- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Azért ezek a lightmod-ok bazi nagy lehúzások... elkezdtem most szórakozni a Kawaval poénból meg a Coruscant Gunship-el meg egy marék piros/fehér 2 lábas LED-el, meg egy ESP32-vel. ~4500ft-ért Hestore-ban vesz az ember egy ESP-t meg félkiló LED-et és azt tud light modolni amit csak akar.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy #86892 üzenetére
Igen
valamivel több kellene bele, gyakorlatilag a váz eltűnik a semmiben.
Akkor nem biztos, hogy megérné a ~36-40 ezret a régi Duci, főleg mert idén ~60 körül polcon van már az 1600 darabos V4S is. (Az idei készlet ha jól rémlik.)Lehet inkább azt teszem polcra, szemeztem az M1000RR-rel is de annyira nincs vonzalmam a bajorok motorjai iránt, hogy teljesen hidegen hagy. (Inkább Duci meg talán MT10SP ha nem futtatják ki addig)
Már mindegyikben ez a hülye 3 sebességes kukac tengelyes váltó van? Eltűnt a régi gumis 6 sebességes?
-
Micsurin
nagyúr
Haveroktól megkaptam karira a H2R-t, ez valami baromi jó készlet
Ducati megéri a mostani scalperes árát? Nagyon menő lenne a másik hangfalra is egy motor.Várható valami ebben a méretarányban?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Neurotoxin #86679 üzenetére
Custom made Bacara, kérdés lehet-e alapja a szívárgásnak. Ha igen…. Shutup and take my money
-
Micsurin
nagyúr
Erről van valami frissebb leak?
Egyre több helyen olvasok 327th starcorps battlepack-ról is. Túl szép... erről valaki olvasott már valamit?Plo vajon új mold lesz?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
lilaűrhajós #86386 üzenetére
Igen néztem én is morgolódva… végtere is hihetetlen év lesz 2025.
Több variáció, hmm nekem ez új. Fentebbi Fót / Dunakeszi Tesco volt, de siessetek mert jellemzően 3-5 napon belül letépkedik a zacskókat róluk.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Mozaart #86380 üzenetére
Korhű? A legkevésbé, de marha jók! A sima phase1 meg pont jó lett pilótának, oda sajnáltam volna a shock-okat.
Az AT-TE-tól azt hittem nem lesz szett amit jobban fogok szeretni a végére, tévedtem
Majd lefestem feketére a dropdownt, és valahonnan szerzek egy kamat, egyébként nagyon szép darab
Féléve, hogy újra gyűjteni kezdtem??? Mikor páromtól megkaptam az Infiltratort…Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová.
Még 2-3 battlepack tuti meg szerintem az Obiwan hajó is. Aztán várom a jövő évet! -
Micsurin
nagyúr
Polcokon Auchan és Tescoban a 8. SW magazin, sima Phase 2 natúr és ajándék pretoriánus őr.
-
Micsurin
nagyúr
Ez a Coruscant Gunship marha jó
Hamarabb jött a jézuska, ez valami esze veszetten jó. Zseniálisan közel van a fig scale-hez. -
Micsurin
nagyúr
Ez az idei City Naptár valami hihetetlen csalódás... első és utolsó naptárunk. Szerencsére anno ingyen kaptuk ajiba az SW készletek mellé.
...kinyitása sem volt intuitív, mert oldalt akkora hézag volt gondoltam lesz egy kihúzható doboz benne. Nos... így akaratlanul is kiborítottunk mindent és visszatettünk isten tudja milyen sorrendben, így már tényleg igazi meglepi, hogy honnan mi fog kiugrani.
-
Micsurin
nagyúr
eKocka részemről nagy plusz egy, rendeltem 501st AT-RT-t mert kb Bricklink ár alatt voltak. Ennyire szépen csomagolt Legot sose kaptam még, külön dobozba berakva de úgy, hogy maga a Lego doboz is bubiba volt tekerve. ~2 munkanap alatt ért ide a rendelés napjával együtt, hatalmas pirospont a részemről.
-
Micsurin
nagyúr
Az ARC170 valami marha szép lett, nem bánom a méret csökkenést. Hiába kisebb, érezhetően több darabból áll!
De azt a 70 dolláros árat még kell eméssze a gyomrom....
-
Micsurin
nagyúr
....ennyit a phase 2 Wolfferól, a Plo hajó valószínűleg microfighter.
-
Micsurin
nagyúr
Fogtunk 2db Sabinet a Tescoban, volt még pont 3db
-
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Weboldalról indítható.
~1 hét alatt megkapod, mi a Maul hajónál sajnos először de kellett kérjünk segítséget. Kiválasztod weben az elem(et/eket) és jön majd postán ha csak nem mintás. (Itt mondjuk érdekelne mit számítunk licenszelt mintának. Pl köztársaság logós cucc a kimarad a dobozból így jártam? Vagy ha nincs batman logó akkor szintén gatya?)
-
Micsurin
nagyúr
A Lego SW magazinra nem lehet valahol előfizetni? Beszereztünk most pár 501-est, és azon agyaltunk nekünk ez havi 2x2 ezret megérne, hogy mindketten megkapjuk biztosan.
Lassan ez egy céges ebéd ára szóval ennyit bőven megér... -
Micsurin
nagyúr
válasz
Zotyipotyi #84766 üzenetére
Nem azt mondom, hogy rossz de majd 20 ezerért nem meggyőző.
Párom megvette mert komoly Battlefront 2 nosztalgiát látott benne plusz ugye az EU Windu és a 187-es trooper-ek, neki tetszik* de nekem picit eh. Egyszerű az építés kb mint egy Speed champions autó, a modell formája és méretei meg valahol félúton vannak a TX130 Saber és a IFT-X között. (Utóbbi volt a régi BFII-ben.)
De pont ezzel nekem picit kétszék közé esik, el kellett volna dönteni mi a cél. (Az orrát nézd meg, az oldal vonallal együtt az orr elem mentén. Nagyon off) A beltér meg hát... inkább fizettem volna érte többet egy tizessel de legyen értelmes beltér ~2 figura számára.
Nem egy rossz szett nem azt mondom, de nekem csalódás. Ilyen szempontból még az új Infiltrator is jobban sikerült még ha el is vesztette az elülső belterét a playset a régihez képest. (...cserébe az építési minőség és a külső sokat javult.)
* élete 4. LEGO készlete, anno gyerekként közölték vele fiús játék, lánynak nem kell LEGO.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Zotyipotyi #84759 üzenetére
Az a Fightertank nagyon gatya, tegnap összeraktuk párommal (tetszett neki az EU shocktrooper + windu setup) de formailag meg építés tekintetében sem igen merném ajánlani.
Egy Kenobi hajóval vagy 1-2 battlepack + Rex-el szerintem nagyobb a siker ha gyerek a célközönség. (Tippre az lesz)
-
Micsurin
nagyúr
Köszi
Én is csak ezt találtam eddig mindenhol, akkor azért annyira nem rohanok. De egyet mindenképp szeretnék belőle mert láttam kiállítva és a méretaránya marha szép. Végre egy LAAT ami nem felskálázott méretében a figurákhoz képest.
edit.: jövő év nagyon gyengének ígérkezik Clone Wars contentet tekintve.
-
Micsurin
nagyúr
Coruscant Guard Gunship mikorra van datálva nyugalmazást tekintve? Van rá valami megbízható szivárgásunk? Néztem hozzá recolor modot, egész korrekt fig scale szett lenne egy szín cserével.
-
Micsurin
nagyúr
… csúszós lejtő ez kérem.
Az az AT-TE bizony gyalogságért kiáltott. -
Micsurin
nagyúr
Geonosis MOC-on ügyködök, mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás a sötétbarna / sötétnarancs / naracs elemek beszerzésére?
Kockaáruház nem rossz, de esetleg van valami alternatív megoldás? Bricklinket néztem de nem feltétlen lenne olcsóbb.
edit.: Megígértem magamnak 4 éve, hogy nem esek vissza... de páromtól megkaptam a Sith infiltrator-t évfordulóra aztán valahogy megcsúszott az ujjam az AT-TE rendelésen... a többit meg szerintem mindenki jól ismeri már.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
elektrotank #37664 üzenetére
R34 Gt-R Nismo Z-Tunet a népnek, na azért törne azonnal a malac!
-
Micsurin
nagyúr
Az "új" Slave I az jól látom, hogy a legutóbbi Cloud City-hez tartozó Slave lesz?
-
Micsurin
nagyúr
Tud esetleg valaki alkotót/kat ajánlani akik megosztják a terveiket edit.: kimondottan Gundam téma érdekelne?
Elég erősen gondolkozom, hogy jó lenne pár Gundam moc. -
Micsurin
nagyúr
válasz
#75376384 #35744 üzenetére
Igen de ez eddig a legszebb szerintem.
Előzőleg a 8095 volt meg de azt eladtam a komplett gyűjteménnyel együtt anno, azóta is sajnálom őket. A 8097-1 is annyira szép volt*.*ott találkoztam először a törzs töréses problémával, Boba meg sem volt soha mozdítva mégis elrepedt a derékból indulva a törzse.
-
Micsurin
nagyúr
75257 nem valami 45-46 körül volt? Azért az a +11k az nagyon meredek ott is, 75286 is brutálisan meglett emelve. Edigi vs Lego.com még szembetűnőbb... 21k vs 30k
Kár utóbbival nagyon szemeztem az obi és a para trooper miatt de ennyiért ez beteg... ha csak nem marad februárra Edigiben ennyiért.
-
Micsurin
nagyúr
Egyébként ha most kivezetik a 75257-et szerintetek várhat jövőre új mf?
Valami hasonlóan keskenyet mint az X Wing ráncfelvarrás volt eltudnék viselni.(A plafon jobban elbírná.
)
h.balint eszembe se jutott megnézni!
Korrekt ár.
-
Micsurin
nagyúr
[link] Ezt látátok már? A 2021-es Xwing-nek nekem sokkal jobban tetszik az orra mint az eddigieknek.
A 45 font kíváncsi leszek itthon mennyit fog jelenteni.
A TIE vadásznak is kimondottan jót tett szerintem a downsizing.
-
Micsurin
nagyúr
Sima X-wingek árai mikor szaladtak el ennyire?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Ereshkigal #34619 üzenetére
Akkor már MOC -
Micsurin
nagyúr
válasz
HUN_Sector #34314 üzenetére
Gyros here-t olvastam hirtelen a JP dobozon.
-
Micsurin
nagyúr
[link] ez az oldal így egytől százig mennyire kamu? 101?
...ha lenne PP még be is kockáztatnám a 100% kamu hülyeséget. Nem véletlenül nincs de egész igényes oldal.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Freddy76 #34087 üzenetére
Kösz, ilyenkor tudom azt, hogy még mindig itthon vagyunk.
Félig on is legyen hasonló:
Vaterás eladó is itt értetlenkedett nekem a napokban mégis mi bajom van, hogy a bontatlanra én azt hittem a doboz is bontatlan arról ő nem tehet... hisz a zacsik nincsenek megkezdve csak a karton lett kibontva és gyakorlatilag tényleg bontatlan a csomag. (Maradjunk abban sniccerrel gányolva lett az a doboz.)
Igen amúgy tényleg marhára mindegy csak mégsem, szeretem én felbontani. Meg ha valamit x-ként árulok nem y-ként postázom ezzel HA-n is voltak már gondjaim egyesekkel műszaki cuccok esetében... -
Micsurin
nagyúr
Bár jönne egyszer egy Technics Shelby GT350R, ott azonnal törném a malacot... de zömében mindig hypercarok.
-
Micsurin
nagyúr
Ugye ez csak vicc szett?
----
Egész jól haladok a mocokkal, csillagromboló már ~70%-ban összeszedve, egy jó adag homok / sivatagnak megfelelő színű basic kockát és lapot szereztem csak időm nem lesz megint egy darabig építgetni. Na mindegy.
Falcon megint csúsztatva lett inkább vadászok össze még kockánként pár régi vágású AT-ST-t. Mivel mozgatva lenne az asztal amire szánom az alapot szerintetek makett ragasztó megtudná fogni rendesen az építményeket? Nem akarom őket teljesen fixálni csak a csuklós vagy gyengébb részeken 1-1 erősítésként összeragasztanék pár blokkot / technics elemet. -
Micsurin
nagyúr
Mi van a képen? Most már én is tudni akarom!
-
Micsurin
nagyúr
Egy egyes vagy kettes Golf GTi-t nem akarnának akkor már kiadni?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kbalage2 #32875 üzenetére
Fekete lego lándzsa, két racsnis pin csuklóval egyik végébe menne a lándzsa a másikba egy sima fekete rúd és azt befogatnám valamibe, utóbbi már részlet kérdés mert lenne neki hely.
Utóbbira megoldás a kis csavarkulcs ha abba fogatom a tengelyt(a sima fekete rudat) utóbbit beletudom dugni egy vágott (sima 1 gombos fejű) csapba azt meg belehet illeszteni egy technics rúdba, így 2 tengelyen mozogna a törlőlapát és nem foglalna sok helyet.
Nem tudom mennyire volt érthető az elképzelés.
De ha nagyon akarunk még rajta dobni végig lehet pakolni a vékony hézagolókkal a rudat és a lándzsát, jól néz ki és az elemszámot is megdobtuk ~30-50-nel.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Ereshkigal #32661 üzenetére
Speciel nekem nem tetszik, túl nagy. Már a 2010-es Slave 1 is túl nagy volt.
@kbalage2: most látom... no komment.
Annak aki ezen nőtt föl ez nem is tudom annak akiknek szántál meg nem mondanak semmit.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
balint82 #32653 üzenetére
Uuu köszi
Ki listáztam valahol 15-20 közt állna meg + posta (4 bolt) még kell sakkozni. De ennyit szerintem megérne mert tényleg marha jó lenne méretarányban.
@kbalage2: A gigának valóban van értelme de ezek mekkorák is? Jó esetben 15*20 ? Legalább kéne egy 8-12 darab adott témából, hogy mint montázst összeillesztve egy jó méretűfali díszt adjanak.
A Jokeresben valóban sok ötlet van (a hivatalosak közül) ezzel egyetértek.
A linket megnyitva meg WoW, azért azokban egy kicsit több anyagot érzek.
Az Űrlordos például baromi jó! -
Micsurin
nagyúr
75222-es szett Slave I-jében ti láttok bármilyen extrémebb / ritkább alkatrészt? Ha igen neki se állok ki BrickLinkezni.
Ha nincs ránézésre vészes árú vagy beszerezhetetlen alkatrész ezt mindenképpen berendelném BL-ről mert baromi jó a méretaránya a nem ucs Falconhoz képest közel pontos. Még ha nyomi méretű is ez a Slave 1.
Ha matricázom / festem a pilótafülke kabin alsó szekcióját kap egy kis törődést egész jó lehet.
Romboló alkatrészekre már így is elszórtam 25-öt, meg 8 rugót az alaplapokra a végén eret fogok vágni a BrickLinkes árak miatt.Mod.: Jövő hónapban még cél a Falcon de jó, hogy eddig NextGen konzolra gyűjtöttem...
-
Micsurin
nagyúr
Köszi!
Készletet is akartam* csak ők kerültek elő mint legolcsóbb variáns most.
Köszi azzal nem igazán vagyok előrébb még ha legalább 70-75^2-es lenne akkor megérné mert jöhetne az airbrush. De így nem éri meg a melót.*nagy biznisz ez egyébként, 75246-et vehetem meg csak a két figura miatt. Nem tudom láttam e most másik készletben Ben Kenobit újonnan. Postával meg nem sokkal jövök ki olcsóbban BL-ről sem cserébe itt meg lesz hozzá egy pár kocka + a birodalmi technikus is.
BL-en türtőztetem magam mert irdatlan sok mindent gyűjtöttem ki wishlistre.
-
Micsurin
nagyúr
48*48 bütyköstől van nagyobb alaplap?
Kiraktam most 4x4-esben homokszínűből az asztalt de nem lenne rossz kevesebb darabból --> kevesebb illesztés.mod.: Kocka.hu-n mi ez a 2db/típus limit?
Ott rohadjon rájuk az ABS. Meg 10,25,50 db limitek, zseniális...
@Djuree: Köszi! Kár, akkor marad így. Agyalok egy nagyobbacska mos eisley asztalon ha már falcont akarok venni.
-
Micsurin
nagyúr
[link] ez múlt téli (19 október) ez most a nagy otthon maradás miatt fogyott el vagy félév és már szanált készlet lett? Mennyire kell csipkedni magam?
-
Micsurin
nagyúr
Elkezdtem összerakni egy új asztalt a legoknak. A vége az lett bevásároltam homokszínű alaplappal. (10699)
Érdemes csiszolni festés előtt? Egyszínű mivel amolyan terepasztalként funkcionálna az eljövendő ötletekhez szeretném kicsit feldobni. Sötétebb foltok, égés nyom szerűségek stb.
Valaki próbálta már őket átködölni?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kbalage2 #32570 üzenetére
Aha oké.
A szoknya meg csak felszívódott a lego készleten lényegében és lett belőle egy léc egy hátsó terelővel.
A kerékívek felett láthatóan nincsenek beömlők / terelők ez nem kérdéses.
Ezt lezártam részemről játszom ezt eleget nap mint nap a mobilos topikokban vica versa... -
Micsurin
nagyúr
válasz
namilegyen #32567 üzenetére
Na akkor legalább nem csak nekem van Evora utánérzésem.
De nekem az eredeti alapján is az van mármint a lego szettje alapján. Egyik sem fedi rendesen az arányait az eredeti alanynak: magasság szélesség hossz trió.Az MK-nak meg a legnagyobb hibája a szemembe az a kerékjárat és a felni aránya, és a gumi és a felninek az aránya.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kbalage2 #32563 üzenetére
Miért szerinted a formák egyáltalán megegyeznek?
De jó, akkor menjünk bele.
Tudom tudom minden ami kínai szar de a szemellenzőt le lehetne venni. A minőség stb nem kérdés az sem, hogy a lámpa és a felni teljesen mellé ment. Mégis markánsan hasonlóbb.
Arról nem beszélve mennyire trágya a Lego-n a tetőnek a megvalósítása. Ha a 42083-nél ment nem tudom mostanra miért felejtettek el dolgozni az ívekkel a tervezők.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Throme #32561 üzenetére
Nézd meg az ajtón az "ablakot" a Lego verzión gyakorlatilag le van vágva a vége míg a kínain szépen ívesen a kis háromszög végre emlékeztet mint az eredetin.
Hátsó kerékíveken nem is látom a Legon a légbeömlő imitációkat míg a kínain ha nem is a legszebben de ott vannak.
Első ívek szintén, a kínain ha nem is végig de a tükör alatt látni a légbeömlő/terelő részeket.
Szélvédő alatti műszerfal részletről nem is beszélve a Lego a közelében sincs az eredeti formának.
-
Micsurin
nagyúr
A 75257-es Falcon milyen régi? Azt látom 2019-es de azon belül?
Lehet rá számítani, hogy a közel jövőben (féléven belül) discontinued lesz a készlet? Júliusban lehet meglepném magam a félév végére vele mint újrakezdő készlet. -
Micsurin
nagyúr
Kegyetlenül jó árakat lehet kihozni ezzel a cuccal, még szállítással is jóval a bolti árán belül maradnék a TIE vadásznak. (sőt közel fele árban megúszhatom szállítva, figurák nélkül)(Egy helyen lennék a minimum alatt onnan értelemszerűen rendelnék be másik projekthez elemeket így az ár hasonlításba azt nem is fogom belevenni mert irreleváns a TIE szempontjából)Eredeti matricák méreteit megtudom valahonnan szerezni?
Mert nagyon drágák, Venatorra pl csak a matrica 10-15k ellenben ha lenne méretarányom kis PS után lenne barátom akik tudnának "szórt" nem nyomtatott matricát gyártani.Hazai eladókkal ha lecsengett ez a járványosdi még jól is járhatok ha meg lehetne személyes átvétet dumálni... nincs szállkölts. cserébe motoroztam egy jót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest