Aktív témák
-
TA68
őstag
Tudja valaki, hogy az ATV egyenes beszéd című műsorában milyen TV-t látni a háttérben? Barom nagy és gyönyörű képe van! Kíváncsi lennék, hogy LCD, vagy plazma.
-
TA68
őstag
válasz norcsika79 #12835 üzenetére
Ki tudja?............nem ismerem a céget, gyanúsítani meg nem akarok senkit.
-
TA68
őstag
válasz norcsika79 #12831 üzenetére
"Szerintetek a pixelhibás visszaküldött készülékekkel mit csinálnak a kereskedők?"
Műszaki eladó ismerősöm mesélte, hogy újból eladják olyannak, aki nem fogja észre venni. (idősebb, vagy nem ért hozzá) Nem webshopos üzlet!
-
TA68
őstag
válasz #09634560 #12716 üzenetére
Az, hogy látja-e valaki a különbséget két kábel között, az meglehetősen szubjektív dolog. Látod, mert tudod, hogy mikor van bedugva a drága kábel. Az ember már csak így van megszerkesztve. Tegyük fel, van két teljesen azonos rendszerünk, ugyan azzal a Blu-ray filmmel, amit egyszerre indítunk el. Így is meg tudnád mondani, hogy melyik készülék van olcsó és melyik drága kábellel összekötve?
A mai filmek mind digitális kamerával és számítógépes utófeldolgozással készülnek. Rengeteg csatlakozón, kábelen és berendezésen mennek keresztül, mire megérkeznek hozzád Blu-ray lemez formájában. Szerencsére a digitális jel meglehetősen érzéketlen ezekre, ha nem így lenne, elkeserítő minőségű filmeket láthatnánk. Ezt annakidején, sajnos volt szerencsénk megtapasztalni az analóg korszakban. A lejátszók és tévék digitális áramköreiben is rengeteg zaj keletkezik, gondoljunk csak a kapcsolóüzemű tápokra. Ezek után azt állítani, hogy pont egy darab kábel zaját lehet meglátni akármekkora átmérőjű tévén, hááát……………..
-
TA68
őstag
Én sem az 500Ft-os occo piacos kábelre gondoltam, de 1000-1500Ft forint körül már tisztességes HDMI kábelt lehet kapni. A drágább kábeleken csak a szigetelés vastagabb, de tény, hogy emiatt nehezebben törik. A szövet borítás viszont csak dizájn, attól nem lesz jobb.
(a tévé mögött meg úgysem látni )
A kontaktus minőségét elsősorban a tévébe épített aljzat minősége fogja meghatározni! -
TA68
őstag
válasz #09634560 #12667 üzenetére
Pedig a drága HDMI kábel éppen olyan átverés, mint az aranyozott csatlakozós optikai kábel.
"És a job kábelek jobb csatlakozókkal vannak megáldva" Ennek csak akkor volna jelentősége, ha a tévékben és a lejátszókban lévő aljzatok nem filléres kategóriába tartoznának. (elhiheted, napi szinten találkozom velük, elektroműszerész vagyok 20 éve) Gondolj csak bele, hogy a tévék (és lejátszók) semmi féle speciális kábelezést nem tartalmaznak, miért pont az a kb.1 méteres kábel szólna bele az átvitelbe, amivel összekötöd a két készüléket . Sokan abba a hibába esnek, hogy egy rossz, levált forrasztású kábel után próbálnak ki egy méregdrágát, és meg vannak győződve róla, hogy mennyire megérte. Egy ezer forintos HDMI kábel, belül ugyan olyan, mint egy 10 ezer forintos, csak nem olyan dizájnos. Ugyan azon a Kínai gépsoron készülnek. -
TA68
őstag
Az egy rossz pont az LG-nek, hogy USB lejátszás alatt nem állítható a képen szinte semmi, még a TruMotiont sem lehet kikapcsolni. Bár nekem van külön médialejátszóm, (A.C.Ryan) de azért ez csalódás volt.
-
TA68
őstag
A Samsungoknál mennyire gyakori a bevilágítás?
-
TA68
őstag
válasz #93966848 #2185 üzenetére
Hát ez szívás..... Próbáltam lazítani a hátlap csavarjain, de semmi változás.
Ezek szerint az LD szériánál is megvan ez a bevilágítási probléma. Ez azért érdekes, mert ha jól tudom, azok már nem LGD panellel készülnek, hanem AUO-val. Szerintem az összeszerelésnél csesznek el valamit, mert nem hiszem, hogy ennyi selejt panelt gyártanának.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Külpolitika
- Diablo 3
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óra topik
- Smooth Motion képgenerálást hozott az új GeForce driver
- Kerékpársportok
- Furcsa hibát produkálnak a Garmin órák
- További aktív témák...
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Corsair HS80 vezetékes fejhallgató
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest