Új hozzászólás Aktív témák

  • dondave1337

    csendes újonc

    Sziasztok!

    Tavaly év vége óta van egy LG 50UK6950PLB-m – gondoltam, írok egy beszámolót róla, persze szigorúan laikus szemmel.

    Képminőség, panel: a fórumozók tapasztalatát olvasva VA paneles tv-t kerestem. Érdekesség, hogy míg az 50-es változat VA paneles, a 43-as, illetve a nagyobbak ugyanebből a modellből már IPS panellel vannak szerelve.
    A feketék nekem megfelelően mélyek (IPS-hez hasonlítva), az 1080p kontent is szép rajta, a 4K meg nyilván egyenesen gyönyörű.
    Egyedüli gyengéje, hogy a kép nem túl folyamatos eseménydúsabb jeleneteknél – ezen pedig csak ront az LG TruMotion nevű csodája, ami alapértelmezésben be van kapcsolva. Ez a szolgáltatás pont a mozgásmegjelenítést hivatott simábbá tenni a megjelenő képkockák duplázásával, de csak mesterkéltté, amolyan „masszássá” teszi a képet, úgyhogy ezt ajánlom kikapcsolni.
    Ha adást vagy filmet, sorozatot nézek, az „Eredeti” képmódot használom.
    A legtöbbet PS4 Pro-val használom, olyankor „Játék” módra kapcsolok. Ezzel nagyon elégedett vagyok, számomra észrevehetetlen az input lag, valamint a képminőség is remek.

    Hangminőség: csak az elején használtam a beépített hangszóróját a tv-nek. Meg kell mondjam: meglepően telített a hang és a hangerőre sem lehet különösebb panasz. Ha nem támasztasz az irányába irreális elvárásokat, szerintem teljesen rendben van és élvezhető – azért én javaslom a hangfal használatát hosszabb távra.

    Felszereltség, portok; Magic Remote: HDMI-portból bőséggel van (4 db), van 2 db USB is, a kötelező Ethernet, kompozit stb. Nem tudom, mennyire tart ebbe az irányba a trend – lehet, ez az általános –, de az számomra negatívum volt, hogy csak optikai audiokimenet van, analóg nincs.
    A Magic Remote távirányító tök jópofa – szeretem használni, sokkal kényelmesebb a kezed mozgatásával irányítani a kurzort, mintha egy csomó gombnyomással kéne lépkedni. A görgő is jóval kényelmesebb és gyorsabb.

    Operációs rendszer (webOS 4.0); multimédiás képességek, funkciók:
    a webOS menüje, illetve a telepíthető alkalmazások (pl. YouTube) gördülékenyek. Nem jellemző lag, hosszú töltésidő. Eleinte kissé kaotikus volt, de előtte nem volt okostévém, ezért erre lehetett számítani. A Home gomb megnyomásával gyorsan elérhető minden, ami lényeges. A böngészőt talán kétszer próbáltam – mind a két alkalommal indokolatlanul sok időt vett igénybe az oldalak betöltése, ezért ezt nem erőltettem, de amúgy sem lenne túl komfortos és praktikus a tévén szörfölni billentyűzet nélkül.
    A médialejátszót csak addig használtam, amíg nem lett meg a PlayStation, mert azóta csak azt használom multimédiás célokra. Viszont amíg közvetlenül a tévét használtam erre, nem volt vele gondom: a legtöbb ismert videoformátumot megette, kezeli a feliratokat, hangsávokat, szerencsére a méretes (10+ GB) fájlokat is. Nagy meglepetésemre a HDD-dokkolót is gond nélkül felismerte, és egy szál problémája sem volt az NTFS fájlrendszerrel, amikkel kapcsolatban voltak aggályaim.

    Összegzés:

    Ami tetszik: remek képminőség; elég jó fekete (VA); jó játékkonzolokhoz (alacsony input lag); teljesen elfogadható beépített hangszóró; praktikus és kényelmes Magic Remote; akadásmentes, gyors okostévérendszer (webOS); nem finnyás médialejátszó, ami nincs híján funkcióknak sem.

    Ami nem tetszik: középszerű mozgásmegjelenítés; analóg audiokimenet hiánya

    Lumia 925 --> S7 edge --> U11 --> 11 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák