- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz szakalistvan #95051 üzenetére
a jobb hangminőség a cél, - Na akkor ne a fülesről vedd a hangot hanem az optikai kimenetről.
Nekem volt soundbar és optikával volt összekötve LG és ment a hangerő a TV távval.
Most az AVR van rákötve optikával és ott is lehet a TV távval kezelni a hangot.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szakalistvan #95053 üzenetére
Én nem írtam, hogy vegyél csak leírtam nekem mi volt.
Ennek a hangfalnak is van távja. Tehát avval beállítod és a TV távval kezeled.
Nekem kb 14 távom van
Mibe kerűlnek?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
válasz kakuk.tamas #95055 üzenetére
Van egy másik fajta uni táv de nem szeretem és a feleségem sem tudná kezelni. Már megszoktuk. Általában 3-4 db van használatban.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
A TV kijelzőjét mivel lenne érdemes tisztítani?
Ti mit használtok? -
bghistvan
senior tag
válasz Signum04 #95040 üzenetére
Szia!
Elég sok modellt volt szerencsém az időt nem sajnálva rá az 55sk8500 megvásárlása előtt megtekinteni és kipróbálni márkán -típuson -technológián kívül és belül,de azt kell mondjam,a lehető legjobb döntést hoztam meg( persze a panel rögzítési módjától megijedtem,de utánajárva meggyőződtem arról,hogy ez ilyen,és nem egy hiba,sőt!)annak ellenére ,hogy méretben a 60"-ról kisebbre váltottam ,és hangsúlyozom a VA paneles tv-ket és az oledeket is megszégyenítő módon hozza a feketéket,a kontrasztot,a színvilágról és a rendszer gyorsaságról ne is beszéljek,ez egy brutál tv!
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Hálószoba falára szeretnék TV-t vásárolni. 32" körüli méret jöhet szóba hiszen kb 2 méterre lenne a fejünktől csak.
32LK6100PLB lenne a kinézett típus.
set-top box lenne hozzá csatlakozva, illetve fontos hogy wifin vagy ha meg tudom oldani vezetékes lan-on DLNA és mediaserver tartalmak fogyasztására alkalmasnak kell lennie. (synology media server)Van esetleg valami tapasztalat hogy mennyire ajánlott/kerülendő?
köszi szépen!-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
gubisadam
aktív tag
válasz OldMike #95063 üzenetére
Párom nem szeretne nagyobbat oda. Szerinte túl nagy lenne. Van egy LG42lf652v én ezt tenném be oda és vennék valami nagyobbat a nappaliba, de ez még vita tárgya.
Viszont az általam linkelt model ellen szól bármi is, a mérettől eltekintve? (32LK6100PLB)
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
OldMike
őstag
válasz gubisadam #95064 üzenetére
Sajnos nem ismerem a jelenlegi FHD tévéket. Szerintem ebben a méretben az FHD felbontású tévé még az SD tartalmakat is szebben jeleníti meg, mint egy lényegesen nagyobb UHD készülék, ugyanekkora távolságból. Ha ez is szempont, akkor ez emellett szól. Ugyanakkor sajnos a nagyobb tévégyártók (mint az LG is) csak kényszerből gyártanak még FHD tévéket, és a fejlesztéseket a magasabb kategóriákra koncentrálják. Emiatt valószínűleg kevésbé friss bennük az elektronika, ami okozhat lassabb működést, főleg az okostévé funkciókban.
A képminőséget illetően én nem igazán aggódnék, mert általában az LG tévék beállítási lehetőségei eléggé sokoldalúak (nyilván az IPS kijelző korlátain belül). A topicban általánosan emlegetett kijelzőhibák a magasabb kategóriájú készülékeket sem kímélik, és leginkább a szerencsén múlik, hogy alig észrevehető, vagy nagyon durva hibával rendelkező tévét fog ki valaki.42LM660S
-
blakey
titán
válasz OldMike #95066 üzenetére
Szerintem ebben a méretben az FHD felbontású tévé még az SD tartalmakat is szebben jeleníti meg, mint egy lényegesen nagyobb UHD készülék, - szerencsére csak szerinted, az UHD tévékben lévő felskálázó messze jobb mint a FHD TV-kben így semmi akdálya az SD-t használni UHD TV-n. Egyébként azonos méretet érdemes összehasonlítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
OldMike
őstag
válasz blakey #95067 üzenetére
Pontosan erre kívántam utalni. Ha neki elég a 32" méret, akkor azzal nincs mit összehasonlítani, mert a legkisebb UHD készülék 43" méretű. Azon pedig - minden csoda felskálázás ellenére - azonos távolságon nem fog jobb SD képet látni. Azt viszont el tudom fogadni (nem láttam), hogy egyaránt 43" méretben az UHD tévén jobb lesz az SD minősége, mint az FHD készüléken.
42LM660S
-
Charlie
tag
Sziasztok!
Megerősítést kérnék.
Kábé egy árban van az Extreme digital-nál az 55UK7550MLA és az 55UK6950PLB.
Ugye jól gondolom, hogy a 7550 a jobb vétel a Nano Cell kijelző miatt? Más különbséget nem találtam köztük.De ha tudtok ebben az ársávban mást ajánlani azt is elfogadom.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
RetroJack
tag
Üdv !
Konzolhoz és filmezésre néztem egy 55uk63-at, van valakinek tapasztalata vele ? Elsősorban játékhoz kellene. Köszi -
Signum04
tag
Sziasztok,
Azonos ár mellett ki melyik mellé tenné le a voksát és miért?
LG55SM8200 vagy LG55SK8500
SK8500: 2018-as modell
SM8200: 2019-es modell
Sajnos az idei modelleket még nem tudom hová tenni
-
OldMike
őstag
válasz Signum04 #95072 üzenetére
Szia, itt nagyon részletes adatokat találsz:
https://www.displayspecifications.com/en/brand/a1025 (valami miatt nem linkeli)
A 2019-es és a 2018-as tévék is ott vannak, összehasonlítást is tudsz csinálni.
Érdekes módon még az SM8500 is visszalépés az SK8500-hoz képest, mert az előbbi 8 bit+FRC, az utóbbi pedig simán 10 bites. Igaz ez azért nem feltétlenül érinti az átlagos felhasználót, ugyanakkor lehetnek más tényezők, amiben jobbak az ideiek.42LM660S
-
makoss
veterán
Üdv!
Erről van valami infó? Ajánlott?
LG 55UK6470PLC UHD webOS 4.0 SMART LED TelevízióKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Gyerekeknek vennénk a szobába TV-t.
80-82 cm-es méretű elegendő lesz bőven és felbontásban is max: FHD.Amennyiben kicsi a felár jó ha SMART, de nem feltétel.
Képminőség legyen jó, az lenne fontosabb.Milyen típust vagy típusokat ajánlanátok?
KöszönömA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Iomega
addikt
válasz Signum04 #95072 üzenetére
Nem kérdés, SK 8500-ast válaszd, az komolyabb.
Pl. : SK8500 120Hz, Full Array Local Dimming, jobb hangrendszer, 3,5mm audio kimenet+fejhallgató kimenet, 3 x USB csatlakozó. Dolby Atmos hangzás, DBV-T2 HD.[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
bbronn
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG 42LB671V készülékem, amely elromlott, bekapcsolás után ki-be kapcsolgat. Egymástól függetlenül két szerviz látta, 40-55e Ft-ért javítanák, egyik a tápegységet cserélné, a másik pedig a processzort-alaplapot. Van valakinek tapasztalata ilyen hibajelenséggel?
Mivel a fenti készüléket nagyjából elengedtem már, néztem helyette egy LG 49UK7550MLA-t. A boltban (Euronics) bekapcsolt állapotban volt egy, azt vettem észre, hogy a készülék a képernyő alsó részén nagyon meleg. A keret és a kijelző is. Megnéztem, de a más típusoknál ilyet nem tapasztaltam. Ez a 7550-nél normális jelenség?
-
Rolu
újonc
Sziasztok!!
Olyanban szeretnék segítséget kérni hogy ügyesen belválasztva vettem egy üzleti funkciós LG 49UU640C-ZB 09/2018 tv-t.
Mivel nem volt időm össze rakni muteroméknál már letelt a 3 nap hogy vissza vigyem.
Az üzleti funkciót ki tudom kapcsolni valahogy benne?
Hogy tudok erre telepíteni még alkalmazást mivel csak a youtube van gyárilag rajta? -
Beni2360
félisten
Van a beállítások közt olyan menü, hogy otthoni , üzleti, na ott válaszd az otthoni opciót.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz blaca83 #95075 üzenetére
82-es FHD, Smart, WiFi, HDR... Gyerekeknek tökéletes.
Gyerekszobába érdemes venni hozzá fali tartót. Nem drága, és biztonságosabb a tv-re nézve, ha a falón 'lóg'.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Van egy 43LH630V-ZJ típusú Smart tv-m. Nem tudom, mi lelte? Tegnap este óta olyan mértékben be van lassulva, hogy gyakorlatilag nem tudok csatornát váltani, hangerőt szabályozni, menübe belépni, semmit. Gyakorlatilag táv-ról csak ki és bekapcsolni tudom. Próbáltam tv-ről, de onnan sem tudok semmit sem csinálni. És próbáltam telóról is (Lg G3), de ott is csak a ki-be működik. Ha megnyomom mondjuk a menü gombot, vagy akármit, ha szerencsém van, néhány perc után megjelenik a tv-n, vagy nem.
Gondoltam, h kéne csinálnom egy szoftverfrissítést, de hiába dugom a pendrive-ot a tv-re, nem dobja fel a menüt sem, ahol lehetne indítani a frissítést, így azt sem tudom megcsinálni.
Találkozott már vki hasonlóval?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SkyLine3000 #95083 üzenetére
Gondoltam, h kéne csinálnom egy szoftverfrissítést, - inkább egy gyári visszaállítást, még akkor is ha időbe telik mire oda jutsz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SkyLine3000
addikt
válasz SkyLine3000 #95085 üzenetére
A beállítások menü be nem lép be. De a bemenetek menübe sikerült belépnem. Elvileg lement egy szoftverfrissítés is, de semmi sem változott.
-
blaca83
őstag
válasz kakuk.tamas #95082 üzenetére
Köszi a tippet!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
SkyLine3000
addikt
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, sikerült megcsinálnom a tv-t. Sikerült nagy nehezen szoftvert frissítenem, meg utána egy gyári visszaállítást is eszközölnöm (ez utóbbit volt a legnehezebb előhoznom). Újraindult, végigmentem a beállításokon és most elvileg műxik. Csak maradjon így!
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok. LG 43UH661V2 TV kábellel (1Gbs) van összekötve a számítógéppel. UHD filmeknél Seviio vagy LG Smart Share használatával is időnként elkezd megállni a film és tölti pár másodpercig, azután folytatódik. Van erre valami megoldás?
-
pjen
félisten
válasz littleNorbi #95089 üzenetére
Ha kábellel van összekötve,HDMI vagy USB,akkor a gépen mért nem egy média lejátszó progival nyomod.Pl;VLC?
-
blakey
titán
válasz littleNorbi #95089 üzenetére
100-as LAN van a TV-kben.
Külső lejátszó a megoldás.(#95091) pjen
Mert egy hálózaton vannak de nem HDMI-vel van összekötve.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
1 napig tartott a csoda. Megvolt a szoftverfrissítés, visszaállítás. Látszólag megjavilt a tv. Minden jó volt rajta. Ma újrakezdte...
Kb 1 éve volt egy villámcsapásféle. Rajta volt a tv-n egy androidos box. Akkor a box megadta magát és a tv-n az a hdmi, amire volt kötve, meghalt. Nem tudom, nem-e akkor történt vmi? Lehet, kuka lesz a tv... Kezdtem örülni, h megúsztam ennyivel. Üröm az ürömben, h a lányom hagyományos Lg tv-je is beszart tegnap este... Ebből biztosító lesz.[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Nemrég szerkesztettem a TV-re csatornalistát ChanSort programmal.
Olyan problémám akadt, hogy hiába nevezek át pár csatornát ChanSortban, ha feltöltöm a csatornalistát a TV-re, utána nem sokkal később visszaíródnak az eredeti, szolgáltató által megadott csatornanevek. (Az automatikus csatornakeresés ki van kapcsolva.)Van erre valami megoldás?
Köszi! -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy 43LK5900PLA. Média szerverről bármit indítok kifagy olyan üzenettel, hogy a kapcsolat a hálózattal megszakadt. WIDI-n nagyjából le lehet játszani a tartalmakat, de jó lenne ha működne ez a verzió is.
A számítógépen (w10) jobb klikk a file ra, átvitel eszközre. A folyamat elindul a WMP el is kezdi a megosztást de a TV azt írja hogy kapcsolat megszakítva. A PC LAN-on megy Routerbe a TV szintén. Van más módja hogy hálózatról menjen a buli? Másik készüléken (pana 55tx700E) ugyan így gond nélkül megy minden. Köszi a segítséget!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
junior19
senior tag
válasz atomanti19 #95098 üzenetére
LG Smartshare a pc-re, a tv bemenetek között megjelenik a megosztás, s a tévé lejátszóját használva lejátszható a megosztott anyag.
codec project
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest