Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #15039 üzenetére
A feltett kérdésre válaszoltam, méghozzá a legjobb tudásom szerint.
Mi a baj vele? A webáruház egy csoportba sorolta az összes tévét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #14952 üzenetére
A D8000 képminősége, főként 3D-ben lényegesen jobb a C9000-nél. Kevesebb és enyhébb a bevilágítása és a Micro Dimming is remekül működik. Crosstalkja szinte nincs is.
(#14953) regger
Szerintem nem rossz a D550, ráadásul elég jól okosítható a kalibrálhatósága és az ára is baráti. Alig kerül többe az 51 colos, mint a 40-es LED-esek.
Sokan mesélték, hogy otthon, pár nap alatt megszokták a plazmákat és észre sem vették többé a vibrálást.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #14943 üzenetére
A D5000, bár kiváló az ár/érték aránya, nem azonos ligában focizik az S30-cal, hanem legalább kettővel alatta, ezért mindent tegyél meg, hogy a jobbikat vehesd! Még a 6500 helyett is inkább az S30-at választanám.
Ha mégis rákényszerülsz arra a durva kompromisszumra, majd eldöntöd, hogy neked miként testszik jobban, kikapcsolva, 300 soros mozgóképfelbontással, vagy elviseled a mellékhatásait.
(#14940) regger
Az ilyen cikkek miatt vettem ki az aláírásomból annak az oldalnak az elérhetőségét.[ Szerkesztve ]
-
expander
senior tag
válasz hoffman_ #14938 üzenetére
a 3d nem is volt kepben, eppen ezert a 2d prioritast elvez, csak ahogy nezegettük az arakat, ilyen kategoriaban az a 10-20ezer mar szinte mind1. amugyis a samsung fele hajlok egy kicsit, de azert erdeklödöm az itt levö emberektöl, akik valoszinüleg jobban ertenek hozza köszönöm
-
Atlantis
veterán
válasz hoffman_ #14898 üzenetére
Miért nem igaz, hogy a LED-es a jobb? Elvileg egyenletesebb a képe és maga a TV is alacsonyabb fogyasztású és vastagságú, nemde? Mik a hátrányok?
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #14875 üzenetére
Pont fordítva. mkv lejátszásban a jelenlegi tévék közül éppen a Samsungban vannak a legjobb beépített lejátszók. Nem tökéletes, de elég sokáig lehet nélkülözni a külön multimédia lejátszó beszerzését.
Az általad linkelt hozzászólásban a DLNA+mkv a lényeg. Ezt én is tapasztaltam, hálózatról játszva, a 16Gigás, 2 órás film be-beszaggatott, de USB-ről tökéletes volt. -
Juventinooo
csendes tag
válasz hoffman_ #14873 üzenetére
Köszi szépen!
Igazából már rákerestem a készülékre, de erre utaló infót nem igazán találtam.
Az mit takar, hogy korlátozott keretek között?
Igazából az egyik legfontosabb szempont pont az MKV lejátszás lenne, szóval ha azzal nem boldogulnék megfelelően, lehet más készülék után néznék!
Gondolom a 6000 széria már bírná rendesen, csak az meg árban már kicsit több lenne...
Azzal kapcsolatba is szeretnék kérdezni, hogy mennyiben különbözik az USB-ről illetve a külső HD-ról való film lejátszás? (Gondolom érezhetően...) -
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #14861 üzenetére
"Viszont már sose tudom meg, hogy mit vennék észre az 50 Hz - CMR - 100Hz trió között."
A valódi 100Hz-nél tág határok között állítható, hogy milyen módon interpoláljon. Azaz a két képkocka közé hogyan szúrjon be egy harmadikat, ezáltal folyamatosabbá téve a mozgást.
A kamu 100Hz viszont csak ki/be kapcsolgatja a háttérvilágítást. Ez viszont azonkívül, hogy valószínűsíthetően folyamatosabbnak tűnik rajta valami, egy nagy hátránya van. Lecsökken a fényerő.Nem tudom, hol akarod venni, de ha van rá lehetőség, akkor pendrive-ra fel kell másolni egy rakás videót (pl. innen a prohardverről a tesztvideók ), vagy innen, esetleg innen és a Mediamarktban ki kell próbálni. Viszont célszerű ilyenkor a tévéket átállítani normál, vagy film módba, hogy ne csapjon be a kiemelt mód harsány színvilága.
-
Quent1n
senior tag
válasz hoffman_ #14861 üzenetére
Plazmán én is gondolkoztam de az nem PCre meg játékra való ezért nálam kipotyogott
LG-ről annyit, hogy az LV4500 - LV5500 akról jókat írtak LG fórumban. Én is ódzkodtam tőlük de igazából azt mondják a szakik, megvehetőek. Élőben amúgy nem láttam őket rosszabbnak mint egy Samut pl.
Ha lenne Euronicsban akkor azt vennék de persze nincs Hasonló cipőben járok mint te. Bár hétfőn benézek a Corvin plázába hátha ott több tv van mint a Kökibe.
UE37D5000-est láttam de asszem míg az 5500as 159k volt addig az 149k volt, 10k-t meg a plusz 3 év garancia és a Smart nekem megér
Kicsit off de azt hittem, hogy a szobám átrendezésekor a TV és az állvány lesz hozzá a legkisebb gond... Erre van már ágy van már térelválasztó van már mennyezeti lámpa stb.. De TV meg állvány az nincs.. :/
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Paulo5577
csendes tag
válasz hoffman_ #12541 üzenetére
Milyen ingyen HD filmek? Mi van? Noway, hogy ingyen lehessen letölteni HD tartalmat, csak mert a Sony berakott egy netes szolgáltatást a tévébe, vagy lemaradtam valamiről...
Igen lemaradtál vannak ingyen filmek a Sony tv-ken és szintén van igény arra, hogy egy tv-nek több funkciója legyen. Attól, hogy te egy egyszerűbb tv-t keresel. Az a te dolgod csak a piac nem erre halad...
-
Paulo5577
csendes tag
válasz hoffman_ #12537 üzenetére
Nézd, ingyen HD-s filmek, nem kell PC a szobába. Az emberek 80% netezésre használja a PC-jét. Skype kurva egyszerű otthon mamoca a svájban lévő gyermékével tud beszélni. Tudsz informálódni esetleg levelet írni csatlakoztatott klaviaturával.
És a 40-es mennyi pénz?
32" ről beszéltünk. Samsungnál cmr 100Hz az a tipikus parasztvakítás. Szerintem az idei év legnagyobb átverése ez a CMR 100Hz. Erre kell egy nemzetközi szabvány, mert komolytalan amilyen irányba halad.
[ Szerkesztve ]
-
Paulo5577
csendes tag
válasz hoffman_ #12532 üzenetére
Igen Edge csak nem sima hanem a fejlettebb szekciókra bontott él led megvilágítás. Ha jobban tetszik Dynamic Edge Led.
Internet egyébként a Samsung tévéiben is dögivel van, médialejátszóban meg agyonveri a Sony-t
Igen végülis a Samsungnál 240 k nál kezdödik a webböngésző, míg a Sony-nál 115 k ért is kapsz egyet A médialejátszó gazdagabb, de akkor az alap odell miért nem rendelkezik filmlejátszással?
LG-ben se jó lejátszó, se net, de ők képesek voltak belerakni a valós 100Hz-et egy 100 ezres tévébe, a többiek nem.
Philips 32pfl4606 nézd meg.
-
Paulo5577
csendes tag
válasz hoffman_ #12524 üzenetére
Rosszul gondolod, minden nagy gyártó alulmúlta magát a közkedvelt ár-/méretkategóriákban
Itt mire gondolsz? Mert a boltokban karácsonyi árak vannak.
Sony KDL32BX320 80 k
Samsung LE32D450 80 K
LG 32lk330 75 k
Panasonic TX32CX3 80K
Samsung LE(!)40D503 110 K
LG 42 LK450 130 K
Sony KDL40BX420 140K
Amúgy meg 2 magos feldolgozó egyég?
A lényeg, hogy a gyenge netes képet feljavítja, illetve az analog jelet is. Nem paraszt vakítás.
Egyébiránt a konkurens gyártók is előszeretettel dobálják már.
Hallgatlak?
De idén sikerült alulmúlni ezeket bőven, és a modellcsaládok/szintek keverése ezen nem segített, ellenkezőleg sok esetben drágított a terméken, érdemi javulást nem hozva, a fícsörlistát meghosszabbítva.
Nem akarom bántani a Samsungot, de ők baszták el a saját szériájukat. A Sony meg LG szerintem a legjobb line up. Az újdonságokról annyit. Hogy sok Sony-tvt a jelenlét érzékelője miatt adunk el. Mert annyira felesleges...
[ Szerkesztve ]
-
Paulo5577
csendes tag
válasz hoffman_ #12516 üzenetére
Nem nagyon szoktam írni, ne vedd személyeskedésnek, de totálisan nem vagy képben a Sony-val kapcsolatban. Ha meg nem vagy képben akkor meg hülyeséget ne írj.
BX széria: Alap modell, teljes körű médialejátszóval, fényérzékelővel, digitális tunerral. Attól, hogy Bravia Engine 2 használ, kapott egy két frissitést. Ha van időd menny be bármelyik műszaki boltba, ahol van 2010-es BE2 használó tv és 2011 es BR2 használó tv. Kurva nagy a külömbség. Arról nem beszélve, hogy belépő kategóriában az egyik legjobb a feketéje. Mondj bármelyik márkából tv-t aminek hasonló szinten jobb lenne?
CX széria: Gyakorlatilag a BX széria internetes tartalommal, (!) teljeswebkeresővel HD filmekkel, egy korrekt széria.
EX széria: A Sony középkategóriája. Mind minőségi középketegóriás ledes teljes webkeresővel rendelkező tv-k.
NX szériaelsőkategóriás modellek, ajándék talpba szerelt hangszórókkal. Gorillaglass üveggel van felszerelve. Beépített Wifi-s.
HX széria: A top. Kétmagos képfeldolgozó egységekkel, Szekciókra bontott led megvilágítás. Beépített wifi. Opticontraszt panel.
Úgy gondolom, hogy a Sony idén még mindig vállalhatóbb modelleket hozott, ki mint a Samsung, LG vagy a Panasonic, Philips. Nem vakit CMR, MCI 100Hz-zel és nem sporolja ki a netes tv-ből a webböngészőt.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz hoffman_ #12518 üzenetére
A BX és CX sorozat tényleg elég gagyi lett és az EX se éri meg az árát, max a 720-as...Még jó,h tavaly az EX500-ra esett a választás hálószabai TV-nek Elég jó tudású modell és ár/érték arányban is teljesen rendben van szerintem
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz hoffman_ #12516 üzenetére
Idei NX modellből nincs tudtommal 50Hz-es Csak az NX720 idei,nem? Az pedig 100Hz-es és 40"-nál indul...De aláírom,h a Samsung és LG sokkal olcsóbb, bár szerintem nem is ugyanaz a kategória
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz hoffman_ #12507 üzenetére
Azért az NX és HX modellek elég magas tudásúak és egyáltalán nincsenek lebutítva...Természetesen túl vannak árazva, de a Sony termékek mindig is túl voltak és szerintem mindig is túl lesznek árazva. Ettől még minőségileg a legjobbak között vannak a termékeik, sőt továbbmegyek sok termékek a legjobb a maga kategóriájában.
-
junior11
veterán
válasz hoffman_ #12507 üzenetére
Részben egyetértek veled, az EX500 egy nagyon jó tévé (volt), az utóda az ex520-as már csak 50Hz-es. Ha a Sonynál a 2011-es modellekből 100Hz-eset akarsz, sajnos akarod vagy sem, megkapod a 3D-t is, s ezzel jár a magasabb ár is.
Bravia 3-at váltotta az új képfeldolgozójuk, az X-reality és az X-reality Pro (2magos), amely szintén nagyon jó. Az EX720-tól felfelé viszont egyáltalán nem mondanám hogy "szar" a kínálat, csak szokás szerint a Sony nem képes "normálisan" belőni az árakat (nem csodálom, ha már 8. éve lesz veszteséges).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ricco_hun
senior tag
válasz hoffman_ #12495 üzenetére
42LK530-at már vettek itt páran fórumon, szóval nem te lennél a tesztalany. Ja és nagyon úgy tűnik, hogy "rendes" 100Hz (interpolációs, képkiszámítós). Én is ezt vennék, ha beférne a szekrénybe. De lehet, hogy a tv kedvéért kicsit megvágom a szekrényt, toldok bele néhány centit.
Amúgy a 37"-os pont beférne, de nem lehet kapni olyan lcd tv-t ami 37"-os és 100Hz. Egyszerűen nincs ilyen a 2011-es kínálatban. 2010-ben volt, de azokat már nem lehet kapni, hiába jelez az argep.hu még vagy 10 boltot, mindenhol csak kint felejtették, ha felhívod őket, azt mondják, hogy már nem forgalmazzák ezt a típust. Nézegettem a 32LK530-at is, de egyre jobban afelé hajlok, hogy kicsi lenne a 32", még így 55cm-es crt után is. Múltkor nézegettem a tesco-ban a tv-ket és hát elég kicsinek tűnt a 32"-os. Mondom, 37"-os lenne az ideális, de olyan nincs, szóval marad a 42"-os. Ha nem néznék néha focit, F1-et pedig amikor csak van, akkor én is lexarnám a 100Hz-et, de így kénytelen vagyok kicsengetni a 100Hz felárát (ami olyan 20-25k huf).A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Pantok
aktív tag
válasz hoffman_ #12495 üzenetére
És miböl derülne ki hogy ez ilyen vagy olyan?
PL LG 42LK530.
Minap álltam a mediamarktban, egymás mellett ment ugyanaz az autóreklám ezen meg még 2 TV-n (panasonic meg samsung, ottani áraik kb 180-200k volt tehát valósba olyan 160asak lehettek) amik 50hzet tudtak csak, és amennyit meresztettem a szememt annyira nem láttam különbséget. Ellenben az LGben láttam egy kis kékes beütést, ami lehet csak beállítás volt persze. -
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #9500 üzenetére
"de az mkv-nál van a legtöbb "hiba", azért az néha nagy falat egy mezei beépített lejátszónak. "
WMV lejátszásakor szoktam a "nem támogatott kodek" feliratot látni. Nem mindegyiknél, de legfőképp a wmv a gázos. Néha van, amelyiket lejátsza, de tekerni nem lehet, de van amelyiknél semmi gond. De olyan is van, hogy a wmv-be beletekerek, egyszercsak kidobja, hogy nem támogatott kodek. De ha ugyanarra a részre érek, de nem tekeréssel, hanem simán lejátszás közben, akkor gond nélkül továbbmegy.
ISO-t én is sajnálom, hogy nem tudja. Sajnos a VIDEO_TS könyvtárban lévő VOB állományok lejátszása sem az igazi
De, hogy jót is mondjak, múltkor kezembe került egy blueray iso, kicsomagoltam, tele volt m2ts fileokkal, átneveztem őket .ts-re, és a tévé (samu le40c650) akadozás és egyéb hiba nélkül lejátszotta. Pedig nem egy apró darab volt, 70 perc 18Giga. -
rii
nagyúr
válasz hoffman_ #9190 üzenetére
szia!
rengeteget nézegetem a topikot, és természetesen erősen megszívlelem, amiket írtok, csak mivel még a hezItálás időszaka van, ezért kérdezném, hogy az álalad írt két TV, (Sony 46EX500, Samsung 46C650) a nem-LED-es Philips PFL-eket is oly mértékben leelőzi, hogy egy Philips PFL-ben sem érdemes gondolkodni?
pld ez a kettő nem LED-es:
Philips 47PFL3605: 47", 160.000-tól
(- fogyasztás: üzem 250 W, készenléti 0,30 W)Philips 46PFL6606: 46", 260.000-tól
(- fogyasztás: üzem 56 W, készenléti 0,15 W)nem tudom mi a kettő közt a 100.000 ft-os különbség.
ami fontos lenne:
- avi, mkv, esetleg dvd-iso lejátszása, USB-ről
- nem szar panel (milyen panelek a jók? milyet kell keresni?)(f*sz'kivan ... itt a 46PFL6606H-t is LED-esnek mondják, vagy a "H" a led, a nem-"H"-s meg a sima LCD?)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9464 üzenetére
Nem ijesztő és nem túlzás, 50 colos tévén, full HD filmet 2 méterről jó és érdemes nézni. 3-nál messzebbről az összes apró részlet - ami a nagyfelbontás lényege - elvész.
-
pr0bi
senior tag
válasz hoffman_ #9379 üzenetére
Sokan írják, hogy C650-nél van egy bizonyos panel-lottó. S-IPS és valami más. Ez a látott kép szempontjából mit takar pontosan és miként lehet vásárlásnál kideríteni, hogy melyiket kapnám? Gondolom a dobozon nincs erre vonatkozó információ (gyári szám alapján pl.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hoffman_ #9386 üzenetére
Akkor dönt az ízlés. Az tetszik? Azt vedd meg.
Agyaltam én is a 630-on. De ahonnan én vettem, ott az 550 után a 650 volt a következő lépcső.
Én a teszteket azért szoktam megnézni, mert általában a nagy gondok kiderülnek. A javasolt típusok meg vagy bejönnek, vagy nem. Amit a szobámban látok, csak annak hiszek. Számomra a 650-es megért egy ilyen próbát. És nem küldtem vissza, még a gagyi műholdas digitv-t is jól nézhetővé tette. (Az 550-en kb. olyan maradt, mint a crt-n.)
A lényeg: a 630-assal se fogsz mellényúlni. Szvsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hoffman_ #9379 üzenetére
Az Ultra Clear panel se akkora "hátrány", mint ahogy egyesek a tükröződés miatt idegenkednek tőle. Ugyan olyan fényviszonyok között van egy 550-es, és egy 650-es. Ha besüt a nap, mindkettőnél ajánlatos a redőnyt leereszteni, vagy a függönyt elhúzni.
Internetezni szerintem se tv-vel kell. És főleg nem wifivel hálózatra kötni. CAT6-os kábel ezeknek a tv-k közelében nem árt, még ha nem is a saját média playerét használod.
Azért azt az 5k pluszt én nem sajnálnám a 650-ért. S-PVA panelest fogtam ki, az igaz. A fórum hatására másikat át sem vettem volna. Vagy mégis? Ez már nem eldönthető. Az AUO-t még bevállaltam volna.[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz hoffman_ #9338 üzenetére
A szubjektívben benne van a "feeling" is, nekem az is fontos
Szóval ha jól értem :
A matricás módszer: "SQ" jelzés: S-PVA panel, "AA" jelzés MVA panel.
LTF400HF15 <- ezt hol is találom? panel hátoldalán?
Ha pedig szervízmenüből nézem, akkor az első betű legyen A (40A...)Mennyi egy ilyen tévé élettartama kb.?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9330 üzenetére
Minden kábel esetében van jelentősége a minőségnek, amit nagyjából az ár is mutat. A tévé hangjához nem érdemes 2000 forintnál drágábbat venni. Nézd meg a KáCsa Audio kínálatát!
Kártyafüggő, hogy DVI-re rá lehet-e tenni a hangot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9326 üzenetére
Optimális megoldás, AV erősítőbe csatlakoztatni a lejátszót (PC-t) HDMI kábellel, onnan tovább a tévébe.
A TV hangját optikai kábellel vidd az erősítőbe!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
_DiEGO_
őstag
válasz hoffman_ #9295 üzenetére
Jó kis linket adtál előbb - azt is olvasom , hogy jobb képet ad TV ha közvetlen USB háttérről játszom le a filmeket , mint PC-ről
Amúgy igen jó tapasztalatokat olvasok - és tényleg már majd így csak a hétfői egymásmelletti látható minőség fog fog dönteni valamelyik javára asszem viszem családot is nehogy engem okoljanak hogy mi miatt vettem aztAnnyit még kérdeznék, ha van tapasztalatod, hogy USB2 -re mekkora a legnagyobb HDD , amit felismer ( 320GB ? )... azt valamelyik hsz-nél láttam , hogy ismeri az NTFS formátumot is
-
_DiEGO_
őstag
válasz hoffman_ #9290 üzenetére
Szal LEDesre mondották , hogy emiatt kevesebbet fogyaszt , sokkal jobb s részletesebb a feketéje , élénkebb színekkel rendelkezik emigyen és azért olcsóbb mert a LED megvilágítás olcsóbba kerül mint a hagyományos fénycsöves ... plusz lednek nem kell bemelegedési idő sem és sokkal hoszabb az életideje .
C650 mellett meg páran a 100Hz -es frissitést emelik ki , ellenben meg nem is igai előny ... na akkor próbáljak helyesen dönteni de több minden szól C5000 mellett érvként ...C550, ami 90k - ezt nem tudom megvenni , mert nálunk nem kapható - szeretek mindig helyben vásárolni - az esetleges garancia miatti hercehurca miatt ... Igaz ócsón meghozzák, de ha gond van az kerül akkor sokba - mások tapasztalatából okultam , tanulok
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz hoffman_ #9288 üzenetére
Oksa- TE tudod én sajna most vagyok rálényszerülve és szinte eddig mindenki a LED-est mint ujabbat javasolta ... a 650 mint legjobb vétel -ként látom ... árban meg 120K a max , de ha lehet akkor inkább alább nem mindenki van eleresztve vastagon
Tehát az ár is ugyanúgy domináns esetemben ... nincs az a lehetőség , hogy csak 10K-val többért xy jobban megériAmúgy azt is itt fórumban olvastam , hogy 100Hz , 100Hz Motion Plus az nem előny ... De köszi , hogy segítesz
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz hoffman_ #9283 üzenetére
Lejárt szerk idő , amit pontosítani akartam a típus és egyre több infó
UE32C5000QW
Kép
32" (80 cm) képernyőméret
1920 x 1080 felbontás
Hyper Real Engine
Wide Color Enhancer
Válaszidő: 5ms
50 Hz Motion Plus
50 x 2 Clear Motion Rate
WCC Plus (Széles szín ellenőrzés)Rendszer
DTV vétel DVB-T/C
beépítettt DTV tunerHang
Dolby Digital Plus, Dolby Pulse
DTS 2.0 + digitális kimenet
10 Watt x 2 hangteljesítmény (RMS)
Hangszóró (lefelé sugárzó)
Mélynyomó wooferAzt nem értem, hogy mindent egy helyen miért nem lehet megtalálni magyar mentalitás .
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9240 üzenetére
Nem csak LCD van a világon. 1-2 hete 50 colos 3D plazmát lehetett kapni 230-250000 forintért, méghozzá Samsung C7000 típust. LG PK360-at meg 160000-ért. Elég messze vannak a félmillától.
-
nightshadow
veterán
válasz hoffman_ #9234 üzenetére
Illetve a 37EX500 az a modell, amiben ugye nem a Sony által gyártott panel van. Ha nagyon meghúzom, akkor talán belefér a 37". Mennyivel rosszabb az, mint a többiekben lévő panel, ennek hol tudnék utánanézni? Mert érdemi tesztet még nem találtam neten.
lásd #5993
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #9240 üzenetére
Akkor kezdjünk el spórolni : Samsung D9500
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9238 üzenetére
Teljesen mindegy, melyiket veszed, 2,5 méterről egy 32 colos tévé képminőségét szinte lehetetlen megítélni. Erre a távolságra még a 46-os is határeset, hiszen éppen azt ecseteltem, hogy full HD-hoz 2 méterre ülök az 50-es elé.
Ezekből következik, hogy a 40-es sem lenne ideális.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hoffman_ #9234 üzenetére
A most nálam lévő tévé 50 colos, a kanapémon ülve 3,8 méter a nézési távolság, ami SD adásokhoz megfelelő, de HD-hoz nagyon távoli. Tegnap az Eurovíziós műsort a dohányzóasztalról, illetve a szőnyegre kuporodva 2 méterről néztem. Feleségem követte példámat, szerinte is kicsi ez a tévé.
Sajnos nem tudok kétféle hangdoboz setupot tárolni az erősítőmben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
c41r0^
őstag
válasz hoffman_ #9228 üzenetére
60 ms az 0,06 s (1/1000 x 60), egyébként pedig a 40"-os C650-el is nagyon bajos már az FPS játék PC-n, pontosan az élvezhetetlenség határán van... legalábbis nekem, Counter-Strike alatt (10 éve tolom) már igen nagy hátrányt jelentett (single FPS-ben persze nem gond)
akármekkora is a C650 pontos input lagja, de PC vagy Játék módban az is van simán 60 ms átlagban (csináltam fotókat input lagról - igaz kis záridővel nem igazán tudtam, mert annyira nem profi a gépem - , ráadásul LCD monitorhoz képest volt kb. 50-60 ms, legjobb esetben is) ami azt jelenti, hogy inkább 70ms körül van és ez 60Hz-es képfrissítésnél kb. 4 képkocka késés, amit bizony nagyon megérezni, ha az EX500-é ennél is több, akkor tényleg nem szabad FPS játékra megvenni
a 37-es B679-cel, de főleg a 32-es LH4000-el még élvezhető volt a játék, az 50Hz-es LG kb. 30-40 ms lehetett így ezek után, de persze mint tudjuk, a panelméret is befolyásolja az inputlagot, szóval 32-es C650-nél lehet, hogy kisebb valamelyest
-
humax
senior tag
válasz hoffman_ #9211 üzenetére
szia
te inkab c650 vagy sony x500 ra msz 46 ban?
a sony is ugyan tükrozodik mint sony?
tudum h a media lejatszoja a sonynak gyengeb.
de a kep?
i segy fontos kerdes:
netezes mi a elfogadot meret? 40? mondjuk ha elote egy 50 cm ulsz?
vagy meszeb kell ulni?
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz hoffman_ #9221 üzenetére
Megvan a probléma! Tiszta fejjel, nyugodtan ráérősen a gépet meg a monitoromat bekötöttem a tv mellé, a tv-t először egy VGA kábellel kötöttem össze. Működött, mondom csoda, utána kipróbáltam az eddig alig használt hdmi kábellel, és működött, nem hittem a szememnek
**** jól néz ki, és maga a tv (Sony EX402) egy kicsit gyorsabban, vagy talán ugyanúgy reagál mint az eddig használt LG W2243T-m, amit DVI kábellel használok.
Szóval iszonyú kellemes csalódás, a tv szuper, teszi azt amit kell. Amúgy a hang is nagyon jó. Kellemes...
Utána kipróbáltam a hétfőn vett 5 méteres hdmi kábellel, na azzal nem működött, ahogy eddig is. Vihetem vissza, de még mindig jobb, mint ha a tv-t vihetném.
Amúgy nem a catalyst topic volt az első Azzal minden rendben volt.
Köszönöm Amúgy a hibás HDMI kábel egy 5 méteres Gembird volt... -
Unbaised-Ben
senior tag
válasz hoffman_ #9215 üzenetére
Scart megy, az az egyetlen sajnos, amit kitudtam próbálni, nem vagyok elszállva hdmi-s kütyükkel, egyedül most is csak a pc-t szeretném rákötni, eredménytelenül.
Catalystban ezt csináltam!
Jelenleg duplicate módban van, ami magyarul ugye "duplázás", amit el is szeretnék érni, mivel a 22" monitorom is FullHD-s, így két FullHD-s képernyőkre kötöttem a videókártyát. De sajnos fekete képernyő a tv-n, azon kívül hogy a tv-t felismerte a számítógép.
Extend verziót is kipróbáltam, ami működött még pár nappal ezelőtt vga kábellel tökéletesen, direkt kipróbáltam. Szóval elméletileg az ati jó, mármint vga kezelést illetően.
Amúgy vicces ez a képernyő kezelése az atinak, az elején még csak két eszközt érzékelt, ami addig még stimmelt is, de idő közben szépen odarakott még 2 "eszközt", a nevük Tv, és
CV, Analog. Mi a sz*rér rak ilyeneket oda?Kezdem azt hinni, hogy a tv a hibás, mindenesetre holnap telefonálgatok, éppen kedvem van ilyenekkel szórakozni
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz hoffman_ #9211 üzenetére
Természetesen akkora hülye nem vagyok
Próbáltam én mind a 4 hdmi bemenettel, pc módot is kipróbáltam vga kábellel ugye, de nem sokra jutottam, egyszerűen fekete a kép, nem érzékel semmit, be kellene állítanom valamit?Szóval csak fekete a kép, és ami nem sikerül, az a home -> beállítások -> beállítás(legalsó) -> HDMI beállítás -> Eszközlista frissítés és itt hiába frissítek, nem észlel semmit, ez normális?
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz hoffman_ #9198 üzenetére
Már megvettem az Ex402-est, és egyetlen egy problémám van, hogy tudom a számítógépet a tv-re kötni, hdmi kábel megvan, atiban elméletileg be is állítottam, de mégsem látom a képet, másrészt a számítógép felismerte a tv-t, de a tv nem ismer fel semmilyen hdmi eszközt. Valamit be kellene állítanom? Vga kábellel is megpróbáltam, de ott sem sikerült azonnal. Valami ötlet?
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz hoffman_ #8473 üzenetére
Főleg fps lenne..
A mostani lg tvimen 2,5-4ms a reakcióidő (ha ez ugyanez), azt észre se veszem.
És akkor ez ennyire zavaró tud lenni?És mi a helyzet a panellutrival?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Cyrin
addikt
válasz hoffman_ #8439 üzenetére
"Valamint idén van már utódja az EX500-nak? Mert az elmúlt 4 hónapban semmit nem változott az ára se felfele, se lefele, be van betonozva, és nem nagyon láttam újat még a Sony honlapján."
egyrészt sokat változott az ára, tavaly ősszel még 350 volt, most már 250-ért is van 46-os.
másrészt van egy táblázatom az új SONY modellekről, érdemes átböngészni, mindenesetre érdekes dolgok derülnek ki belőle, pl hogy CCFL háttérvilágítás csak a CX modellekben lesz, az EX LED-essé válik.
Akit érdekel a táblázat annak elküldöm. Vagy valaki fel is rakhatná ide.
Az új modellek árairól pedig itt találtam infót, bár azt nem tudom mennyire megbízható. -
BBéci
legenda
Ha egyszer lesz lehetőséged valami komoly, pármilliós rendszeren összehasonlítani az említett és másfajta kábeleket, rögtön tudni fogod, miért kerülnek annyiba, esetleg még sokkal többe.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Az utolsó részét megválaszolom, láttam már az EX x20-as szériákról a linket. Az EX520 nem teszik jobban, mint az EX500. Remélem nyárra csak pozitív hatásokat fogunk érezni az árakon.
Viszont új kérdés. Azért a 40"-est kérdeztem a 32"-es ellenében, mert a 37"-es ugye nem ugyanaz a panel, mint az másik kettő. Ezért ódzkodtam tőle idáig. Azonban nem tudom, hogy ez végső soron hátrány-e. Valaki fel tudna világosítani ezen a téren? (habár hogy 161k vagy 178k, az már majdnem mindegy)
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #7242 üzenetére
Én már hozzászoktam a "nagyítás" módhoz, olyankor alul-felül levág a képből, de oldalra rendesen széthúzza, torzítás nélkül. Egyébként is elég sok adó tulajdonképpen 16:9 adást ad, szóval, ha 4:3-ban nézném, akkor oldalt is és alul-felül is lenne fekete csík
Ilyen pl. a Sport1, de sokszor a retekklub, tv2 is szélesvásznúban adja a filmeket.
Nemrég beraktam egy képet, hogy pl. a retekklub híradóban mennyit vág le a tévé ilyenkor.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest