Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
Max 200k-ig szeretne egy rokonom TV-t venni, (de jó lenne 150k körül maradni), azt tudom, hogy a SHARP AQUOS LED TV-i nagyon szépek, de írhattok más gyártótól is TV típusokat. Nem kell 3D! Nem hiszem, hogy kihasználnák. A lények, hogy e árkategóriában egy szép kijelzőjű TV-t szeretne venni.
Eddig egy CRT Philips minőségi TV-je volt, de tönkre ment. Kérdés továbbá, hogy mekkora ezeknek kb. átlagban az élettartamuk.? Igaz az, hogy a Philips LCD-k tápegységei nem valami tartósak?
Előre is köszönjük! További szép napot!
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
Szia! Köszönöm válaszod! A box egy DVB-S2-es dekóder. A/V beállításoknál az Audio formatban két lehetőség van. LPCM ki és Auto. Na most ha Auto-n hagyom, akkor egyes csatornáknál nem volt hang.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Ugye HDMI-n küldött LPCM hang megszólaltatására minden modern LCD TV képes? Csak mert az enyém nem. Az STB szépen kiküldi az LPCM hangot HDMI-n, csak a TV nem szólaltatja meg. Pedig érzékeli, mert ha az Info gombot lenyomom, akkor megjelenik a DD logó.
-
csasaKKP
senior tag
válasz Monyos #18486 üzenetére
Szia! HDMI-vel nekem is állítanom kellett a Catalystban, hogy teljes képernyőn legyen az asztal. Az "irreális színek" a tv képjavító alguritmusának köszönhető. D-Sub-nál külön IC vezérlő van, olvasd el a TV-d használatiát, milyen felbontás és képfrissítés használható D-Sub csatlakoztatás esetén. HDMI csatlakoztatásnál ajánlott 60 Hz-et beálítani, tévesen lehet, hogy a PC 75-öt is engedélyez (nekem engedélyezte), ezt ne. Ha a Catalyst felismeri a TV-t, (kiírja a márkát legalább), akkor ok.
Szerk.: A betűk elmosottsága a Windows hibája szerintem, ha jól emlékszem valami Clear Typ vagy mi a neve. HDMI - D-Sub átalakító nincs (legfeljebb aktív).
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz Lacikaaa007 #18480 üzenetére
Szia! Nekem is ilyen tv-m van, nincs PiP úgy tudom, használatit átböngészve sem láttam ilyet.
A 450-esben van egy fényérzékelő (ún. intelligens) szenzor, meg érintőgombos, semmi más.[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz csasaKKP #18455 üzenetére
Sikerült egy megoldást találnom, hogy ne villogjon a kép: Alap esetben 1080p_50 vagy 60 a set-top box képfelbontása, amit a HDMI-re küld. A szar HDMI miatt volt pettyes a kép, sokszor el is ment (a kép). Nos ideiglenesen, amíg nem lesz új kábel, levettem a felbontást 1080i_50-re és láss csodát, nem vilog a kép.
Szerk.: Megjegyezném, amit most az éjszakai csendben vettem észre, hogy amikor a box 50Hz-re van állítva, másképp zúg a tv tápegysége, mint 60Hz-n. Van ezek között valami eltérés magán a frekvencia eltérésen kívűl?
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz Tomekk. #18454 üzenetére
Az lesz, hogy veszek egy drágábbat, mert idegileg tönkretesz állanó villogásával...
A két 1,5 méteres kábel 2000 HUF volt, szóval, lehet, hogy selejtesek..."Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
válasz csasaKKP #18450 üzenetére
Sziasztok!
Most már biztos, hogy HDMI kábel vagy a box csatlakozó a hiba forrása, ugyanis ha úgy mozdítom a kábelt, akkor a hang szétesik. Milyen kábelt vegyek, vagy mit csináljak? Kidobtam erre a szar kábelre a pénzt.
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Problémám lenne, hogy ha a Műholdvevő képe sokszor elmegy hanggal együtt, majd egy másodperc után újra jó. Elég sűrűn előfordul, van amikor sokáig jó, van amikor nem. Scart csatlakoztatással nincs ilyen probléma, de úgy csúnyább a képminőség. További probléma szintén ha HDMI-vel csatlakoztatom a TV-hez, hogy főleg HD csatornáknál a TV kijelzőjén közelről látható fehér (vagy színes) pixelek jelennek meg. Kipróbáltam egy ugyanolyan típusú és hosszúságú (egyszerre vett) HDMI kábellel is, de úgy tűnik a probléma maradt. Arra gondolok, hogy a kábel(ek) gyenge minőségű(ek), de nem tudom, hogy ilyen problémát okozhat-e a kábel. Szerintetek mi a baj?
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Óra topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest