-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Lenne egy problémám a TV-m DLNA funkciójával. Hétvégén beújítottam egy Synology DS218j NAS-t, és erről próbálok filmet/sorozatot nézni, de elég hektikusan sikerül a dolog csak. Valamiért időnként a TV nem találja a média szervert, máskor pedig látja, és ilyenkor probléma mentesen működik is. (jó a feliratot nem tudom állítani néha, ha beépített)
WiFi-n és kábelen is ugyanezt produkálja, közben laptopról látom, és le is tudom játszani tartalmakat, egyedül a TV nem látja. Nem tudom mi okozza, és azt se, mitől javul meg néha. Folyamat próbálom NAS-ban az indexelést újrafuttatni, TV-n frissíteni, próbálgatok közbe mindent, de nem javul meg. Aztán később ránézek és látja, megy.
A TV típusa LG 43UJ6307 WebOS 3.5, legfrissebb szoftverrel.[ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
MrBazsi
senior tag
Srácok használ itt valaki 55SJ850v-t? ma élőben láttam teszteltem egymás melett az Sj810et és a 850v-t nagyon jónak tűnt a 850, bár elég sok rosszat olvasok róla.
Akinek van megköszönném ha írna tapasztaltot főlega fekete színek, felhősödés, sávosdás bevilágítás gondokról ha van, illetve focimeccsek minőségéről -
Golyo69
senior tag
Sziasztok melyik most a bestbuy 55-ös 4k HDR - es tv? , egy szintén LG 42 lb679-et valtana csak mióta ez megvan nem nagyon kovettem hol járunk mar, melyik eri meg most. Mire kell figyelni.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
csemege86
tag
Sziasztok,
Szük egy éve van LG 43UJ670V 43" LG ULTRA HD 4K TV-m. Ezt mint másodlagos monitort használom PC-n. Erről filmeket nézek és játszom is. Már az elejétöl észrevettem, hogy a jelátvitel mind hangban, mind képben nem tökéletes.
A hang ugyan eléggé meg van kavarva, mivel PC-ről HDMI-n megy át a TV-be, az viszont még továbbküldi optikai hangkimeneten a HIFI-nek (mivel annak régi, de nagyon jól szóló hangfalai vannak, a TV hangkimenetéröl meg inkább ne is beszéljünk). A hang filmeknél csúszik; VLC-ben megszokottá vált, hogy J/K kombóval igazítani kell szájmozgáshoz.
Az egérnek is van késlekedése. Akár ha csak Windows-ban dolgozom, akár játszom (a legrégebbi, hidden object típusú játékoknál is) "lassan" mozog az egér. Nem az érzékenység alacsony, hanem a mozdulatomhoz képest késik. Játékoknál is van ez a lag. Nem a grafika szaggat, hanem pl. autó irányításánál érezhetően késobb reagál a nyilakra az autó (Mafia II).
Eredetileg azt gondoltam, a PC gyenge a tévéhez. Nemrég cseréltem processzort, továbbá vettem egy prémium kategóriás, szupergyors adatátvitelű HDMI kábelt, és egy ASUS Radeon RX 580 8 GB gaming videokártyát (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING). Azt reméltem, ezek a zavaró delay-ek megszünnek, ha ezeket fejlesztem. Ez a videokártya nem hogy egy Mafia II-t, de egy GTA V-öt vagy Far Cry 5-öt is simán visz, tehát továbbra sem szaggat egy darabot se. Viszont ugyanúgy van ez az általános késleltetett reakció a tévén, az input-hoz képest.
Az az érdekes, hogy ha bármelyik tevékenységet a sima kis asztali 19''-es monitoromon végzem, semmi ilyet nem tapasztalok. Hasít a játék, hasít az egér, tehát valami miatt a PC és a TV közötti jel késik. (A billentyüzet és az egér is USB jeladós, vezeték nélküli - nem tudom, ez számít-e, de kipróbáltam vezetékes perifériákkal is, és ugyanugy van ez a késleltetett mozdulat érzés).
Százezres nagyságrendü fejlesztés után is ugyanott vagyok. Lett egy sokkal erosebb PC-m, és még mindig van egy zavaró lag érzés. Fogalmam sincs, melyik komponensnél lehet a hiba, és mit tudnék még jobbá tenni, hogy ez eltünjön. Ha rossz topikban vagyok, előre is elnézést, nem vagyok tapasztalt kérdező. Irányítsatok a jó helyre nyugodtan.
Köszönöm!
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #90601 üzenetére
Nekem is volt hasonló gondom, más konfigon. Qnap NAS és LG 47LA660s.
Telón, laptopon látszik, tévén nem, illetve van amikor igen.Ha újra indítom a NAS-t (áramszünet, karbantartás, sw frissítés....akármi), akkor az un. "Media Streaming Add-on" programot is megnyitom.
Ez egy "A multimédiás bővítőcsomaggal (Media Streaming Add-on) különböző helyen található különböző eszközök felé továbbíthatja a médiatartalmakat adatfolyamként" alkalmazás. Ilyesmi biztos van Synology-n is.
Ezen belül vagy un. "médiafogadók" opció. Ott szerepel a tévé is, megnevezéssel, IP címmel.
Ezzel a módszerrel már látszik stabilan a tévén a NAS.Nem vagyok expert, szóval mélyebb technikai infóval nem tudnék szolgálni .
-
peeeti_85
újonc
Sziasztok.
Szükségem lenne egy külső hdd re a 50UK6950PLB modelszámú okostévémhez. Szerintetek van olyan külső merevlemez amit a tv is meg az okostelefonom is kezel? A telóval töltött filmeket a hdd-n tárolnám. Köszi a segítséget előre is. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire igaz, hogy webOS-en nem lehet HBO Go-t használni, csak szolgáltatói előfizetéssel? Nekem van fiókom, amit fizetek szolgáltatótól külön, ezért kérdezem. -
b.kov
senior tag
válasz pauliboy23 #90609 üzenetére
És szolgáltatónál miért drágább egyébként a Go-s előfizetés?
Nem lenne nekem bajom azzal sem, csak nem értem, h mire a felár. -
b.kov
senior tag
válasz pauliboy23 #90611 üzenetére
Rendben, köszi. Direktben az HBO-tól 1490 havonta, azért kérdezem.
Mondjuk még talán PS-ről elérhető maga az HBO Go, azt majd meg kell néznem...[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Reggel megjött az lg 70uk6950pla tv -m. Szerencsére minden rendben volt a csomagolással, kibontást kameráztam, hátha valami gond lesz. Akkor még nem kacsoltam be, mert elég hideg volt és a meleg nappaliban egyből kicsapódott rajta a pára, úgyhogy ebédidőig vártam. Képe nagyon rendben van, döbbenetes az előrelépess az 5 éves 55la691s után, ahonnan nézni fogjuk, semmiféle ráhatása nincs a betekintési szögnek, nem bántam meg a va panelt. Webos 4.0 is villámgyors a régihez képest. Alaposabb teszt majd délután ha a gyerek hagyja de, összességében ár/érték arányban teljesen rendben volt ennyiért.
-
sch_a
addikt
válasz Flowtation #90614 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. Én azt vettem észre, ha a címkét átállítod PC-re, akkor mindenféle képjavító algoritmus kikapcsolásra kerül. Szerintem olyankor még a felbontást sem skálázza fel. Játékkonzolra állításkor nem kapcsol ki mindent (úgy vettem észre a skálázás is megmarad), de mégis töredékére csökken az input lag.
Én egy Xbox One-t használok az enyémen, pár napja van meg a TV, és alapbeállításokon játszhatatlan volt pl. egy Forza a hatalmas input lag miatt. De volt már korábban is LG TV-m, tudtam, hogy a címke változtatásával kikapcsol egy csomó képjavító funkciót és az segíthet. Nekem meg is oldotta.
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok.
Ezt a két tv-t néztem ki
LG 55uk6470plc
LG 55sk7900plaVélemények rola? Van vkinek ilyen?
Előre is köszönömXiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Flowtation
őstag
Csak azért kérdeztem, mert kínlódok az erősítővel, amikor átkapcsolok egy másik forrásra az avr-en, majd vissza akkor nincs kép, de szerintem az erősítőnek lesz baja. Viszont nem mindig csinálja, már próbálkoztam mindenfélével (edid infók, mediaplayer config, stb), de ezt még speciel nem próbáltam, bár nem hinném, hogy ez a gond.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
RedCactus
senior tag
válasz Flowtation #90618 üzenetére
Azért próbáld csak ki amit sch-a javasolt. Semmibe nem kerül. Ha nem ez a gond, még mindig ráérsz egyéb köröket futni. Szvsz.
-
Flowtation
őstag
válasz RedCactus #90619 üzenetére
Kipróbáltam és sajnos nem hozott változást. A kipróbálás alatt értsd: kábel cserétől kezdve az Rpi config.txt-n át(hdmi_force, cec tiltás, safe:mode, edid infok, natív és ajánlott felbontások, stb,stb.), másik média player, másik tv (!), csak a jó isten tudja mi mindenen keresztül semmi nem hozott eredményt. Persze Az első, második próbálkozásnál lehetett sejteni az eredményt, de legalább én mindent megpróbáltam. A házimozi belépő szinten topic utóbbi 3-4 oldalán látható a vergődésem, szóval marad a szervíz.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Sordoran
addikt
válasz Throme #90605 üzenetére
Köszi a választ. Én is valami hasonlón gondolkodom, hogy talán a media server akad be, vagy hasonló. Tegnap a PS4 Pro se látta, laptop továbbra is, így újraindítottam a NAS-t. Jelenleg megy TV-n is, de nem vennék rá mérget, hogy így is marad.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
still2
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Jelenleg van egy Panasonic TX-P50ST50E plazma tévém. Teljesen elégedett vagy vele de szeretnék egy nagyobb tévét. Egy 65 colos tévében gondolkozom amelynek jó ár érték aránya van és élvezhető képe van egy plazma után is. Előre is köszönöm a segítséget a tippekhez.
-
RedCactus
senior tag
válasz Flowtation #90621 üzenetére
Bocsi, ezt benéztem. Nem neked akartam, csak azt hittem a (#90604)-es kérdező eszkalálódott, nekem meg kimaradt közben egy nap... .
-
h1mpi
félisten
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #90629 üzenetére
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #90630 üzenetére
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #90629 üzenetére
-
Lazarus911
aktív tag
válasz Lazarus911 #90632 üzenetére
Üdv!
Ma megérkezett az LG 55UK6950PLB Tv-m
Furcsa dolgot tapasztaltam.A kép közepén megjelenik néha egy fehér folt a feketén.
Betettem egy black screent neki, és amikor a magic control nem él akkor befeketedik fullba, viszont amikor megjelenik, sávosan fehér. Képeket csatoltam!Normális vagy Gari, vagy beállítás?
Köszi! -
blakey
titán
válasz Lazarus911 #90633 üzenetére
Local Dimminget kapcsold ki.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
peeeti_85
újonc
Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudok leg egyszerűbben HD filmeket telefonról átvinni a TV-hez csatlakoztatott külső vinyora a laptopom használata nelkul?? Problémám az, hogy különböző file rendszert hasznal a tv es a telefon ezert direktben nem tudok másolni rá.🤔🤔
-
csemege86
tag
Most került új videokártya a gépembe, és problémám van a két monitor felismeréssel. A TV-t önmagában jól felismeri (HDMI), viszont ha a régi kis másodlagos monitort csatlakoztatom (DVI), akkor a TV kiírja, hogy a HDR képmódot automatikusan bekapcsolta valamilyen optimalizálás, szinkronizálás miatt. Jó, legyen. Viszont utána mindkét monitor elkezd ki-bekapcsolni, mintha a felbontást próbálnák összehangolni. Gondoltam, olyan nagy a különbség a régi monitor és a TV között, hogy a videokártya nem tudja lekövetni a különbséget. VISZONT ezek után kihúztam a kis monitort a gépbol, és csak a TV maradt HDMI-n keresztül, és a ki-bekapcsolás FOLYTATÓDIK. Úgy, hogy eredetileg a TV rögtön optimális képet adott, amint rákerült az uj videokártyára! Most pedig újra egyedül van, és összevissza szenved a képbeállítással. Mi lehet a megoldás? Egyrészt hogy a TV önmagában újra megtalálja magát? Másrészt mitől lehet, hogy a másodlagos régi monitort nem tudja a videokártya optimalizálni? A monitor-TV nagy teljesítménykülönbsége okozza? De a régi videokártyánál ilyen gond nem volt. Vagy vegyek DVI-os helyett egy újabb, HDMI-s asztali monitort? De egy ilyen TV mellé bőven elég valami alap monitor nekem.
TV: LG 43UJ670V 43" LG ULTRA HD 4K TV
Monitor: Fujitsu Siemens L9ZA 19” 4:3 LCD
Grafikus kártya: ASUS Radeon RX 580 8 GB gaming (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) -
Dwatti
addikt
válasz peeeti_85 #90636 üzenetére
LG TV Plus ap. Google playen fent van Megtudod osztani a mobiltartalmat is.
Emby -vel tudsz még (HD ) tartalmat megosztani -lejátszani
[ Szerkesztve ]
-
Geza26
senior tag
válasz Lazarus911 #90635 üzenetére
Szia,
leírnád a megoldást? Lehet, hogy másnak is fontos lesz a jövőben.
Köszi!
Géza
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok! A problémám egy LG 49UJ6307-nél jött elő. Amely a következő: digitális hd (DIGI Kábel) adásnál elkezd szaggatni a kép, ha csatornát váltok és visszalépek már folyamatos a kép. Frissítettem a TV-t, de a probléma ugyanúgy előjön...
-
FR33
aktív tag
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
UJ701v-m van. Már másodjára tapasztalom, h DLNA (servio) leresztül fullHD film lejátszás közben a képernyő alsó harmadában időről időre árnykép jelenik meg.
Eléggé zavaró, ezt régebben nem tapasztaltam.
Van ennek valami magyarázata? Az mkv kódolását nem csípi a belső lejátszó? Vagy mi lehet? -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok.
A jól bevált 49uf850v tvmet lecseréltem ma egy 55sj850v-re. remélem nem fogom megbánni, de nagyon jó áron volt. 1órát nyomkodtam a boltban, és az eladó volt olyan kedves este 7kor lekapcsolni a villanyt a kedvemért első blikkre a kép szebb bár a finomhangolás még csak most jön, a webos sokkal gyorsabb, és az mr700 távri egy istenkirály cucc a 600hoz képest.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Redmi Note 8T - T-modell
- Autós topik
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD