-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Nincs, mert minden 55"-os már ips paneles.
Ha va kell, akkor az 50UKxxxx sorozatban nézelődj, nincs lényeges különbség ezek között, azt nézd meg, rendelkezik-e az adott modell azzal a felszereltséggel, amire szükséged van. Illetve kialakítás, és anyaghasználatban van különbség a modellek között.
Pl. ha falra kerül, akkor már a 6300-as is jó lehet, mert nem számít akkor a talp, s az olcsóbb is. Persze ha még kapható, mível ezek tavalyi modellek.codec project
-
blakey
titán
a VA a színek miatt, - ezt megmagyaráznád? Technológiától, paneltől függetlenül én még nem találkoztam olyannal, hogy rosszak lettek volna a színek, mondjuk Samsungnál a bőrszín néha érdekes (ráadásul VA), de megfelelő kalibrációval az is rendbe tehető. Nincs olyan, hogy VA-n vagy IPS-en jobbak a színek, meg olyan sem, hogy nappal IPS, este VA, hülyeség, megfelelő beállítás mellett mindkettő nézhető napszaktól függetlenül. Persze nem az alsó kategóriából kell választani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AkosKJ
tag
Szerintem ez applikáció függő. Huawei teló al is ki tudom használni az LG tvt.
Szerintem megosztás, távirányító funkciókat biztos tudja.
Esetleg írd le mi neked a "teljesen kihasználni" mert ez így elég tág dolog lehet ami neked kell más meg se próbálta még.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
LG-nek nincs VA panele, egyéb gyártótól szerzi be.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Továbbra sem jó a kérdés hiszen a felsőkategóriában lévő IPS jobb, mint a középkategóriában lévő IPS vagy VA, továbbra is csak 50" és 70"-es méretben van VA panel és abban a méretben nincs IPS, tehát értelmetlen az összehasonlítás. Ha 50"-osat veszel akkor VA peneles lesz, ha 49" vagy 55"-osat akkor IPS. Az jobb amelyik épp neked jobban tetszik és az elvárásaidnak jobban megfelel.
-
junior19
senior tag
Akkor én vagyok az az ember, aki csak szemből nézi mindig a tévét, miért is nézném oldalról, ha így oldottam meg. Persze tisztában vagyok vele, hogy van olyan helyzet(többen nézik egyszerre, elhelyezés), amikor ez nem lehetséges, így inkább ajánlott az ips paneles.
S ha a felhasználó állandóan valamennyi környezeti fény mellett nézi, akkor felesleges a va panel is, az oledről már nem is beszélve.
Nálam a besötétítés is alap, ha nem háttértévézés van, mivel a szoba nyugati fekvésű, így délutántól folyamatosan besütne a nap. Ezek az okok voltak, ami miatt én va panelest mellet döntöttem, ips nálam szóba se jöhetett, mert nem volt feltétel nálam a nagyobb betekintési szög. Éjszakai szürkét pedig nem szerettem volna nézni.codec project
-
-
junior19
senior tag
Ilyen formában értelmetlen a kérdésetek.
Persze, hogy van akinek a tévéjéhez van jó beállítás, mert kalibrálták, s a szabványhoz a legpontosabban van beállítva. De ez más tévéken nem alkalmazható, mert más eltérések vannak.
Ha pedig nem is a szabványhoz közeli beállítást szeretnétek, hanem ami tetszik, akkor pedig már ízlésről beszélünk, ami szubjektív, ami nekem tetszik, neked nem biztos, hogy fog. Akkor mire mégy az én beállításaimmal?
Konkrét kérdésre jobban lehet legalább kiindulási pontot adni, milyen körülmények között, milyen képmódot használva, alap dolgok értékeit megadva lehet támpontot adni, hogy mi az amin változtatni kellene.
Hogy konkrétabb választ is adjak, az lg tévéknél a szakértői sötét és világos, illetve az uk sorozatnál biztosan még a színház képmód ami a legpontosabb a szabványhoz. Ezeket érdemes csiszolgatni, bár kalibrálás nélkül szerintem nem nagyon érdemes.codec project
-
blakey
titán
olvastam róla itt olyat is hogy élvezhetetlen egy sötét filmes jelenet, szóval én elvetettem a nanocellt - sokmindent lehet olvasni, én nem így láttam, pedig volt szerencsém nanocellás TV-khez, szerintem jók és jól be lehet kalibrálni őket.
-
blakey
titán
Te is, én is tudok írni rosszat egy olyan dologról amit esetleg nem megfelelően használok, nem állítom be megfelelően, stb. Veszel egy OLED-et és borzalmas beállítások mellett használod majd azt írod, hogy nézhetetlen.Nekem vannak személyes tapasztalataim különböző TV-k-ről, különböző panelekkel. Nagyon jól kalibrálható a nanocellás TV és ha IPS akkor bizony a nanocellások jobbak, ennyi az én véleményem. Ráadásul egy igen jó VA paneles Sony TV mellett állítottam be illetve ahhoz hasonlítottam, meglepődtem, hogy egy IPS is lehet jó.
-
-
blakey
titán
De, gyönyörűen részletes a fekete, akinél nem az nem ért hozzá és ezáltal rossz beállítások mellett használja. Megkeresem neked, hogy milyen az LG edge ledes, nanocellás feketéje sötét szobában, bár a képek nem feltétlenül tükrözik a valóságot de igyekeztem ahhoz közelít csinálni, emlékeim szerint itt a topikban is megmutattam, a részletességgel sincs semmi gond, hibátlan és különösen kalibráni sem kell, hogy jó legyen. Én tudom mit kell nézni, bátran tudom ajánlani a felsőkatehóriás nanocellás IPS paneleket. Nem egy LCD-m, plazmám volt az elmúlt 14 évben.
-
blakey
titán
Képek alapján nehéz megitélni bármit is illetve ha nem azt tükrözi amit valójában lát akkor kb. semmi értelme, első kép egyértelműen az LD miatt van, második kép meg gondolom a homogénítást hivatott megmutatni ami első ránézésre nem olyan rossz illetve lehet, hogy egy enyhe áttörölgetés megoldja. Ha a feketét akarja megmutatni akkor ezen a képen nem jön át, a kamera és a háttérvilágítás miatt, az ilyet másképp kell fotózni, hogy az jelenjen meg a képen is, mint ami a valóságban. A beállításokat sem tudom. Egyébként háromféle képpen lehet fotózni, 1. úgy, hogy mindenképp szarul nézzen ki, 2. úgy, hogy a legjobb legyen és 3. úgy, hogy a valóságot mutassa meg, én az utóbbi híve vagyok, nem könnyű elérni, de azért 90-95%-ban sikerülhet és akkor már lehet kép alapján is itélkezni. Ha a valóságban nálam ilyen lenne egy kép akkor már rég a "qkában" végzett volna.
-
gago1975
őstag
IJelenleg gondolom 50UK6950-öd van. 50" képátmérő? Hát szerintem az kevés és ne is csodálkozz. Nem tudom, hogy mekkora a maximum kép méret amit el tudsz helyezni, de Minimum 60" vagy inkább felette nézelődj, mondjuk 70" VA készüléket LG ből. Vagy ha megteheted akkor 55-65C8-C9-et de a B8-B9 is már szuper oledből.
Ja és amikor összehasonlítást végzel bármelyik áruházban akkor az üzleti beállítást tedd át otthonira, állítsd be a te szemed-szád íze szerint.
Én csak jót akarok neked, nem bántó szándékkal írom amit írok.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
blakey
titán
Ez kemény. Törölgetést próbáltad? Hátha csak a panel előtti rétegek "töltődtek fel", mert ezek nem normális foltok, nem bevilágítás, felhősödés.
-
csucsotke
aktív tag
-
sandró60
addikt
válasz tutis #108480 üzenetére
Most találtam ezt a leírást.
Sajnos más esélyed nincs
"
dátum: 03-11-2019 06:23 PM
TV
Hallottam már olyanról is, hogy különböző márkájú TV-k is ugyanezt produkálták. Szóval az sem feltétlenül megoldás, ha eltérő márkájúak a készülékek.
Ami segíteni tud az az, ha megpróbáljátok valahogy szűkíteni az infrás távirányító sugárzási tartományát, hogy csak afelé a TV felé küldjön jelet, amelyikre pontosan rámutat, és csökkentsétek a szórt jeleket, amit a másik készülék vesz.
Erre megoldás lehet a távirányító adójára ragasztott fekete szigetelőszalag, középén egy pici lyukkal. Ha túl kicsi a lyuk, akkor nagyon nehéz lesz a távirányítóval célozni, szóval próbálkozni kell, hogy mekkora réssel lesz pont jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest