-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttroika
csendes tag
válasz Kobudera #10991 üzenetére
Kedves Kobudera,
Egy kérdés/észrevétel a duokannal kapcsolatban (nem találtam külön topikot). Ha szeretnék csatlakozni a wifihez és be akarom gépelni a kódot, amely számot és betűket is tartalmaz, a számra való átváltáskor törli az egészet... Magyarul nem tudok belépni a wifire, ha olyan a passwordom, amely tartalmaz számot és betűt is.
Esetleg valami tipped van?
(újraindítottam, stb, ugyanaz a helyzet)
Köszönöm. -
Kobudera
tag
válasz ttroika #11002 üzenetére
Szia!
Írtam Neked egy privát üzit itt, nem kaptad meg? Azért nincs itt fóruma, mert technikai kérdéseket az oldalamon tárgyaljuk meg, de szívesen felelek rá itt is. Sajnos alapból a kínai betűket akarja írni, ezért át kell váltanod európai írásmódra, azaz jobboldalt alul jobbról a balra a kínai jeles gombot nyomd meg egyszer és akkor tudsz rendesen írni kis és nagybetűket valamint számokat. Használd egészséggel.
Üdv!
u.i.: Látom idéztek máshonnan... na sebaj.
[ Szerkesztve ]
https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/
-
HThomas
senior tag
Sziasztok!
Ebook olvasót szeretnék venni... némi utánanézés és fórumozás után eljutottam oda, hogy a Kindle Paperwhite lenne a megfelelő. Ajándékba szánom a barátnőmnek, ezért fontos lenne, hogy felhasználóbarát legyen, lehetőleg ne kelljen hackelni semmit rajta, hanem működjön out of the box.Az olvasás mellett nyelvtanuláshoz használná, ezért fontos lenne a jó és kényelmesen használható angol és német egynyelvű, illetve német-magyar vagy német-angol szótárak.
Szeretnék némi megerősítést kérni, hogy a kinézett Kindle erre a célra valóban legjobb választás-e. Előre is köszi a válaszokat!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Degeczi
nagyúr
válasz HThomas #11006 üzenetére
a beépített angol egynyelvű ("New American Oxford") nagyon jó: a szót kijelölve ad egy pársoros gyors magyarázatot a fő jelentéssel, ami általában elég szokott lenni, ha pedig mégsem, további gombnyomásra behozhatod az egész (akár több-) oldalas definíciót az összes jelentéssel, többnyire a fonetikus írást és gyakran még a szó eredetét is megjelölve (és a neve ellenére brit kifejezésekkel is jól boldogul)
de a házilagos angol-magyar sem rossz, csak ehhez képest szűkszavú
-
hampidampi
senior tag
válasz HThomas #11006 üzenetére
Azt azért jó ha előre tisztázod, hogy tudsz-e megfelelő könyv forrást biztosítani.
A legtöbb probléma ugyanis ebből adódik.
Pl. pdf-ek nem a legalkalmasabbak (sokszor konvertálni kell, ami macerás lehet), word stb szerkeszthető dokumentumokat meg szintén konvertálni kell. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz hampidampi #11009 üzenetére
Igen, ez jogos, én úgy vettem ki a hozzászólásból (ahogyan én is használom), hogy az Amazonnál elérhető könyvek olvasásával tanul nyelvet.
-
HThomas
senior tag
válasz hampidampi #11009 üzenetére
Feltételezem azért az angol mellett német nyelvű irodalom is bőséggel elérhető Kindle-re, natív formátumban is, nem?
(#11008) Degeczi: igen, ezt a szótárat már láttam Kindle-ön (igaz sima Kindle Keyboardon), nagyon tetszett! Ilyen minőségű német szótár elérhető?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dejaris #11015 üzenetére
Doc-ot rá kell küldened a @(free.)kindle.com-os címedre és akkor konvertálja, úgy tudod olvasni, jpg-t simán vinnie kell, rakd egy Pictures mappába a Kindle főkönyvtárában.
A kindle.com-os cím nálam teljesen jól működik, biztosan jól be van állítva az amazon.com-on nálad az e-mail cím?
-
exacum
tag
válasz dejaris #11015 üzenetére
Szia!
Ha nem akarsz böngészőt váltani a Send to Kindle helyett használd a Push to Kindle-t, aminek van egy bookmarklet változata. Ugyanugy engedélyezni kell az amazonos fiokodban az email címet.A konvertálás nálam is simán működik. Lehet, hogy a pdf-ben van a hiba (pl scannelt)?
-
mondomén
őstag
Hahó!
Foglalkozik itt valaki kindle javítással?
-
pedro7
tag
Van már valamilyen magyar nyelvű leírás a pdftoepub programhoz ?
Az ékezetes karakterekkel küzködök, vagy kérdőjeleket tesz az "ő,ű "
helyett vagy kihagyja a helyét.
Valamit biztos nem csinálok jól.
A 3/6-os lépéstől akadnak problémáim és satnya az angolom. -
pedro7
tag
válasz hampidampi #11020 üzenetére
De ott 3 műveletet ajánl fel.MIndegyiket kipróbáltam.
Elöször kérdőjel, másodikra kihagyta a betűt, harmadikra meg sem tudta nyitni.Ennek a résznek a beállítása érdekelne pontosan.
-
pedro7
tag
válasz hampidampi #11022 üzenetére
Csináltam egy újabb próbát, ahogy leírtad és így is kérdőjel jelenik meg az "ő,ű" helyén.
Igaz nekem van oitt felül még egy menüpon, az be van pipálva:Apply changes to all fonts with similar font name.
Ha nem ez a hiba akkor mi lehet még ?
-
dejaris
addikt
Nekem nincs pictures mappam. A documentek koze dobaltam be.
Az emailcim jol van megadva, es mig ezt ellenoriztem szembetalalkoztam a sajat konyvtarammal, amiben ott is szerepelt .pdf .azw-re konvertalva. Innen elkuldtem a DX-re, es meg is erkezett. A .doc-ot megprobaltam ujbol, az sem erkezett meg, hanem szintugy az amazon.com-os konyvtarban rugni kellett bele megegyet es akkor mar repult. ( A kenguru is repul, hogyha rugjak.)exacum: Ez a push2kindle dolog a legeslegjobb megoldas, mert telefonrol is csak egy linket kellene elkuldenem, tudtam meg olvasva az elso oldalt. Koszonom
Egyebkent a scannelt pdf-el sem kene zavarba jonnie, hiszen ezzel a kis 5-600MHz-es takonydarabbal is ki tudtam masolni belole reszletet, nehogy mar az amazon szerverei nem birnanak vele.Mik a negativumai ennek az automatikus .azw konvertalasnak? Mert ugy vettem eszre, hogy sokkal gyorsabban nyitogatja lapozgatja a DX.
-
hampidampi
senior tag
válasz dejaris #11027 üzenetére
"Nekem nincs pictures mappam."
Öööö. Hát csinálj! A gyökérbe, ne a documentsbe! Azon belül is készíts alkönyvtárakat és azokba pakold a képeket. A közvetlenül /picturesbe rakot képeket nem fogja látni. Főmenüben érdemes egy Alt-a-t nyomni a frissítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
válasz hampidampi #11028 üzenetére
Semmi
-
dejaris
addikt
-
assemble
addikt
Sziasztok!
Tobb eve Keyboard 3G-t rendeltem (akkor meg nem ez volt a neve), es azota nem nagyon tajekozodtam, hogy mik valtoztak. Akkor meg bizonyos osszegu rengeles alatt (amibe amit rendeltem meg eppen belefert), valahogy ugy volt hogy az Amazon atvallalta a vam-ot, igy eleg minimalis rafizetes volt csak az itthonra rendeles, jo olcson be lehetett szerezni. Olvasom a mostani elso hsz-t, es ilyesmirol mar nem latok infot, tehat ez azota megszunt, es mar minden esetben kell vamot fizetni?
Tehat ha pl paperwhite-ot rendelne az ember, az osszesen $139 + $90 (ado-vam-szallitas) = $229 lenne?
Ez a >50%-os ado+vam azert odaver -
dejaris
addikt
Ha allandoan hasznalom az ingyenes 3g szolgaltatast, akkor egy ido utan fogok valami korlatba utkozni?
Es tovabbra sincs senkinek negativ tapasztalata az amazon konvertalasaval?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dejaris #11035 üzenetére
Igen, 50 MB a korlát.
-
dejaris
addikt
válasz BomiBoogie #11036 üzenetére
A cikkbol szamomra nem derul ki, hogyha elfogy akkor mi lesz? Es hol tudom nezni, hogy mennyit tuzeltem el?
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok! A barátnőmnek szeretnék Kindle-t vásárolni. 4-est. Az volt a kezemben és tetszik. A kérdésem az lenne, hogy milyen formátumokat kezel? Pl amit sokat olvas az pdf. De még pdf ben is elég nehéz hozzájutni azokhoz a könyvekhez amiket szeretne olvasni. Szóval kindle-nél hogy van ez a formátum dolog? azt tudom, hogy van saját formátuma, de létezik valamiféle konvertáló, vagy ezt hogy oldják meg? Csak mert én elég laikus vagyok ebben a kindle témában. Az Ipademet nyúzza, de az ugye nem arra való, + nehéz + rontja a szemet...
Köszönöm szépen!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Degeczi
nagyúr
válasz RoryBreaker #11038 üzenetére
pedig PDF-hez csak az való...
de attól függően, mit szeret olvasni, sok helyen beszerzhetőek e-book formátumok is, nem csak PDF -
BBéci
legenda
válasz assemble #11044 üzenetére
Igen, reklámos, de csak elvileg, mert még nem regisztráltam. Más költség nem terhelte, mert haverom hozta Floridából. Éppen ott járt, amikor eszembe jutott, hogy nekem kell egy PW.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
drmotto
őstag
Itt van:
Kindle Paperwhite, 6" High Resolution Display with Built-in Light, Wi-Fi
$139.00 Items
$20.98 Estimated shipping & handling
$159.98 Total before tax
$0.00 Estimated tax to be collected
$43.19 Import Fees Deposit
$203.17 Estimated order totalA reklámos nem is rendelhető ide közvetlenül az amazonról.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Degeczi #11049 üzenetére
Jogos!
Azért jutott eszembe a német Amazon, mert első körben onnan terveztem rendelni, persze szintén ismerős hozta volna haza. Ez zavart meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest