- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Magyar diákok fejlesztése segíthet megoldani az élelmezés problémáit
- Hálózati / IP kamera
- Rendszergazda topic
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt320i
senior tag
válasz Blizzardking #21357 üzenetére
Szevasz.
igen már szétszereltem, de nem fényképeztem le.
Valamilyen kínai gyártmány van benne.
Annyit tudok hogy a mérete 80*80*15 mm
Ilyen méretben mit tudsz ajánlani?
(halk és jó hűtés)Zsolti
-
Akcok94
senior tag
válasz Blizzardking #21357 üzenetére
csak azért mert olvastam olyat olyan a kártya hűtés hogy alá fújja a meleg levegőt akkor jobb ha kifelé megy, mert ha nem akkor megreked a levegő főleg a 2 kártya között.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Blizzardking #21333 üzenetére
Na most jutott eszembe, hogy van egy AC 12 Pro PWM-es PST-s ventim, tehát elosztós alapból, és kipróbáltam elég halk ahová én szeretném.
zsolthee: volt egy 9-es Noctua-m nemrég, na az halk NF-B9 PWM
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Blizzardking #21333 üzenetére
Barkáccsal nincs gond, van annyi maradék csatlakozó otthon, hogy összehozom simán elvileg, a műszaki-mérnöki érzék szerencsére megvan
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Wind-Storm
őstag
válasz Blizzardking #21291 üzenetére
Nyugodtan.
(#21292) szacsee
AC s1rev2 vagy afféle nem jó rá? -
Wind-Storm
őstag
válasz Blizzardking #21288 üzenetére
Kisebb ventikből én Scythe-ot használok. Tudom hogy sok jó venti van, de ez annyira bejött. S-flex rulez. Ott a lényeg ami nem látható, a felfüggesztésnél szvsz. És a Scythe ebben nagy. De tisztában vagyok vele hogy sokan gyártanak nagyon jó ventiket. Bequiet-em sose volt, de tetszik amit csinálnak.
Felfüggesztés? Még ha rezgéscsillapítva lenne, de még csak az se.
Nekem egyszer volt egy 12 centis 1200RPM-es S-FEX-em, de elég is volt blelőle.
Az még hagyján, hogy otromba nagy közepe van és a 7db lapátjának dőlésszöge is nem a nagyobb légszállításra lett kitalálva. De hogy még motorzajos is legyen az már sok volt.
Mellesleg elég nagy feszültségen volt hajlandó csak elindulni ami szintén egy óriási negatívum.
Egyedüli dolog az a csapágyazása ami rendben volt.
Másnap vittem is vissza, aztán még a világítós korszakomban voltam és vettem egy 2db úgy ahogy elmegy 2db ilyet. [link]
Egyik kicsit motorzajos volt, a másik halkabb, és persze alig fújtak valamit....Ebből a listából pl én kapásból a Bitfenixet és a CM-t szúrnám ki. Kiváncsi lennék a véleményedre.
Én meg [ezt].
Kicsiben biztosan nem vennék már olyan átlátszó anyagból világítós ventit, mert még maga az anyag is erősíti akusztikailag a rezgést. Nekem csak egyszer volt 25-ös ventim ebben a házban. [link]. Ami így beugrik, az a pár volt feszültségen indulás (jó motor) és a mély suhogós hang.
Ha egy 140 mm-nyi területét vennénk ennek a 25 centisnek ugyanakkora légszállításra állítva mint egy 140 mm-es ventit, kérdés melyik lenne a hangosabb. Szvsz. nagyobb, de több szélzajt is csap... amióta igazán halk gépet hoztam össze, azóta nem jártak nálam ekkora ventik, nem is hiányoznak[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Blizzardking #21285 üzenetére
Igen, ezek már komolyabbak.
A Kaze Server nem rossz darab, és pofásan is néz ki.
Rövid ideig birtokoltam egyet, de azt kell mondjam, hogy az beleépített LCD miatt nagyon kuka: betekintési szög, meg egyebek miatt ami csak egy rossz LCD paneltől kitelik.
Eladtam és vettem újra* egy Kaze Master ACE-t ami még mindig VFD paneles. Bár ennek is van hibája, a kék szín nagyon gyorsan amortizálódik, de ez legyen a legkevesebb, mert a panel analóg amit jobban szeretek, illetve értelmeszerűen áram alá helyezéskor nem pörgeti fel maxra a ventit ellenben a kaze serverrel amiben ezt a funkciót még kikapcsolni se lehetett....*Eredetileg Kaze Master-em volt. Az
elsőkna jó, másodikak között lett ilyen panelem amikor megérkezett Magyarországra, kb. 2 évig használtam aztán akartam egy kicsit újabb kinézetű panelt, mert már amúgy karcos volt meg sárgult a gyárilag is hullámos előlap...
Ami még a design-t illeti, minek is tettek állapotmutatót a kaze server potméterére, hisz úgyis körbeforog mert digitális... Ezt is utáltam benne...Ami ezeket az extra óriási ventiket illeti (140mm+):
Itt már lehet, hogy valóban szűkül a kínálat, de még csapágyazás terén is nem kapsz mondjuk már folyadékcsapágyasat.
A különböző méreteket inkább 80-140 mm-ig értettem.Ha már így a venti favorizálásnál tartunk, akkor az én kedvenceim a Be-Quiet Silent Wings USC ventijei voltak, de sajnos már nem gyártják őket, helyette van az SW2 amiből kaptam egy teszt darabot, de nagyon letaglózott... max. 900RPM-en forgott a gyári megadott 1000 helyett, szörnyű motorzajos volt, illetve az elektronika is butított. Nem tudom a régiben PWM-es elektronika volt-e, de ha lefogtam a lapátját, leállította a hajtást az elektronika, majd némi eltelt idő után újra felpörgetni próbálkozott.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Blizzardking #21276 üzenetére
Bekapcsolásnál fél percig megküldi a kimenete(ke)t csutkán, de ez a funkció kikapcsolható csatornánként.
Én eddig így külön eszközben a Scythe Kaze Server-ben láttam ilyen funkciót.
Amúgy én azt szeretem, ha egy venti stabilan indul a legalacsonyabb feszültségen is amin még működni képes. Pl. AC F12 is ilyen, 3V-on megállíthatatlanul indul, ha megállítod újraindul.
PWM-es ventiket nem igen szeretem, mert az áramkör miatt többet zabálnak és esetleg emiatt el se tudnának indulni akkora feszültségen, amin áramkör nélkül már forognának. Bár van olyan 3 tűs is amiben PWM-es áramkör van, erre gyanúm a Be Quiet USC ventilátorai alapján van, de ezek nem rosszak, a gyártó 3,7 V-ot adott meg starting voltage-nek, szóval van kivétel azért.
Viszont arra is gondolni kell, hogy a pwm-es ventik drágábbak, illetve bizonyos méretekben talán nem is léteznek.
Bár én nem keresem a PWM-es ventiket mint azt már sejthetted az előzőek alapján, de szerintem annyi van belőlük mint a szemét, különböző méretekben.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Blizzardking #21274 üzenetére
Hány wattot tud?
Azt hiszem valakinek anno kellett volna ilyesmi, csak lehet kisebb méretben.
A nagyobb mit tud? -
cool13
őstag
válasz Blizzardking #20907 üzenetére
-
po1son
addikt
válasz Blizzardking #20893 üzenetére
Azóta megnéztem, hogy biztos jól volt-e rögzítve a hűtő és kiderült, hogy nem. Szóval én voltam a hülye.
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
jozsi252
veterán
válasz Blizzardking #20867 üzenetére
Szia
Köszi a tanácsokat, de tegnap este éjfélig szenvedtem vele és végülis arra jutottam hogy a GPU-ból jön. Így ma vissza is vittem, mert amúgy is szenvedek vele a TDR hiba miatt, illetve játék alatt ciripel az is. Ami viszont már a hibás tekercselés miatt lehet, és akkor ezek szerint már nem csak játék alatt csinálja hanem IDLE-be is a winbe.
Mert mióta az integráltat használom semmi hang nemjön a gépből, szóval megérte vele este órákat szenvedni..
A kondikat átnéztem az alaplapon, és nem találtam semmi írreálisan kondinagyobbodásra utaló jelet. Illetve pár hónapos alaplapról van szó, szóval remélem nemlesz vele gond egy jóideig
Ha a kondival lenne valami akkor elkezdene minden esetben deformálódni?
iPhone 16 Pro Max