-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbsofficial
aktív tag
Bocsi, hogy megkérdezem, de miért van árban relatíve nagy különbség pl. az 50UK6300 és az UK6950 között, ha a panel ugyanaz? Magic remote és továbbfejlesztett hangzás?
-
junior19
senior tag
válasz bbsofficial #90354 üzenetére
Plusz a keret és a talp anyaga, illetve pár csatlakozóval több van a 6950-en.
Ha megnézzük az árkülönbség most 30000 Ft környékén mozog. Írták itt, hogy a távirányító majdnem egy 20-as. A két talp között is van árkülönbség, a plusz csatlakozok is többletköltség. Most szerintem reális a 30-as árkülönbség, ha a többlet valakit vonz, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
Induláskor azt hiszem olyan 50-70 volt a különbség, na az sok volt.codec project
-
Kiskutya
veterán
Kép is szebb azert kontrasztban és fényerőben is van eltérés.... bocs 55be van 50be nem néztem.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Dwatti
addikt
Azért a fémkeret sokkal igényesebb mint a müanyag. Magic remote is plusz. Meg szerintem is jobb a képe. (50UK6950)
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz coppola #90351 üzenetére
Igen, olvastam, de tv-kről írt, a 32-es meg inkább játékszer. Szóval nem tudom, a többi-ben benne van-e 32-es.
Nem tudom, mikor lesz időm, de be kell mennem a mm-ba, megnézni ezt az oldalról sötétedést. Lehet, hogy tényleg ips, csak gyengébb ilyen téren, mint a 42lf652v. (meg a monitoraink)
-
MrBazsi
senior tag
Sziasztok srácok.
Új tv vásárlása előtt állok, az F szériáig képben voltam, de azóta egy kicsit lemaradtam a témában, Egy UF850V nek keresnék méltó utódot, ennek gyönyörű képe van, és nem szeretném lejjebb adni képminőségben. viszont nagyobbat szeretnék.
van pár kinézett modell elsőkörben:
UJ7507
SJ810V
SJ850V
előfordulnak még mindig brutál méretű bevilágítások, sávosodások mint régen az alacsonyabb 6os 7es szériás tv-ken?
esetleg valakinek egy nagyon bevált tuti modell aminek nagyon szép képe van a tavalyi és az idei kínálatból?
Az uf850nél kritérium volt h focinál ne látszódjon a felhősödés és akkoriban nagyon sok volt a bevilágítás az alacsonyabb szériákban, ez most is feltétel lenne h szép képe legyen. Köszi előre is! -
Throme
veterán
Sziasztok!
Kerestem tesztet az UK6950 tévéről.
Amit találtam ott ajánlják sport nézésre és játékra, de nem "új HDR" filmek nézésére. Mik ezek az új HDR filmek? A specifikációkban ott a HDR, és aktívnak is írják. Lehet a fekete kissé szürkés megjelenítése miatt írják ezt?Nem támogatja a "Dolby Vision HDR" funkciót. Speckók szerint tud: HDR: HDR10, HLG funkciókat. Ez nem elég, még a dolby vision is kell, vagy mennyire szemmel látható a különbség köztük?
Ezen kívül a "dimming" funkcióról sem írtak túl jót.
Jelenleg egy LA660S van. A feketéje természetesen nem jó (mármint fórum mércével mérve ), ettől független szeretjük, ennél egy UK6950 csak jobb, nem? ... vagy érdemesebb gyűjtögetni egy Sk7900-ra (feljebb már tényleg nem mennék)?
Kb 47k huf a különbség, ami azért nem kevés.kösz!
-
Dwatti
addikt
válasz Throme #90360 üzenetére
UK6950 mérettől függően 2 panellal szerelt .
IPS -szürkébb fekete jobb betekintési szög.
VA panel jobb fekete kicsit "rosszabb" betekintési szög - nagyobb kontraszt.
Nekem 50UK 6950 van VA paneles, szép színek, szerintem jó a fekete,a teli fehér néha túlságosan vakító. Kijelző kissé tükröződik.
Szemből nézve jó. Oldalról kicsit már tompulnak a színek.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Dwatti #90361 üzenetére
Itt olvastam egyik hsz-ben az 50" és 70" méretek jönnek VA-val. Én pont a köztes, 65"-ost néztem. A betekintési szög fontosabb, mint a tökéletes fekete. Persze van az a kategória, ahol mindkettőt megkapom, de annak az ára még nem barátságos.
.. és nézel rajta "új HDR" filmeket? ("This is clearly not the screen for those who want full enjoyment of the new HDR movies, but for sports it works perfectly." innen , ezt a 65" verzióra írják..)
Hogy ez mi lehet nem tudom, sem a dolby vision HDR-t . Majd googlizok egyet....[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
válasz Throme #90362 üzenetére
4K ban és HDR ben csak a youtuben található teszt videókat néztem.
Full HD filmet néztem még csak rajta, de az is nagyon jó voltLG 49SJ810V - most ez is elég baráti áron van .
-
Dwatti
addikt
válasz coppola #90364 üzenetére
Nekem nem "villog - rángatódzik a kép" Igaz még csak kevés HD tartalmat néztem. 2 mozi film meg a videó tesztek. UPC csomagban is csak a M1, Duna Meg a M4 sport HD. Sportot is majd csak a hétvégén nézzek.
Akció filmmel nem vettem észre hogy gond lenne a mozgással.[ Szerkesztve ]
-
nordino
tag
Van egy 55UJ634V-m.Ajánlanátok hozzá olyan pendrive-ot amit megbízhatóan tud kezelni?
Nemrég próbáltam egy 64gigás noname pendrive-val,de hol látta rajta a videókat,hol azt írta rájuk hogy ezt a formátumot nem tudja kezelni. -
.LnB
titán
válasz Throme #90360 üzenetére
A Dolby Vision az fasza cucc. De nem túl elterjedt még, és meg kell fizetni. Én B7-en láttam, az teljesen más szint ugye. A Dolby Vision-nál ugye a metaadatok képkockánként is meg lehetnek határozva. Míg a HDR10-nél egy adott "filmre" van. És a DV,a HDR10-nél is 8-szor több szín megkülönböztetésére képes.
Én elvileg kedden kapom meg a 55UK6950-et. Kíváncsi vagyok rá. Sajnos B7-et akartam, de az asszony sokallotta, és valóban az is lenne, szóval igaza van.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Viszont szeretnék én is kérdezni tőletek.
Jelenleg mi filmet úgy nézünk, hogy a gépről hdmi kábellel egy FHD tv-n. Potplayer lejátszóval.
Most a UHD filmeknél is jó lesz ez a módszer? Mármint a Potplayer képes azt a minőséget biztosítani, mint ha a TV-ről (külső vinyóról) indítanám a filmeket?„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
junior19
senior tag
Pc-ről lejátszásra az uhd hdr esetén az MPHC +madvR párost szokták ajánlani. A kép is jobb lesz, ha bírja a rendszered, a hang pedig sokkal jobb, ha erősítőre küldöd, mintha a tv optikai kimenetéről adnád az erősítőnek. Ha a tévén hallgatod, akkor csak a kép lesz jobb.
codec project
-
.LnB
titán
válasz junior19 #90371 üzenetére
Engem most csak a kép érdekel. Haveromnál a tv (B7) felismeri youtube-ról és hdd-ről, ha hdr tartalmat játszol le vele. Ki is írja fent a jobb sarokban ha jól emlékszem. Nyilvánvalóan azért mert a tv játssza le ezeket a file-okat. Namost, ha én gépről futtatom ezt, és csak a képet küldöm ki, akkor a HDR tartalom rendesen fog megjelenítődni? Mert ilyenkor ugye a VGA-m számolja a képet? Képes a tv így is felismerni a HDR tartalmat? Vagy ez teljesen máshogy működik?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
blakey
titán
HDR-képes lejátszó kell ahhoz, hogy a TV felismerje a HDR-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
.LnB
titán
válasz Kiskutya #90374 üzenetére
Konkrétan nem néztem meg, de gondolom a 1080 tud. A hdmi kábelem már neccesebb kérdés, az nem mai darab. Potplayer lejátszó elvileg szintén tudja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dwatti
addikt
Megérkezett a tv mellé az LG s4J soundbar. Sajnos nem tudom rendesen a magic remote távirányításúval összehangolni csak a hangerőt vezérli Kikapcsolást nem.
-
Kecuhun
senior tag
Tudna vki segíteni abban, hogy mitől lehet az, hogy összekötöttem a PC-t egy LG 4K-s UHD tv-vel. És amikor a tv-n bekapcsolom a HDMI Deep Colour opciót (hogy élvezhessem a filmeken a hdr hatást) akkor elsötétül, majd újra kivilágosodik a kép. A hdr felirat megjelenik, majd rögtön el is tűnik. Oda-vissza ugrál a kép. Minőségi "Kácsa" 4K-s hdmi kábelt használok. A VGA pedig egy RX 570-es.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz shteer #90254 üzenetére
Igen, háttérvilágítás baja volt, szinte az összes led ki volt égve... Gagyi tucattermék ez az LG, és egy rossz konstrukció a led. (szüleim tv-je volt az említett darab).
Nekem 10 éve Panasonic (minőség!!!) plazmám van és hibátlan.Hogy jót is írtak, hatalmas köszönet az újpalotai Tv-szerviznek a gyors és korrekt javításért
-
Zoliwrc
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Costage
csendes tag
Sziasztok!
Tévét keresnék PS4 Pro mellé. Eddig is LG-m volt és maradnék a márkánál. Van három kiszemelt típus, amiket ma meg is tudtam nézni üzletben.
43UK6950PLB
43UK6470PLC
43UK6300MLBA 6300-ast a lába miatt elvetettem, viszont arról olvastam, hogy jó az input lag-ja. Találtam olyan infót, hogy ugyanaz a panel van a 6470-ben is. Ezt valaki meg tudná erősíteni?
Egyelőre a a 6470 felé hajlok a félhold láb és a fém ház/láb miatt.A 6950 esetében a kicsivel nagyobb fényerő, magic remote és a dts virtual x megérne +20-25 ezret, vagy jó választás lenne a 6470-es is? A másik kettőhöz képest nem láttam különbséget a képminőségben.
A tanácsokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
Srob
tag
SW fájl (verzió: 04.70.95)
modelllista 55SJ950V-ZA ,65SJ9509-ZA, 65SJ950V-ZA,75SJ955V-ZA, 86SJ957V-ZA, 55SJ8509-ZA, 55SJ850V-ZA, 60SJ8509-ZA, 60SJ850V-ZA, 65SJ8509-ZA, 65SJ850V-ZA, 49SJ8109-ZA,49SJ810V-ZA, 55SJ8109-ZA, 55SJ810V-ZA, 60SJ810V-ZA, 65SJ8109-ZA,65SJ810V-ZA, 49SJ800V-ZB,55SJ800V-ZB, 65SJ800V-ZB, 43UJ750V-ZB, 49UJ7509- ZB, 49UJ750V-ZB, 55UJ7509-ZB, 55UJ750V-ZB, 60UJ750V-ZB, 65UJ7509-ZB, 65UJ750V-ZBValaki frissített már?Tapasztalat?
"curiosity killed the cat"
-
brucka
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 55 UK6300MLB-t és olyan kérdésem lenne,hogy milyen program kéne,hogy a laptoppal is úgy össze tudjam párosítani,mint a mobillal?!
Vagy mindenképpen hdmi-n keresztül kéne?
Az eladó tanácsára maradtam a boxnál és nem a tv-be raktam a kártyát,az lehetséges,hogy így nem tudok usb-re felvenni?
Bocs ha nagyon newbie kérdések.. -
.LnB
titán
válasz brucka #90388 üzenetére
A set top box ha tud felvenni, akkor oda bedugod az usb-t és felveszi arra. De nem mindegyik tudja.
[ Szerkesztve ]
-
brucka
tag
Tud a set top box felvenni,de sokszor van olyan probléma ha hd adást veszek fel,hogy az utolsó fél óra,óránál egyszerűen lefagy és nem lehet végig nézni. Többnyire NFL meccseket néznék így és elég idegesítő mikor pont a végét nem látom ezért is gondoltam,hogy így lenne másik megoldás.
-
-
blakey
titán
válasz brucka #90388 üzenetére
Emby, Plex, Serviio, amelyik szimpatikus, a gépen kell futtatni a megfelelő szervert, beállítani a tartalmakat amiket megszeretnél osztani és a TV-re letöltőd a megfelelő app-ot, Serviio esetében nem kell letölteni semmit, az sima DLNA, a másik kettő annál több. Emby gyors és kevesebb erőforrást igényel és Plex-el van versenyben, van amiben jobb és előfordulhat, hogy valamiben rosszabb a másikhoz képest. Embyt használok minden rendszeren. Android TV fizetős, Plex meg Android, iOS-en fizetős.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
.LnB
titán
Én még teljesen új vagyok Smart tv fronton. Ezért kérdezem, hogy az LG Smart share az mennyire alkalmas 4k UHD filmek megosztására? Kedden lesz meg a tv. És leginkább UHD tartalmakkal "etetném". De nem tudom, hogy hogyan. hdmi kábel? külső vinyó (jelenleg nincs)? Vagy valamilyen share megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Alkalmas csak a hálózatnak és a kapcsolatnak is alkalmasnak kell lennie. a TV-kbe épített LAN többnyire 100Mbps, Wifin ac kapcsolattal működhet de a Smart share helyett használj Embyt, Plex-et de inkább ajánlott külső lejátszót használni.
-
.LnB
titán
válasz blakey #90397 üzenetére
Köszönöm. Majd megnézem ezeket a programokat. De ti mit ajánlotok elsősorban a PC-ről való lejátszáshoz? Mármint inkább külső winyó? Vagy hdmi?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest