Új hozzászólás Aktív témák

  • Strezi

    őstag

    Gondoltam beköszönök ide is az új gépemmel (BH, Evo Jumper 29, 2015):

    16 év után vettem újra bringát, az annó elit XC-ben és maratonokon is használt alu, merevfaru gépem mellé :))
    Valahogy úgy alakult, hogy a bicó kevesebbet romlott mint én ezak alatt az évek alatt, így soha nem tudtam megindokolni miért is kéne fejlesztenem. Egyre többet tudott mint amit amit én ki tudtam tekerni belőle, ahogy elmaradtak a rendszeres eddzések. Persze apróbb frissítések voltak, kapott egy 9-ces hátsósort, új láncot és első tárcsákat ahogy koptak, de alapvetően maradt az az oldscool gép ami volt.

    Tehát pedelec... Már pár éve próbáltam, és nekem pont azt adja most vissza mint ahogy tizen sok éve hazai verseneyek indulva, rendszeresen eddzve el tudtam érni. Mindezt a legkisebb rásegítésen :K Szóval azért még nem vagyok teljesen vén trottyos, de elkélt ez a "biztatás".

    Megint van kedvem kimenni tekerni, egy 30 kilométeres keményebb terep kör lazán megvan hétköznapok végén. Egy gerecse 50 pedig simán befér hétvégére, három óra alatt (a lépcsőkön is lekocogva a bringával) :Y

    Ez hátsó agymotoros rendszer, ami azért tetszik mert a bicónak bicó formája marad, ami nekem fontos volt. Ugyan a rásegítés nyomatéka nem skálázódik így a fokozatokkal, nekem tökéletesen megfelel. Pont olyan mintha valaki tolna kézzel. Aki már tapasztalta ezt, az a hátrányát is ismeri, szinte ösztönöz hogy gyorsabban tekerj magad is. Pont ezt történik, és a fülemen is levegőt veszek a mászások végére. De felmegyek mindenhol, ahol annó is feltudtam, sokszor hosszú gyakorlás után (technikás v. extrém meredek mászások).

    Tervezem, hogy megint megyek maratonozni is, ahol tudtommal lehet indulni ezekkel a rásegítéses bringákkal is. Persze ha ott kifogy a szufla belőlem vagy az akkuból, akkor dupla nehéz. De addig is tempósan haladok le és fel is vele.

    Persze a rásegítésen kívül is óriási változás nekem az új bringa, hiszen 26 -> 29 kerék, merevfaru + 8cm helyett össztelós elöl hátul 12 centivel, illetve a tárcsafékek a v-fék helyett. Kihagytam egy pár generációt, de nagyon élvezem ahova csöppentem most evvel a géppel :D

    Röviden: öröm boldogság!

    Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Új hozzászólás Aktív témák