-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz Flashget #12093 üzenetére
ismerjük, de sajna A samsung más tészta.
más kiterjesztéssel rögzít .srf
Az LG .str adatfolyamot rögzít, amit a régi Playstation-ök használtak.ráadásul JFS re formáz.
Ha visszakeresel, még minta felvételt is linkeltem.
Addig eljutottam, hogy Linux alatt ki lehet írni a felvételt,
de a legnagyobb baj az, hogy NEM TUDJUK A HEADERT HOVA MENTI, így nem is lehet konvertálni... megpróbáltam minden csoda pogival amit találtam a neten, még a TS doctor sem boldogul vele, amit pedig kifejezetten ilyen komisz kódoláshoz írtak.Az a sanda gyanúm, hogy aheadert a tv a saját kis memóriájába írja, ezért van az hogy az LW 5590-esemen felvett adást még az LW 5500 -asom sem hajandó lejátszani.
A TV firmwareében meg nem tudom érdemes e, illetve lehet e belekotorni.
Azt sem tdom, ha letöltenék egy FW.t asztali gépre, bele tudnék e nézni, "főznénk"egy FW-t hozzá?a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
g0dl
addikt
válasz huncutka1029 #12100 üzenetére
Köszönöm a választ. Van ahol 620s 40kFt al olcsóbb, ami azért nem kevés, de van ahol lényegesen kisebb az eltérés.
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A külső vinyónál arra kell vigyázni,hogy a 2,5 colos (pici) vinyót ne bírja a tv, mert kevés neki az az energia,amit az usb ad, tehát csak olyan vinyót vegyél, ami rendelkezik külső tápegységgel, legalábbis az én tv-m így van vele (LW4500).
Üdv.Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Mészyke
csendes tag
válasz huncutka1029 #11999 üzenetére
Akkor ha az új firm-t felrakom akkor nem tudom többet piszkálni a tv beállításait vagy a firm vissza állítja alapra a beállításokat és úgy nem tudom piszkálni többet?
-
Arthuro_Adam
őstag
LG LM660S tévém van. Be vannak állítva a digitális csatornák (UPC), szeretném megkeresni az m3d-t, de nem tudok sehogyan csatornát hozzáadni, vagy hangolni.
Hogy lehet megcsinálni úgy, hogy az eddigi adások ne állítódjanak el?
Köszi.
-
huncutka1029
addikt
válasz Arthuro_Adam #12106 üzenetére
csatorna automatikus frissítését kapcsold be.
Ha nem találja akkor kérdezd meg a UPC-t melyik csatornán van, és milyen frekvencián.moduláció, stb
Ezután kézi hangolása női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz huncutka1029 #12108 üzenetére
Ha az automatikus frissítést bekapcsolom, akkor elállítódik, amit eddig beállítottam. Máshogy?
-
huncutka1029
addikt
válasz Arthuro_Adam #12111 üzenetére
kézi hangolás,
De akkor is el fogja állítani, ha betárolod az új csatornát
benjoe1 kolléga korábban adott egy linket, it van egy progi, amivel lehet PC-n szerkeszteni rendezni a csatorna sorrendet, és leírja azt is hogyan lehet USB-re kitenni, illetve visszatenni.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
joe2119
tag
Mitől van az ,ha az LG 47 LM660S TV - men bekapcsolom az internet böngészőt mindíg az írja ki ,hogy kevés a memória és leáll ? Hogyan lehet memóriát felszabadítani ?
GALAXY S7 (SM-G930F)
-
Jared00
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt és minden segítséget tanácsot szívesen fogadok! Kb egy hónapja összegyűjtöttem a pénzt és vettem egy 107 centis pana plazmát, de sajnos bele estem abba a piciny százalékba akinek fáj ég a szeme a plazma technológiától, így hát azt el kellett
adnom és most lcd, led vásárlás elé kerültem!Szóval most mégjobban össze vagyok zavarodva, és az lenne az első kérdésem, ha lcd vagy led tévét veszek ez a veszély nem fog fenyegetni?? Lcdnél biztos nem mert van lent a nappaliba egy 102 cm samu és semmi baj ha led mellett döntenék ugye ott nem fordul elő ilyen problema!
Aztán nézegettem itt a 3d plussznak és ahogy láttam az Lg leszámítva az orionnak van még passzív 3déje, ezekkel kapcsolatban kérnék tapasztalatokat, kinéztem itta lg42 lw4500, lg42lw5590 és lenne még az lg32lw4500, de 32 col környékén gondolom elveszne a 3d ngy része, vagy nem? Mert boltba nem tűnt vészesnek?
A 3d az igazából kiegészítés lenne, és azzal kapcsolatba érdeklődnék hogy ezeknek az lg tévéknek amiket leírtam milyen a 2d-jük, meg a lényeg, hogy a lehető legtöbb formátumot vigye beleértve az mkv, ezek közül, hogy boldogulnak a fent felsoroltak az összes 3d 2d-s mkv viszi? Vagy tudtok ajánlani mást az lg belül?
Az ár felső határa max 200!
Bocs ha hosszú voltam csak jó lenne már pontot tenni az ügy végére, Még annyit kérdeznék hogy ha összeáll a kép h milyen tévét vegyek most vegyek vagy várja vele, mert lehetnek a közeljövőben leárazások??
Köszönöm a válaszokat!
Üdv Mindenkinek -
Tomix24
addikt
válasz Jared00 #12118 üzenetére
Én lw4500-őt vettem. Azért nem a nagyobb modell számuakat, mert HTPC van a TV-re kötve. 2-3 méterről nézzük, és FullHD "felezés" nem látványos, sőt ilyen távból a boltban sem láttam jobbnak a 8000-es szériás igazi 1080p-s 3D-s Samsung TV-ket. A 2D-s képe olyan , amit még eddig nem láttam. Tűéles, és nem bántja a szemet. Életem legjobb TV-je. Pana Plazma és Samsung Lcd is volt előtte, de ez a csúcs nálam, pedig sas szemem van, és mindenben a hibát keresem.
-
Jared00
csendes tag
Ja és még annyit kérdeznék, hogy mennyire megbízhatók az lg tévék élettartam tekintetében a versenytársakhoz képest?
-
synar
őstag
válasz ccs2929 #12104 üzenetére
Nálam egy Western Digital My Passport Essential 160GB-os vinyó működik, külső táp nélkül, csak usb-ről, problémamentesen alkalmazható sd és hd felvételre, timeshift-re egyaránt LW5590-en, pedig nem egy mai darab.
[ Szerkesztve ]
-
oke
senior tag
Én is nagyon kiváncsi lennék, mi a különbség a LM620 és a LM660 között az általad leírtakon kívűl, elsősorban képminőségben, illetve, hogy van e valami különbség a "belében".
Régóta vacilálok, milyen TV-t vegyek, és ez a két típus lenne a befutó. Külsőre "sajnos" a drágábbik LM660-as fogott meg, főleg emiatt hajlanék rá, de a 42" áráért már az LM 620-asból már 47"-st kapni, ami azért nem mindegy. Sajnos nem volt szerencsém látni a kettőt egyszerre, ezért érdekelne más véleménye a képminőségel kapcsolatban. Olvastam, hogy jobb a képe a 660-asnak, de ez miben nyilvánul meg, élesebb, 2d vagy 3d-ben látni különbséget? -
aszamóca
aktív tag
válasz Jared00 #12118 üzenetére
Szóval most mégjobban össze vagyok zavarodva, és az lenne az első kérdésem, ha lcd vagy led tévét veszek ez a veszély nem fog fenyegetni?? Lcdnél biztos nem mert van lent a nappaliba egy 102 cm samu és semmi baj ha led mellett döntenék ugye ott nem fordul elő ilyen problema!
Az LCD egy rövidítés, magyar jelentése folyadék kristályos kijelző.
A LED szintén egy rövidítés, jelentése fény emittáló dióda.
A most un. LED TV.ként promóciózott televíziók, tulajdonképpen a marketing (népbutítás) végett kapták ezt a nevet. A megjelenítési technológia ugyanis folyadék kristályos, csak a folyadék kristály passzív fénykibocsájtó, magyarán nem bocsájt ki fényt magából, mint a plazma és a valódi LED, AMOLED vagy CRT technológiával készült televíziók, hanem meg kell őket világítani hogy látható legyen a képük. A régebbi készülékeknél ezt egy CCFL magyarul hideg katódos fluoreszcens fénycsővel tették, mostanra azonban ezt az LCD megvilágítást kiszorították a fény emittáló diódák.
Tehát ugyanazt adják el, csak más megvilágításban.[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
szalmark
csendes tag
Engem is a 42lm 660-as, és az 42lm620-as közötti különbségek, és még azt szeretném megtudni, hogy a tv egy kb. 20 négyzetméteres nappaliba kerülne, ideális-e a 3d-hez a 42col, vagy nagyobb kellene?
Köszönöm
-
huncutka1029
addikt
válasz szalmark #12128 üzenetére
nam az alapterrület a lényeg, hanem milyen távol ülsz a tvtől
3D hez 42" ideális távolsága 2,5 - 3 méter ha ennél messzeb ülsz a tv-től akkor 47" kell neked
LM62 és 660 közötti különbségekről BLoodray kolléga tud teljes részletességgel tájékoztatni, javaslom keressétek.
-
Watt25
veterán
válasz huncutka1029 #12131 üzenetére
A TV-k a kapott stream-et rögzítik, tehát a tárolható adás hossza attól függ, hogy a szolgáltató mekkora bitrátával tolja az anyagot... (Gyakorlatilag azt jelenti, hogy MindigTV esetén több anyagot lehet felvenni, mint Digikábel-ről, vagy UPCkábel-ről.)
A 160GB-nál a fele elv pedig kis mértékben azért bukik meg, mert az, hogy a TV mekkora területet foglal le a TimeShift-nek, nem függ a vinyó méretétől. Tehát kisebb vinyón arányaiban nagyobb területet foglal el a TimeShift. (Csak, hogy pontosak legyünk. )[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
huncutka1029
addikt
nos ez valóban nem könnyű döntés,
De pár hónap mulva már azon vacillálsz majd, hogy 47, vagy 55" lett volna jobb.
Ebben csak te hozhatsz döntést, mindenkinek saját véleménye van, ahány válasz annyi új lehetőség... Lehet hogy a tavalyi LW szériával járnál jobban, elég sokat javítottak
És az ÁRA!!!És matt a kijelző!
-
Fail3D!
addikt
válasz huncutka1029 #12133 üzenetére
de lehet nem en 5590 es 660 neztem 1mas melett... bar beallitasi lehetoseg nem volt es meg csak nem is ugyan az a video ment, de jobbnak tunt latvanyosan a kepe...
-
etnies16
csendes tag
Most vagy én vagyok nagyon béna vagy nem jól próbálkozom, de sehogy se akar összejönni hogy ha külső Hdd-ről nézek filmet a hangot átttoljam az ezer éves házimozimra. IPTV-vel simán megy egy RCA kábel segítségével, ugyanígy meg ha dvd-ről nézek filmet is. Mivel kössem össze hogy menjek küldő hdd-vel is?
-
Azurooandrew
tag
Én is ebben reménykedtem, már mint hogy nem annyira tükröződik, de azért ő sem kutya, tudom az illető biztos nem a legideálisabb körülményeket választotta amikor lőtte a képet, de ezek alapján akkor már 660s, amely összességében szebb és többet is tud.
A kép neve németül "glanzender bildschirm" -beszédes...
[ Szerkesztve ]
-
Azurooandrew
tag
válasz huncutka1029 #12130 üzenetére
Hát igen,BloodRay 620 vs 660 tesztjét é is "gyermeki hevülettel" olvasnám de a szimpla 660-as teszt se lenne rossz
-
törölt tag
válasz Azurooandrew #12137 üzenetére
Bocsi, de én inkább bekapcsolt állapotban vizslatnám, a képen látható módon ritkán TV-zünk...
-
Pabeee
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Két hete vettem egy LW5500-t. Beüzemeléskor (nagy boldogan) engedtem az automatikus firmware frissítéseket, s nemrég olvasom itt, hogy bekapcsolható (lett volna) a DVR-mód a Service menüvel. Nos, a 3-as menüpont elérhetetlen.
Nagyon sokat visszaolvastam, de nem találtam megoldást, ezért kérlek segítsetek:
1. Van mód előző firmware letöltésére és telepítésére, amely még engedi a buherációt?
2. Okoz ez bármilyen veszélyt/problémát?
3. Ha lehet és átállítom a DVR módot 1-esre, ez a beállítás megmarad, ha frissítek újabb firmware-re?Köszi!
-
Pabeee
csendes tag
válasz #03969024 #12142 üzenetére
Köszi, egy gentleman vagy! Majd ki is próbálom, de most már az asszony nem engedi tovább nyomkodni a gépet... Képzeld, tévézni akar!!!! Hallatlan!
(Ja, vajon az említett "Főmenü" a Home-gomb megnyomásával bejelentkező képernyőt jelenti? Emlékeim szerint ott van "Beállítások" gomb...)
-
huncutka1029
addikt
válasz Pabeee #12141 üzenetére
Igen a főmenü a home gombra előugró oldal
Úgy tudom, hogy a FW downgrade is letiltásra került.
Elvileg gyári beállítás, alap FW visszaállítás úgy működik, hogy behívod a főmenüt, kurzort ráviszed a beállítások menüre, de nem OK-ézod le, hanem ha kéken ki van jelőlve, akkor 7 x lenyomod a 9-es gombot.
Próbálj letölteni egy régebbi F-t, egy pendrivera úgy hogy létrehozol rajta egy LG_DTV nevű mappát, és abba másolod a kicsomagolt fw-t, rádugod, és próbáld meg újra az előző manővert.
A kettő közül valamelyik hátha működik.
[ Szerkesztve ]
-
Pabeee
csendes tag
válasz huncutka1029 #12144 üzenetére
Le vagyok kötelezve.
Ha a leírt módon nem sikerülne: nem tudsz véletlenül valamilyen forrást/linket egy régebbi FW-hez, amivel érdemes pendive-os próbát tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
melyik az a progi ami mkv-ből kiveszi pl. a DTS hangot és ugyanúgy mkv fájllá konvertál és nem.ts-be.
tehát csak annyi változik, hogy méret csökkentés miatt nem lesz angol szinkron minden más marad ugyanúgy.Realme GT Master Edition
-
g0dl
addikt
Azt jól értem, hogy digi dvb-c és mindigtv egyszerre nem mehet? ( tehát alapvetően minden kábelről, de egyik program legyen a mindigtv 3d adása.
-
gulyasa
őstag
válasz gulyasa #12072 üzenetére
Még mindig 42LW5500
Azt írtam, hogy a frissítés óta a sima ütemezés funkció nem működik...
Közben rájöttem az okára és nem az új szoftver okozta.Nemrég - még a frissítés előtt - aktiváltam a "hotel mode" egyik kényelmi funkcióját (bekapcsoláskor ne az utoljára nézet tévécsatornával vagy ne az utoljára használt bemenettel induljon a tévé, hanem mindig egy előre beállított csatornára váltson).
Ha kikapcsolom a "hotel mode"-ot, akkor újra működik az ütemezés.
huncutka1029: A legújabb szoftverrel semmilyen trükközéssel sem lehet downgrade-lni.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest