-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz joe2119 #12116 üzenetére
Próbálkozz a nyitott alkalmazások bezárásával. Van egy olyan a főmenüben, hogy legutóbb használt alkalmazások. Itt zárogasd be a nem használtakat.
(#12126) Cocos -> Milyen Samsung plazma és miben veri?
(#12137) Azurooandrew -> Azért ha van is valami a képen ennyire azért nem vészes a dolog. Kikapcsolva még a matt panel is "tükröződik" valamennyire.
Pár szubjektív tesztre most a nyáron lehet ráveszem majd magam."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Watt25
veterán
válasz Flashget #12146 üzenetére
Ez mondjuk fura, mert az m3D-t a MindigTV-n 11Mbps körül küldik, míg a Digikábelen sincsen sokkal nagyobb bitrátájú HD-s adó. (De legalább is majdnem duplája biztos nincs...)
(Tudom, hogy én is éppen ezt az összehasonlítást hoztam fel, de megfeledkeztem az m3D-ről, ami a MindigTV-n kivétel a magas bitrátája miatt.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Cocos
tag
válasz BloodRay #12151 üzenetére
Még 4 éve vettem a Sam.plazmámat.(42-es)Most ez ment a hálóba, a helyére 5590-es LG.Semmilyen beállítással nem tudom a képet még csak hasonlóvá sem tenni.Forrás ugyan az.Eredetileg nem akartam ilyen tv-t.Én vagyok a ritkaság, aki csak a 3D miatt vette meg.Na abban is csalódtam.Ma már nem cserélném le.
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
Fail3D!
addikt
3d film eseten letezik hogy alul felul egy kb 3 cm sav latszodik pluszban? felul inkabb zavaro ill a masik, hogy lehet a kepet kinagyitani teljesen? mert megorulok hogy 42" tv 16:9 arannyal es meg mindig fekete csikok takarjak a film jo reszet
-
nextman
aktív tag
Milyen androidos alkalmazassal lehet az LG tv-ket taviranyitani?
(Nekem LW 5590 van.) -
Watt25
veterán
válasz Fail3D! #12155 üzenetére
Miért csodálkozol azon, hogy a 16:9-es TV-n a 21:9-es képarányú mozifilmek esetén van fekete csík alul-felül? (Egyébként bizonyos LG esetén asszem a Mozinagyítás nevű képaránnyal be tudod ezt lőni. (Persze ilyenkor a kép oldalából hiányozni fog.))
-
nextman
aktív tag
Samsung galaxy mini-re nem akar felmenni .
-
pikkubee
tag
Talán valakit érdekelhet:
Samsung Full HD LCD Tv 82 cm
[link] -
Watt25
veterán
válasz Fail3D! #12163 üzenetére
Azt mondjuk én sem értem, hogy miért lett mostanában divat sok videóklippet is 21:9-es (vagy hasonló) képaránnyal elkészíteni... Tudom, ez most elmozdulás a témáról, de rohadtul nem látom létjogosultságát ennek...
Viszont egy eredetileg mozifilmre rögzített filmnél nem biztos, hogy egyértelmű, hogy valamilyen módon 16:9-es formátumot kell belőle csinálni. Hiszen azt vagy torzítással (ami undorító) vagy a kép oldalsó levágással lehetséges megoldani. Mindkét megoldás az eredetileg a rendező által megálmodott mű valós bemutatása ellen irányul. (Hiszen nem azt látjuk a képen, amit a rendező elképzelt. Valamelyik rendező egyszer ki is fakadt az ellen, hogy akkor még 4:3-ra levágták a mozifilmeket. Hiszen ő nem azt a képi világot teremtette meg eredetileg, amit akkor a néző lát a TV-ben.)[ Szerkesztve ]
-
nextman
aktív tag
Szerintem eleve csak olyat tolts le, ami 16:9-es.
Es akkor nem kell bosszankodni. -
nextman
aktív tag
A HD ripek nem 16:9-esek?
Ugyis HD-t akar az ember nezni, nem? -
nextman
aktív tag
En mondjuk akkor lejatszanam PC-rol, es lazan atallitanam 16/9-re. De en nem vagyok annyira kenyes a torzulasra. A fekete csikot viszont ruhellem.
-
Tomix24
addikt
-
Azurooandrew
tag
válasz #03969024 #12139 üzenetére
Persze, így igaz A kép csupán azért lett linkelve, hogy a korábban felmerült 620 vs 660 tükröződésről kialakult differenciát árnyalja - egy német oldalon találtam.
Pár kép működés közbeni különböző LM modellekről - nyilván itt sem a legideálisabbak a viszonyok, de ezen felül csak promóciós képek vannak erre-arra a tv-kről.
-
nextman
aktív tag
válasz Tomix24 #12177 üzenetére
Mar ne haragudj, de amit belinkeltel, az azt allitja, hogy a 16:9=1.78/1 - el. Ami egyebkent matematikailag is igaz, csak potyogd be a szamologepbe, hogy 16/9.
Ennel igaz, hogy van kivagas, de csak akkor, ha filmet eleveettol szelesebb aranyban vettek fel. Ezt meg mi most vajon honnan tudjuk megallapitani?
Ha egy film 16:9-ben van rippelve, valoszinunek tartom, hogy ugy is forgattak. Persze nem biztos semmi sem.
-
nextman
aktív tag
Soha nem ertettem ezt a mozi stilust, ki akar egy alacsony, de szeles csikot nezni?
Sokkal inkabb erdekes az, hogy a csik felett kozepen mi tortenik, mint, hogy balra 20 meterrel arrebb. -
PLaci58
addikt
válasz Watt25 #12182 üzenetére
Ideális esetben
Úgy látszik van aki a pixeleket és a fekete csíkokat nézi és nem a filmetAzurooandrew!
Ha megfigyeled a TV-kről készült képeket, akkor látszik, hogy egyik sem szemből, nézési helyzetből készült. Vagy oldalról vagy felülről kiemelve a tükröződést. Mindkét kivielnek van előnye és hátránya.
A mattnál kevesebb a tükröződés, de van egy bevonat a képernyőn, ami rontja a képminőséget. A fényesnél jobb a képminőség,de tükröződés van. Ez annyit tesz, hogy a mattított képernyő szemcsés felületű, szórja a fényt minden irányba és emiatt a TV felöl jövő fényt is szórja. Kevésbé éles a kép és kevesebb fény jut a szembe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bármelyik rosszabb lenne. Van akinek ez tetszik, van akinek az.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
leslien
nagyúr
üdv,kérdésem lenne: Samsung ue40d5000 -es tv-n hogy lehet bekapcsolni a pip-et? mert nem enged rá kat. tovább lép
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
synar
őstag
válasz PLaci58 #12183 üzenetére
Én is jobban szeretem, ha a film kitölti a teljes képernyőt, 3D-ben különösen, amikor tényleg számít a méret. Megnéztem a John Cartert 3D-ben, eredeti mozi képaránnyal 42"-on, majd körülvágva és 16:9-re felnagyítva, így (akárki akármit mond) sokkal élvezhetőbb volt a film. 2D-ben is mindig kinagyítom a filmeket és nem szokott hiányozni az oldalról leeső rész. 3D-ben viszont, már nem olyan egyszerű a nagyítás, "croppolás" 16:9-re, mivel itt mindkét képen egyszerre kellene zoomolni. Persze az lenne a legjobb, ha a tévén lehetne elvégezni a nagyítást már a 3D képen, de az LG erre sajnos nem ad lehetőséget (a mozinagyítás sem ad torzításmentes, nagyított képet). Így marad a pc és kellene egy jól működő videó méretező alkalmazás, na itt sem nagy a választék. Eddig egyedül a DVDfab nevű programmal értem el valamilyen eredményt, de csak eredeti bluray iso fájl esetében működött a körülvágás 16:9-es képarányra, ebből tudtam kovertálni egy OU, vagy SBS mkv fájlt. Ráadásul, a program sem tökéletes (több verziót is kipróbáltam), mert ami egyszer sikerült, a legközelebb, ugyanazon beállításokat alkalmazva, egy másik film esetében, már nem történik meg a körülvágás és ez csak a több órás művelet végén derül ki. El is ment a kedvem tőle két film után. Ha valakinek van jobb ötlete, köszönettel fogadnám.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
Azt azért tudni kell, hogy nincs olyan átméretezés, ami ne rontana a képminőségen.
Nem egész számú nagyítást kell végrehajtani, ezért a pixel színét mindenképpen interpolálni kell a környező pixelekkel.
pl. 1,5x-ös nagyításnál 2 pixelből kell csinálni 3-at. A 3. milyen színű legyen? Ha a kettő átlagát használom, akkor elmosódottabb a kép, ha az egyiket, akkor kockásodik, akadozottabb a mozgás. 3D-ben ez még bonyolultabb, mert eltolódhat a kép és romlik a térhatás. Én igyekszem mindent eredeti méretben nézni, annak ellenére, hogy az LG egészen jól nagyít. Néztem már 320x240-es avi-t is és egész használható, persze megfelelő távolságból[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Flashget
félisten
válasz PLaci58 #12192 üzenetére
az ő tévéjén nem lesz PIP túl buta készülék ahhoz.
PIP csak a smart tévében (D5500) és a 6xxx-től van, de mivel 1 tuneres ez a pip pl. web böngészés közben vagy smarthub használatakor van jelen. TV nézés közben nincs.
szóval ami van pip az nem is igazi kép a képben funkció.Realme GT Master Edition
-
Macsorsi
tag
Filmhez feliratot tud kezelni az LM 660-as (pendrive-ról)?
Szerintetek mikor lesz újabb LG TV akció?? (ár, garancia vagy valamilyen kiegészítő/ajándék termék formájában)
-
atirag
őstag
Lehet valahogy máshogy programot rendezni mint ilyen idióta módon? Egy lv5590-esen csinálom,de ez így nagyon problémás. Azért ezt már ennyi idő után simán megcsinálhatták volna egyszerübben
Analóg adásoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
engem az erdekelne hogy pc-n a 3d-s beallitas eseten van valami mod hoyg az inputlagot leviminimalizaljam? mivel xboxon is lehet 3d n jatszani gondolom pcre is megoldhato hogy normalisan mukodjon mert latvanyosan nagy az inputlag 3d ben illetve nvidiam van es ugye van olyan hoyg nvidia vision szoftver rajta es lehetne szemuveget is venni... lehet hogy a 3d t belehtne allitani a gepen az osszerkana a kepet amit atkuld a tv k es igy megoldhato az inputlag? barmilyen 5let erdekel csak jolenne 1-1 jateknal is kihsznalni a tv-t
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy LG 42LM620S tv-ét.Valakinek van már tapasztalata ezzel a típussal?
Előre is köszönöm!"Fej vagy gyomor"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest