb lenne egyébként.codec project
-
veterán
válasz junior19 #96257 üzenetére
- UM7450PLA a tv
- Igen ez egy asztali gép (CoolerMaster CM690 II Advanced, XFX TS 550W, Asus P9X79, I7-3930K, 4x4GB DDR3, Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G (rev. 2.0), Crucial MX500 250GB, 500GB HDD) win10 pro
- kifejezetten az RTL most ami nem működik pár napja a beépített böngészőn, pedig eddig ment.
- Filmet viszi a dlna (bár egy csomó filmet nem ismer föl, vagy nem talál hangsávot).
- A gép és a router közt gigabites vezeték van
- A tv wifin csatlakozik, de átdughatom ethernetre, csak azon most a telekom iptv megy, vagy tehetek oda egy gigabites switchet.
- Olyat tudok, hogy a gépen chrome-ból youtube-ot nézek és átküldi a tv-re, de sima böngészőoldalt nem hajlandó.
- Eszközök közt is látszik a tévé, de nem mint kijelző
- Jobb oldali sávot ha előhozom és tv-t próbálom csatalkoztatni, kiírja, hogy a gép nem támogatja a miracastot
- Ebben a gépben nincs intel vga, amiből még ha lenne is csak az évekkel újabbak támogatják a miracastothttps://tinyurl.com/rasoapro
-
blakey
titán
válasz Darkrush34 #96261 üzenetére
Igen
Local Dimming okozza.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
YxVs
senior tag
válasz Darkrush34 #96263 üzenetére
Fényképezve mindig rosszabbul néz ki.
Valós körülmények között is látod a bevilágításokat? Üdv az lcd tévék világában. Milyen tv egyébként? -
Cry0
őstag
Sziasztok!
álltalában pendrive segitségével szoktam sorozatokat nézni a tévén, múltkor ismerősömnek kellet windows telepitő amit a pendrivera tettem neki rá, majd miután visszakaptam leformáztam ExFat, Fat32, Ntfs formátumba, viszont bármelyikre volt formázva a tv azt irja hogy nem áll rendelkezésre tárolóeszköz, tudtok erre valami megoldást ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
castiels
addikt
válasz Darkrush34 #96268 üzenetére
Ez szokványos?
-
castiels
addikt
válasz Darkrush34 #96270 üzenetére
Az enyém szerintem "belépő" kategória 2018 as.
55" 6300 mlb de egyébként elégedett vagyok vele. -
tutis
őstag
Szia! Megtennéd hogy elindítod [link] ezt a videót sötét szobában, és lefotózod a képernyőt mennyi átvilágosodás van?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
blakey
titán
Képek alapján nehéz megitélni bármit is illetve ha nem azt tükrözi amit valójában lát akkor kb. semmi értelme, első kép egyértelműen az LD miatt van, második kép meg gondolom a homogénítást hivatott megmutatni ami első ránézésre nem olyan rossz illetve lehet, hogy egy enyhe áttörölgetés megoldja. Ha a feketét akarja megmutatni akkor ezen a képen nem jön át, a kamera és a háttérvilágítás miatt, az ilyet másképp kell fotózni, hogy az jelenjen meg a képen is, mint ami a valóságban. A beállításokat sem tudom. Egyébként háromféle képpen lehet fotózni, 1. úgy, hogy mindenképp szarul nézzen ki, 2. úgy, hogy a legjobb legyen és 3. úgy, hogy a valóságot mutassa meg, én az utóbbi híve vagyok, nem könnyű elérni, de azért 90-95%-ban sikerülhet és akkor már lehet kép alapján is itélkezni. Ha a valóságban nálam ilyen lenne egy kép akkor már rég a "qkában" végzett volna.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
B.A.T.21
tag
válasz castiels #96267 üzenetére
Szia!
Inkább úgy néz ki, hogy valami nyomja a kijelzőt (általában túlságosan meghúzott csavar a hátlapban vagy a kijelző fémkerete (tehát nem a tv keret, hanem magának a kijelzőnek a fémkerete)) nyomja a folyadékkristályos kijelzőt.
ha van abban a sarokban a hátlapon csavar, akkor egy picit ki kell engedni (negyed/fél fordulat ki) , ha a keret nyomja, az sajnos szerelősebbB.A.T.21
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség az 55SM8500 és az 55SM8600 között? LG honlapján szinte semmi különbséget nem találtam (talán egy usb porttal kevesebb a 8500, más az állvány) egyéb összehasonlító oldalak pedig nem túl megbízhatóak).
Előre is köszönöm!
B.A.T.21
-
addikt
válasz Darkrush34 #96276 üzenetére
Mehet rá ez is ha van kedved:
Banding test
Local dimming test + [link] + [link]
Aki teheti egyébként ilyen inkább teszteket vigyen magával letöltve pendrive-ra, vagy kérjen bemutatóra, könnyen kibuknak a hiányosságok, szemben a csilivili demókkal, ahogy pl. itt: [link][ Szerkesztve ]
-
kelly7
aktív tag
Én el indultam venni egy 49SM 8200PLA- És hazajöttem egy Sony KD49XG 8096BAEP-el. Igaz picit drágább volt, de pont egymás mellett volt a két tv. Hát ég és föld volt a kettő között a külömbség. Paraméterekben majdnem hogy ugyanaz de mégis. Ott pl ahol a sony fehér volt az lg világos szürke. Kb 40 percig néztük külömböző videókkal összehasonlítva, és nagyon nehezen tántorítottam el magam, évek óta lg-s vagyok, de meg győzött a "szemem" . Nyilván szubjektív a dolg de eddig csak a magic remote hiányzik picit bár a hang alapú keresés nagyon jó és pontos a sony-ba. De engem a képe nem győzött meg az lg-nek
-
blakey
titán
válasz kelly7 #96283 üzenetére
Ott pl ahol a sony fehér volt az lg világos szürke. - ez beállítás kérdése, kétlem, hogy az LG-n ne lenne jó a fehér.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AkosKJ
tag
válasz B.A.T.21 #96279 üzenetére
8500 vs 8600 asszem a 8500 ba a hangfal más talán van benne külön mély. Amúgy meg a talp.
Darkrush 34:
Én is vettem 8200-at sajnos nem tudtam sokat tesztelni, LD volt nálam is volt de az kikapcsolható.
Igazából amit a képen látsz az ilyen, az IPS panel bevilágítása full feketébe sajnos, szerintem ha tartalommal nézed akkor nem fog zavarni bár nekem monitorom is az, úgyhogy megszoktam, de ha mindenképp a kép minőségre meg a feketére mész, akkor Oled az ami kell neked, de ott is lehetnek hibák.
Sajnos mindegyik mostani tv-n lesznek hibák hol több hol kevesebb☹️ -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Furcsa problémába futottam bele ma reggel.
Adott egy LG 32LH6047 TV. A telekomos box+al HDMI kábellel van összekötve, a HDMI2 csatlakozóba van dugva. Tegnap este 9-ig tökéletesen jó volt minden. Ma reggel 7-kor viszont már nem volt hang, csak kép. A kábelt átdugva a HDMI1 és 3 csatlakozókba van kép és hang is. A kettesben viszont továbbra sincs.
Segítsetek légyszi, mi lehet a baja? Nem volt áramszünet, nem történt semmi rendkívül esemény.
Köszönöm! -
Tibcsi2006
csendes tag
Sziasztok találtam egy videót ahol azt állítják hogy a 2018 as lg sk 8500 szebb képet és betekintési szöget ad mint a2019 es sm9000 széria. Véleményetek?
https://www.youtube.com/watch?v=XvpRc0QqX6A
-
blakey
titán
válasz Darkrush34 #96290 üzenetére
Nem kéne, hogy ilyen legyen, nem azért ilyen, mert IPS vagy VA, azért ilyen, mert szartak bele az összeszerelés során, ha visszakeresel akkor találsz normálisan összerelt TV-ről is képet. Az SJ sorozat is jobb volt, mint az SK, akkor mit várunk az SM-től? Nyilván, burkoltan terelnek a drágább (OLED) felé, ami nem baj, mert legalább mindenkinek lesz valami jó. Csak ugye sokkal drágább.
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Tudnátok valami használható képbeállítást adni egy Lg 49UJ6307-es tvhez?
Köszönöm. -
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Az LG 2019-es modellei az airplay2-n kívűl frissítéssel megkapják az apple tv appot is? Van erről pontos infója valakinek? Azt tudom,hogy a samsung 2019-es modellei megkapják.
-
AngryChair
csendes tag
Sziasztok,
Egy 32CS460-at szeretnénk leváltani 4K megoldásra - ebben kérem a tanácsotokat.
49" van tervben, ezen méret fölé nem mennénk. Dilemma a nanocell, hogy kell-e?49SM8200PLA nézegetek, de az előző hozzászólások elbizonytalanítottak.
49UM7**** lenne megfelelő inkább (ha igen, melyik)?A TV maga TV-ként hátérzajnak van használatban nappaliban, este laptop+HDMI "házimozi" megoldásként, nem sötétben, heti 1X játékra laptoppal.
Melyik lenne szerintetek így a kifizetődő?
Köszi!
-
Akosman
aktív tag
válasz AngryChair #96297 üzenetére
Szia! Én is ugyan ezt a NanoCell tipust néztem ki,majd 3 hete megvettem az 50UM7600PLB modellt! Nem bántam meg! Gyönyörű a képe ha pont szemből nézed! A NanoCellnek annyi előnye van,hogy bármilyen szögből nézheted a tvt,és akkor is ugyan olyan szép a képe ahogy én láttam.
-
castiels
addikt
Csak fekete alatt látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest